Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vzozo

senior tag

válasz Kobe #17673 üzenetére

Ez szerintem nem ilyen fekete-fehér.

Nagyon sokat felvételiztetek az utóbbi időben, és inkább látnám leírva a jelentkező "motivációját", mintsem hogy még azzal menjen el 5-10 perc a szakmai interjúból, hogy akkor miért is akar nálunk / velünk dolgozni.

Ne érts félre, egy totál a szakmába és poziba vágó CV mellett ez nem érdekel.

De amikor szó szerint bölcsészek jelentkeznek egy adott IT pozira, akkor azért már érdekelne, hogy miért.

És igen, érdekel. Mert a szakmai részt úgy-ahogy bárki meg tudja tanulni, aki egy majomnál értelmesebb. Persze meg lehet fingatni célzott kérdésekkel, de ugye hozott anyagból kell dolgoznunk, és ha mondjuk személy szerint én döntenék, akkor a százból egy-kettőt vennénk fel. Ez nem működik, nyitottnak kell lenni, ha van motiváció, akkor bárki tud tanulni. Ez érdekel engem.

Szóval inkább mondok GO-t egy esetleg képzetlenebb, de szakmailag motivált, érdeklődő jelentkezőre, mint egy "ehh, lesz, ami lesz" alapon random bedobott arcra.

Szerk.: jah, motivációs levélben és szóban is lehet hazudni. Arra van a próbaidő, hogy ez kiderüljön.

Új hozzászólás Aktív témák