- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz
#79484416 #10197 üzenetére
Fetch api-t használok.
Pont arra gondoltam, hogy php-val olvasom be a json-t, api helyett.
De a világon senki se nézi az oldalt, így nem igazán érdekel.
Megcsináltam, nekem az volt a lényeg, hogy tanultam belőle.
2 módszert is tudok amivel ki tudom javítani: json tartalmat js object-be rakom az tuti hogy megoldja, így nem nagyon érdekel.
Mert nincs kinek megcsinálni és egy napon rámenne.Nincs semmi a html -be. Mivel a json -al gondja van.
A html-t úgy hozza létre ahogy az adatokat beolvassa.
Mivel nem tudja beolvasni már az első adatot se, így nem hozza létre. Tehát a html-en semmit se látok.Nagyon szépen köszönöm a segítséget
-
lanszelot
addikt
-
Nos a megoldás ez lett:
[Unit]
Description=bmd_hyperdeck
After=multi-user.target
[Service]
Type=simple
Restart=always
User=nobody
Group=nogroup
Environment=PATH=/usr/bin:/usr/local/bin
Environment=NODE_ENV=production
WorkingDirectory=/home/pi/bmd_hyperdeck_time_remaining
ExecStart=/usr/bin/npm start
[Install]
WantedBy=multi-user.target
Köszi a segítséget!
-
lanszelot
addikt
válasz
#79484416 #10189 üzenetére
Ezek saját hülyeségeim.
Semmi értelme egyik honlapomnak se.
Csak szórakozásnak tanulom.
Édesanyámnak , haveroknak csinálom személyes dolgokat.
Semmire se jók.Nincs hiba a kódban. Hiába adom meg a linket.
Valamiért azt a hibakódot dobja, amíg az egyik json file-t meg nem nyitom a bongészőben.Azt mondanám, hogy berakja böngészési adatba és onnan nyitja, de ez nem igaz mert nem kell mindegyiket megnyitnom, csak 1et.
Ha megnyitom onnantól jól működik az oldal.
Ennek semmi értelme. -
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #10184 üzenetére
Kiegészítés: csak abban a bongészőben működik, amelyikben így megnyitom az egyik json file-t.
Amíg nem nyitom meg a bongészőben a json file-t addig nem működik.
firefox nagyon jól mutatja a json file-t. Nem ömlesztve,. És lehet váltani a nézetek között, nagyon jó
Szerver: infinityfree /pont/ com
-
lanszelot
addikt
válasz
martonx #10185 üzenetére
Valóban ott van a json.
Meg tudom nyitni a json filet, és benne van minden.Network alatt nincs hiba. Beolvassa a json-t, azt amelyiket kell.
Uuuuummmmm:
Beírtam az egyik json file link-jét. "http://szerver/json/file.json"
Browser mutatta mi van benne.
Vissza léptem a html file ba, és rá nyomtam a gombra....
Most már megint működik minden gomb.
6 gomb, 6 json filet nyit. De én csak az egyikbe néztem beleMost miért működik megint?
Nem csináltam semmit.Be se léptem a szerverre. Csak a bongészőben bele néztem az egyik json file ba, hogy tuti nem üres.
-
lanszelot
addikt
válasz
#79484416 #10183 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ
Már nem működik egyáltalán.
Azt a hibakódot dobja.Milyen hardware hiba? Milyen software upgrade?
Illetéktelen?
Ezeket nem értem.Próbálom leírni jobban, mert nem értem a választ:
Feltöltöttem a szerverre, és ott van.
Van 6 gomb, amit megnyomva pár adatot kapok a json file-ból.
Ennyi, semmi értelme.
A szervert nem törték fel.
Ez egy értelmetlen oldal. Semmi értelme hogy bárki hozzányúljon.
Ez csak magamnak van. Tanulás céljából készítettem.
Azért is nem konkrét a kérdés, mert letörlöm, ha nem működik, és nem érdekel.
Csak tanulás céljából érdekel, hogy mi történt.
Tehát semmi értelme, hogy bárki 1 percet is rá szánjon. -
lanszelot
addikt
Hello,
Csak kíváncsiságból kérdezném.
Hogy van az, hogy hónapokig működik egy oldal tökéletesen.
Majd egyszer csak :
"Uncaught SyntaxError: Unexpected token '<', "<html><bod"... is not valid JSON"Hozzá se nyúltam. Nem töltöttem mellé se semmit.
Helyi json, nem külső linkes. Ott van a js file mellett egy könyvtárban. -
-
válasz
cattus #10175 üzenetére
Igen, abban a könyvtárban van, és ez van benne:
cat package.json
{
"name": "bmd-hyperdeck-web-time-remaining",
"version": "0.0.0",
"description": "Blackmagic Design Hyperdeck Time Remaining Web",
"main": "index.js",
"scripts": {
"start": "nodemon index.js"
},
"author": "Nic",
"license": "MIT",
"dependencies": {
"express": "4",
"socket.io": "^4.2.0"
},
"devDependencies": {
"nodemon": "^2.0.13"
}
}
Előre is köszönöm a segedelmet! -
Lehetne egy node.js kérdésem?
Ha "készre faragtam" a kódot, hogyan tudom a géppel együtt elindítani?
Ennek a lerásnak a mentén készítettem egy .service fájlt, de tojik elindulni.
A service fájl:
[Unit]
Description=bmd_hyperdeck
[Service]
Type=simple
Restart=always
User=pi
Group=pi
WorkingDirectory=/home/pi/bmd_hyperdeck_time_remaining
ExecStart=/usr/bin/npm start
[Install]
WantedBy=multi-user.targetA systemctl status kimenete:
● bmd_hyperdeck.service - bmd_hyperdeck
Loaded: loaded (/etc/systemd/system/bmd_hyperdeck.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Fri 2024-02-09 13:00:56 CET; 4s ago
Process: 27983 ExecStart=/usr/bin/npm start (code=exited, status=1/FAILURE)
Main PID: 27983 (code=exited, status=1/FAILURE)
CPU: 977ms
febr 09 13:00:56 pi npm[27983]: '/usr/share/nodejs/npm/bin/npm-cli.js'
febr 09 13:00:56 pi npm[27983]: ]
febr 09 13:00:56 pi npm[27983]: }
febr 09 13:00:56 pi npm[27983]: Node.js v20.10.0
febr 09 13:00:56 pi systemd[1]: bmd_hyperdeck.service: Failed with result 'exit-code'.
febr 09 13:00:56 pi systemd[1]: bmd_hyperdeck.service: Scheduled restart job, restart counter is at 5.
febr 09 13:00:56 pi systemd[1]: Stopped bmd_hyperdeck.
febr 09 13:00:56 pi systemd[1]: bmd_hyperdeck.service: Start request repeated too quickly.
febr 09 13:00:56 pi systemd[1]: bmd_hyperdeck.service: Failed with result 'exit-code'.
febr 09 13:00:56 pi systemd[1]: Failed to start bmd_hyperdeck.Van bármi ötlet tipp, hogy mi a gond mindek nézzek utánna?
-
Gardaai
senior tag
válasz
Gardaai #10167 üzenetére
Kezdtem akkor kicsit az alapoktól, példa kóddal.
let finalObj = {
//object elemei...
'containerNumber' : 800,
//object elemei...
};
let querySelector = document.querySelectorAll('.container .item-container');
[...querySelector].forEach(function(container) {
let containerNumber = container.querySelector('.number').innerHTML;
//innen jönne a feltétel a fenti logika alapján ami a kérdés, most csak egy példa:
if (containerNumber < finalObj.containerNumber) {
finalObj.containerNumber = containerNumber;
}
});
console.log(finalObj.containerNumber);
Nincs sok köze a kódomhoz, mert jóval komplikáltabb, csak hogy szemléltessem mi a feladat.
-
Gardaai
senior tag
Mi a matek / logika arra, hogy van egy object amiben van egy szám tárolva
pl.:
{
'objNumb' = 42,
...
}
Van egy számok lista amit egyesével végigtolok egy cikluson, hogy megnézze az adott sor értékét, ami lehet bármilyen egész szám pl.:
700
49
300
24
51
44A feladat az lenne, hogy ha a soron következő számot összehasonlítva az objectben lévő értékkel és:
Ha legalább 5-tel kisebb az értéke a vizsgált számnak mint az objectben lévőnek, vagy ha maximum 5-tel nagyobb, akkor cserélje le az objectben lévőt az éppen vizsgált számmal.
Tehát bent van 42, jön egy 44-es szám, akkor az objectben 44 lesz az érték amihez a következőt hasonlítja.
Ugye itt az a csavar, ha 42 van bent és jön 48, akkor nem cseréli le, de ha 48 van bent és jön a 42, akkor lecseréli. -
válasz
hiperFizikus #10164 üzenetére
A JS egy enyhén dinamikus és laza típusozású nyelv, ami azt jelenti, hogy nem szükséges szigorúan meghatározni a változók típusát, és bizonyos esetekben a típuskényszerítés enyhébb. Ez növeli a nyelv rugalmasságát, de ugyanakkor némi komplexitást is hozhat a kódértelmezés során.
Pont. Érted? -
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #10161 üzenetére
egyik közülük ez az adatbázis :
https://mek.oszk.hu/cgi-bin/thes.cgi?desc=gy%FCm%F6lcs&trunc=1
, és persze a többi belső link származéka .és van más is, ha kéred azokat is belinkelem nektek .
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #10160 üzenetére
mit lehet atkolteni javasccriptre? ez mar javascript akkor is, ha kulon sorba irod az osszes erteket...
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #10158 üzenetére
De jo, csak semmiben nem kulonbozik a masiktol, pont a nyelvi definicio miatt...
-
hiperFizikus
senior tag
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #10156 üzenetére
Szerintem inkabb latogass meg egy pszichologust... remelem erted.
-
hiperFizikus
senior tag
például, JavaScript : var gyümölcs = {alma:5 , dió:8 , megy:4 , ...stb.} ;
A többi meg a körítése csak . A legjobban akkor jársz, ha minél kevesebb irodalmat olvasol el róla, és csak a programnyelv referenciájában kotorászol az objektumok használata után .
Hogy hogyan lesz ebből függőleges objektum ?
A fentiekből már gondolhatod, itt is a megfelelő szóközöket soremelés jelre cseréljük, aztán ...var gyümölcs = {
alma:5 ,
dió:8 ,
megy:4 ,...stb.} ;
Miért jó ez nekünk ?
https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166242861&t=9254089
Érdekelne, hogy értitek-e, hogy mit akarok veletek megértetni ?
-
martonx
veterán
válasz
Bzozoo #10154 üzenetére
Ennek a javascripthez nulla köze van, de mivel végre egy értelmes kérdés, igyekszek bővebben válaszolni.
Gitlab CI/CD-n bekonfigolnék egy MailHog-ot (van belőle docker image verzió is, szóval GitLab imádni fogja).
Az emailt a MailHog SMTP szerverén keresztül továbbítanám, azaz a MailHog elkapja, és megtartja magának.
Majd MailHog API-ján keresztül már csak le kell kérni, ellenőrizni kell, hogy az email olyan lett-e, mint elképzeltük.Ez az egyik út, amin elindulhatsz.
Másik megoldás, amit szintén használtam már:10 Minute Mail API - Mail.gw API Documentation
3rd party email API:
API-n keresztül lekérsz tőlük egy új kamu email címet.
Normál email providereden keresztül erre az email címre küldöd el a tesztelendő emailt.
Végül szintén az API-n keresztül lekéred az email címhez tartozó bejövő üzeneteket, és már csak össze kell vetned az elvárt eredménnyel.Ha túl sok teszt eseted van, akkor a MailHog-os verziót javaslom. 1-2 teszt esethez viszont a második verziót szerintem (hacsak nem vagy nagy GitLab CI/CD illetve docker szakértő) könnyebb beüzemelni.
A második verziónak van fizetős változata is a RapidApi-n.
-
Bzozoo
tag
Legyen valami értelmes téma ezen a fórumon is.
Ki hogyan oldaná meg egy éles oldal / React-Native applikáció regisztráció E2E tesztelését?
Gitlab CI/CD -n futtatott Node.js-el
Belefoglalva, hogy a testuser aktiváló emailt is kap. Ezt is a Node.js-nek kellene kiolvasni Gmailről vagy más egyéb levelezőrendszerről, ami támogatja azt, hogy terminálon lekérhetők az adatai.
A web tesztelésére a https://playwright.dev
A mobil tesztelésére a https://wix.github.io/Detox/ lenne használva -
válasz
martonx #10143 üzenetére
Én azt hittem lejött a beírásomból, hogy HTML + CSS. Semmiféle keretrendszer nincs, így nem is volt hova jobban paraméterezni a dolgot... (Egyszerű, kézzel megírt, bemutatkozó oldal, amolyan 'régivágású' faék egyszerű módon)
Ezzel együtt jutottam előre, nem volt hiábavaló az ideírás.
-
Bzozoo
tag
válasz
hiperFizikus #10146 üzenetére
Köszönjük, de mi is tudunk feltenni kérdéseket a Chat GPT - nek. Felesleges időtöltés idemásolni a rosszul feltett kérdésre adott rossz választ.
-
nevemfel
senior tag
válasz
hiperFizikus #10146 üzenetére
Jó látni, hogy a ChatGPT nem fogja elvenni a munkámat.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
#79484416 #10145 üzenetére
Nem, hanem: ChatGPT !
User
milyen keretrendszerek vannakChatGPT
Számos webes keretrendszer létezik a fejlesztőknek, amelyek segítségével könnyebben és hatékonyabban készíthetnek webalkalmazásokat. Néhány népszerű keretrendszer közé tartozik:Bootstrap: Egy mobilbarát, reszponzív CSS és JavaScript keretrendszer, amelyet a Twitter fejlesztett ki.
React: Egy JavaScript könyvtár, amelyet a Facebook fejlesztett ki, és amely segíti a felhasználói felületek (UI) készítését.
Angular: Egy TypeScript-alapú keretrendszer a Google-től, amelyet a felhasználói felületek és egyéb webalkalmazások fejlesztéséhez használnak.
Vue.js: Egy könnyűsúlyú JavaScript keretrendszer, amelyet főként felhasználói felületek létrehozására terveztek.
Django: Egy Python alapú webkeretrendszer, amely a gyors fejlesztést és tiszta kódolást támogatja.
Ruby on Rails: Egy Ruby alapú webkeretrendszer, amely a konvenciók felett a konfiguráció elvét követi, és segíti a gyors fejlesztést.
Express.js: Egy minimális, rugalmas és kifinomult Node.js keretrendszer, amely a szerveroldali alkalmazások gyors fejlesztését teszi lehetővé.
Laravel: Egy PHP alapú webkeretrendszer, amelyet az elegancia és a kifinomultság jellemzi.
Spring Boot: Egy Java alapú keretrendszer, amelyet a Spring keretrendszerre építettek fel, és a gyors fejlesztésre összpontosít.
Ezek csak néhány példa, és a választás attól függ, hogy milyen nyelvet és technológiát preferálsz, valamint milyen típusú alkalmazást fejlesztesz. A keretrendszerek gyorsítják a fejlesztési folyamatot, mivel előre elkészített kódokat és struktúrákat biztosítanak.
-
martonx
veterán
Nézd a falfestés is ezeréves történet, mégis vannak erre szakosodott emberek. És azért a webfejlesztés jóval bonyolultabb dolog, mint a falfestés...
Ez egy fórum. A jellegéből fakadóan egészen konkrét apró elakadásoknál tudunk segíteni, pláne annak, akinek már van valami alap tudása.
De ilyen általános kérdésre, mint hogy nem értek hozzá, de légyszi segítsetek már ingyen berakni egy képgalériát a weboldalamra (de vajon konkrétan milyen weboldalról, milyen keretrendszer, milyen programnyelven, hol van hostolva, milyen a frontend, milyen frontend keretrendszer van használva stb...) ja és tegnapra kellene, mert unom már, hogy mennyi ideje szarakodok vele, na hát az ilyen kérdésekkel őszintén nem tudunk mást kezdeni, mint sok sikert kívánni hozzá, vagy valaki felajánlja, hogy jó pénzért ránéz.
Esetedben a második megtörtént, szóval azért nem volt hiábavaló, hogy írtál ide. -
Igen, instant világ, instant 'elvárások'. És igen, türelmetlen voltam, vagyok - de amiatt is, mert ez képgaléria dolog ezer éves történet már és nem értem, hogy miért kell még ma is szarakodni vele, igenis számítanék rá hogy van egy jó leírás, rávezetés, kód, stb erre.
Sejtettem hogy a kutakodás marad.. Ha oda (nem) jutok akkor Bzozo-nál jelentkezem, köszönöm a felajánlást!
-
nevemfel
senior tag
Csak nem érdekünk.
Nem csak arról van szó, hogy nem érdekem.
Hétköznap dolgozom, csak alkalmanként van időm bekukkantani a topikba. Ha van esetleg valami technikai dolog, amiben kapásból segíteni tudok, akkor szívesen segítek, de sem időm, sem energiám nincs arra, hogy órákat szenteljek egy adott témának, hacsak nem pont olyan probléma, amivel jelenleg épp én is foglalkozom.
Másrészt ha már a konkrét példát vesszük, a galéria szkriptet, biztos nem állnék neki sajátot írni, hacsak nem pont az a célom, hogy sajátot akarjak készíteni, vagy ezen keresztül gyakorolni a javascript programozást. Egyrészt mert gigatonnányi galériakezelő szkript van készen, csak meg kell keresni, másrészt ha igényeset akarsz csinálni, ennek is megvannak a maga buktatói, ami miatt elég sok idő nulláról megcsinálni korrekten (különféle médiaformátumok kezelése, touch eventek mobileszközökön, túl nagy kép átméretezése a viewporthoz alkalmazkodva stb, stb...)
-
Tudod az a baj a magad fajta próbálkozókkal, hogy ha nem kap elsőre kész megoldást, már degradál mindenkit. Itt ebben a csoportban szerintem az aktív résztvevők 95%-a képes nulláról megcsinálni amit akarsz. Csak nem érdekünk.
Hogy miért? Mert arra törekszünk, hogy rávezessük a megoldásra azokat, akik szeretnék megcsinálni a maguk programjait, de elakadtak.
Nem azért vagyunk itt, hogy telibe mindenkinek megcsináljunk mindent amit benyögnek ide.Ezt kéne megérteni!
-
-
válasz
martonx #10135 üzenetére
Ha köcsög vagyok - és most ezzel az leszek - mondhatnám, hogy hát lehet is haza menni, hiszen ugyanúgy nem lesz itt se megoldás, akárcsak a chatgpt-nél...
Bedobok valami motiválót, fizetek pár nagy tábla csokit, annak megfelelő összeget ha valaki beledrótozza nekem! Aztán lehet hogy magam zabálom fel a csokikat ha kielemzem, 'script kiddy-ként' egy másik működő forráskódból, csak találjak egy agyon nem bonyolítottat..
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
martonx #10135 üzenetére
A ChatGPT -vel programozni azért jó, mert nem kell specialitásokon időt vesztegetnetek !
A programozás nem csak abból áll, hogy kódolsz, hanem a program projektjének véghezviteléből . Csak ti ahhoz vagytok szokva, hogy a munkaadótok megmondja nektek, hogy ezt meg azt programozzátok le .
Én épen most azt hittem hogy a ChatGPT -vel egy fél óra alatt végzek egy új function -val, 4 óra lett belőle, mert vegyszerszag volt a szobámban, mindig összekevertem, hogy mikor <html></html> vagy <script></script> jött vissza a ChatGPT-től, és későn vettem észre, hogy újraindításnál a változók értékei eltűnnek . Miután egy buttont tettem bele ment, mint amikor a főnöl elcsúszik 1 szappanon ♥
-
Mondjuk ami tetszene - belenézve a filejaiba ez JS frameworkokhoz van, nagyon elaprózott filerendszerrel, meg json okkal, stb... itt pluginok vannak, minden egyes kis biszbaszhoz külön (css és egyéb) fileok, vagy 3 db JS file, html 'márcsak demo mutatóba' sehol - Huhh, hát én 'csak egy ilyen kis átlagos' funkciót szeretnék, nem toronyórát lánccal - azért gondoltam belekódolni..
-
Sziasztok!
Nem vagyok javascripthez értő...
Egy egyszerűnek tűnő képnézegető funkciót szeretnék egy HTML + CSS weboldalra tenni. Kezdésnek találtam egy stílusos 'alapot' ami egy HTML + CSS és szépen megjeleníti a képeket kisebb méretben, galériaszerűen, több oszlopban és sorban.Az a funkció kellene ehhez, hogy amikor egy képre külön rákattintunk akkor az nagyobb méretben megjelenjen, valamint kerüljön rá : következő - előző - vissza gomb, hogy lapozgatni lehessen a képek között, illetve a vissza gombra térjen vissza a galériához (itt gondolom lehetne egy sima fotogaleria.html oldal hívás is)
Nekiálltam 'megoldani' mindenféle verzióban chatgpt-vel, kb 1 órát eltökölve - javascript kódot íratva (úgy is hogy 'natúrban' írjon csak egy ilyen kódot ne használja fel a meglévő html + css-t) ám sehogy sem sikerült megoldani..
Odáig jut el a dolog hogy rákattintásra megjelenik nagyméretben a kép és ennyi.
Szóval most itt kérnék útbaigazítást hogyan tudnám megvalósítani ezt?
-
Bzozoo
tag
válasz
hiperFizikus #10124 üzenetére
Általában beírom a kódokat a billentyűzetről a számítógépbe és működik. Így a legeszerűbb megcsinálni 😄
-
Lokids
addikt
Köszi. Nyilván a teljes AD-t nem töltöm le előre, így a 2. esetre lesz szükség.
-
válasz
Lokids #10122 üzenetére
Az egyik megoldás, hogy letöltöd az összes adatot egy
<datalist>
elembe és ehhez társítasz egy<input list>
-et. A tövábbiakban automatán, külső kódolás nélkül csinálja azt, amit szeretnél.A másik esetben nem töltöd le az adatokat előre, hanem a szervert hívogatod ész nélkül minden karakter leütést követően, pl Fetch API-val. Ekkor egy egyszerű eseményfigyelőt kell alkalmazni az
<input>
mezőre JS-ben és elküldeni az értéket a szervernek. Ott feldolgozás után visszaadja a válaszokat, pl egy JSON-t, amit kliens oldalon dolgozol fel.Kb ennyi.
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Tud valaki adni valami linket, kódrészletet, hogy hogyan kell js-ben olyan input fieldet csinálni, ami AD-ból autofill hozza az adatokat?
azaz ha elkezdem beírni, hogy Kovács, akkor dropdown kiadja mondjuk az első 3 kovács nevűt és ha az egyik jó nekem akkor kattinással be is emeli? -
cSuwwi
senior tag
válasz
Archttila #10119 üzenetére
Az userscripted teljesen jó, ahogy korábban írták. A probléma oka az, hogy mint kiderült az ncore-n használnád, viszont ott az nfo fájlokat és pár dolgot utólag xhr (ajax) hívással tölt be, arra viszont nem fog lefutni a scripted, mert az csak az oldal betöltéskor fut le egyszer.
Ahol működik (a .link végűek) azért van, mert a torrent listában az imdb linkek ezzel vannak prefixelve, azokat ki is szedi, ahogy kell.
Kell guglizni megoldást arra (ha van), hogy dom változás esetén is fusson le, akkor jó lesz.
Az ötlet amit csinál a script amúgy jó, simán el lehetne hagyni már ezt a fajta referer elrejtést, a rel noopener noreferrer jó ideje támogatott. Viszont ide jár a fél ország és még ie6-on se lepődnék meg, oda viszont kell -
nevemfel
senior tag
válasz
Archttila #10115 üzenetére
Nálam ez a kód működik:
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
</head>
<body>
<a href="https://dereferer.me/?https://www.imdb.com/title/tt1448754/">Link 1</a>
<script>
(function () {
'use strict';
const REPLACEMENTS = {
'dereferer.link': {
pattern: /^https?:\/\/(?:www\.)?dereferer\.link\/\?(.+:\/\/.+)/,
noreferrer: true,
},
'dereferer.me': {
pattern: /^https?:\/\/(?:www\.)?dereferer\.me\/\?(.+:\/\/.+)/,
},
};
for (const el of document.querySelectorAll('a')) {
for (const [name, repl] of Object.entries(REPLACEMENTS)) {
const match = repl.pattern.exec(el.href);
if (match) {
const origUrl = match[1];
console.debug(`Dereferer Remover (${name}): replacing ${el.href} -> ${origUrl}`);
el.href = origUrl;
if (repl.noreferrer) {
el.rel = 'noreferrer';
}
}
}
}
}());
</script>
</body>
</html> -
dqdb
nagyúr
válasz
Archttila #10112 üzenetére
Biztosan
https://www.dereferer.me/?https://example.com/
formátumú az URL és nincsen escape-elvehttps://www.dereferer.me/?https%3A%2F%2Fexample.com%2F
formában a .me végű címek esetében?A két regexet össze lehet vonni egybe:
^https?:\/\/(?:www\.)?dereferer\.(?:me|link)\/\?(.+:\/\/.+)
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Bongeszoben szeretnem futtatni az alabbi kodot, de valami oknal fogva csak a dereferer.link atiranyitas eltavolitas mukodik, a .me vegu nem. Szerintetek mi lehet a problema?...
(function () {
'use strict';
const REPLACEMENTS = {
'dereferer.link': {
pattern: /^https?:\/\/(?:www\.)?dereferer\.link\/\?(.+:\/\/.+)/,
},
'dereferer.me': {
pattern: /^https?:\/\/(?:www\.)?dereferer\.me\/\?(.+:\/\/.+)/,
},
};
for (const el of document.querySelectorAll('a')) {
for (const [name, repl] of Object.entries(REPLACEMENTS)) {
const match = repl.pattern.exec(el.href);
if (match) {
const origUrl = match[1];
console.debug(`Dereferer Remover (${name}): replacing ${el.href} -> ${origUrl}`);
el.href = origUrl;
if (repl.noreferrer) {
el.rel = 'noreferrer';
}
}
}
}
}());
-
T J
tag
Időbélyeget adtam a css fájlnévhez:
<script>
document.write('<link href="stilus.css?v=' + Date.now() + '" rel="stylesheet">');
</script>
Konzol ilyet ír ki:<link href="stilus.css?v=1701436418785" rel="stylesheet">
jó ez így? -
hiperFizikus
senior tag
Ez tipikusan ad hoc probléma .
Az ajánlom neked, hogy ne az előre deklarált szalagos űrlapelemmel kínlódj, hanem csinál egy saját szalagot magadnak . Ez a saját tervezésű szalagod lehet egyszerűbb is vagy bonyolultabb is, attól függően, hegy mennyi időt szánnál a leprogramozására .
A legegyszerűbb az lenne, ha a saját szalagod mozdulatlan vízszintes cellák listájába JavaScripttel töltögetnéd be és ki a képeidet . Ehhez különféle nem nagyméretű scriptet is rendelhetsz magadnak .
Tehát csak látszólagos mozgást csinálnál a celláid és a képeid között .
Tulajdonképen könnyűnek ígérkezik, de hosszabb programozási-idő kellesz neki.
-
martonx
veterán
Az a baj, hogy ebbe bele kellene állni, pár órát rászánni. Nekem nincs erre rászánni való pár órám.
Ez egy topik, ahol pár percet bárki szívesen rászán egy probléma megoldására, pl. küldesz egy működő, de finomítandó kódot pl. jsfiddle-ben, akkor biztos lesz aki ráugrik, és rászánja azt a pár percet, hogy javítson rajta.
De nulláról sajnos nem valószínű, hogy ezt itt jófejségből lefejlesztik neked. -
martonx
veterán
"Lehetőleg sima js vagy css megoldás érdekel, külső könyvtárak nélkül.
Nem vagyok programozó, ezért lehet hogy nem foglak fél szavakból megérteni titeket."Akkor most mégis mit vársz tőlünk? Abban meg tudlak erősíteni, hogy meg lehet oldani, jól látod js és css felhasználásával.
-
T J
tag
Sziasztok
Képgalériás kérdésem lenne. Van egy kis képekből álló "szalag" az ablak szélén, és van egy nagy div, amiben az éppen 'active' osztályú kis kép jelenik meg (illetve annak nagyobb felbontású megfelelője). Kattintásra az 'active' osztály levevődik a jelenlegi képről és hozzáadódik a következőhöz, aminek a szegélye is színesre vált.A kérdésem az lenne: hogyan lehet megoldani, hogy az 'active' osztályú kép ne fusson ki az ablakból, hanem amikor olyan képre jut a sor, ami túl van az ablak felén, akkor mozduljon el úgy a szalag (az összes látható miniatűr), hogy az aktív kép a szalag látható részének közepén legyen, addig, amíg a végére nem ér? A szalag eleje és vége ne fusson be az ablak közepébe, hanem akadjon meg, és ott az aktív miniatűr lépegessen ki a végéig.
Lehetőleg sima js vagy css megoldás érdekel, külső könyvtárak nélkül.
Nem vagyok programozó, ezért lehet hogy nem foglak fél szavakból megérteni titeket.... Az árukereső galériája majdnem így működik, annyi különbséggel, hogy ott egy ablaknyit mozdít el a szalagon, amikor az utolsó látszó miniatűr lesz az aktív.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest