- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Anker Charger (140W, 4-Port, PD 3.1) laptop, mobil, tablet töltő
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- GoodSpeed: ASUS RT-BE92U WiFi 7 router a felsőházból
- gerner1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Retekegér
MODERÁTOR
Karekterkódolást be lehet állítani, pl.:
try (BufferedReader reader = new BufferedReader(new InputStreamReader(new FileInputStream(path), StandardCharsets.ISO_8859_1))) {
String line;
while ((line = reader.readLine()) != null) {
System.out.println(line);
}
}Szerk.: közben látom meglett
-
Retekegér
MODERÁTOR
Hat en siman el tudom kepzelni. 2018-ban egy java fele magas szintu nyelven mire hasznalna az ember 8-as szamrendszert? Ha ilyet latnek, oklendeznek a code smelltol, kiveve ha a problem domain megkivanja.
Megcsinaltam amugy ezt az Oca mockot tegnap este. Nem szamoltam, hogy milyen eredmenyt kaptam, de erosen a kuszob kornyeken billegek erzesre. Ilyen vizsgat amugy van ertelme letenni? Egyik munkatarsam tervezi. Azert kerdem, mert mig pl. Network/security emberek duskalnak a certekben, addig sw. fejlesztoknel talan az eddigi 10 evem alatt egyaltalan nem lattam olyat, aki certtel rendelkezett volna. Leszamitva az agile certeket(cspo, csm).
Én még nem nagyon láttam olyan helyet, ahol a cert követelmény lenne, vagy megléte előnyt jelentene (CV-ben gondolom jól mutat). De akkor már OCP, ha mégis (ettől függetlenül egy OCA is tud elég szívatós lenni).
-
Retekegér
MODERÁTOR
Sziasztok!
Mi lehet a gond a programmal?
Serverrel szeretnék küldeni kliensnek mp3 fájlt. Az a gondom, hogy 0 a mérete a fájlnak ami megérkezik.Bővebben: Elküldöm a Serverrel az mp3 fájlt. A kliens kap valamit el is menti a néven amit megadok de 0 a mérete és le se tudom játszani.
Server:
String file = "/Users/E/Music/Zene/1.mp3";
DataOutputStream dos = new DataOutputStream(beerkezoKliens.getOutputStream());
FileInputStream fis = new FileInputStream(file);
byte[] buffer = new byte[8192];
while (fis.read(buffer) > 0) {
dos.write(buffer);
System.out.println("ír");
}
fis.close();
dos.close();Kliens:
DataInputStream dis = new DataInputStream(s.getInputStream());
FileOutputStream fos = new FileOutputStream("F:/testfile3.mp3");
byte[] buffer = new byte[4096];
int filesize = 15123; // Send file size in separate msg
int read = 0;
int totalRead = 0;
int remaining = filesize;
while((read = dis.read(buffer, 0, Math.min(buffer.length, remaining))) > 0) {
totalRead += read;
remaining -= read;
System.out.println("read " + totalRead + " bytes.");
fos.write(buffer, 0, read);
}
fos.close();
dis.close();köszi

-
Retekegér
MODERÁTOR
-
Retekegér
MODERÁTOR
Azt próbáld meg, hogy az utolsó kiírásnál - System.out.printf("Térfogat: %.1f \n",terfogat); - simán elhagyod a
\n-t.Ezen kívül:
"Téglatest térfogat- és felszínszámoló " -> itt az utolsó szóköz valószínűleg felesleges
A scannert használat után zárd le azsc.close();metósussal. -
Retekegér
MODERÁTOR
Egy lehetséges megoldás, ha mondjuk az objektumod attribútumait a konstruktoron keresztül inicializálod. Mennyire vagy képben ezekkel?
package tegla;
import java.util.Scanner;
public class Tegla {
private double a;
private double b;
private double c;
public Tegla(double a, double b, double c) {
this.a = a;
this.b = b;
this.c = c;
}
public double felszinSzamolas() {
return 2 * (a * b + a * c + b * c);
}
public double terfogatSzamolas() {
return a * b * c;
}
public static void main(String[] args) {
Scanner scanner = new Scanner(System.in);
System.out.println("Téglatest térfogat- és felszínszámoló");
System.out.print("a=");
double a = scanner.nextDouble();
System.out.print("b=");
double b = scanner.nextDouble();
System.out.print("c=");
double c = scanner.nextDouble();
scanner.close();
Tegla tegla = new Tegla(a, b , c);
double felulet = tegla.felszinSzamolas();
System.out.printf("Felszín: %.1f\n", felulet );
double terfogat = tegla.terfogatSzamolas();
System.out.printf("Térfogat: %.1f\n", terfogat);
}
} -
Retekegér
MODERÁTOR
Sziasztok!
Abszolút kezdőként ismerkedem a Java nyelvvel.
A Kiválogatás programozási tételét szeretném megcsinálni.
JavaScriptben sikerült is összehozni, de Java-ban az a gondom, hogy mindenképp meg kell határozni előre a tömb méretét, míg JS-ben nem kellett. Persze lehet, hogy rosszul tudom.
Az ArrayList használata nélkül megoldható?
int tomb[] = {2,6,12,8,5,3,16};
int j = 0;
int[] ujTomb; //itt ugye ez nem működik
for(int i=0;tomb.length > i;i++){
if(tomb[i] > 8 ){
ujTomb[j++] = tomb[i];
}
}
System.out.println("J értéke:" + j);Esetleg inicializálhatod az új tömb méretét a régi tömb méretével:
int[] ujTomb = new int[tomb.length]; -
Retekegér
MODERÁTOR
Sziasztok!
Ezt a példát kipróbáltam, és mivel jól érthető, megpróbáltam Spring boot-al "összehozni". Az Authentication osztályt a LoginPage osztályba akartam injektálni, de java.lang.NullPointerExceptiont dob. Az általam átalakított kódot ide töltöttem fel.
A végső cél JPA adatbázishoz való csatlakozás lenne.Nem az a gond, hogy nincs Authentication példány?
-
Retekegér
MODERÁTOR
<%@ taglib prefix="f" uri="http://java.sun.com/jsf/core"%>
<%@ taglib prefix="h" uri="http://java.sun.com/jsf/html"%>Eclipse: Can not find the tag library descriptor for "http://java.sun.com/jsf/core"
Mi baja? Wildfly-ra van bekonfigolva, runtime provided library-ra.
Egyébként manapság mi a célszerűen használandó dátum-idő osztály? Adatbázisban lesz eltárolva. Jó az öreg java.util.Date?
-
Retekegér
MODERÁTOR
A feltételvizsgálatban lévő reláció jelen formájában nem jó.
Tipp: használd a programkód beszúrást, így más is le tudja tesztelni az IDE-ben a kódodat.
Szerk.: az elsőnél jó volt, csak az 'aa' változónak értékül adott 300455 kívül esik az elágazások vizsgálati tartományán, ezért nem írt ki semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Windows 11
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- Négy másodperc alatt betölt a Forza Horizon 6 a Microsoft csodatechnológiájával
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen 5/// 2 év garancia
- 27% - ÚJ Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / Adaptive-Sync
- ÚJ/BONTATLAN Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 250GB I 14" HD I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)