- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Asbee
veterán
A mag és a kupak közé ment a liquid pro és a kupak tetejére a és a vízhűtőblokk közé meg noctua ment. Sok a rémhír neten. A procit jó esetben már nem nagyon szedegetem szét, de a blokkot még használnám a jövőben. És nem akarok polírozni meg stb.
(#17086) daveoff: Volt akinél én is láttam, de gyakoribb hogy megmarad.
(#17087) ZozzHUN: Ezt hogy érted?
-
JanR
addikt
Nálam 3770K @ 4,6Ghz 1.16V-vel ment stabilag, 20 kör LinX, 20 kör IBT, 2x 32M hyperPI, meg 12 óra prime. Viszont Bioshock Infinite és Metro LL alatt elhasalt a gép random (a játékok eredetik, szóval nem a cr**k volt a rossz). Kellett egy kis fesz. és megoldódott minden. Ezek után már én sem fogok alapozni ezekre a teszt progikra, mondjuk furcsa, mert anno a 2600K-m ezekkel a tesztekkel stabil lett.
-
promehteus
csendes tag
-
rayoliviero
veterán
Alaplap cserénél muszáj, de proci cserénél nem muszáj én így hallottam. Itt csak proci volt cserélve, de ezen ne múljon újrahúzom.
Most visszavettem 4,4-re, Cpu Z szerint 1,2 V körül kap a proci, hőfok 10 perc linx után rögtön 80 körül.
Procihűtő szinte hideg. Szobában 22 fok van, gépház oldala nincs is fent még. Már látom, hogy be kell érnem 4 GHz-el.
-
SRII
őstag
hali!
Egyet szeretnék itt kérdezni a topikban, csak úgy érdekel a dolog, annyit olvasom hogy így húztam úgy húztam a procit, ennyi v annyi v, szinte már minden hol ezt olvasom, ez mind szép és jó, értem én hogy feszt ez megy ((feszt))
de nekem nincs még procim így ezért is kérdezem:
a 8 magos fx 8xxx
a 4 magos i5 3xxx
a 4 magos i7 3xxx
miért kell húzni?
nem megy el rajt a játék?
lassú a gép?
Tán nem elég a videokártyának?
Vagy csak a hármas helyt olyan jó olvasni a 4ghz -
Klikodesh
senior tag
Igazabol, szerintem meg az Intel se tudja milyen hatassal van a fesz hosszu tavon a processzorra.
Ertsd ugy van e barmi jelentosege az elettartam szempontjabol, hogy 1V on vagy 1.2V on megy, de az elavulas miatt ennek valodi jelentosege nincs hacsak nem vm uber magas V on tolod a procit ami viszonylag rovid ido alatt is kepes kart tenni benne.
-
-
haly
őstag
-
kribe
őstag
Kevesebb LLC, több offset voltage. Ugyanez volt nekem is a bajom, terhelés alatt stabilan futott, a dekstopon meg filmnézés, stb. közben meg kikapcsolgatott a gép. LLC-t levettem a 2. legerősebbről eggyel gyengébbre, és az offsetnek adtam annyi pluszt hogy terhelés alatt ugyanannyi legyen a fesz mint korában. Azóta stabil mindenhol.
-
thomasvold
őstag
Nekem eddig bejön a fix. fesz, csak ezeket a WHEA logger-eket nem néztem. Azért van 252 loggerem, mert akkor még teszteltem a feszeket és akkor még dobta rendesen. Most ezzel a fesszel szerintem jó lesz. 3,4 Ghz-hez 0,864V párosul, mert most csak IGP-t használok. és 4,4 Ghz-hez pedig 1,176V.
-
thomasvold
őstag
Én nem megyek, mert nekem 3 nappal ezelőtt volt utoljára ez a WHEA, emlékszem, akkor emeltem 5 századot a feszültségen, mert egy kis tököm Hidden Object Games játék eldobta magát és rögtön a feszre gondoltam. Azóta nem volt ilyen hibám.
Beszarás, hogy a nagy játékokat nem dobja el, de egy ilyen kis játékon meg kijön a proci hibaEgyelőre még tesztelem, hátha jó lesz ezen a feszültségen.
-
daveoff
veterán
A WHEA-logger a magas negatív offset miatt van, abból kelenne visszavenned. Illetve az additional turbo voltage-nak adjál +0,008v-ot! Amikor váltogatja az órajelet akkor hibáz a proci és az kell javítania. Én is sokat teszteltem mire megtaláltam a megfelelő beállítást, hogy ne dobja a whea hibát! Végül a fix fesz.-es beállítás vált be a legjobban. És nem melegszik jobban, illetve fogyasztásban sem lehet észrevenni....
Sokkal stabilabb azóta a tuning, ez az én véleményem. -
krx21
nagyúr
A ramokat talán a Prime 95 blend tesztel tudod a legjobban tesztelni...(+ jó sok egyébb...)
Ha 1.575V fölött üzemelteted a ramokat akkor a VTT (a memória vezérlő feszültsége) (máshol VCCIO) feszültséget érdemes kicsit megemelni...
A netes írások azt taglalják, hogy a memória és a VTT között ne legyen több mint 0.5V...
Ellenkező esetben élettartam problémákat okozhat... (100% hivatalos, gyártói állásfoglalást nem lehet találni...) -
-
haly
őstag
No, lehet, hogy menni fog az offset is, csak nagyon szépen lassan kell vele lefelé haladni. Azt hittem, ha ugyan úgy belövöm, mint ahogy fixed volt, az úgy jó lesz. Most -0.180Vnál vagyok, ami elvileg! 1.120V körül van, viszont egy kis idővel felrakja 1.144-re, majd 1.152-re. Ami idegesít, mert 3 század már 2 fokot jelent. Még megyek vele lefelé, de még sehol sem vagyok a fixed módos 1.080V-hoz képest
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Foxpost
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Futás, futópályák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Az AI megeszi a szoftverpiacot?
- További aktív témák...
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest