Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabás
addikt
válasz
daveoff
üzenetére
Amint írja, ez egy javított hiba, szóval egyelőre nem is kell érzékelj belőle semmit, de lehet belőle komolyabb hiba is (memóriaműveletek, adatvesztés), szóval nem kéne hagyni. A C3-6 energiatakarékossági szintek kikapcsolásával esetleg még lehet játszani (bár én jobb szeretem, ha minden lehetséges takarékossági funkció aktív).
kockaharcos: nincs
-
Tomace91
senior tag
-
Pubszon
veterán
-
batt
aktív tag
-
-
krx21
nagyúr
válasz
daveoff
üzenetére
A sok memóriának az előnye, hogy 3-4 játék futtatása után, mikor kilépsz akkor is berobban a windows...
Nincs vissza töltögetés, stb...Ki lehet kapcsolni a swap file-t...
Most nem olyan vészesek a memória árak... Aki teheti 8Gb alatt ne gondolkodjon... A 16Gb kicsit felesleges, de nem hiszem, hogy volt aki megbánta... -
ST05
őstag
válasz
daveoff
üzenetére
de az is gyorsul, megközelitőleg 10%-al, nagyjábol mint sandy-ivy esetén.( többhelyen ezt olvastam)
az uj arhitekturának köszönhetően.
(Valamint visszatér a bclk emelés lehetősége is tuningnál) már nemtudom bclk, vagy máshogy lesz nevezve
igp viszont több mint 2 xer erősebb lesz:
Compared to Ivy Bridge (expected):
At least 10% CPU performance increase.
Up to double the performance of the integrated GPU. (Haswell GT3 vs Ivy Bridge HD4000)Shrink PCH[25] from 65 nm to 32 nm : gyorsabb jobb ssd támogatás, és egyéb finomságok a PCh terén
A new cache design.
Up to 32MB Unified cache LLC (Last Level Cache) : bejón valami uj gyorsitótár
128MB of embedded DRAM, : ez ha mindenigaz ( remélem) akkor az igpu nak gyorsitótár,mint az amd-nél volt a sideport
.hirtelen amit találtam, de van még 1-2 újitás, szerintem frankó lesz pláne ha rá forrasztják a kupakot is
-
szeva000
addikt
válasz
daveoff
üzenetére
Nekem a mai napig nem megy csak 2 ram foglalat.Ezzel nincs is gond,mert még jobban hasít azóta a gép single-ben...A fura az,hogy a mai napig nem tudni,hogy mitől nem jó a memvezérlő....De ez a kis gond...Láttunk itt már szétvágott,ragasztótól feltépett procikat,amik már dobálni jók .( a másik meg tényleg fura,hogy single-ben gyorsabb lett minden)
Ezért is mondom,hogy aki nem meri bevállalni a kockázatot,az ne kezdjen bele,mert bármi lehetséges.
Igazából én csk a ram mennyiség miatt szopok és meg akarok szabadulni a 4X4GB 1866-os kittől,cserélni egy 2X8GB-os kitre.Nekem a 8GB karcsú eléggé. -
-
kockaharcos
senior tag
válasz
daveoff
üzenetére
Mivel nem vajas kenyeret kensz, így nem kell sok? Személy szerint, én egy X-et rakok a procira, majd egy bankkártyával szétkenem,vagy személyivel(ez részletkérdés)
Aztán mehet a hűtő, elvileg nem szabadna kinyomnia semmit, már ha a mennyiség megfelelő.
Ha sokat raksz rá,akkor ronthat a hőátadáson, még lehet
szigetelis?! -
kockaharcos
senior tag
-
WaterWawe
őstag
válasz
daveoff
üzenetére
4.4GHz-nél 1.265V-ot kér a proci... több mint abnormális.
A videókártyák kihasználtsága is számít a képkockák mennyiségénél, a videókártyák viszont csak néha néha megütik a 90%-ot viszont gyakran lemennek 40%-ra is és akkor bizony az fps is 60 alá megy valamivel.(#11731) BeLucZ: Nyilvánvalóan, én is így értettem, csak mivel a BF3 volt a példa, amit nem csodálok mert talán az újabb játékok közül ez a legjobb (egyéni vélemény, nem kell szekálni miatta) azért írtam így.
-
Alpachino
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Igen szerintem is így van, meg az is érdekes, a Crysis2 kapcsán, hogy eddig a 2500@3.8GHz mellett, tudtam gond nélkül járatni feszemelés nélkül a 7870-et 1200/1350MHz-en, most a nagyobb procierőnek köszönhetően, már csak 1290-en stabil....
Tehát summa summárom, a teljes rendszer stabilitását Crysis2-vel érdemes vizsgálni...
mondjuk a kariknak már régóta ezzel a játékkal ellenőrzöm a tuninghatárát, mert ami más játékban ok-volt, itt meghasalt....a BF3 is kb. ilyen gém. -
Ferdzsoo
addikt
-
törölt tag
válasz
daveoff
üzenetére
A hőmérséklet ezen a feszültségen nálat teljesen normálisnak tűnik.
Most jönnek az olyan okosságok hogy a videokarid nem e melegszik nagyon és nyomja a meleget a procira?
jól átszellőztetett e a házad?
ha a proci ventid alul van rpm-ezve (pl az alaplapnak hagyod az írányítását) felemelheted kicsit magasabb forgulatra hátha az is segít.
nyáron a 30-35 fokba ami most 75 az akkor 80 és ez még mindig nem veszélyes de jó lenne ha szerintem nyáron produkálná a 75-öt és akkor lebetonozhatod a beállításaidat, és elfelejtheted a procival való foglalkozást remélhetőleg. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
daveoff
üzenetére
Az még mindig nagyon sok.
A Load Line Calibrationt állítsd 5-ös szintre. Ez is ott van az offset alatt valamivel.
Akkor nem fog kifagyni 1600mhz-en sem az alacsony feszültség miatt... Próbáld meg így mennyit oszt neki. 1.050 körüli a cél. Az 1.248 az bitangrengeteg 4ghz-re.
Milyen bios verziód van a lapon?
Mert a 2.2-őknél volt LLC hiba. -
Colos1
őstag
válasz
daveoff
üzenetére
Arra figyelj oda az offset csökkentésekor, hogy én jártam úgy, hogy LinX, BF3 BFBC2 alatt stabil volt 4200 MHz -en, majd amikor terheletlen volt a gép, akkor 1600 MHz -en elszállt.
Nálam annyira nem melegedett ezen a feszen, max 71°C volt Linx alatt.
Az enyém is az antituningos szériából való.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
daveoff
üzenetére
Nálam offset -0,125 -ön van 4ghz-en. Egyszer próbáld meg -0,110-án azon biztosan megy.
Aztán attól térj még el lefele ameddig stabil marad...
De minden procinál más offset érték más feszültséget fog eredményezni, szóval a lényeg hogy a végén terhelés alatt ilyen 1.05-1.07 voltot kapjál. Annyival biztosan elviszi... -
Ferdzsoo
addikt
válasz
daveoff
üzenetére
A legjobb teszt ha használod a gépet mint ahogy a mindennapokban és nem fagy ki. Volt nekem hogy a kevés fesz miatt simán a semmittevés közben kifagyott a win, a tesztrpogik alatt meg nem. Úgyhogy az a legjobb ha belövöd valahova és elkezded használni a gépet. Aztán ha nem fagy ki 1 hétig akkor visszaveszed még egy kicsit, hátha... Én így csináltam. A tesztprogik nem minden...
Jah és szerintem ne manual fix-re rakd hanem offsettel állítsd, mert az offset visszaveszi a voltot is ha nincs load az MHZ mellett, a fix viszont ugyanannyin tartja...
-
törölt tag
válasz
daveoff
üzenetére
mindennel...
3dmark vantage cinebench etc ami eszedbe jut...
és föleg fps gamék bár egyik se viszi fel annyira a meghajtást mint a LInx de nem is az számít.
azt tudni kell a hétköznapi használat során a procid a LInx eredményéből levonsz 8-10 fokot annyin fog menni a procid max.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- E-roller topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
(Szeretném hozzátenni jó példányt fogtam ki +nincs rajta kupak!)
tikshow kollégának tényleg Noctua NH-D14 hűtője van.
De hogy mi a tipusa azt majd ő megmondja. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)