- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
Sajnos így jártam(Intel procikkal nincs szerencsém)
.Szerintem IHS-sem lesz,mert 1.280v 4440mhz-n stabil és játékok alatt bőven hűthető(hangtalanul leszabályzott ventikkel).4500mhz meglenne 1.320-330 körül,de az a +60mhz szerintem sok vizet nem zavar.Isten igazából ahol ez kevés ott a 4.5-4.6ghz-is kevés lenne,így lehet nem feszegetem a dolgot tovább.Ha meg platformot váltanék inkább visszatérnék az AMD-re és kivárnám a következő generációt(az új eresztéseknek fekszik a 8 mag és a kisujjamban van az AMD-s vonal),de itt még nem tisztázott az AM3+ vs. FM2+ vagy akármilyen foglalat.2 év múlva úgy is jön a DDR4 majd akkor megnézem mi a szitu.Esetleg ha jól eltudom passzolni a mostani procit és szerezni egy jobb példányt talán megjátszanám,de a fentiek miatt kétséges,hogy megéri azt a plusz pénzt az a 100-200mhz.Inkább az bánt,hogy 3-ból 3x fogtam meg az über tré példányt és még egy tisztességes átlagos darabot sem tudtam megcsípni.Ugyanakkor megszűnt a restart loop-om,ki tudom használni a PCIE3-at ami azért nekem jól jött a 8/8-as CF-miatt és van is egy két játék ami kicsit profitál belőle a min.fps-ek terén(ha még nem is számottevő) és kevesebbet eszik a gép is ami nem lényegtelen,mert eléggé ki volt centizve a tápom is.
-
JanR
addikt
Sehogy nem működik, megpróbáltam mindent
Szidták már korábban is ezt a Virtu-s megoldást, legalább most én is megbizonyosodtam, hogy semmit nem ér. Akár hányszor aktiválni akartam a TV-t, újraindult a gép
Ha a 7970-re van rákötve, akkor hibátlanul aktiválja és megy minden (csak a 3D nem.. és nem tudom miért - a laptoppal ha összedugom a TV-t akkor viszont jó).
-
JanR
addikt
Egy 7970-m van mellette. Nem akarok játszani vele egyáltalán, csak a 3D-t akarom kipróbálni, hogy azzal működik-e. Azt úgy nem lehet beállítani, hogy akkor váltok a 2 vga között amikor akarok? Már mint az iGPU kezelné a HDMI-s TV-t, a monitort meg a VGA? Mert láttam volt ott valami multimonitor, de el se indul a gép ..
-
Raidon
őstag
Nem tudom mi a hiba. Nekem meg egy darabig Stock huto van rajta. Alapon amikor csak megy max 35 fok ha jatszok is akkor is 55-60 a vege. Hozzateszem hogy nem tervezem hosszu tavra a gyarit. De meglehetosen kellemes meglepetes volt az AMD utan hogy az Inteles joval halkabb.
Jah es ugy ezek a hofokok a gyarival hogy tele a haz ventivel. -
Nagyon köszönöm válaszod,így is segítettél azért!!!
Az az igazság,hogy ami az asus előtt levő lapom volt ( asrock z77 extreme4) azzal sokkal könnyebben tudtam húzni az akkori 3770k-mat,csak ugye azt a lappal/ramokkal együtt vették meg tőlem!
Sajnálom is azt a procit is,mert az a 3770k 1,25v-on már stabil 4,5en futott,amit most vettem,ez meg 1,30v-nál is még van hogy megfagy!
Amúgy az asrocknak sokkal egyszerűbb is volt a biosa,mint a maximus V formulának! Ott nem volt ilyen,mint itt,ott beállítottam a C1E supportot,és máris visszavette a proci órajelét 1600ra,és a feszültségét 1v alá,mikor nem terheltem a procit annyira. (pl netezéskor)
Nincs ötleted (vagy valakinek esetleg??) hogy melyik aktív asus lap topikjába írjak a pontosabb segítségért? (aminek az Uefi biosa nagyon hasonlít az enyémhez.)
Mert az én lapom topikja szinte halott,összesen van 12hsz. a topikban,és ott is az utolsó hsz. május közepi.Amúgy nem bírsz aludni,vagy esetleg te is melózol? Én aludnék,ha nem melóznék reggel 6ig...
Mégegyszer köszi a segítséget!!
-
Feltettem,de mindegyik szál más-más órajeleken fut,és mp.ként változnak...
Amúgy ez most mire is kellett?
Nekem a biosban úgy van beállítva,hogy 45x van mindegyik mag! És a cpu-z is folyamatosan azt írja ki hogy 4500mhz-en megy,kb. 5-6mp-ként 1-1 pillanatra írja azt,hogy 1600mhz,de akkor is a fesz ugyanúgy 1,30v. -
-
zsinor008
tag
Igazság szerint eddig HDMI kábelon és RGb -n néztem DVI kábel nincs a közelemben de szerintem veszek egyet.
Meg nézzem majd DVI kábele ha akkor sem csinál semi akkor igénybe venném a segítségedet.Alapot csak javították természetesen a lábakat nem tetem a hiányzók helyére "-.-
Biosról nem tudok semmit sem de ha azzal van gond akkor vissza lesz küldve alap megint. -
Asbee
veterán
Azért nem kellene ennyire drasztikusan nézni. Miért ne tudna lehűlni? A terhelés a lényeges. Fogyasztás sem lesz sokkal több idle, mintha mindent visszavenne. (Mértem). TDP limitet ki kell tolni és ennyi. Te hol találkoztál 60-65 fokon throttlingal? Én 80-90-en sem találkoztam vele.
-
Rypejakten
addikt
Oké, de a Ninja legalább egy 15 fokot verhet terhelés alatt a gyári hűtőre.
Lehet a 95 túlzás, de az biztos, hogy 90-re felmenne tesztek alatt. 24/7-be bőven be lehet lőni, talán még játék alatt sem vészes (csak a hangja) de már 6-8k-ért lehet kapni jobb hűtőket, amik normalizálják a hőfokokat.
Anno a 2500K-nál 4,0-ra próbáltam rá Stock hűtővel, és olyan 75-78°C körül volt. -
katt777
félisten
Beállítás kérdése. Ha valaki fixre felnyomja a tuningot, mert mondjuk nem ért hozzá, akkor annak fixen fog menni. Ha terhelés-vezéreltre állítod, akkor nem feltétlenül megy a legmagasabb órajelen, ha a VGA-nak nem kell. Pl. van, hogy betöltéseknél visszaveszi (VGA-t is), vagy igénytelenebb részeknél. Szerepjátékoknál előfordul, hogy "nyomulás" közben dolgozik, de ha éppen az inventory-ban pakolgatsz, visszavesz. Természetesen belejátszik az is, hogy Windowsban mire állítottad az energia-gazdálkodást.
thomasvold: 20 stabil kör sebességvesztés nélkül +min. fesz. emelés elég.
monosz: Tomb Raider?
-
the dealer
tag
Letöltöttem az ALL CPU Mater nevű progit. De ez csak az tudja, mint a win feladatkezelő.
Én azt szeretném, hogy lássam viszamenőleg, hogy melyik mag milyen szorzón volt.
Ez az Intel extrem tuning utility már közelít, ahhoz amit szeretnék, csak ez meg csak a legjobban terhelt magnak a szorzóját mutatja csak.
Arra szeretnék rájönni valahogy, hogy game közben vannak-e olyan szituk, ahol visszaveszi a szorzókat vagy sem.
A maongkénti kihasználtságot nem nagyon tudom, hogy váltsam át arra, hogy az adott mag milyen szorzón üzemel. Amúgy ebből a gadgetből az derült ki, hogy kb olyan 65-70%-on volt a mgaok kihasználtásga.
De ez gondolom nem egyenlő azzal, hogy mondjuk ha 40-es szorzóra van beállítva a proci BIOS-ban, akkor 40*0,70=28-as szorzóval mennek kb a magok. Vagy azt lehet tudni, hogy mondjuk ilyen kihasználtság mellett max szorzóra veszi-e a magokat? -
Gtaati
őstag
Hello én nem mások bátorítása ráhatása stb miatt csináltam meg ha nem tények amik magukért beszéltek, pl alap feszen (nem auto ofset, hanem fix legkisebb fezsültség amin ment a cpu) 70 fok környéken ment a cuc, illetve a magok közötti 13-14 fokos különbségek miatt, na ezeket én mérnökként közel sem nevezek normális működési állapotnak, saját elhatározásból és saját felelősségre és igen tisztában voltam garai vesztéssel, akinek meg az lesz a legnagyobb baja, hogy hogyan ragassza vissza cpu.t az neki se fogjon..., szerintem a kupaktalanítás utáni magok közötti maximális 2 fok eltérés és alap órajeles max 45 fok illetve plusz fesz és turbóval 4200-on az 55 fok max szerintem magáért beszél, és ismét hozzáteszem nekem megérte! És fentebb és korábban is leírtam ezt már és nem azért h más megszólja vagy bírálja h én sima 3570-nél megcsináltam, persze meghallgatom és elfogadom más véleményét is, de elsősorban másoknak akik ilyenben gondolkodnak vagy k-s cpu tuningolását tervezik azokkal megosszam a tapasztalataimat, eredményeket és esetlegesen segítséget nyújtsak elvégre ezért is van fórum véleményem szerint!
-
ST05
őstag
Tehát, eddig 1,5 V volt a támogatott slussz -passz, most jön az 1,35 mellé
1,65v on felejtős a hivatalos támogatás,
ami szerintem annyit tesz mint a hivatalos 1600mhz ram orajel jelenleg,
ez annyit jelent ,ezt garantálják mást nem , az én értelmezésemben -
thomasvold
őstag
Nekem a Turbo ki van kapcsolva
Fix fesszel megy 3,4 Ghz-en. Persze bekapcsolva hagytam a speedstep-et, de lehet megnézem 3,8 Ghz-en is, lehet nem kell neki csak 1-2 századdal több és így Idle és Load is megvan 0,9V alatt. 4,4 Ghz-hez nekem 1,175 kell, de majd ha meglesz a 7950-es, addig nincs értelme annyin járatni.
-
andrasko
senior tag
Utána néztem a kompatibilitásnak.
Szabványon belüli tűréssel üzemeltethető a Sandy/Ivy 1.35V-os ram-mal.A magyarázat a szabványok megengedett tűréshatárok átfedéséből adódik:
• standard voltage DDR3: 1.50V (1.425–1.575V)
• low voltage DDR3: ....... 1.35V (1.283–1.450V)
Tehát a két szabvány átfedésén hivatalosan is kompatibilisek: 1.425-1.450V.Arról már nem beszélve, hogy a "szabványon" túl is van élet...
-
krx21
nagyúr
Hát nem keveset kellett keresnem: "Note:There is no support for DDR3L DIMMs/DRAMS running at 1.35V."
ITT. 23.oldal... -
krx21
nagyúr
Igazából, ha nagyon gyors tuning ramot akarsz, ott elkerülhetetlen az 1.65V...
A 1.5V, hivatalosan 2133Mhz-ig mennek (direkt ilyet vettem én is...), de aki feljebb akar menni, ott csak 1.65V-ost talál... Az lenne a legjobb ha gond nélkül lehetne válogatni az alacsony fogyasztású 1.35V-tól az csúcs teljesítményű 1.65V-ig... Ilyen CPU kellene... -
Speed®
titán
Azt hiszem átléptél bizonyos határokat..rendben van, hogy ellenzed a dolgot és nem látod értelmét, de miért kell ez az egész cirkusz..? Te is tudod jól, hogy ez nem általános dolog, alig páran vállalják be a rizikót..a rosszindulatodat félretehetnéd picit..személyes véleményem, nem személyeskedve..gondolkodj egy picit, mielőtt ok nélkül rágalmazol.
zack
Ha már odáig jutsz, hogy leszeded, tényleg kár visszarakni. Bár a Liquid Pro pont nem arról híres, hogy kiszárad, tartós kötésre ajánlott, szóval részemről az a véleményem, hogy ha úgy tetszik, vissza is ragasztható, a proci élettartamán belül nem fog érdemben romlani a hőátadás..hisz fémes motyóról beszélünk. -
biacsia
tag
Nekem 1db asus gtx 560 dcII van. Miből gondoltad, hogy 2 db? talán: DC II -> ez a hűtés neve ami rajta van.
Valóban az a leghangosabb a házban /miután a vinyó szivacs lábakon ül/. Azonban már alacsony hangerőn játszva(akár füles, akár hangszórón) nem hallatszik. A max venti fordulat 1800 ban van limitálva. A 10 cm es ventinek kicsit nagyobb hangja van ebben a tartományban(1800-2300), itt éri el a jó hűtőhatást(-10fok passzívhoz képest). Tudom, le lehet szabályozni némelyiket 800 körülre, így halkabb, de akkor meg nem hűt. Ugyanakkor a nincs rajta ventinél még a víz sem halkabb!
De hogy jött a 2 videokari??? -
szeva000
addikt
...ha neked fáj valamid menj el az orvosodhoz...ennyi...ha besz@rtál vizsgáltasd ki magad....ennyi....ne azt mocskold aki saját bátorságán,saját prociját szétszedi,hogy jobb legyen....Mi bevállaltuk azt is,hogy kidobunk 60-70k-t az ablakon,mert sajna benne van....Az,hogy te gyáva vagy és nem mered a te problémád.
Én a liquid ultrával és MX4 párossal csak 25fokot nyertem...ennyi......Nem fogom magyarázni miért,mert már a hülye is tudja..... -
LeslieG Jr.
őstag
"sumák gecik" - Ez azért egy kicsit durva és nem tartozik a topik témájához az éppen kupaktalanított procik erkölcsi dolgaihoz.
Nem tudom miért fáj ez neked. Aki kupaktalanít az kupaktalanítson aki meg nem akar kupaktalanítani az meg ne tegye. Senkinek nincs odatarva a beretta a fejéhez hogy márpedig kötelező kupaktalanítani és ragaszd vissza a kupakot hogy utánna add el mint egy "sumák g@*i".
Miért kell feltételezni valakiről aki vissza akarja ragasztani a kupakot hogy átb@sz majd valakit ha eladásra kerül a procija?
Ne kezdjük már elörröl amit néhány hete már kitárgyaltunk.
Szerintem le is zárhatjuk itt a témát.
Beszéljünk inkább a tuningról és a beállításokról az Ivy procik tekintetében.
-
LeslieG Jr.
őstag
Ugyan azon a feszültségen tényleg 13C-15C fok a különbség.(legalább is nálam) Már lecsekkoltam és tesztet is csináltam. Azért nem mindegy hogy valami 1.2V-on járatva éri el a 90C fokot vagy 1.4V-on járatva. Arról nem is beszélve hogy 1.2V-on 4.2GHz-et tudtam kisajtolni míg 1.380V-on 4.6Ghz-et tudtam kisajtolni belöle. Azért az nem mindegy szerintem. Sajnos ez azoknak rossz akiknek sokat kér a procijuk. Akiknek 1.1V is megy a 4.6Ghz azoknak nem gond mert azt egy normál léghűtővel le lehet hűteni, de egy 1.380V(éhes procit mint az enyém például) már csak trükkökkel lehet lehűteni léghűtéssel(kupaktalanítással).
Mérlegelni kell kinek éri meg. Én nem búzdítok senkit kupaktalanításra ahogy eddig sem tettem és azok sem búzdítottak másokat akik rajtam kívül már megcsinálták.(vannak egy páran azért valjuk be)
-
-
bandika0626
senior tag
Ajánlom figyelmedbe az alábbi oldalon lévő táblázatot.
Egyébként meg ha 2 hőcső elég lenne akkor mi a fenének csinálnak 4-5-6-7 csöves hűtőket. Csak azt ne mond, hogy markenting meg az user megveszi mert nem lesz más a piacon.
Fogj egy 4x4 cm alu vagy rézlemezt és kezd el melegíteni a közepét. A másik oldalára meg tedd rá az ujjadat. Lehet hogy hamarabb eldobod mintha a szélét fogtad volna.
-
-
krx21
nagyúr
Hát ezt most nem nyálazom át...
Nekem most fix 1.285V-al megy stabilan 4.6Ghz-en... Megpróbáljam szerintetek offsettel?
Múltkor azt próbálva nem volt stabil a feszültség... Milyen beállítás lenne ide jó?
Nekem az lenne a logikus, hogy 4.6Ghz-en terhelve 1,285, 1.6Ghz-en pedig mondjuk 1,05V...
Valami ilyesmit szeretnék... -
krx21
nagyúr
Nem értem a gondolkodásodat! Eleve sokan tapasztalják, hogy a 3 perces linx messze eljut a maximális hőmérsékletre! Utána ha tolod még két napig, sem lesz max 1,2 C-al több!
Az így kitesztelt -17C teljesen mérvadó, sőt a hosszabb teszt alatt szerinted melyik fajta procinak megy inkább feljebb a maximum hőfoka, a kupaknál megrekedtnek vagy a rendes hőelvezetőnek?
Ha valaki konkrét összehasonlító méréseket ír, azt megköszönjük hogy megosztotta velünk a tapasztalatokat és nem megtámadom, hogy ne bizonygassa már, mert úgyse jó ez a mérés! Senki nem bizonygat semmit...
A hasonló gondolkodású kupakmód ellenes kollégádnak meg pont az volt a baja, hogy konkrétumokat kért!
Most meg azért kapott valaki Tőled mert leírta... Komolyan ilyen indulatokat vált ki valakiből, hogy megoldotta az egyik fórumtársunk a hűtését? Nem akarok vitába szállni, de minta erőteljes ellenszenvet éreznél azok felé akit ezt a módosítást eszközölték! (Nincs harag, nehogy félreérts!) -
biacsia
tag
Igen ,sikerült a mutató ujjam megvágni,de jelentem a vérzés elállt megmaradok.
Javaslom mindenkinek , hogy a borotva penge egyik végét , meg az ujját is tekerje be szigetelő szalaggal.
Igen a kupakon is liquid pro van, viszont csak kb. egy 10Ft-os nagyságú részen , mivel kicsit fröcskölt a kenés során, nem forszíroztam ,hogy a lapot is összekenjem vele.
Kerestem egyébként régi F1 es tesztet még este, de csak olyat találtam, ahol a 3.8-as beállítással mentem 1 órát, asszem' ott max 62 fok volt a legnagyobb hőfok.-amit linkeltem képet ott 3 kör alatt már 76 fok körül voltak a magok- Viszont nehéz kétszer ugyanolyan versenyt menniBiztos nem mindegy, hogy első vagyok ,vagy a mezőnyben autókázok 20 kört.A linx ezzel szemben kétszer-háromszor-sokszor kábé ugyanazt dobja. De a hőfokok helyett beszéljen a többi mutató szám.
A ventik fordulatszámát nem sikerült alacsonyabbra vennem, mivel nincs rajta ventilátor a méréseket is így csináltam, frekiben 4->4,6Ghz és feszültségben 1100mv->kb.1350mv tudtam feljebb menni!
Úgy vettem észre egyébként , hogy a jó öreg gtx560ti mellett 4Ghz -en is bőségesen elég(persze a minimum fps kicsit javul,ha tovább emelem a proci órajelet ) Akkor mégis miért tettem?! A saját kíváncsiságom hajt!A gyakorlati haszna megkérdőjelezhető az effajta moddolásnak.Persze számszerűsíthető akár milyen apró is a változás -bár én a 17 fokot nem gondolnám mérési hibának-, de akkor meg marad az az indok,amit én is sokszor említettem már: minek ha már úgy sem veszed észere?Azonban engem jó érzéssel tölt el,ha valamit "megjavíthatok". El is gondolkodtam rajta, vajon miért nem így adták ki egyből???
A válasz ismert , amióta az autókat is megtervezik a mérnökök, aztán a közgazdászok elrontják kicsit! Hát hogy nézne már ki ha egy új autó ugyan úgy kibírna 20 évet mint a jó öreg szivar ódi' ...
Béke! -
kissz84
tag
Köszi a segitséget .Fincsi lesz itt külföldön találni olyat aki segítene:-S
A lapra nincs rá írva...
F6 os bios támogatná elvileg.
A support listán is rajta,de ez mekkora vicc már hogy így le...patják az embert ilyenekkel.
Jól indul az AMD-ről váltásom
Amúgy épp ezért vettem mert rá van írva hogy támogatja a next gen 22nm erre belerakom azt nesze.
Rev 1.3 a lap -
Cole86
senior tag
Kösz amúgy.
Már bocs, de a 30 foknyi diff az rengeteg!
csak ,h képben legyél , a régi szénné hajtott i7 eseknél max 15fok volt a különbség, az már kezdett parás lenni!
Ez annyit jelent ,h egy komolyabb hűtéssel rendelkező nem képes kihasználni a cucca által nyújtott potenciált, mert a hőátadás mértéke abszolút korlátozott és ezért a tuning is jóval visszafogottabb, valamint az élettartalomnak sem hinném ,h jót tesz a magasabb hő! Nyilván jó pár óra alatt mérséklődni tud a különbség, de közel sem akkora mértékben, főleg nem egy felső kategóriás hűtésnél vagy víznél, ahol extrém hőfokok alatt jön ki a foguk fehére..
Ezt intel bácsi direct baszta el, h a következő 1-2 generációnak egyáltalán legyen értelme (megvételre). Az átlag userek amúgy sem tuningolnak nagyon, főleg nem moddingolnak , szóval bevált a taktikája.
Ellenben aki veszi a bátorságot, annak nem kéne mondani ,h balfék és semmi értelme, mert a saját termékét teszi kockára, valamint ezáltal, ha sikerül a művelet 100%osan, úgy nem csökken a proci értéke, hanem nő (legalábbis egy hozzá értő szemében, akinek számít a tuning és a biztonságos hőfok). A garanciális kérdés nyilván sarkalatos, de vissza is lehet ragasztani (ettől nem lesz rosszabb minőségű), illetve egy ilyen procit szerintem senki nem adna el, mert elég lesz jó pár évig (3-4simán), addigra pedig már nem lesz nagy értéke, sőt..
Innentől kezdve pedig a vita meddő..!
(persze a te álláspontod is érthető valami logika folytán
)
Ez az én magán véleményem, csak gondoltam már megírom!
peace
-
=HG=
addikt
Már megint kötekedsz ! Ha tuningoltál már ivy-t, akkor tudhatnád, hogy 1 kör alatt felugrik a hőfok. Utána már ha megfelelő a hűtésed 4-5 foknál többet nem emelkedik akkor sem, ha egész nap Linx-et futtatsz...
Te legszívesebben megskalpolnád azt, aki megskalpolt egy procit !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- Tőzsde és gazdaság
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Androidos tablet topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Nyaralás topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest