Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
[i5 3570K]
Jelenleg csak a szorzó van felrakva 40-re. 42-nél már rakoncátlankodik, ha mást nem módosítok rajta.Mivel a képen több feszültség adat is van, nem tudom, hogy melyik micsoda, ezért azt sem, megy melyiken szabad emelni, és mennyit.
Meg tudnátok mondani, hogy melyik fesz érték mit jelent?Léghűtéses, egy scythe ninja v3 figyel rajta. Kíváncsi vagyok, mennyit lehetne belőle stabilan kihozni, ha majd VGA cserére kerül a dolog, és kell minden, amit ki lehet belőle préselni.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz Pubszon #24274 üzenetére
Ez az Aida 64 a cpu-t is dolgoztatja/terheli, és közben a hőmérsékletet is monitorozza? Magonként is tud?
Ha nem, akkor magonkénti hőmérsékletet mivel célszerű nézni?"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz F e Z o #24276 üzenetére
Ezt a CoreTemp-et akkor majd keresem.
Linx esetében az este próbálkoztam, de hiába pipáltam be a 75 fokos korlátot a 20 kör alatt, az AsrockExtremTszerint a maghő felment 90 fokig, bár az csak egyetlen értéket mutat. BÁr gondolom, azért annyira nem mér mellé, és a magok között sem igen lehet sok különbség."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz vaakuum #24277 üzenetére
Letöltöttem a CoreTempet az ipon honlapjáról, de nekem gyakorlatilag csontra fagyasztja a win8.1-et... Mivel az elején bepipáltam, hogy a windowssal együtt induljon, alig bírtam kiszedni.
Valami más megoldást kell keresnem. Lehet marad az Aida, ha van free változata."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
Aida64-ből melyiket érdemes letölteni? A legújabbat, ami 30 napig használható, vagy valami régebbit?
([Itt keresgélek éppen]"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
help pls.
Asrock z77 pro3 lapban kikapcsoltam az intel speedstep-et, de ha a cpu-z-t vagy az AXTU-t elindítom, azok azt mutatják, hogy az órajel a 16 és a 42-es szorzó között ugrál.
Mivel lehet fix órajelet beállítani, hogy ne vegye vissza?"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
Mert így állandóan ugrál a fesz is nálam. A neten sok olyan videót látok, ahol nem mozog egy tartományban a szorzó, hanem fix értéket mutat, de nem értem, nálam miért nem kapcsol ki a speedstep, ha disable-ra állítom.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
Szerintem az elégé nagy gond, hogy beállítom a disable-t, és mégis működik....
Ha bezárod az ajtódat kulccsal, akkor normálisnak tartod, ha az mégis nyitva marad?"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
3570K-t sikerült 4.2-re felpakolni egy asrock z77 pro3-ban különösebb fesz piszkálás nélkül, asszem. Utána viszont kiakad, fagy, ha plusz szuflát kap, melegszik mint állat és úgy is kifagy.
Szerintem a proci nem lesz cserélve egy darabig (nagy lenne a kiszállási ktg, és az új platformra csere, ráadásul amilyen szerencsés vagyok, többnyire antituningos cuccokat szoktam kifogni.
Érdemes lehet ezt így mégis lecserélni, vagy inkább vegyem le a kupakot, és pasztázzam meg a procit, amivel még esetleg a 4.4 elérhető? 4.5-ben nem nagyon merek reménykedni .
Ha csere, akkor mire? Gondolom lap+procit kell egyben eladni, és valami mást venni helyette.A gép 2 éves garija mostanában ketyeg le, és nem tudom eldönteni, mi legyen tovább. Elvileg a 3570K tudná hajtani a 290x et és a 870ti-t is, szal elég lehetne a VGA csere is a következő 2 évre, úgy tippelem jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Van valami technika arra, hogyan deríthetném ki, hogy érdemes-e kupakolni egy 3570k procit?
Mondjuk arra gondolok, hogy pl. ha a magok között 3-4-5 Celsius különbség van, akkor már feltételezhető, hogy a paszta nem tökéletesen terült el, vagy ilyesmi?[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Help pls!
Ugye jól tudom, hogy az i5 3570k IGPU-ja meg bírja hajtani natívban a 2560*1440-es felbontású monitort?"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
[Nekem ilyen deszkám van]
bár a hdmi mellé nincs írva verzió"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
-
vaakuum
addikt
A magok hőmérsékletét mivel célszerű ellenőrizni, illetve melyik progival lehet megdolgoztatni a procit, ha keresem a határait?
3570k, win 8.1 update"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
3570k-nál és 8 giga memóriánál a linx-et hogy kell beállítani, hogy rendesen megdolgoztassa a procit? Most a Problem size 23118 MIB 4096 all és 20 ismétlés.
4,2-re felhúzva, és Asrock extreme tunerban -0,02V cpu offset voltage mellett sem akar 73 foknál fentebb menni a legmelegebb mag sem. Ilyenkor a Vcore voltage-ra az asrock tuner 1,12 Voltot ír.
Lehet még emelni kell neki az offsetet és vinni fentebb a szorzót???[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
I5 3570k az alany.
Alaplap csere történt alatt a múlt héten. A szétszedésnél láttam, hogy a a Ninja hűtő nem feküdt fel rendesen a procin, hanem háromszög formában volt kontakt a hűtőpaszta segítségével. Nagyon nem volt időm nézegetni, de ha jól rémlik, a háromszög alja a pci buszok felé volt. Gondolom, hogy a gravitáció miatt lógott rajta a ninja hűtő, és a zsír ilyen alakban gyűlt össze a kupak és a hűtő között.Most az új alaplappal visszaraktam, de nem látok alá. Amint megérkezik a CLU a kupakoláshoz, úgyis szét kell kapnom ismét, és majd meglátom, hogy megint a kupak és a hűtő közötti kontakthiba a probléma forrása-e. Viszont azt látom, hogy ahogy elkezdtem emelni a frekit és a feszültséget, a magok maximum hőmérséklete így ment felfelé:
73,80,74,73
81,86,84,79
82,90,88,82
84,89,86,81
86,93,92,84Innen nem mertem több feszt adni neki, úgyhogy kettővel visszavettem. Prime95 alatt amikor hibázott, mindig a második mag hibázott.
Az érdekelne, hogy hogyan nézhet ki fizikailag a procimag felépítése, és a magok elosztása a kupak alatt.
2*2-es téglalap-mátrix, vagy egy sorban vannak egymás mellett?
Lehet következtetni a hőfokokból arra, hogy melyik részen nem jó a kontakt a procikupak és a hűtőborda között, vagy hogy hol maradt esetleg légbuborék a pasztában?"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz ricsi8800gt #26262 üzenetére
Gondolom erősen attól függ, hogy a kupak vissza lett-e ragasztva...
Akinek nincs ragasztva, annak gondolom minden alkalommal, amikor a proci rögzítőjét felnyitja.Én pl. már megvettem az fbs ragasztót, tehát ha pasztázom, vissza lesz ragasztva, és utána a következő 2-3 évet remélhetőleg ismét ki kell, hogy bírja. Utána meg nagyszülők gépébe már ugyanmind1.
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Segítséget, ötletet szeretnék kérni!
Beállítások:
Additional turbo Voltage: +0,031V
Internal PLL overvoltage: Disable
GT overclocking Support: Disable
Power Saving: Disable
CPU offset voltage: +0,010V
CPU LLC: Level1 (ez a vízszintes, legerősebb)
CPU PLL: 1,832V
VCCSA Voltage: 0,925V
Enhanced C1E: Enable
CPU C3 State: Disable
CPU C6 State: Disable
Thermal throttling: EnableEzzel a beállítással linx alatt a cpu-z 1,216-1,232V között ugrál
közben így néz ki:
[közben így néz ki]
és mikor befejezte és:
[ visszaállt alapállapotra]Kérdésem:
1) milyen optimalizáló lépést lenne érdemes megpróbálnom? Az offsetet próbáljam meg lentebb venni, vagy az additional turbo voltaget?2) esetleg ha megpróbálnám a 4700-at, akkor melyik paraméteren változtassak?
szerk: Sry, nem tudom, miért lett ilyen rossz a képernyőkép
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz ricsi8800gt #27748 üzenetére
Az ok, de ha jól értelmeztem, az offsetet ugye lefelé lenne érdemes vinni, az additional turbot meg felfelé? Azért kérdezem, mert nem vagyok benne biztos, és a cél, hogy azért lehetőleg értelmesen csináljam.
Valahol olvastam egy részletes leírást, de már egy ideje nem találom.[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz ricsi8800gt #27750 üzenetére
Asrock z77 extreme 4.
De nekem valahonnan az rémlik, hogy az offset a terhelés nélküli feszt is magasabbra veszi (ami meg nem feltétlenül jó), míg az additional turbo voltage meg a terhelés alatti feszültséget tudja kitolni, tehát technikailag terhelés alatt az a fontosabb, míg az offset meg a terhelés nélkül is magasabb terhelésen hajtja a procit.
Azért is érdekelne pl. hogy tényleg így van-e, és hogy kb milyen értékekig lehet ezeket állítgatni (mi az általános), ami egy arányos tuningos beállítást hoz, de terhelés nélküli használatban nem zabál és nem fűt nagyon."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz Speed® #27753 üzenetére
De egy normál tuningnál nem az van, hogy én beállítom a fix szorzót, és amikor terhelést kap, akkor 1600-ról felteker arra az értékre? Amikor meg csak a netezés megy, akkor elvan alacsony órajelen?
szerk: Whea logger bejegyzés 1 van az elmúlt három napban...ez mennyire gáz?
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
A #27753-ban volt ez a kifejezés... én azt értem alatta, hogy én magam beállítok egy értéket, hogy terhelésen mennyin menjen. Ez most 46-os szorzó éppen. Aztán amikor megszűnik a terhelés, akkor nem baj, sőt nekem előnyös, ha visszavesszi a szokásos 1600-ra, neterzni meg filmezni ennyi is elég a 4 magon.
Mondjuk ha így nézem, akkor nem szerencsés a fix szorzó kifejezés, mert azt is lehet rajta érteni, hogy éjjel nappal annyin menjen, felhasználástól függően. Sőt, valszeg a többség úgy érti."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
Megtaláltam. [ebben láttam], hogy nem az offsettel, hanem a turbo voltage emelésévekl célszerű tuningolni.
-
vaakuum
addikt
válasz Stukker1987 #27761 üzenetére
Szerintem nem probléma...szerintem is ez a normális, csak valamelyik topikban az volt az álláspont,. hogy offsettel talán jobb tuningolni, mint az additional turbo voltage-vel. Nekem spec most kb felesben adják a plusszt, de ha lesz lelkierőm, lehet rámegyek arra, hogy offsetet levigyem +0,01V értékre, és csak a turbo adja a többit.
-
vaakuum
addikt
Gondolom a feszültség beállításokat, meg llc-t meg fogják kérdezni a többiek is.
Esetleg nézz rá [erre], én is innen indultam."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
Én meg nem emlékszem, mi az alapbeállítás, de tuningnál szokta szeretni azt, ami a vízszinteshez közelebbi karakterisztikát adja... ha nem is a legdurvábbat, de egyel alatta. Értéket nem mondok, mert csak azt tudom, hogy vannak lapok, ahol az 1-es érték a legnagyobb, míg másoknál meg a magasabb számok jelzik az egyre nagyobb értékeket...
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz Pubszon #30100 üzenetére
Így van... nekem sikerült 3 éve a pcb-t megsérteni Szerencsére működőképes maradt, valszeg még a gyereket is ki fogja szolgálni, ha a következő években gép kellene neki...
De egy jó delid tool mindig nyerő."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz Pubszon #30106 üzenetére
Én azzal tettem vissza, de technikailag szerintem lehet a sima körömlakk is megfogná. Ha nem lett volna otthon éppen felbontott fbs-em, vagy fürdőszobai szaniterszilikonom, tutira körömlakkal rögzítettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz Pubszon #30108 üzenetére
Én egy fogpiszkával vékonyan körbehúztam a peremet, és rányomtam a kupakot. Elvileg légmentesre csináltam, bár nem tudom ez számít-e bármit is a clu esetleges kiszáradása szempontjából. Végül is a gyári kenőcs is full ragasztás mellett száradt ki Meg lehet a CLU nem is kiszáradós fajta...
[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
válasz Raggie #30113 üzenetére
"Nem a légmentes zárás a lényeg elvileg, csak hogy a ki-be szerelésnél ne mozduljon el."
pont ezért lényegtelen ez a kérdés:
"Hmm... és ez a ragasztó bírja a 100-110 fokokat?""Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
válasz lemusz #30158 üzenetére
Az a játék szerintem mindenkinek hibásan működik még, nem hiszem, hogy érdemes nagy összegeket elverni miatta. Az én konfigomon is full low, csak a látótáv ultra, így is vannak beesések, főleg az ugrásnál.
Ja, és nekem pl. a hang sem jön hátulról..."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs