- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- tordaitibi: Chatcontrol
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
Olvastátok? Újabb pofon az Intelnek...
Intel processzorokat verne a Qualcomm Snapdragon 8cx -
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
50 éves az Intel – Érdekességek a cég történelméből
Sok jó dolgot köszönhetünk nekik. Bár ebben az évben eléggé sok rossz hír szólt róluk. (Pár éve a CPU-kban a paszta is tré...)
De mi lesz a következő 50 évben?
Isten éltessen INTEL
-
Dtomka
veterán
Látom gyorsabb voltál...
de akkor legyen itt magyarul is:
8 és 22 maggal érkeznek a legújabb Intel processzorokKíváncsi leszek mennyibe fog kerülni a 8 magos. Már nem nagyon foghat vastagon az Intel ceruzája, mert a konkurencia kezd felébredni.
-
Dtomka
veterán
Gondolom azért mert így lesz ideje félretenni rá a lovét
És ha így nézzük, akkor igaza van.
Bár lassan kezdem sajnálni az Intelt, 1x fent 1x...De nem kell még értük aggódni, mert Az Intel is remekül zárta idei első pénzügyi negyedévét
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
40 éves lesz a 8086-os Intel CPU, jubileumi modell érkezhet Felmerül bennem a kérdés, 40 év múlva lesz még Intel? Mert az utóbbi évek\hónapokban eléggé sok "rosszra" fény derült...
-
Dtomka
veterán
Egyszeri adóköltség taszította mínuszba az Intel profitját Mi lesz veled INTEL?
-
Dtomka
veterán
Elkészült az eddigi leggyorsabb Xeon E7-es processzor
Gondolom játékra felesleges lenne....még!
Lehet majd 15-20 év múlva már alap lesz 20+ magos CPU, és a csúcs kategóriát a kvantom számítógépek fogják képviselni. -
Dtomka
veterán
válasz
akoska07 #1240 üzenetére
A 6700 k sem az a forrófejű, de jó végre látni , hogy ebben (is) jó irányba fejlődnek. Korábban azért történt visszalépés, a Sandy procik után.
De ilyen (NAGY) márka nem értem miért olcsó pasztán spórol...mikor nem amiatt lesz árrésük.
Amúgy a lesz értelme lecserélni egy 6700k-t --> 7700k-ra?
Illetve azok is ilyen vékony anyagból fognak készülni? Meghajlásveszély?Boldog karácsonyt MINDEN PH-s tagnak!
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
válasz
t72killer #1177 üzenetére
Igen kezdődik az amitől tartottunk....Ha valóban az lesz a tendencia akkor 1 proci árából sok mindent lehet majd venni. Használtan, robogót, autót...elég szomorú lehet a sorsunk pár év múlva. Ezért titkon szurkolok az AMD-nek minden téren! Persze csak magunk miatt, mert kell(ene) több konkurencia az egyensúly miatt.
Sajnos a szoftverek többsége a mai napig nem támogatja a több magot, vagy ha igen akkor nem annyira mint kellene, ezért én nem is gondolkodtam még , hogy 6-8 magos CPU -t vegyek.
-
Dtomka
veterán
válasz
t72killer #1173 üzenetére
"és felfelé indulnak a prociárak, mint a cukor"
Igen nagyon úgy néz ki. Emlékszem pár éve (2011) a 2500k 53k volt a 2600k 75-80k. Megjelenéskor a 6700k 107k volt majd tavaly év vége felé 150k és most 107+ k.
De én biztosan kihagyok 2-3 generációt, mert nincs olyan nagy diferencia a váltásoknál. 10-15% nem éri meg lecserélni... -
Dtomka
veterán
Idén akkor érkezik a Kaby Lake?
Kaby LakeEz Skylake alap, csak jobban lesz optimalizálva.
-
Dtomka
veterán
válasz
Fücsök007 #1138 üzenetére
Vége az Intel Tick-Tock stratégiájának
Ezek szerint a Cannonlake teljesítménye jobb lesz\lehet a Skylake-nél.
Alakul a Skylake ára:
INTEL Core i7-6700K 4.00GHz 1151 BOX 113 069 Ft helyett 110 852 Ft (Ipon) Vajon mennyit csökken még? 90k -ra "lemehet"? -
Dtomka
veterán
És a Skylake-hez képest vajon jobb lesz?Most elég jó áron adják a 6700 k-t:
INTEL Core i7-6700K 4.00GHz 1151 BOX (119k, de volt 152k is)
Jó lenne ha jönne már valamilyen hír. -
Dtomka
veterán
Infóképpen:
2020-ra már az Intel is az 5 nm-es csíkszélességnél tarthat
A Skylakre szerettem volna váltani (lehet, hogy fogok is) de eléggé visszakozok. Meghajolhatnak, illetve hibásan számolnak..."Előtte azonban egy újabb 14 nm-es csíkszélességre támaszkodó processzorcsalád érkezésére számíthatunk, ez pedig nem más, mint az idénre várt Kaby Lake. "
A Skylake után, idén mikor érkezik a következő generáció?Találtam egy korábbi hírt:
Intel 14nm Kaby Lake “Skylake Refresh” Platform Detailed
Read more: http://wccftech.com/intel-14nm-kaby-lake-haswell-refresh-platform-detailed-launching-2h-2016-256-mb-edram-hseries-91w-kseries-unveiled/#ixzz3xtA8vpnd
Persze felmerül a kérdés, hogy a korábbi problémákat orvosolni fogják?Ha nem akkor Lehet várni a következőt...Cannonlake -t. (Bár ez is idén jön elméletileg...) -
Dtomka
veterán
válasz
Bjørgersson #1116 üzenetére
Hiszek neked mert nem tudom megcáfolni
. Én 2011 ben azért vettem asrockot mert akkor az volt a favorit márka. 10 ből 8 ember azt ajánlotta. Illetve az asrock árhoz képest felszereltségben sokat ad. Nem tudom, mostanában is így van e de akkor még így volt
.
Amúgy egész jól néz ki az alap. -
Dtomka
veterán
A gigabyte alaplapjai is megérkeztek.Sosem volt, még ettől a márkától alaplapom, nem tudom milyen minőséget képviselnek.
A Gigabyte bemutatta Z170-es alaplapjait -
Dtomka
veterán
Csokorba szedtük az ASRock Z170-es alaplapjait Van egy pár... sajnos az árak még magasak.
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
Akkor lehet, hogy én ezek közül fogok választani, mert:
Az ASUS bemutatta Z170-es alaplapjait -
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
válasz
Chiller #1079 üzenetére
Sajnos még a DDR 4 ramok drágák és lassúak, de aki átpártol a Skylakera azok kénytelenek lesznek megvenni. Ha majd váltok, akkor remélem jó áron el fogom tudni adni az én 8 corsair dominator platinum 1866 2x4gb ramomat...és veszek ugyancsak 8 gb-ot, egyenlőre elég még.
Sztem ezt venném: HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 HX421C14FB/8
16gb jobb lenne, de az ~ 38 k még.
Na de ez miért kerül ennyibe ?
ADATA 8GB DDR4 3333MHz CL16 KIT AX4U3333W4G16-DGZ
Igen azt látom, hogy 3333 mhz-es, na de akkor is...annyit nem hoz, hogy megérje sztem. Lehet,hogy nincs is még olyan alaplap amely támogatná.
És mint minden évben mely márkát válasszuk? Asus, Asrock, MSI...?
Eddig nekem csak a 6700k biztos, na meg a ramot is (remélem) gyorsan el fogom tudni dönteni
-
Dtomka
veterán
Tesztpadon az Intel régi és új csúcsprocesszora
A Skylake sorozat első tagjai a korábbi hírek szerint a Gamescom alkalmával rajtolnak el, ami augusztus ötödikén nyitja meg kapuit.
Várjuk....
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
válasz
Chiller #1046 üzenetére
Akkor nem.
A Kaby Lake váltja majd a Skylake-et?
Még nem jött ki Broadwell, a Skylake sem, de már megvan az utód. -
Dtomka
veterán
válasz
akoska07 #1041 üzenetére
A Skylake vajon mennyivel lesz erősebb mint a 4790K?
DDR4 árak még magasak de szerintem 8 GB nem vészes. 10k val már olcsobb lett: HyperX 8GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT HX421C14FBK2/8
Láttam a videód, amikor "műtötted" a 4790k -t
. Én biztosan nem tenném azt 1 új procival, mert ugrik a gari.
-
Dtomka
veterán
A Gamescom 2015 lehet az Intel Skylake rajt helyszíne
Augusztus végére már biztos lesz a boltok polcain, sztem azt még megvárom...Aztán ha nem váltja be a hozzáfűzött reményeket, akkor Broadwell 6700k vagy 4790k-t fogok venni.
(#1039) akoska07
A teljesítménye ezek szerinte nem lesz rossz. De a paszta hír elszomorít(ó). -
Dtomka
veterán
The Intel Broadwell Desktop Review: Core i7-5775C and Core i5-5765C Tested (Part 1)
A 4790k utódja az 5775c lenne? Tényleg jól szerepel az integrált vga az előző generációhoz képest:
-
Dtomka
veterán
-
-
Dtomka
veterán
válasz
Chiller #1022 üzenetére
Én is keresgélek hátha van már valami új infó de semmi
(És még midig nem tudom, h Broadwell vagy Skylake)
Intel ‘Skylake’ launch schedule revealed: CPUs to arrive in August -
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
Korábban azt mondták nekem, h inkább Broadwell mint Skylake. Annyit tudok, h a Skylake-ban jobb lesz az IGP és az már csak DDR4 támogatású lesz.
Szerintem itt a Windows 10 és a dx12 hatással van a következő generációs cpu-kra, és lehet, hogy emiatt stagnál, vagy alacsonyabb az órajel. Bár a cache csökkentésére nem tudok magyarázatot, hiszen abból az a jó ha minél több van. -
Dtomka
veterán
Csak most vettem észre, hogy a PH-n is van infó róla:
Még a Computex előtt befutnak a Broadwell-K processzorokJól gondolom, hogy ezek akkor még nem a 4790k szintű Broadwelek? Szerintem azok ~90 w -ak és ~4.0 Ghz-esek lesznek.
-
Dtomka
veterán
Végre, kezdődik amire vártunk
(Infómorzsák)
Május közepén érkezhetnek a Broadwell-K processzorok -
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
Lassan érkeznek...:
Jönnek a Broadwell-DE alapú Xeon D processzorok -
Dtomka
veterán
-
Dtomka
veterán
Viccnek is rossz ...nem nem vagyok az.
Még várni kell, mert csak Augusztusban jöhetnek az asztali Skylake processzorok -
Dtomka
veterán
Kimaradhat az Intel Broadwell az asztali processzorok piacán
Na, most mire cseréljem a 2500k-t? -
Dtomka
veterán
Na most melyikre (Broadwell vagy Skylake) cseréljem le a 2500 k -t?
Látom a Skylake is támogatni fogja a DDR3-at
-
Dtomka
veterán
Egy kis infó a Broadwell-lel kapcsolatban:
Intel 14nm Broadwell CPU Architecture Analyzed – 5% IPC Increase Over Haswell, 2nd Generation FIVR, 20% More Compute UnitsMég mindig nem tudom, eldönteni, hogy Devil Canyon vagy inkább Broadwell?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 32GB/2TB
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest