- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
-
-
Feketelaszlo
senior tag
Csak tipp, de nem biztos, hogy spórolás (vagyis az is) - de környezetvédelmi okai is lehetnek. Az oké, hogy aftermarket hőátadó közegek esetén a kutyát sem érdekli a dolog, de mikor egy olyan mamutvállalatnak, mint az Intel valami kézzelfogható zöld megoldást kell felmutatni, bizony lehet, hogy egy kevesebb fémoxidot és több kitöltő anyagot tartalmazó paszta jó megoldás.
-
Reméljük a Zennel valamit virítanak, nem csak a szokásos szép prezentációkat. Nekem videószerkesztésre jó lenne a több mag, de amit kínálnak az nevetséges. Fejlesztésben eljutottak a nirvánába, 22magos xeonokat adnak többprocis szerverekbe, csak egy ilyenért egy kisebb űrprogram költségét kell kiperkálni. A usernek meg löknek egy szépen növekvő árú 4magost, ami jó esetben ver csak rá 30%-ot az 5év és 4 generáció öreg i5-2500K-ra.
-
+1, nálam is elpörög még egy darabig a 4770k, rajta a víz, bármikor megtéphetem, ha kell. Beharangozásakor fentem a fogam egy olcsósított 8magosra (6900K) vagy egy 1k$-os de szuper 10magosra (6950X), de a 8magosat adják uannyiért, mint az elődöt, az új EE proci ára pedig elszállt a csillagos egekbe (1700$), dollárban is.
Az AMD sajnos úgy néz ki, kiesett az egyenletből, monopóliummal állunk szemben.
-
Valamit kéne robbantani, most jutottam el arra a szintre, hogy a 4770k nem elég. Elkezdtem feldolgozni a fényképezőgép 4k videóit, és majd 2 órát szüttyög egy sima deshaker egy 5perces klipen.
Egy teljesítményduplázást (=magszámduplázás) nagyon tudnék értékelni. Ez ugyebár a jelenlegi tech szinten teljes mértékben lehetséges, simán csak lga2011-re kéne váltani, csak ezt nagyon húzós áron mérik, hiába van már évek óta a piacon. A cannon-nal igazán szórhatnák a 8 magot a <500$-os konzumer szegmensbe is.
-
Fücsök007
őstag
Szerintem nem lesz nagy ugrás IPC teljesítményben egy darabig. Egyedül az eDram-os processzorok gyorsultak jelentősen, ha 3Ghz-en vagy alatta nézzük a teljesítményt, 4GHz-en már jóval kisebb az előnyük. Egyébként a 119K még mindig túl sok egy 4 magos prociért, és ezt ha 200-as árfolyammal számolnánk (ami kb. 600 dodó lenne), akkor még az amcsik is sokallanák az árát. Szándékosan nem az aktuális árfolyammal számoltam, szemléltetve, hogy ha nekik is drága, akkor nekünk meg mennyire az.
-
OcUK-n volt egy elég komoly akció limitálva.
Adtak az M7 mellé egy CM Nepton 120XL vizet ingyen (az 70gbp).
190gbp-t fizettem postával együtt a lapért.Procit is olcsóbban vettem,mert a Scan.uk-nél törzsvásárlónak számítok.
Kaptam e-mail-t tőlük,hogy 286gbp-ért megkaphatom a procit.
Postával együtt fizettem 292gbp-t a 6700K-ért.
Listázva 320gbp-ért van mindenhol. -
regener
veterán
De-de, mint friss hús és amíg a piacvezető cég a gyártója így horror árron fog menni egy jó darabig.
-
regener
veterán
Első linked csak 4790-re mutat
-
Chiller
őstag
Skylake @ DDR3L 1866Mhz vs DDR4 2133Mhz
Szinte semmit sem hoz a konyhára, meglepő módon. De legalább mindkettő ram feleslegesen drága lesz.
Már nem csak az alaplapgyártóktól megy a táska intelnek, hanem a ramgyártóktól is? -
Chiller
őstag
Egyelőre ezeket találtam:
Amazonon augusztus 6-tól lesz elérhető.Alternaten találtam egyedül "készleten", de szerintem itt is csak rendelhető inkább, mert gyanús hogy még senki sem írt véleményt.
Ezen kívül sehol semmi. Talán augusztusban tényleg elérhető lesz.
szerk: na quietpc-n is van elvileg.
-
gV
őstag
ez nem így van, alulról (atom, core m ellen) az arm, felülről (xeon ex ellen) az ibm jelentős versenytársak csak középen (asztali procijaik) nem jelent most erős ellenfelet az amd, de ők is jönnek valami újal jövőre kitudja lehet nekik is összejön végre valami értelmes chip. am tőlem nem csiholnak ki több pénzt, mert a Bloomfield óta nem dobtak piacra olyat amire érdemes lenne azt leváltanom.
-
Kevesebb,mint 10%-al gyorsabb a tesztekben,mint a 4790K.
Viszont én megnézném clock to clock 4.4GHz-en milyen különbséget mutatna.
A 4790K-nak azért van 200MHz előnye.Engem csak a DDR4 ramok ára zavar egyenlőre.
DDR3L sztem csak értelmetlen lehúzás lesz.Anno a 4770K-t is lecseréltem 4790K-ra,pedig a tesztekben ott sem volt nagy különbség.
Ha sikerül találnom vmi ütős DDR4 ramot jó áron akkor cserélni fogok.
Tetszik,hogy a Z170 lapok 4-way SLI-t tudnak majd,én eléggé SLI párti vagyok,ettől érzem jól magam.
A 4790K meg megy a család gépébe.A pasztázás sajna csak romlik.
Viszont a delid a képek alapján "könnyű" lesz,"lazán" lehet majd pasztát cserélni alatta.
Legalábbis nekem,túl vagyok már pár procin. -
Chiller
őstag
"A Broadwell Chip, an i7 5775C, has been shown at 5GHz on Air Cooling, at 1.419V, and running vPrime at 4.8GHz. The wPrime 32M test was completed in 4.399 seconds, which when compared to our i7 4790K, which also ran at 4.8GHz and did that same test in 5.569 seconds, shows that Broadwell does offer some IPC improvements over Haswell. However we will need to confirm this with our own independent testing when this chip eventually makes it's way to market. "
http://www.overclock3d.net/articles/cpu_mainboard/broadwell_chip_reaches_5ghz_on_air_cooling/1
Túl jól hangzik. De remélem igaz
-
Chiller
őstag
Mivel úgy látom van diszkrét VGA-d (280X), így szerintem Broadwell.
És ha már itt vagyok, remélem még nem volt:
Intel Broadwell vs Haswell benchmarks (intel hd 5500 vs hd4400) -
Arról vajon van hír, hogy mikor jönnek az új atomok/Pentiumok? Leginkább a Willow Trail/Goldmont érdekelne a Gen9 grafikájával.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 2700X / 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Intel I7-8700K / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest