Hirdetés
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pados
csendes tag
Hali!
mennyi a különbség az e8xxx és a qxxxx procik között? Vennék egy nagyobb procit(e4500 helyett), de nem igazán tudom, hogy megéri-e az ár különbséget, főleg, hogy játékok miatt kellene. -
zolee0307
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Én is melegre gondolok, egy kis ME3 alatt voltak 50 fokosak a magok, egyébként ez alatt marad a hő. Feszt nem nagyok akarok emelni, de nem tudom a memóriáknak érdemes- e adni + 0,3 voltot, mert a memóriákra 2,1 volt van írva.
Mondjuk egy napja használom 3,0 ghz-en a procit és nem volt eddig semmi probléma. -
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hoffer
üzenetére
ne vegyél semmit, nem éri meg, eszméletlen árak vannak az aprón. reálisan max 15kt adnék egy q66ért lappal és 2-4g rammal együtt.
arról nem is beszélve, hogy 3-5 éves lapokról beszélünk, amiket lehet húztak is. add el, válts újabbra, gyorsabb lesz és olcsóbb.
zolee0307: lehet így a nyári melegben túlmelegednek a VRMek. 35-50 fok tökéletes, úgy évekig is bírja a lap a tuningot.
-
Q6600-nál mennyi a tj max?
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Megint próbáltam húzni a gépemet (GA-P35-DS3 lap, Q6600 B3-as, 2x1 Gb 800 mhz-es Corsair Cl4-s ram) és a biosban beállítottam az fsb-t 9x333-ra, a memóriákat 4-4-4-12-re 800 mhz-re, feszek normalon. A gép megy rendesen, de linx és az ibt hibát jelez, sőt ibt alatt kékhalállal újraindul. A hőfokok (meleg van a szobában) olyan 72 fok körül voltak. Próbáltam adni a memóriának +0,2 Voltot, a cpu-t 1,3125 V-ra állítottam be, de így se volt jó. Prime95-vel viszont semmi gondom nem volt (ennél már visszaállítottam a feszeket normalra), max 62-63 fok volt a max, hiba nem volt.
Korábban ezzel a beállításokkal az ibt simán lefutott, igaz, akkor nem volt ilyen meleg, akkor a max 60-62 fok volt.
Az okozhatja a problémát, hogy nagyon bemelegszik a proci? Mert csak erre tudok gondolni.
Most használat mellett (net, filmnézés) a max hőfok 48 fok volt, de átlagban olyan 35-38 fok között van. Így használhatom a gépet?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hoffer
üzenetére
nem és nem is tudnád. amik melegek, azok a VRMek. az északi oldalon van rajta hűtés, de jobbra nincs. a pici alkatrészek a fekete kockák között a neccesek, oda még egy bordát se lehet berakni, pedig melegednek.
mondjuk 8 fázis, annyi bőven elég, 8pines eps csati hiánya miatt úgysem érdemes addig húznod, hogy a VRM hűtése para legyen.
-
Hoffer
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Lehetséges, hogy ezt a 3.3Ghz-t viszi kisebb feszültségen, csak sajnos kevés az időm tesztelni!
Van valami olyan kondi vagy alkatrész a 975-ös lapon amire érdemes hűtőbordát rakni utólag?
Nem nagyon akarok 70 fölé menni proci ügyileg mert akkor már sokkal zajosabb a gép, mindennapi használatban!
És közben kiderült, hogy a konfigomnak kb. 30A kellene a két 12V-os ágon, és az ASUS 450W-os tápom csak 29A-t tud papíron!
Úgyhogy mindenképpen ki kell cserélnem! -
válasz
proci985
üzenetére
Talán nem fogalmaztam elég egyértelműen.
A QX6700 TjMax-a 90 fok, nyilván életszerű körülmények között értettem azt, hogy a hőmérséklettől nem károsodik a proci. Tehát mindegy, hogy 32 vagy 64 fokos huzamosabb ideig. Mivel az Intel procik a NetBurst mikroarchitektúrák óta TjMax-5 fok környékén kezdenek throttlingolni, ez esetben ez 85 fokot jelent, mikoris vagy órajelkihagyással, vagy szorzó- és VCore csökkentéssel veszik vissza a CPU teljesítményét. Nem életszerű, hogy vki TjMax körüli értéken járatná a prociját, hiszen egy kicsit nagyobb terhelésnél rendszeresen lekapcsolna a CPU. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hoffer
üzenetére
hát, az elég gáz, figyelembe véve hogy kb 1.21-1.23mat kap a proci terhelés alatt. viszont az eléggé jó eredmény, én q66omnak 9x333hoz kellett 1.200, hogy stabil legyen. 3.2höz meg 1.38. a 3.6 1.46ja -bios 1.52- meg kb a határán volt mind a procinak, mind a lapnak, mind a hűtésnek, meg valamennyire a tápnak is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hoffer
üzenetére
drop. a biosban a cpu fesz az, amit soha, semmilyen körülmények között nem léphet át a cpunak küldött fesz, tüskénél sem. 0.12es drop kicsit magas, de még bőven reális.
72 fok a max, afölé ne engedd huzamosabb ideig. 85 fok fölé tesztelni sem.
Jorus: hát, azért ez így annyira nem igaz, 80+fok nem egészséges, lapok egy része ott már le is lövi a procit, de 100nál mindenképpen. meg thermal throttling is beüt egy idő után, nem véletlenül.
-
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hoffer
üzenetére
1:1 annyira nem fontos, én anno q66+p35ön 3:1ben járattam a ramokat 1000cl5ön. intelnél mindegy, annyit nem buksz azon, hogy nem 1:1 a strap.
persze, jó proci a 6850, csak eljárt felette az idő. kentik azért még nem rosszak, masszív alulfeszeléssel akár méghtpcnek is jók, bár az NB miatt picit többet fogyasztanak a jelenlegieknél. másik probléma meg az FSB bottleneck/ramkésleltetés, de megfelelően olcsón azért még jó vétel lehet, csak egy 6950/7850 mellett már szűk keresztmetszet lehet FHD fölött is.
-
Hoffer
őstag
Nem az a célom, hogy minnél többet hozzak ki a prociból, hanem hogy 1:1-ben tudjam hajtani a ramokkal!
Nekem egy 400x8 tökéletesen megfelelne!
De mintahogy proci985 kollegával kitárgyaltuk, ebben a lapban nem lehet elérni a 400-at!
Nagyon jó kis proci az E6850, nagyon szeretem! -
Ueda
senior tag
válasz
Hoffer
üzenetére
Mekkora CPU frekit szeretnél elérni ?
Csak mert pl. egy 350x10=3500 MHz is szép eredmény lenne egy 4 magostól.
Ha meg 4 GHz-t szeretnél, akkor szerintem a 333x12=4000 is bőven jó.
Most abban a "szerencsétlen" helyzetben vagy, hogy a 2 magos CPU-dnak a gyári fsb-je magasabb - 1333 -, mint ennek a 4 magosnak - 1066 -.
Amúgy meg is lepődtem, pont erről a 2 magos prociról nem volt tudomásom. Pedig nagyon jó paraméterekkel rendelkezik, szinte egy szinten van az E8xxx procikkal. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hoffer
üzenetére
táp kb elég.
everest hány magot néz?
igazából a szintetikus tesztek "kit érdekel" kategóriába esnek szerintem. nézz meg egy Deus Ex:Human Revolutiont pl, vagy bármelyik játékot utóbbi 1-2 évből, a quadnak el kéne húznia teljesítményben a kétmagostól. multitaskingnál szintén.
-
Hoffer
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Akkor 400-at kihozni ebből a lapbol nem lehet!
Kérdés, hogy jobb e 1:1 ben hajtani a procit (pl. 365) aluljáratott RAM-okkal, vagy érdemesebb e 400-on a ramokat, 320-on a procit nagyobb szorzóval?
Ugyanis everest sebességmérésben mindenben alatta marad az e6850-nek!
Kérdés, hogy ez azt jelenti e hogy lassabb mint az E6850 vagy a több mag és cache miatt érdemesebb hagyni a QX6700-at?
Illetve érdemes e vennem egy nagyobb tápot a konfighoz? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Hoffer
üzenetére
az, hogy mit megy a gép kétmagossal, érdektelen.
ez egy 975ös lap, hat fázissal, aminek a feléről lespórolták a hűtést, és 8pines EPS csati sincs. ami igazából annyira nem is nagy para, mivel a tápod 14At bír a cpu ágán és 340Wot összesítve. másképp: teljesen beterhelve a videokártyát meg pár 12Vs fogyasztóval amúgy is a határon lenne ott, ahol a lap a határán lenne. silent knight 2 is kb ennyit bír el.
igen, karcsú, de egy 5 éves lapról beszélünk, meg egy nagyfogyasztású prociről. 400as fsbt felsőkategóriás p35ösök már bírták négymagossal (450 általában még ok volt), miközben kétmagosokkal olyan 520-540ig mentek.
10x365 azért nem rossz, 11x365 meg főleg, ha azt még bírják a komponensek.
ja igen: hűtéssel nagyon vigyázni, kétmagosok nem melegednek, négymagosok nagyon.
-
Hoffer
őstag
Ilyen nagy különbség van a Conroe és a Kent között??
Levett szorzóval 365 volt amin még elindult, FSB 1.30V, MCH 1.55V, ICH 1.05V! Ezek a minimális feszültségek amik beállíthatóak, ezen futott a Conroe simán 400-on!
És ugye a legjobb lenne 1:1 ben hajtani, de ez elég karcsú lenne ez a 365 FSB! -
válasz
Hoffer
üzenetére
A lap nem bírja az FSB-t valszeg, ennek nincs köze ahhoz, hogy a CPU mennyin fut. Visszavett szorzóval, mondjuk 6-ossal, 1:1-ben hajtott RAM-okkal nézd meg, hogy mennyit megy a lapod FSB-ben, teszteld ki, mi az ucsó stabil freki ezzel a procival. A lapod pontos beállításait nem ismerem, de igen, az FSB-hez kapcsolódó feszek között kell keresgélned.
-
Hoffer
őstag
De akkor sem kéne bírnia ha az órajel pedig nem magas?
Mert gyári órajelen sem bírja 400-on kisebb szorzóval!
Esetleg a lap FSB feszültségének emelésével lehet rajta segíteni? Vagy a cpunak kéne nagyobb fesz a 400-ra?? Mert 1.40V-nál többet nem tudok neki adni mert kikapcsol a gépem(nem bírja a tápom)?? -
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Eddig a gépemben egy E6850 3.0Ghz @ 3.6Ghz üzemelt FSB: DRAM 1:1 arányban!
Most szereztem egy QX6700 2.6Ghz procit ugye feloldott szorzóval!
De a halálért sem akart elindulni 400-as FSB vel! Mi lehet a baj? Vagy irreálisan nagy feszültség kell neki 400-as FSB-n?
Mert nagyobb szorzóval elindul kisebb FSB-n, de kisebb szorzóval nagyobb FSB-n, ugyan azon az órajelen nem akar menni!
Valakinek valami ötlete?
-
zolee0307
őstag
válasz
pokbubi
üzenetére
A q6600-hoz nem árt egy jó hűtés, mert tud melegedni. Én legalább egy 500 w-os tápot ajánlanék hozzá. A tuningnál első körben biosba a pci-t rakd fix 100-ra, a memóriákat 800-ra, és kezd el emelni az fsb-t. Nekem 9x333-on fesz emelés nélkül megy, igaz most a meleg miatt alapon van. Amikor emeled az fsb-t a memóriákat úgy próbáld visszaosztani, hogy 800 legyen. A biosban én a feszeket normálra raktam, nem auton, de feszt én nem emeltem, mert ahhoz nem nagyo értek. A hőfokra figyelj 65 a max terhelésnél.
-
pokbubi
tag
Sziasztok.
Most kaptam egy komplett gépet. Alaplap neve:Gigabyte GA-EP43-UD3L, CPU típusa Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz, Videokártya HD4870, 4Gb ddr2 ram, HKC ház és benne HKC 450w táp. A kérdésem az lenne, lehet ezt a konfigot húzni, az alaplap és a táp bírja? Ha igen miket kellene állítanom a bios-ban? Mert ilyet még nem csináltam.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Vannak valakinek QX6700 everest tuning eredményei? Mennyire tuning barát jószág?

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Thronks.90
üzenetére
passz, amds rendszerem nem volt az 5x86os idők óta
. kenti helyett anno nézegettem az első phenomot, de amikor kijött, egy hónappal később már megvolt a q66.milyen gépet vegyek jó kiinduló, utánna meg phenom2 lehet szerintem a nyerő árkategórián belül.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Thronks.90
üzenetére
tedd azt. q66ot én lappal 2g rammal együtt max 15ért vennék... legfiatalabb példányok is lassan három és fél évesek, azalatt ki tudja mit kaptak. ez lapokra is valamennyire igaz.
-
Thronks.90
tag
válasz
proci985
üzenetére
Igen, ez is lesz valószínűleg.Ezen a félkonfigon gondolkodom, illetve van még egy Asrock Sata3 és USB3 lap is, 3k- val többért. Így megérné a dolog szerintem, de majd egy AMD-s ember véleményét is szeretném kikérni, hasonló árfekvésben milyen AMD rendszert lehetne építeni

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Thronks.90
üzenetére
annyiért drága, azért a pénzért én eladnám a jelenlegi ram+lap+proci hármast és platformot váltanék.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Thronks.90
üzenetére
az a lap négy fázisú, gyakorlatilag olyan 100Wnál magasabb fogyasztást stabilan huzamosabb ideig nem fog bírni. 2.7-3.0 mehet, fölé neccess lenne szerintem.
mennyiért vennéd?
-
Thronks.90
tag
Üdv,
Kérdésem a következő volna:
Jelenleg egy Pentium Dual- Core e6500 van a gépemben, egy Arctic freezer 7 pro rev.2- vel, 4.2Ghz- en stabilan megy. Váltani szeretnék Q6600ra, néztem is ki egy G0 steppingeset, azt mondják azok már elég jól bírják a húzkodást. Egy Asus P5QLD Pro alaplapban, Cooler Master Elite 332 házban, hátul egy venti, oldalt egy venti, elöl alul egy ventivel. FSP Saga II 400W táppal megtámogatva. Érdemes lenne- e váltanom q6600- ra, vagy tudtok- e hasonló árfekvésben(~4-5k diffivel) jobb prockót?
Köszi a segítséget! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
szab.tam
üzenetére
.következő, az én szememmel: passzív hűtőt és húzott quadot akarsz nézni.
van EPU, azaz ASUS EPU (Energy processing Unit). tudsz mérni kb átfolyó áramot. arra rá fogsz jönni, hogy a q66 g0 nem eszik alapórajelen 95Wot. enyém 1Vig feszelve 35-45 között volt 100%on terhelve primeal. na így fogta meg 48as deltaTvel passzívan a célra alkalmatlan IFX14 a procit, mindennemű légmozgás nélkül, 19fokos szobában. szerintem átérzed, hogy ennél a procinál ez mekkora szó
. ez kelleni fog, mert kb képet kapsz a pillanatnyi fogyasztásról, és skálázódásnál ez segít. nem pontos, meg nem mérőpont+multiméter, illetve kerekítési hiba van, de kb pontosnak kéne lennie. gigáét legalábbis hárman utánnamértük fogyasztásmérővel is, és kb stimmeltek az adatok, pár W ide vagy oda meg annyira nem érdekes.8 fázis: fázisonként olyan 25Wot lehet számolni, fethűtéssel olyan 30at vagy icipicit többet, ha van légmozgás, pl házhűtés. viszont Nálad egyáltalán nem lesz légmozgás a lap bordái fölött, a hűtőd nagy lesz, és valamennyire emiatt restriktálja a légmozgást a lap fölött (duplatornyos hűtőkkel is megvan ez a probléma). gyakorlatban 160Wig szerintem nem fognak ciceregni a kondik így sem. 160Wot passzív hűtővel nem fogsz lehűteni, egy D14 kategóriájú hűtővel két 1000rpmes 140essel is csak talán (szivárgásfüggő).
8pines EPS csati van. 150W fölé csak úgy szabad menni, különben összeéghet a csati.
normális fet/vrmhűtés van: remek, x38 meleg, meg gondolom nincs kedved 15kért cserélni a teljes bordázatot thermalrightre... ha egyáltalán elférne
.q66nál FSB limit gyakorlatilag nincs (450et kéne vinnie a lapnak), táp meg az alaplap tápellátása necces.
szimpatikus darab, kíváncsi vagyok mire jutsz
. ha meg van valami, írd be ide nyugodtan, kevesen olvassuk a topikot, de jellemzően quados viszonylatban öreg rókák is (nekünk kettő is van a háztartásban, meg 2007 vége óta vagyok topiklakó
). -
szab.tam
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
thx.

most már mindegy, mert lejegeltem. alulesz itt nem játszik, inkább a feszemelést kell tudja stabilan, hűtőtesztelő lesz, vagy mi....

nekem ránézésre (már amennyire van így értelem értékelni), komolyabb, szimpatikus darabnak tűnik... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
szab.tam
üzenetére
ja, p35ön igazából a dq6 meg a p5k DX (WF) lenne neked jó. ebből a dq6 is hatfázisos, csak duplázottak a fázisai a DS4hez képest. illetve a DFInek volt egy digis lapja, thermalright hűtéssel... na olyat nem fogsz találni.
x38ról az elején rosszak voltak a tapasztalatok (9x333 mindig ment azért), de későbbiekben láttam 8x450eket x38on is. feszállításban nem lesz hiba. 1.1Vnál kevesebbet asus lapok egy időben nem tudtak adni, p35ön biztos nem, x38 kérdéses. q66ok meg 1V körül már általában alapfeszek már stabilak, bár ez függ a te procidtól is. a feszei stabilak lesznek viszont. esetleg lap topikjába is nézz be.
x38-x48nál az északi/déli híd melegedős.
10ért én picit drágállom (ezek 4,5 éve voltak 35 körül), de apróban összes socket775ös lap drága.
-
szab.tam
nagyúr
újra hi!
a hűtőteszelő q6600 alá most fogok venni egy p5e x38-at.
normál áron van, (10k), mivel ez tényleg csak a hűtőtsztre lesz, így feszelhetőség, a 8 fázis a fontos, és a fejlett bordázat sem hátrány ugye....azért lehet, hogy kicsit megrángatnám benne a procit.
az x38 vs q6600 viszonylatában mik a tapasztalatok? gondolom, a p35 jobb alájuk, de most az nem alternatíva, mert nem találtam olyat, ami a többi paraméternek is megfelel. (8 fázis, jó hőtés.)tehát mire számítsak?

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lbalog01
üzenetére
elég jó példányod van. én q66omat anno úgy vettem, hogy a mugen2őn már kifogott.
CM690em anno volt: annál a háznál az első venti nem fontos, szinte semmit nem számít a felépítés miatt a HDDk kivételével, alsó igen, oldalsó ventihely jól jöhet.
légáram fontos, a friss levegő megint. a Cosmosban nálam jelenleg bruteforce túlnyomásos megoldás van, de szerintem az oldalsó két ventit kiszedem, a procihűtőt pedig visszafordítom hátra. valamelyik venti turbulenciát csinál hang alapján. gpu hőfokokra nyertem vele valamennyit (eyefinity miatt necces), de hangban rosszabb lett.
visszatérve: q66 tényleg nagyon érzékeny volt hűtásre. a jelenlegi i5-760am nincs túlhúzva, és az egész hűtése a rendszernek kegyetlenül túlméretezettnek tűnik. a q66nál kb 3.6ra az enyémmel ez volt a minimum.
-
lbalog01
tag
válasz
proci985
üzenetére
Én végigpróbáltam a saját [CM 690]-es házammal az összes "vencsi"
variációt / van 1 alul, 1 oldalt, 2 fent, 1 hátul és 1 elöl/, a hátsó és a hátsó fenti kifele a többi befele tolja a luftot. Hűvösben, nem agyonterhelve valóban elég a front+rear combo.
De ha nagyobb a meleg és mondjuk az alaplap és a vga hője is a házat fűti, akkor a front 12cm-es ventilátor /szab.tam kedvéért/ önmagában kevés lesz. Amit betol levegőt az nem 1:1ben kerül rá a procihűtőre, hanem a ház meleg levegőjével keveredve. Ha azonban kicsit hígítjuk a benti airt egy plusz légárammal, akkor a fizika törvényei alapján már hűvösebb levegőnek kell a procira kerülnie, ha csak nem melegebb a külső hőmérséklet a bentinél
.
A lényeg hogy ne keresztezzék egymást a ki- és a bemenő légáramok /front be-rear ki vagy alul be-fent ki, háza válogatja/. Nekem ezt adta a tapasztalat 3,7-en egy Q6600-al és [Hyper 212] proc-coolerrel /ami valóban alulról súrolja az elégséges hűtés határát, de a ház jól besegít neki/. -
lbalog01
tag
válasz
chosa921
üzenetére
érdemes lenne a ház oldalán is egy vencsit beüzemelni, ami a vga elé tolja a levegőt, így az egy külön "hűtőkör" lenne a procitól a házon belül

ha valóban 3,6-3,8ig meghúzod, akkor terhelve igen komoly mennyiségű levegő kell majd a hűtéshez, kicsit keveslem a 3x12es vencsit
de nagy upp a proci és alaplap kombónak
-
chosa921
tag
válasz
szab.tam
üzenetére
Alpenföhn Brocken hűtője lesz
-
szab.tam
nagyúr
válasz
chosa921
üzenetére
a tápot a távásárlós topicban ugye.
a qx6850 egy 3 fázisos lapban is tudja a kb. 10x360-at. konkrétan 3 fázisos 650i sli lapokban néztem, amik jóval gyengébbek, és korszerűtelenebbek a tiédnél.
ráadásul akkor még csak htx2(!!!) hűtővel...
jó léghűtéssel a max plafon a 3.9 ghz. (vízzel több.)
de általános eséllyel a 3.8 ghz talán meglesz.hopp:
találtam egy 9x400-as screent.
egy 3 fázisos asrock lapban. srock_penryn1600sli-110db
8800gt sli.
3dmark06 18419
tehát még az fsb-t is bírja.
szorzó szabad. el lehet vele variálni.

-
chosa921
tag
válasz
szab.tam
üzenetére
Értem.
Hát az alaplap a következő : Asus Maximus Extreme
Videókártya a következő: Nvidia Gigabyte geforce gtx 550TiÚgy tudom ez egy elég jó tuning alaplap, de kiváncsi vagyok a te véleményedre is te mit mondasz rá.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
chosa921
üzenetére
fontos a táp kérdés, hogy mekkora.
de mivel a vga is zabálhat mellette bőven, sőt többet is, így ennek a hiányába nem fogunk tudni választ adni.
így nem akarlak továbbküldözgetni, de ez az összfogyasztás miatt a tápvásárló topic-ba való kérdés.volt qx6850-em.
a tuning itt inkább a hűtésen és lapon múlik. a lap feszültségkezelő részlegén főleg.
ez egy kályha. alapból 130w tdp-t adnak meg.
ha feszt emelsz, akor simán fog 180-200w-ott is bekérni.
ehhez kemény hűtés is kell, illetve sokfázisos lap.
én volt, hogy 3 fázisos lapba tettem. hiába adtam neki biosban akármnynit, (akár 1.6v-ot is), a valóságban a lap nem tudott 1.31-nél többet leasdni terhelás alatt...tehát így a táp kérdésre itt választ nem tudunk adni, több okból sem...
irány a tápvásárlós topic:
a gép össz fogyasztásából ami a proci részét illelti, húzás esetén legalább 200w-tal számolj. -
chosa921
tag
-
proci985
MODERÁTOR
-
Pénzhiány miatt kellett eladnom és lett ideiglenesen egy e7500... Gondoltam visszaváltok 4magra és hallottam, hogy a q6xxx jól húzható szinte bármilyen lappal, csak hűteni kell... Akkor gondoltam miért költsek többet ha olcsóbban is megúszok egy 4magosat és jobban húzható...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
gtr2.
1 mag, és kiakad. tojik a sok magra, l2 méretére. csak a ghz-ek érdeklik.
tudok olyan nagyon sok autós, esős beálításokat, ahol 3.6 ghz alatt nagyon gáz, 4 ghz minimum kell. a legjobb E8500-zal volt 4.5ghz+-on. elég régi játék, és elég extrém helyzet kell hozzá, hogy ez szükséges legyen. (a játék moddolásairól ne is beszéljünk...) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Virag.h
üzenetére
ok, milyen játékra?

a legjobb quad proci lapodhoz a qx9770, de olyat szerintem nem kapsz kb 80 alatt, már ha kapsz.
q9300/9400/8300/8400/6600 budget megoldások, ámde még talán megérhetik. ugyanakkor szerintem add el és válts, amíg még van áruk.
általában: GT2 ennyire limites? Race:Injectionnál lehet volt cpulimitem, de amúgyis megvolt a 60 fps fixen.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Virag.h
üzenetére
nehéz úgy tanácsot adni, hogy aszempontjaidnak csak a töredékét ismerjük...
el kellett adnod a q8300-at. ezt írtad. de hogy miért?

mert kellett pénz? és most van újból? akkor vegyél egy ugyan olyat.
vagy gyenge volt? a q6600 nem elsz erősebb.
az e7500-nál valszeg mindkettő erősebb lesz. (ze is új infó volt, tipikus, amikor harapófogóval jönnek az infók.)
most akkor mire van pézned? (mert hogy a q9xxx-et is említed.)cpu limited van. ez többfél módon is lehet.
sok magot használó játék, és most 2 db. van csak.
erre jó lehet a q6600 is.
de ha 2 magot használó játékkal is játszol, vagy esetleg 1 magot használóval, pl, simbin gtr2), akkor a q6600-zal elpsztulsz.tehát igazából nagyon infószegény a helyzet.
a lényeg: a q8300-at pénzhiány, egyéb ok miatt adtad el, vagy azért, mert azzal is procilimited volt?
más:
GTX260OC
azt sem tudjuk, hogy milyen felbontáson játszol.nekem az e7500-adnál gyengébb, E5700 cpu van a 3. konfigomban. 3.5ghz-en járatva egy E5750-nel, ami szerintem egy fajsúly lehet a vga-ddal, 1680x1050-ben, high grafikán már pl. dirt 2-ben is alig van procilimit. (valahol a határon van, ezzel a kártyával kicsit feljebb inkább vga limites lenne.)
-
Arra kellene, hogy kihajtsa a VGA-t... most egy e7500 van és tuning alatt sem képes rá...
Ha jól értelmezem akkor a legjobb quad proci a lapomhoz a q8400 amit jól lehet húzni?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Virag.h
üzenetére
mindkettő jó.
q9300 picit q6600 alatt lesz széthúzva, q9400 kb egyezik, egyébként meg add el a lapot amíg még van ára, meg a ramot és vegyél occsón ddr3mat, dzsunka lapot meg egy 2100kt.
szab.tamot kiegészítve: kétmagost nem szabad venni, nem lehet annyira széthúzni, hogy pl Dirt3 vagy Deus Ex:HR alatt ne legyen hatalmas procilimit. újabb játékok skálázódnak, szóval egy szénnéhúzott kétmagost adott esetben egy stock q66 is elver.
más kérdés, hogy Dirt3 alatt q66al is procilimit van ultrán. sajnos a piaci ára az összes socke775ös cumónak nevetségesen túlértékelt.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Virag.h
üzenetére
azt ugye nem láthatjuk, hogy mikor és hogyan adtad el, és mikor és hogyan tudsz venni.
a zsebedbe sem.csak az összképet.
a 2 proci között van 2-3-4k különbésg a q8000 javára.
ha valami akarsz, (tudsz) venni helyette a 20-25k-s ársávban, akkor nemá' q6600-at, hanem a legolcsóbb q8000-et vedd meg.itt eléggé flame keltős dolog lenne szídnom a q6000-es szériát, de volt nálam már pár darab, így asszem joggal szólok be. (6600, 6700, egészen a qx6850-ig.)
játékok allatt elég komoly procilimitekbe szaladgáltam bele. max pár napig volt meg minden példány.
ha nem 4 maggal kódolgatsz, akkor még egy 4 giga körül, vagy fellett hajtható wolffal, (E8200-8400-8500-zal) is jobban jársz. már 20 alatt is kapsz. ráadásul a giga p35 lapokat a wolf-ok kifejezetten szeretik.)a q6000 széria azoknak jó, akik megszokták és szeretik, a lapjuk kompatibilitása miatt nem tudnak fölfelé procit váltani, vagy a 4 magot kódolásra használják, és arra tökéletes.
(meg nekem, aki hűtést akarok tesztelni. a kazán formája arra tökéletes.)

szerk
a q9xxx-re, (összes york), inkább a p45 chipsetes giga lapok valók. (abból is az ud3r, vagy extreme. 13-15k-ért már elcsíphetőek, én 775 rajongó vagyok, egyet majd még le akarok vadászni.) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
szab.tam
üzenetére
ment privi
.tomtom9: a p35-ds4 tuninglap, nyákra azonos a csúcsmodell dq6al, VRM szinten is annyi az eltérés, hogy a dq6 fázisai duplázva vannak. 6 fázis, fethűtés, q66 alá remek választás volt anno (nekem sima p35-ds4em volt, de a r2.1 megegyezett az EPvel).
8300ról viszont kérdés, hogy megérné váltani, 3.6ot kb a q66ok fele futja meg léggel, és lég alatt itt csúcskategóriás léghűtők is értendőek.
-
Egy q6600-t meddig lehet elzavarni az adatlapomon lévő cuccokkal? Igaz az, hogy csak egy jó hűtő kell a tuninghoz, nem muszáj tuning lapot venni?
-
szab.tam
nagyúr
újra hi!
szeretném ezt a saját építésű passzív hűtőmet tesztelni.
illetve egy következő, hasonló fejlesztést, ha készen lesz. (a 2-t egyszerre próbálnám ki...)kéne hozzá egy 95-105w-os q6xxx.
alapfeszen elprime-olganék vele. max 80 fokig.idáig csak ezt tudtam megnézni fullpasszívan:
-X6 1090T 120W már picit sok neki...
-E1200@bios 1.475v@load 1.440v(!) prime alatt hűthető.
az x6-os teszt vendégségben volt, így nem hagyhattam 80 fokig elmenni, 73 maghőnél ki kellett kapcsolnom.ezért kéne egy q6000-es, hogy meggyőződjek,a 100w-ot biztosan tudja-e. (szerintem igen.)
és akkor egy füst alatt, (azaz, ha lehet füst nélkül), kipróbálni az újabb hűtőt is, ami remélehtőleg még jobb lesz, mint a borzaska.olyan kéne, akinek nem beépítve van a gépben, és nem ez a proci az élete fő műve.
még hardvert szerintem nem nyírtam ki sosem, de természetesen felelősséget vállalok érte. de nem szertnék remegő lábú, "60 fok az már sok" júzert, mert akkor pont nem tudok meg semmit a hűtőmről.
nem megyek el 85-90 fokig, de 70-nél sem állhatok le, látnom, hgyoell, hogy 75 fölött belassul-e az emelkedés, vagy lineáris.)
5-10-20 perces teszteket futtatnék.
ez majd 2-3 óra időtöltés lenne, és az illető kap érte valami ajándékot. (vagy némi kp-t...)
csak nincs kedvem 20-22k-ért venni egy ilyen procit, azután meg árulgatni...
az újabb hűtőverzió csak félig van kész, még 1-2 hét, mire üzemképes.

-
lbalog01
tag
válasz
proci985
üzenetére
Érdekes, direkt megnéztem a Dirt3-at: ok az nálam is néha elszaladt max 80%ig, de az átlag 60%
(W7 x64)
A Crysis-t viszont nem értem: max 30%-ot bírt használni, azt is főleg a 4. cpu-t terhelve 40-50%on. RAM-ból alig 1Gb elég volt
(XP x86)
A metro2033 nincs fent nekem de cserébe toltam egy BF3-at
: az is tud 80%ig terhelni néha-néha, de átlag 60% és 2,3Gb Ram is kell neki (W7 x64)
Megnéztem még egy hardcore simet a [DCS-A10] -et: átlag 35%, max 50% (ha a műszerfalat mutatja és minden műszert számol) és 2,8GB RAM
/Minden game 1280*1024 driverből 4xAA, 16Aniso, és a gameban high v. full opciókkal futott./
Nálam még bőven a HD4890 1Gb a szűk keresztmetszet, "munkában" pedig még 1-2évig semmi.
Igazából ahogy így gondolkodom nem is a vga hanem a HDD SDD-re cserélése lenne valóban jelentős változás

-
Benhill
őstag
-
Benhill
őstag
válasz
lbalog01
üzenetére
Nekem is a jo oreg q6600 zorog meg a gepben. Juliusba lesz 5 eves. Pont a minap nezegettem h mit tud, es rajottem h a ramjaim kaphatnak 2.2-2.4V-t is, és emiatt mar itt is, meg a cpun is magasabb mhz-t ertem el.
Jelenleg biosban 1.41875Vcore, es 8x423 stabil!
8x424 mar 1.45V-al, sem megy, hiaba emelem a mchcore-t. A lap 423fsb-re, kepes ezek szerint.
Az elobbi esetben, ha alaposan ki van portalanitva a gep, akkor par napig alapon 38-39fok, IBT-vel pedig 58-62fok.Egyebkent pedig most 46-48 fok, IBT-vel pedig 72 korul. Hutes mugen2 +gyari venti, auto sebesseg. A VID-re ne nezzetek ra.

(Jo latni, hogy egy kicsit ujra feleledt a topik)

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
- Gravity MS állvány + RØDE XDM-100 Mikrofon!
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-4790 4-Core 3.6GHz - LGA1150
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. kenti helyett anno nézegettem az első phenomot, de amikor kijött, egy hónappal később már megvolt a q66.
. hajrá, aztán írd mire jutsz!
. ez kelleni fog, mert kb képet kapsz a pillanatnyi fogyasztásról, és skálázódásnál ez segít. nem pontos, meg nem mérőpont+multiméter, illetve kerekítési hiba van, de kb pontosnak kéne lennie. gigáét legalábbis hárman utánnamértük fogyasztásmérővel is, és kb stimmeltek az adatok, pár W ide vagy oda meg annyira nem érdekes.
.

NA ez valóban időtálló vétel volt anno
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)