- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
grabber #24898 üzenetére
mennyit?
na, akkor a jó, hogy a procid nagyon hűvös példány. enyém 155-175között mozog 1.47-1.48on, és ott a hűtőm már nagyon a határán van.
190Wnál vagy a táp, vagy a lap lesz. táp 14/15At tud (az 168/180W) egy ágon, lapon a fetek meg olyan 140 fölött már eléggé melegszenek.
-
-
Telefunen
őstag
-
Winne
nagyúr
Még egy kérdés eszembe jutott. Ahogy láttam itt a topicban a képeket, sokan 8-ra teszik a szorzót, és úgy állítanak hozzá fsb értéket. Ebben az esetben alapjáraton a gép nagyobb órajelen megy, és többet fogyaszt, nem?
-
proci985
MODERÁTOR
1.50 a biosban az a biosban beállított érték.
ha prime alatt ad 1.35öt, az azt jelenti, hogy a lap droppol 0.15öt. ez amiatt kell, hogy hirtelen terhelésváltás hatására a proci soha, semmilyen körülmények között ne kaphasson 1.50es fesznél töbet. a biosban lévő érték (ha nem veszi vissza a lap üresben a feszt) valahogy 1.35 és 1.50 között fog lenni. a drop mértéke lapfüggő, általában minél jobb a lapon az áramellátás a proci felé, annál kisebb biztonsági részre van szükség.
hiba nincs sehol, ez egy biztonsági beállítás.
létezik loadline calibration, azaz LLC is: viszont ezzel az ember kockáztatja, hogy a proci rövid ideig, de több feszt kaphat a biosban beálítottnál. ez a rövid tüske is elég magas fesznél a proci károsításához. előnye, hogy az idle fesz valamivel alacsonyabb lesz, ha a lap nem veszi vissza a feszt, viszont cserébe veszélyes. az én meglátásom szerint alacsony fesz mellett nem éri meg használni, magas fesz mellett meg károsíthatja a procit, szóval azért nincs értelme.
-
proci985
MODERÁTOR
-
BL@CK
tag
válasz
proci985 #24888 üzenetére
Hűtéssel nincs gond az elég. Csak sima vcoret emeljek vagy cpu refet is meg mch core meg mch refnek is adjak? A kérdés azlenne kb mennyit? Pórbáltam már sokkal is kevesebbelis ramokat visszaosztva is nemjövök rá hogylenne a jó
Egyszerűen nemakar stabil lenni hosszabb távon
-
proci985
MODERÁTOR
fesz vs szorzó: magasabb fsb jó (áteresztőképesség, memória), de magasabb szorzóhoz általában kisebb fesz is elég, viszont attól csak a proci lesz gyorsabb, a bus nem.
ja igen: kupak ne menjen 71 fok fölé. ha fölötte van, akkor kevés a hűtésed.
kentiknél ez megesik, bár szerintem a fetek előbb fognak megálljt parancsolni, mint a kétventis TRUE copper lesz kevés.
-
proci985
MODERÁTOR
furmarkot és primeot bírja együtt?
szerk:
ha nem bírja együtt, akkor a táp dropja miatt a proci kevesebb feszt kap, és az lesz a hiba. cpu feszt kell emelni. 15 perc elég, ha valami gáz van, annyi idő alatt biztosan ki fog bukni. hőfokokra különösen ügyelj.p45ös lapokhoz nem értek. procinál olyan 1.50ig mehetsz fel biosból. nagyon maximum 1.55, de 24/7re érdemes lejjebb maradni, 1.45 körül. loadline calibration legyen kikapcsolva.
lapra ügyelj, ha tudsz mérni fogyasztást, akkor azt érdemes nézni (DES/Everest tudja nézni, ha tudja a lap), 140W fölé ne nagyon menj: lap 6fázisú, fetek fölötte nagyon melegedni fognak.
-
BL@CK
tag
Hali! Segítségeteket szeretném kérni QX6850ES tuningjában. A problémám az lenne hogy ha meghúzoma procit tegyük fel 3.8 ra utánna szépen lefuttatok stabilitás teszteket meg mindent, szép és jó minden. Pár napra rá meg elkezd fagyogatni emg kékhalálozni mi lehet a gond tudnátok segíteni? Másik gondom meg az lenne hogy 3.8 felé nemnagyon akar menni mien beállításokkal lehetne még trükközni hogy mennyen? Megy többet is mivel másik lapba 4.3 at is ment! Mellékesen giga p45 ds3r lapom van és ocz reaper x 1000 es ramom. Procit thermalright true copperral hűtőm és 2 ventivel. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
grabber #24881 üzenetére
táp nem gázos, ds3al a 4pines EPS csati miatt amúgy se szabad 140W fölé menni. annyit meg röhögve kell, hogy menjen a superB is. (az 500as FSP GLN, tehát a nagytesó léghűtésre bőven elég a legnagyobb hűtővel a határig menve is)
1.5 tesztre oké, 1.55ös Vbiosig nem lehet baj, bár minél több a fesz, annál kritikusabb lesz a hűtés. a feteké meg főleg a DS3nál.
ami gáz, hogy -prime alatti- 1.35 fölé már általában kell nagyobb hűtés, 1.40től főleg, 1.45 fölé légen meg csak a legnagyobb hűtők elegek, és azok se sokáig.
-
Telefunen
őstag
válasz
grabber #24881 üzenetére
Hát igen, ez valóban kér enni
Próba erejéig esetleg adnék még neki, de tartósan kár lenne ennél jobban meggyötörni.
A 400-as FSB-ből egyébként sem szívesen enged az ember, afölött meg már a lap sem úgy megy (nálam 401MHz-en már csak a tRD8-on mennek a RAM-ok, ami kb. 2-300Mb/s-et jelent mínuszban olvasásban). Ahol már visszahozná az alacsonyabb tRD-t, ott meg már kevés a lap (~450-es FSB körül).
-
Telefunen
őstag
válasz
grabber #24879 üzenetére
Nekem BIOS-ban adott 1.4V magfesz mellett, ugyanilyen lapban, 9x400-on még simán lefutott a 3dm06. Nem hiszem hogy a tápod kevés lenne, elvégre az enyém "csak" egy 350-es PNF (A superb 460 pedig egy 400-as, nem?).
A DS3 pedig alapvetően a drop miatt problémás. bár az is csak azért bántó, mert így VID fölé kell emelni a procit, vagyis el lehet búcsúzni a C1E-től (a szorzót persze állítja, de a feszt nem). Valamint nem képes igazán magas FSB-re sem Quad-al (azért nekem 2 magossal stabil volt 500-on), de az sem akkora baj, elvégre 9x-es szorzóval nem is kell igazán magas FSB.
Én a 400-hoz mindent alapon hagytam, csak a proc és a RAM kapott. Így is izzik az NB borda
-
válasz
Nforewer #24871 üzenetére
Így mennyivel gyorsabb a rendszer?Hétköznapi használatban?
DS3-am van,ami nem a legjobb quad alá+Superb 460-as táp is kevés,mert nem bír annyi áramot leadni,mint amennyi kellene
De most megint birizgálja a csőrömet,hogy mit tudnék kihozni belőle.Régen csak 3,2 GHZ-ig jutottam. -
Telefunen
őstag
-
Telefunen
őstag
válasz
APC ADAM #24850 üzenetére
Biztosan kell ekkora Vcore a 9x333-hoz? Az akár még alapfesz körül is meglehetne...
Mellesleg mi a valós TjMax vajon? a 100fok (ami miatt többet mutat a coretemp), vagy a 90 fok, amit az AIDA jelez? Hihetőbbnek tűnik az AIDA féle mérés, mivel az alaplapomhoz mellékelt ET5 is ugyanakkora hőmérsékletet mér.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szijartg #24864 üzenetére
P5Km volt Q6600 alá. az alapján:
először is csak három fázisú.
alapórajelen se volt atomstabil, de 3.0ára már esélytelen volt. brutálisan és össze-vissza dropol, olyan 0.14-0.16 között. ez kb az asrock szint, csak azokat nem hazudták OC lapnak. tehát, 1.21hez kell majd 1.35-1.36 biosból. emiatt nagyon sok feszt ad, 1.285ös VID mellett defaulton 1.35öt állított be nálam. értsd, ha 3.2höz 1.35 kéne, akkor olyan 1.50et kell adni biosból. olyan 1.38nál többet elméletileg se lehet elérni. pár funkció a biosban semmit nem csinál (pl loadline calibration, bár az jobb is, hogy nem megy), ellenben a weboldalon bőszen hirdették vele.
tetejében ddr2+ddr3 kombólapok háklisabbak szoktak lenni.eladtam, ráfizettem a giga p35-ds4re, estére már stabil volt a rendszer. na ez a p5kval sose jött össze, pedig szívtam vele pár hónapot
3.2-3.4 azzal a lappal nem fog összejönni. p35ös asusok közül csak a p5k Deluxe/WiFi ajánlott quad alá, meg félig a p5k EPU (p35ds4 jobb vétel volt). én nem cserélném el...
sleszy: gyors körbenézés után a neten az a lap 300as FSBt sem bír, a yorkok meg 333mas FSBt mennek. q6600 van hasonló teljesítménnyel, bár melegebb lesz. york abban szerintem nem fog menni.
-
sleszy
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha az alaplap imertetőjében az van core 2 quad kentsfield procit támogatja, de én Intel Core 2 Quad Q8300 procit szeretnék bele venni, aminek a magja yorkfield akkor azt támogathatja-e az alaplapom ami asrock 4CoreDual-VSTA? Arra gondolok h amikor ezt vettem akkkor még a legújabb a kentsfield volt és azóta nem frissítették az ismertetőjét.
alaplap a gyártó honlapján:
[link] -
szijartg
őstag
válasz
proci985 #24858 üzenetére
kicsit off, de Te biztos, hogy tudni fogsz segíteni...
a lényeg: egyik jó barátomnak van egy Asus P5KC lapja, sajnos "kinőtte" a rajta levő 4 sata csatlakozót. nekem ugye a Gigabyte GA-EP35-DS3-on van 6. de feleslegesen. mert nem használom ki. gondoltuk, hogy elcseréljük, de egy kicsit utána olvasgattam és láttam, hogy az ASUS 4 fázisú tápellátással bír csak, ellenben a GIGA 6-jával.
egy olyan 3,2 vagy 3,4re meg szeretném felhozni. -
kogyo66
csendes tag
Hello
Adott egy Q6600 G0 proci és egy Asus P5Q alaplap.
Az lenne a kérdésem hogy ha 3ghz-en szeretném futtatni akkor hadjam alap feszen vagy állitsak +-, és ha igen akkor mennyit kb. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
APC ADAM #24857 üzenetére
itt fognak tudni segíteni.. esetleg a videokártyád topikjában fognak tudni avval kapcsolatban információt adni, hogy mégis milyen proci lehet jó.
amit tudok mondani: socket 1156 gyakorlatilag a halálán, hacsak nem olcsó tudásához képest (nem igazán, i5-750 és i7-870 clockolható elég magasra a célhoz, OC fog kelleni), akkor felejtős. socket1366 alternatíva, de a kisebb modelleket túl kell hajtani, és túlárazottak újonnan, apróban néha van pár egész jó. újonnan drágák socket775öt felejtsd el, mindent túl kéne hajtanod, nem is kicsit, lényegesen gyorsabb szóbajövő q9550/q9650 pedig finoman szólva sincs a tudásához mérten árazva. magyarul, ráfizethetsz 40kt, és még mindig talán jólesz. crysisnél olyan 4ghz az, ahol már nem akad be néha very high fizikán sem (két magot terhel csak ténylegesen, viszont igazából vegyes bottleneckes, szerintem a memória és az fsb is visszafogja, talán a vinyó is). metroval nincs tapasztalatom.
jelenleg szerintem két alternatíva van:
1.: am3: ddr3mas memória, egy 4.2-4.4ig clockolható B55 olcsó. apróban HerrZ (HelloKittys jele van) és Overlocker (talán Shongoku?) foglalkozik kitesztelt procik eladásával, esetleg hasonlóan clockolt phenom2 a nagyobbak közül, négy/hatmagon. hatmagosok is meg szokták futni a 4ghzt tudomásom szerint, mindhárom megoldás jó. hátrány, hogy kell OC, tehát jól szellőző ház, jó táp (ez gondolom megvan ha a q6600+GTX480tól nem purcant ki), jó procihűtő (erre is számolj 10-15kt). cserébe a ddr3 olcsó, az alaplap is. lehet, hogy a lap+proci+ram hármas kijönne annyiból, amennyit a jelenegiekért kapnál.
2.: sandy bridge: x2500 és x2600. utóbbi tud HTt, tehát 8magosnak látszik, előbbi csak négymagosnak. cserébe a 2500 olcsóbb. alájuk kell valami rendes P67es lap (tuning miatt, viszont még nincsenek tapasztalatok arról, hogy mégis mennyire bírják az egyes lapok). mem hasonló árban mint az am3nál, gyári hűtővel is clockolhatóak az egekbe, szóval 4.3-4.5 reális. tehát ez gyorsabb lesz, mint az am3, viszont cserébe bőven rá kell majd fizetned.és amit én még tennék a helyedben: a GTX480 a valaha gyártott egyik legmagasabb fogyasztású és legmelegebb VGA. ha nem számolunk holmi tesztkártyákat és ezerdarabos presztízstermékeket, akkor pedig a legmelegebb. a Codegen moddolva (2x120be, 2x80ki) is olyan 200-250Wkörül már nagyon csúnyán kezd bemelegedni, Neked meg csak a vidkarid többet zabál. 15-20k körül van CM690, elvileg gtx480 bele is fér. az se tökéletes ház (nulla zajcsillapítás), de a tudásához és a hűtési teljesítményéhez képest ár/érték bajnok.
de a milyen gépet vegyek/gtx480 topikban fognak jobban tudni segíteni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
APC ADAM #24855 üzenetére
kezdj el játszani szerintem és nézd meg, hogy van e értelme költeni rá.
másik verzió amd lenne, de ott is 4ghzet el kéne érned min, hogy valami értelme legyen a váltásnak. 2600x jó lenne, de az jelenleg baromi drága.
ha van rá pénzed végülis megteheted, socket775 elég jó árban van használtpiacon, szóval amdre lehet kijönne a váltás eladási áron. socket1156 talán, de annak lassan szintén vége, i7 túlárazott és azokat is kéne húzni (valamint biztosan elég sokat kéne rádobni), socket1155 meg még új, és emiatt drága.
tesztek alapján a q6600ból kb a max a qx9770 szintje hozható ki, bár légen kímélve az alkatrészeket inkább q9550/q9650 reális.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
APC ADAM #24850 üzenetére
jó, akkor tuning ezen felejtős, gyenge a hűtő/ház, már így is épp a túlmelegedés határán van.
izé, van olyan program, ami lassú, vagy szaggat? lehet a proci limitál a rendszerben, de ha ha 60 helyett menne a program 90et, annak úgy sok értelme nem lenne... szóval lehet nem hajtja ki, ugyanakkor viszont ha nem 3dmarkkal játszol ez nem biztos akkora probléma.
i7et ne vegyél, sandy bridgehez képest drága és azokat is lehet túl kéne hajtani. sandy bridget meg megint ne vegyél még, nagyon újak és a z68as chipset ami tényleg jó lesz fél év múlva jön.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
APC ADAM #24848 üzenetére
okosok mit mondtak, milyen proci és mekkora órajelen tudná kihajtani kb?
hm, codegen... ventikkel hogy állsz?
lap négy fázisú, fetek viszont hűtöttek. olyan 150Wig nem lesz baj. talán a hűtő is elég addig.
próbáltál primeolni, furmarkolni, illetve a kettőt együtt? mennyire melegednek az alkatrészek terhelve?
-
APC ADAM
tag
üdv!
vettem 1 GTX-480-at és azt mondták hogy kevés a proci hogy maximálisan üzemeljen,most van 1 Q6600-m és az lenne a kérdés hogy meddi, hogyan kell húzni hogy ne keljen cserélni mert ha elég ez is nem cserélek sandy bridgre vagy ezt már illene cserélni??? -
BK87
senior tag
Sziasztok!
Volna egy olyan problémám, hogy jelenleg a procim 8x415-ös FSB beállításokon használom 996MHz-es ramok mellett. Futtattam az AIDA prigrammal egy benchet, aminek az eredménye ez lett:
Ezután megpróbálkoztam 8x425 FSB és 1020MHz ram mellett, akkor ezt az eredményt kaptam:
Ami feltűnt, hogy a memory copy értéke mennyivel alacsonyabb a gyorsabb beállítások mellett. Ez mitől van? Előre is köszi a segítséget. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
szijartg #24834 üzenetére
próbálj az NB és a Fetek fölé odaerősíteni egy ventit először. azt lenne érdemes megnézni, hogy prime+furmark hatására mennyivel lesz melegebb a házban, pl a Northbridgen/procin egy sima primehoz képest. nálam a codegenben ez +10fok volt, a cosmosban nincs különbség.
esetleg ha van otthon erősebb venti megpróbálhatod azt is berakni hátra, bár azt meg a táp lehet nem fogja szeretni (extrém esetben előfordulhat, hogy annyival erősebb a hátsó venti, hogy a tápból is húzza a levegőt.).
-
szijartg
őstag
válasz
proci985 #24832 üzenetére
az oldalsó nincs benne, mivel plexit raktam a rács helyett... és az oldalsó ment hátra.
én is gondoltam már erre a 3x5.25ös dologra, csak akkor nyitva kell lennie az ajtónak, vagy kicsit moddolni rajta. de, lehet hogy kipróbálom először nyitott ajtónál hogy segít-e valamit.
csövek: tartályból befele menő cső a legalsó pci-os bővítőnél a radiátorhoz kifelé vezetőt meg a hátsó 12-es venti felett kicsit kivágva a rácsot. -
szijartg
őstag
-
szijartg
őstag
válasz
proci985 #24822 üzenetére
Na, kicsit megtoltam a gépet 3GHz-re ahogy írtad... az a gond, hogy a ház szellőzéssel még kell valamit csinálnom, mert 30perc intel burn után a proci mellett levő fet-ek eléggé melegek lettek, nagyon melegek
meg a NB borda is. Még erre kellene valami okosat kitalálnom, mert nem mertem tovább kínozni a gépet.
-
proci985
MODERÁTOR
"azt láttam hogy nagyon drága minden még a használt piacon is "
ebből lehet előnyt kovácsolni, emiatt váltanak páran amdrevalamennyivel jobb (ha 4.0át megfutják, mem bandwithjük meg alapból is jó), lap és mem meg paradox módon olcsóbb.
tuninggal az a probléma, hogy hiába tud az ember elmenni 3.6ig (lapot és tápod bírja, procihűtőnek is kéne ha légen behűthető), ha a fogyasztás felmegy 160-180Wra.
mindehez társul 40-50Wos idle fogyasztás (ami 80-100on lesz 1-2 tehelt magnál), mert úgy is 2400on megy a proc.
-
smisa
őstag
válasz
proci985 #24825 üzenetére
Köszönöm a választ hát csak megerősítést kellet marad ami van jó ez nkeem ha meg karcsu kereslek tuning miatt
Max VGA-t cserélek alatta iagzán a fogyasztást csökkenteném de időközben én is azt láttam hogy nagyon drága minden még a használt piacon is
Az enyém 1.184V elmegy 9x333-ban
-
proci985
MODERÁTOR
mire és mennyiért? mennyi időre tervezed?
mivel játszol? érzed, hogy valahol lassú?
9x333on a q6600 kb egy gyári órajeles q9550 és q9650 között van, rendesen belőve a fogyasztása se sokkal magasabb.
sock 775ön belül szerintem semmire, minden túl van árazva. egy szálon futó programok között azok érdekesek, ahol az architektúrális előny magasabb órajellel társul, tehát pl a 3.6-3.8 körül turboboostoló procik. amikből a kétmagosok kapásból lassabbak (ehhez mérten drágák), ha a négy mag teljesen be lesz terhelve. maradnak a natív négymagosok, amivel csak az a probléma, hogy az új sandy bridgek életképtelenné tettek minden mást, viszont fél éven belül tuningosoknak jön az új lap. persze ha az apróban van olcsón egy 920as, az érdekes lehet... csak éppen játékhoz nem lesz sokkal jobb
alternatíva: 3.4 körüli AMDk már hozzák a 3.0ás q6600ast. tetejében még lehet olcsóbban is jössz ki egy B55össel 4ghzn. ddr2-1066 jó áron megy, x48dq6 árából szintén ki kell jönnie egy rendes amdsnek, q6600 is elvileg eladható jól.
-
smisa
őstag
Segítséget kérnék van egy Q6600 B stepes G0-s procim ami vígan megy 3GHz-n most lehetőségem lenne cserélni érdemes e ill mire lenne érdemes szinte csak neteezek ill játszok anno munka miatt volt a Quad de már nem nagyon kell. Konfigom a leírásban.
-
szijartg
őstag
válasz
proci985 #24822 üzenetére
Igen, még a ház szellőztetése vissza van, de az megint csak holnapra marad. Ma délutánra jönnöm kellett melóba, így csak egy meztelen házzal tudtam ezeket kipróbálni.
Az a szerencse, hogy elég jó szellőző házam van, de lehet hogy még majd a NB-t be vizezem. De szerintem egyenlőre még elég lesz a házban levő 12-es ventik! Majd idővel kiderül, hogy mi hogy lesz.
Holnap még majd rakok DES-t meg Everestet is... aztán majd beszámolok a fejleményekről! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
szijartg #24821 üzenetére
hm, látom nem adtad alá a maxnál
nagyon jól megy a rendszer leírás alapján.
a ds3mon csak 4pines a proci tápcsatija, fetek szellőzésére is ügyelj a proci körül. proci hőfokaival nem lehet baj. tápcsati legyen rendesen rádugba.
lap EPs, az nagyon jó. DES illetve Everest tud fogyasztást mérni procira számolva, arra ügyelj, hogy ne menjen semmilyen körülmények között olyat 140-145W fölé, ott összeéghet a lapon a 4pines procietető csati a lapon a tápcsatival. feszből biosból ne adj többet olyan 1.50-1.52nél. NB melegedésére is ügyelj, víznél kisebb a légmozgás az alaplapon.
szerintem 9x333 default feszen megteszi, aztán lehet menni feljebb olyan 50-100as lépésekben.
-
szijartg
őstag
Kedvesemtől kaptam egy vizes szettet... 2 délelőtt ráment míg összeraktam! Csak a procit hűti most, 3as radin 1db 12-es venti van a gyári proci 4pines dugójába bedugva. Többit még nem tudtam ma bekötni, de 1 ventivel sem ment 49fok fölé, pedig a szobában 23-24fok van!
kép
Holnap bekötöm a többi ventit és megpróbálom kicsit meghúzni, hogy mit is bír!
Szerintetek mekkorával kezdjem? GA-EP35-DS3 lap és 2x2G Geil Ultra PC6400 800MHz (CL=4-4-4-12, V=2.0) ramokkal. Chieftec 550 táp. -
proci985
MODERÁTOR
elég kevesen hajtottak topikból x38at, szóval sajnos ebben nincs tapasztalatom.
elvileg fix fsb mellett csak a procnak kell plusszfesz. ésszel, de lehet adni 1.35 fölött is. viszont loadline calibration mindig legyen kikapcsolva, degradálhatja a procit.
egyébként jól megy az a proci, 4ghzt yorkok közül se mind viszi.
-
ke_ni
csendes tag
válasz
proci985 #24816 üzenetére
Nem volt stabil a beállítás, vissza vettem a szorzót.
Egy két tesztet futtattam le, de impozáns volt nagyon. 10330mb/s-es volt a ramolvasás, meg ilyenek, de prime alatt elszállt az ereje, kék halál, és újra indult.Valami ötletet nem tudnál adni min emeljek még vagy egyenlőre maradjak a proci fesznél és majd utánna emeljem a többit?
Megtaláltam közbe az alaplap topikját is
-
ke_ni
csendes tag
válasz
proci985 #24811 üzenetére
Szia
asus maximus extreme, 600Wattos Bw quiet (bqt es-600W), gigabyte galaxy 2 kicsit kibővítve (2 radi, jobb pumpa) meg össze van polírozva a proci meg a cpu block.
engem az érdekelne még hogy pll, nb, fsb, stb feszeket menyire lefet emelni?
A szorzós állítást ki fogom próbálni.
Köszi.
-
proci985
MODERÁTOR
QX, szóval érdemes 10x400at próbálni. ha az megy, lehet nézni feljebb. lapnak elvileg ott még nem kell több, mint 9x400on, csak a VCorenak.
milyen lapod van? milyen a táp? milyen a procihűtő, milyen a ház?
a procinak kikapcsolt loadline calibrationnal maximum 1.55 adható a biosból, de ez már nagyon a max. légen 1.45 fölé nagyon ésszel szabad menni, 1.50 és fölötte szinte kizárólag csak vízen szabad adni. amíg az ember ezt betartja, addig nem lehet baj.
hőfokok tekintetében a proci kupakja ne menjen 71 fok fölé, ha alatta van, akkor lehet még neki adni.Winne: 19-20 fok. ház oldala természetesen fent van. ez a ház nem arra van kitalálva, hogy levegyék az oldalát és úgy használják
-
ke_ni
csendes tag
hy
A proci órajelét szeretném valamivel 4Ghz-felé emelni.
Eddig majdnem gond nélkül ment voltak fenakadások, de kis feszemeléssel megoldható volt.
A kérdésem annyi lenne első körben hogy mik azok a feszek amiket a proci, alaplap még károsodás nélkül elvisel.
Nb, FSB, PLL, VCOR.stb.
24/7 be szeretném használni, nem csak egy tesztig.Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv.
-
proci985
MODERÁTOR
már problémázik, de figyelembe véve, hogy eddig csinálta, valami túlmelegszik. másik verzió az lenne, hogy hátracsapni a bordát (passzívba) és a kártya fölé berakni két 120ast. GPU 70 fok fölé úgy se mehetne (használtam úgy), viszont a pcb hűtésének adekvátnak kéne lennie.
win reinstall sem segít, már gyári hűtővel vista32őn is csinálta egy CM690ben.
mondjuk ez meg a proci hőfokai miatt nem jó, de talán még mindig ez a legjobb megoldás.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
xigris #24804 üzenetére
a phenomhoz járó lap jobb, az inteles egy régi 975ös, nem az igazi.
árban mennyi a difi?
Winne: nálam valami túlmelegszik a pcbjén, és nem tudok rájönni, hogy mi (kékhalálozik shift alatt lehúzott ventikkel, de DIRT és GTR evolution alatt is csinálta... ami fura, mert a furmarknak megfelelő terhelésű Stalker alatt nem). már gyári hűtővel is csinálta. ráraktam egy 80as a VRMek fölé, most jobb, de nem az igazi. elfordítottam a procihűtőt, szóval most a vidkariról húzza a meleget, így már lehúzott ventikkel sem fagy. egyébként HR03GT van rajta, tehát a GPU 50 fok fölé nem megy fur+prime alatt sem egy 1300as ventivel, szóval nem az a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged