Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz t72killer #1194 üzenetére

De hát érted, ott hoztak egy döntést, hogy egyiket vagy másikat választják, aztán a hosszútáv nem hozta. Ott spec rossz döntésnek tűnt, de pl ha ma megnézzük, hogy egy kis Pesti lakás, vagy egy vidéki háromszintes 80-as években épült több generációs ház, valahol Bivalybasznádon, akkor meg a pesti lakás tűnik jobbnak. De a '80-as '90-es években mindenki pont fordítva gondolta. Persze ha Pesten belül van a kertes ház és nem túl kint , akkor megfontolandó lett volna szerintem már régen is.

Itt a belinkelt cikkben viszont emberünk egy határozatlan idejű bérleti jogra cserélte el, a fixen meglévő saját házát. Mi lehetett a terv? És mint mondom még csak nem is húzott vele nagyot. Debrecenben tudok olyan belvárosi de csendes hátsó udvarban lévő 60nm-es lakásról aminek ma is 5000ft a havi bérleti díja, pont a kedvező és értékes bérleti jog miatt. Az, hogy majdnem havi 140-ért béreli azt az ezeréves nagy házat, ami leromlott állapotban van, az hol jó???

Egyébként nálunk is volt hasonlóan elbaltázott döntés, nem is egy, de ami engem személy szerint a legérzékenyebben érintett :
    Volt egy belvárosi lakásunk régen. Belváros, csendes utca, környék, 1970-es években épült tégla/parkettás/gázos 4 emeletes házban. Kétféle lépcsőház lakó volt, az öregek akik régen ott laktak, és néhány fiatal pár, jellemzően gyerek nélkül. Szóval egész jó volt.
    Ezt a lakást jó ideig kiadtuk, volt egy rendes bérlő, fizetett is rendesen, baj sem volt vele. majd elköltözött. A lakás utána hónapokig üresen állt.
    Majd kb egy év múlva (akkoriban kezdtem el jobban bulizni járni), megkérdeztem anyámat, hogy nem adná-e ide a kulcsot, mert sokkal kényelmesebb lenne buli után odamenni és aludni (párszáz méterre a szórakozóhelytől ahová jártam), és másnap hazajönni, mint utolsó buszhoz / hajnali vonathoz alkalmazkodva, hazajönni 12km-re lévő kicsiny falumba az éjszaka közepén. A válasz meg az volt, hogy jah, a lakást már rég eladta, ráadásul áron alul, mert gyorsan megakart szabadulni tőle. Mert minek álljon ott üresen? Mint kiderült az árát meg "feléltük", bár én nem emlékszem életszínvonalemelkedésre. Később nagyon jól jött volna az a lakás, mikor hosszú évekig ingáznom kellett, és a lakástól párszáz méterre dolgoztam. Néha szoktam nézni, az akkori eladási árának (2006) most a 10-12×-eséért mennek abban az utcában ugyanolyan házban az ugyanolyan lakások. Mai napig fel nem tudom fogni, hogy miért volt egyszerűbb gyorsan, áron alul eladni, mint másik bérlőt szerezni, vagy csak úgy hagyni?

Új hozzászólás Aktív témák