Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
Holnap érkezik a WWAN modemem a T500-hoz...
Hogy érdemes telepíteni?- Először beszerelem, aztán driver
- Először driver, azután beszerelemMit érdemes még tudni a használatához? Milyen program tudja használni a GPS funkciót, egyáltalán valaki innen a fórumról használja-e a GPS funkciót:

-
radamsky
senior tag
olyan doksit keresek leirást ahol is ugymond robantott ábrája van a t400-nak. Ergo hol kell szétszedni ha gps vevőt akarok betenni, vagy akár másik merevlemezt (ok ez most poén volt, de legalább leirtam mire gondolok)
egy 3G modemet akarok beleszerelni elvileg elő van készitve, és nem akarok nagyon tökörészni vele mi hol vanköszönöm előre is
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én meg azt imádom, hogy tabletbe drágább az akku
17k-ért találtam elvileg eredetit, lehet bepróbálkozok vele. Na nem mintha használnám annyira, csak szeretem ha van jó akkum is
Amúgy kurta sokat eszik az x200t, még nem jöttem rá hol vagy mért, a waacom csak nem zabbant le ennyit. Nesze neked ulv cpu![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk: Schuby: Engem az érdekelne, sim nélkül világít-e a wwan led. 3G sim-et raktam bele ami él, de ez már micro vagy mi, kerettel lesz normál méretű. Simán el tudom képzelni, hogy nem jól érintkezik. Meg ugye a másik, mi a pélóért mondja minden lenovo progi, hogy a GPS-t más használja, semmilyen egyéb sw nincs fenn. Meg az hogy menüben világít wwan, ledeknél meg nem

-
Chaser
legenda
válasz
audi100td
üzenetére
Azt nem tudom, gyári. Amit nem értek, nem világít ok, de menüben bekapcsolható. És mért mondja minden leniovo GPS progi hogy a GPS-t más használja.
Eszközkezelőben úgy jelenik meg: f3507g mobile broadband driver
Driver szó mért van a végén pl?
Inetelligens kártyaolvasóknál is ott van, ott pl nincs a végén driver szó.
A wifi led is világít ha van hálózat ha nincs, ezért kellene sztem a wwan lednek is világítana.szerk: Amúgy frankó kis gép, HVX120 benne a panel, a thinklight hiányzik csak

-
Chaser
legenda
Nekem ott volt. Keresgéltem manuálisan drivert de nem jött össze. Sys update ez esetben segjtett, megtalált mindent ami kell. Minden működik is, tab funkcióktól kezdve mindenig, kivéve a 3G-t. Ha nincs benne sim, a lednek világítania kellene nem? Különben mért lehet bekapcsolni menüben?
Tim82: Access is már fenn van, de lehet a sim nem tetszik neki. Én csak azt nem értem GPS-.re mért mondja az összes lenovo sw, hogy valami már kezeli, mikor friss win van fenn. És mért nem világít a led.
-
Poo
senior tag
válasz
Chaser
üzenetére
Ugye nem win 8 van rajta?mert az alapból indítja a localizációs chippet ha jól tudom bár lehet hülyeséget írok.
Én driverrel annyit szívtam hogy hiába töltöttem/instaláltam fel a lenovoról az ericsonos sz4rt 4 felkiáltó jeles eszköz volt még de azt a win 7 csodálatos online scannere megtalálta feltette aztán többé kevésbé működik bár a gps-l én nem kínlódtam örültem h a 3g működik. -
Chaser
legenda
Nagyon jó
Más a stickkel is coptam, kivettem a simet beleraktam nem ment. Ok. Bevittem, gyerek kibányászta a sim-et, visszarakta a keretbe amiből én kivetem
Ez már valami micro stick vagy mi a fene. van hozzá egy normál méretre alakító keret. Abban simán el tudom képzelni hogy kimozdul. De. Mért nem világít a wwan led és mért írja minden lenovos sw, hogy valami más kezeli jelenleg a GPS-t 
Tikakukac: Nekem is gyári..
-
YumeD
tag
válasz
Gondwana
üzenetére
Nekem most jött meg Smily64 fórumtárstól, de ez FRU-s

Amúgy, ha valakinek hiányzik a locationsensor(ha mar egyszer van, ne használjuk a gpsdirect-et), meg carrier specifikus firmwareket akar a későbbiekben cserélgetni akkor a drivert igy kell felrakni:
Setup.exe /i /l GPS=1 WIN7DRIVER=1 LOCATIONDRIVER=1 SS=1 CARRIER=1
Vodasok hozzáfűzhetik a DEFAULTIMAGE=0 opciót is, nekem így stabilabbnak tűnt. -
-
YumeD
tag
válasz
Chaser
üzenetére
Eszközkezelővel keresd ki a GPS portot (nevéből ki lehet következtetni, NMEA, vagy GPS v. hasonló).
Indíts egy Putty-ot (perverzebbek hyperterminal-t) és nézz rá az adott COM portra hogy tekeri e az nmea adatokat. Esetleg keresd ki a modem konkrét portját és ATZ & ATI1-ATI9 ig parancsokkal próbáld válaszra bírni a modemet. -
Chaser
legenda
x200 tabletnél nem világít a wwan led. Van benne modem, driver is fenn. GPS sw-t akarom indítani de nem megy az. Lenovo GPS azt írja jelenleg más eszköz kezeli a wwan eszközt, de mi? Lenovo connection v hasonló cuccot nem raktam fel.
szerk: Ami volt wwan driver az fenn van, GPS-hez sw volt, az is. Egy vodás 3G SIM van a gépben.
-
Tikakukac
titán
Megjött a 4k-ért boltolt modem. Tök zsír meg minden. Ráparáztam a driverekre, semmi értelme nem volt. Win7 eszközkezelőben szépen kijelöltem a felsorolásból a saját driverét, aztán update és csók a családnak. Remélem megy a GPS is, mindjárt dugunk simet is bele. Ennyiért atom bolt volt.
-
atesss
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Igen, akkor ez a 90+ fok tényleg nem ok akkor, ennek utána kell menni még.
És amúgy nem lehet hogy csak simán poros belül a borda ? Alul a szellőzőrácsokon is látok azért porosodást.
Ha sűrített levegővel [link] kifújom, az ok, ugye ?Az a gép azért volt jó árban, mert ott van valami.
Minden bizonnyal a képen látható sérülés...
A legrosszabb eset, ami előfordulhat, hogy ki kell cserélni a hűtőt.
Ahogy írták itt is az előbb (de én is pont utánanéztem), 6000-ért lehet kapni ebay uk-ról.
Szerintem - ha ez lenne a helyzet - még ezzel összeadva sem rossz ár a gépért.
A beszerelést meg megoldom én is, max. kicsit tovább tart (HMM-be belenéztem, szét kell bontani rendesen, de max. 3-4 óra alatt szerintem még nekem is meg van az egész); és érdekel is amúgy a gép belülről, szóval az eltöltött idő nem annyira probléma.Az alsó házon ezen a sérülésen kívül nincs más, ez pedig alapvetően esztétikai (nem fog emiatt még tovább törni, szétesni).
Az alaplap pedig rendben van (lefuttatok még pár tesztet azért a következő 4 napban, de eddig semmi hiba nem jött ki).WWAN-t és a GPS-t is kipróbáltam, működnek (illetve a GPS-t még csak addig, hogy 1 műholdat behozott, nem mentem ki szabad ég alá).
A WWAN az USB-s stickekhez képest sokkal nagyobb sebességet ad - minden bizonnyal a normális antenna miatt.
Amúgy feltelepíteni szerintem közel sem volt olyan bonyolult, mint egyesek írták. -
Francia91
veterán
T60p-be modBIOs-szal lehetséges GPS-es modemet tenni?
-
Gondwana
addikt
Én csak a GPS miatt tettem HSDPA modemet az X201-be. (9c akku + kétes eredetű énmegyeknyóc, autópályán időnként altatva, Szeged-Essent végigbírta) HP un2420 felíratos Qualcomm Gobi 2000, amivel neten még nem jártam, csak egy lejárt SIM van a gépben. (Whitelist-mentesített BIOS, meg főzött driver (From Russia with Love), illetve az Access Connectionst már én főztem neki, hogy a Fn+F5 kapcsolgassa is)
-
hito
nagyúr
Srácok! Az x201-ben lévő HSDPA modemben gondolom nincs GPS. Ha jól gondolom, akkor hogy lehet kicserélni egy Qualcomm T77Z039 kártyára? Csak mert abban van. Viszont ez az FRU-s baromkodás a Lenovo-tól nem teszi lehetővé gondolom, hogy más kártyát használjak benne. Van valami white list vagy mi...hogy lehet ezzel trükközni?
-
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Az 510-esé jó bele, és abban van GPS is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vedd ki belőle, úgyis elfelejtettem beleírni a hirdetésbe.
-
RnJ
tag
Sziasztok,
a W500-amban van SIM kártya-hely, viszont nem érzékel semmit, ha beteszem.
Jól gondolom, hogy ez csak előkészítés és kell szereznem egy modemet?Egy ilyet: Ericsson F3507g HSUPA +GPS belső pci-e modem beteszek és ennyi? Az antenna általában ki van építve?
Köszi
-
iscsu
tag
Urak,
F3507g vs. X200s/W7x64 témában van valakinek receptkönyve? Végigpróbálgattam a driverek különböző kombinációit és permutációit, de a végén a GPS enabler mindig azt írja ki, hogy: "The current wireless WAN connection is being managed by another client utility. Close the client utility and try again."
-
Tikakukac
titán
Ericsson F3507g 4400 forintért mennyire tűnik jó dolognak? Ennyiért már lehet érdemes lenne berakni a gépbe, nyári eurotúra alatt jó lenne egy nagy GPS. Szvsz ez jó ár, más szerint is?
-
hito
nagyúr
Szerintetek SL300-ban van szabad mini-PCIe hely? Mert ha lenne, akkor egész jó kis eszközökkel lehetne bővíteni.
Hovatovább ha tudná vezérelni elsődleges meghajtóként az oda helyezett SSD-t, az már végképp álom lenne.
De el tudnék benne képzelni egy TV tunert, vagy egy GPS-es HSDPA kártyát is. -
brekiisti
tag
Norautó M5 madaras tescó melletti parkoló valószínűleg kifigyeltek 5-10 percre mentünk befut fizet kijön.
Autó zár feltörve a gumi pedig kiszúrva hogy ne is tudjunk sehova menni ha hamarabb jönnénk ki
félek nem fognak tudni segíteni mert a serialt nem írtam fel én marha használtan került hozzám és az alját már én cseréltem mert beteg volt
. Remélem patikára költi ő is meg az orvgazda is.Srácok tudom elcsépelt én sem hagyok soha semmit benne a kocsiban ma egyszer tettem de jó leckét kaptam igen költségeset. Amúgy meg figyeljetek mert a helyszínelő mondta egyre durvább és drasztikusabb módszereket használnak pl az is elég a drogos tesónak ha tapadó korong nyomot lát és már töri is a szélvédőt hátha van benne gps
most jön a pénz gyűjtés valami másikra bár ilyen re nem lesz még egyszer lehetőségem
ha már férfi nemi szerv voltam okuljatok az én hibámból ! -
buvartacsko
addikt
válasz
ielektros
üzenetére
nekem x200 tableten nem működik rendesen a wifi. nincsen wwan és gps támogatottság se windows 8 alatt.
wifi sleep után felébredve azt csinálja, hogy 5-6 mpig csatlakozva van, utána megszakad vagy 20 mpre, utána újra connectel. rendkívül idegesítő. wwan és gps.. tudok ezek nélkül élni..
viszont, intel miatt nincsen rendes opengl.. felraktam a moddolt drivert, de van ahol szarakodik.
de jó, hogy a régi gépeken működik.
-
Tim82
félisten
válasz
gigabank
üzenetére
Légyszi, add majd meg a kuka GPS-koordinátáit, mielőtt kidobod. Abszolút win-win szituáció lesz: te is megszabadulsz a bosszúságod okozójától, én is szerzek egy jó laptopot (ami nálam valószínűleg úgy fog működni, ahogy a nagykönyvben meg van írva). Kérlek, addig se tegyél benne kárt. Előre is köszönöm.

-
HXY
addikt
Nagyon sokat kerestem mire találtam egy működő drivert Windows 8 alatt
az Ericsson F3507g HDSPA 3G modem és GPS kártyához.Feltöltöttem, ha esetleg másnak is kellene, akkor itt találja: [link]
-
lapa
veterán
csak a rekord kedvéért: 3g + gps + wifi n 150 feles slotba.
-
HXY
addikt
Ismerősöm el akarja adni a full extrás ThinkPad X200s gépét.
Intel Core 2 Duo SL9400 1.86 GHz, 8GB RAM, 96GB SSD, Webcam, N WiFi, Bluetooth, ujjlenyomat-olvasó, HDSPA mobilinternet modem, GPS, Win 8 Pro
Tökéletes, mondhatni teljesen újszerű állapot.
Érdekel valakit? Ha igen, akkor privizzetek! -
sagit
veterán
Sierra MC8775 WWAN kártyában van GPS vevő vagy nincs? Nem tudjátok?
-
soldi3r
veterán
válasz
Shatterstar
üzenetére
én is maradnék, de ha most gépet veszek, akkor garanciával veszem, ezért dell
de hogy legyen egy kis on is,
betettem a wan és a gps antennákat, összerakás után megnéztem a kapcsolatokat, hogy minden oké e, de nem volt ott a bt, gondoltam biosól ki volt kapcsolva, most megint ránéztem és látszik, működik, mitől lehetett?létezik az, hogy a jobb oldali antenna alatt van még egy antenna? máshogy nem fért el a webcam miatt
-
xcds
őstag
Aki GPS-ezik a gépén, tud vmi megoldást arra, hogy teljes képernyőn menjen az Igo? Vagy van vmi jobb program esetleg? Olvastam erről az igozoomer109 programról, de sehonnan nem tudtam letölteni...
-
Gondwana
addikt
YumeD olvtárstól vettem egy modemet - persze nem Lenovo-branded, mint ahogy írta is, és egy kis orosz segítséggel most sikerült működésre bírnom. Az Access Connections folderében 6 dll-ben át kellett szerkeszteni a PID/VID-eket, és már a Fn+F5 ki-be kapcsolgatás is működik. A GPS sokkal gyorsabban talál műhódakat, mint az X200T-ben az Ericsson anno
(és Putty terminalban szépne pörög a NMEA log
). -
soldi3r
veterán
csak nekem tűnik alkalmi vételnek? kicsit elgondolkoztatott
ebben már van msta ugye? és akkor nincs wwan vagy wlan?x200-ba wan+gps kártyából milyet érdemes keresni?
-
mitulabattyi
aktív tag
Az x200-ban a GPS csak akkor működik, ha kapcsolódva vagyok a mobilnetre?
A hét elején akartam használni külföldön, úgy hogy nem voltam mobilnetre kapcsolódva de egy simkártyát raktam bele (wifin viszont volt net), és nem akart műhodat találni.
Eddig úgy tudtam, hogy elég bele egy akármilyen sim és működik a GPS.
Elég bosszantó volt, a saját kártyámmal nem akartam mobilnetre csatlakozni, biztos rohadt drága a roaming...
-
soldi3r
veterán
válasz
buvartacsko
üzenetére
tegnap megjött a kijelző (kössz mégegyszer!), megjött a szalagkábel na meg az inverter
ki is cseréltem még este, aztán rájöttem, hogy a szalagkábelről hiányzik a thinklight
(szerencsére úgy kicserélik, hogy ezt nem kell visszaküldeni)
úgy is szét kell szednem mégegyszer, mert a gps antenna meg az érintőpanel még nincs bekötveaffs, a betekintési szögek tényleg hihetetlenek, de ez nem az a dolog, aminek a hiánya kizáró ok lesz a következő gépemnél

-
soldi3r
veterán
válasz
Gondwana
üzenetére
ez sem rossz elképzelés, de ha elfér a gépben akkor miért legyen külön?
megrendeltem a wan+gps antennát, most meg megkeresem a feles mini pci-e usb kártyát, ha már lúd, legyen kövér alapn
piacra teszem a samu ssd-t is és keresek egy 128 gigásat (a 64 gigából is 11 giga szabad), akkor nekem nem kell a corestore -
lapa
veterán
Single-Lane (x1) PCI-Express with throughput up to 2.5Gbps
@soldi3r: nem bootol, lásd előző mondat. szóval ugyanaz, mint a corestore.
érdekes amúgy, hogy a dellnél páran elkezdték verni az asztalt, és kiadtak modbiost. ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ilyen lenovonál is megtörténne... pláne hogy arra a revre még rá kéne hekkelni a többi middleton extrát is.
amúgy ha olcsó, akkor hajrá. legalább ki lehet tesztelni, hogy a win mit csinál, akár lassú kártyával is. mondjuk az uhs csak a minimum 10 mb-t garantálja, nem? azt megugorja akármelyik minimál usb kulcs is. és még butul is.
x220-ba akkor nem fér wwan. én azért ezt nem felejteném el, mert nagyon hasznos egy belső modem (elsősorban nem gps miatt). persze hasznos lehet a "szappantartó" is meg a telefon tethering is. de én örülök, hogy belső modem van.
-
Chaser
legenda
Ezt a 3G+GPS modemet megvehetem az x200-ba? többen mondták hogy fake v hamisított modemet vettek bayről. Egy ilyen cuccot mindenképp vennék a gépbe ha nálam marad. Utána nagy akkut, bár akkor elvesztené a "báját". Tegnap belőttem a procit, úgy néztem 6 órát is elmegy nettel kis akkuval, egész korrekt. Főleg ha kap egy kevesebbet fogyasztó ssd-t is majd.
-
lapa
veterán
na megérkezett az új fru-s (...67) ericsson modem. fogyasztásban nincs lényegi különbség, és az is kiderült hogy inkább a vinyó a hunyó a magas fogyasztásban.
hogy stabilitásban milyen változás van, arra nem tudom a választ, nekem a 13-as végű is teljesen normálisan teljesített eddig sok hálózaton.
kimentem, ez az új 210 mp alatt fixált gps-t. szerintem ez kb ugyanannyi mint az előző, de bevallom nem néztem az előzőt külön.
kicsit gyanús, hogy kamu a kártyán lévő matrica, mert bár hasonló, máshogy néznek ki a dolgok rajta (nagyobb-kisebb, apró különbségek. ötletem sincs hogyan nézem meg linux alatt a fw verziót, de majd futok vele egy kört.
a merevlemez fogyasztásáról annyit, hogy lucid alatt hiába van kikapcsolva a lemez, a host nem autosuspendeli a satát. az alábbi parancsot kiadva:
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host1/link_power_management_policy
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host2/link_power_management_policy
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host3/link_power_management_policy
echo min_power > /sys/class/scsi_host/host4/link_power_management_policy1w-ot (!) csökkent a fogyasztás (mondom kikapcsolt lemez), úgyhogy ezt mostantól megkapja pár percenként crontabból. simán elhiszem, hogy ssd-nél is csinál némi különbséget.
-
dbius
veterán
Szerintem elbeszélünk egymás mellett, vagy csak nem értem, hogy mit akarsz pontosan.
Ahhoz, hogy mobilnetet használj, kell egy mobilnetes előfizetéssel rendelkező SIM kártya, amit beraksz a kialakított helyre. Aztán kell a wwan driver, amit a System Update rak fel. Ezt követően mennie kell a mobilnetnek, ha engedélyezed a wwan eszközt (a hálózat ikonra kattintasz, akkor feljön egy lista a választható kapcsolatokkal. Ott fog szerepelni az adott mobilszolgáltatóhoz tartozó kapcsolati lehetőség, csak rá kell kattintani).
GPS: System Update által felrakott driver - ezt követően megjelenik eszközkezelőben is a gps, valamelyik com porton). Engedélyezni kell az eszközt FN+F5-tel, mint a mobilnet esetén, illetve kell hozzá egy szoftver is, ami képes kezelni a gps jeleit, és a szoftvert be kell állítani, hogy melyik com porton keresse a gps-t. Ezt követően akár navigációra is használhatod.
-
dbius
veterán
válasz
Howkeddlee
üzenetére
Sajnos akkor abban valaminek annyi lett -> szerviz (vannak itt a fórumban is olyanok, akik rá tudnak szerintem esetleg nézni, hogy mi baja lehet)
(#30548) xcds: Access Connection nem kell, ezt helyettesíti a win7 saját szoftvere.
Csak a wwan modulhoz talált szoftvert rakd fel a system update-tel, meg gy SIM kártya a helyére, utána használhatod a gps-t, feltéve, hogy van vmilyen szoftvered.
-
xcds
őstag
T500-ban van egy ericsson wwan modem, ami gps-t is tud. Na most a system update a gps-t ajánlotta fel letöltésre és alatta bejelölte magától a mobile broadband modemet is. Az a gondom, hogy vista-val vettem a gépet és abban volt a thinkvantage-ban egy gps meg egy mobile broadband program. Az egyik ugye a gps-nek, a másik meg a mobilnetnek. Most a win7-ben nem találom, hol lehetne okítani ezt a mobilnetes cuccot, a gps van csak. Vki írta itt pár napja, hogy a w7-nek van beépített cucca is, ami tudja kezelni, mert a gyári amúgy sem múködik, mert angol vodafonos volt. Hol van ez a w7-ben? Vagy le kéne még tölteni vmit?
-
Gondwana
addikt
válasz
amargo
üzenetére
3G hálózatra fel van jelentkezve a modem? (Mert a 3G cellainformáció mindig tartalmaz geolokációt, abból is A-GPS-ezhet tovább - azt viszont nem feltételezem, hogy a másik módszer szerint valamilyen programmal letöltögeted a műholdak tervezett pozícióját a'lá quickGPS)
-
xcds
őstag
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Felraktam a thinkvantage gps nevű progit, de az is kártyát kér. Ha lesz mobilnet kártya, akkor az is menni fog elméletileg, ugye?
Eszközkezelőben ott van, (COM8).
-
xcds
őstag
válasz
mitulabattyi
üzenetére
Akkor veszek akármilyen mobilnetet és már működik is? És mi van a GPS-el? Mert tudná elméletileg a modem azt is.
(#30363) Shadowfax : Köszi! Esetleg nem tudod, milyen beállítás lenne a legjobb az akku élettartama szempontjából?
-
dbius
veterán
Helyszíni garancia. De ez itt Magyarországon ahogy olvastam az eddigi tapasztalatokat elég érdekesen működik (vagy nem működik)

GPS: Szoftver kell hozzá és tudod navigációra használni (feltéve, hogy a driverei fel vannak telepítve - ehhez a legegyszerűbb módszer, ha a System Update-tel felrakod az általa talált frissítéseket)
-
xcds
őstag
Ilyen wwan modul van a gépben. akkor ez tudja a GPS-t is?
-
Chaser
legenda
Elég fullos felszereltség, ati vga, 3G+GPS, P8700...1280x800
úgyse nyugodnék amíg nagyobbra le nem cserélem
Nem tudom mennyi lehet a reális piaci ára, 100k-t azért biztos megér. A 85k-s viszont sztem korrekt, én eddig annál maradtam, gari is van rá, bár ne legyen rá szükség.audi100td: A T410 ára se rossz, a tag is korrekt.
-
-
amargo
addikt
Én nem tudom mi van ezzel a 3g modullal, továbbra is folyton eltünedezik, de azaz érdekes, hogy elaltatás felélesztés után ismét ott van. Mind1, most már túl tettem magam rajta. Ellenben a GPS még mindig elérhetetlennek tűnik.. örült lassan talál jelet pedig A-GPS van benne, néha jól jönne teszteléshez.
-
amargo
addikt
F5521gw kártya van benne, tavaly decemberi verzió van fent. Erre gondoltál?
Nálam az a baj, hogy teljesen megeszi a gép Fn+F5 nem segít, mert már eltűntnek nyilvánítja a rendszer:
The device F5521gw Mobile Broadband GPS Port (COM6) (location F5521gw) is offline due to a user-mode driver crash. Windows will attempt to restart the device 5 more times. Please contact the device manufacturer for more information about this problem.A problem has occurred with one or more user-mode drivers and the hosting process has been terminated. This may temporarily interrupt your ability to access the devices.
Ez szépen rántotta magával a Geosense Location Sensor-t is:
The device Geosense Location Sensor (location (unknown)) is offline due to a user-mode driver crash. Windows will attempt to restart the device 5 more times. Please contact the device manufacturer for more information about this problem.
Ami még nem tért magához. -
amargo
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Van már is pár kérdésem.
Van hozzá egy ultrabase 3 dokkolóm, esetleg valahogy rálehet venni a Power Manager-t, hogy ha bedokkolom, akkor váltson át egy másik power plan-re - módra?
Mivel, dokkolóban felválthatna max-ra is, ilyenkor azt jelenti, hogy valahol az asztalon van és nem zavar..
A másik kérdésem, hogy van ebben egy F5521gw bővítés - gyanítom ezért 1553g-os a készülék, meg a +4G
-, ami GPS-t is tartalmaz. Én a Location and Other Sensors-ba be is kapcsoltam, de se a Location Activity-ben se a hozzá adott programmal nem látok semmit. Kiraktam egy időjárás gadget-et, de ott van mellette egy piros x, a GPS Tracking meg csak műholdakat talál.. ezek alapján A-GPS van benne. Márpedig, ha ez a helyzet, akkor pillanatok alatt kellene jelet találnia. De nem teszi, percek múlva is csak annyi történik, hogy lát esetleg 1-2 műholdat, de a pozícióját nem tudja meghatározni.Köszönöm a válaszokat!
-
lapa
veterán
válasz
mitulabattyi
üzenetére
egy alap ubuntu 10.04 telepítést azért nem kell széthekkelni hogy elszaladjon. a wwan alapból megy, csak kiválasztod a carriert és lőn. a hdaps (hdd-védelem) is 3 parancs meg kis tesztelés. az akksi vezérlés 1 parancs. a gps nekem néha lassan talál magára, néha gyorsan. de az is le lett írva itt és elképzelhető hogy az új fw-rel jobbabb.
virtualboxba még ugyanúgy telepíthetsz wint, teljesen vállalható sebességgel megy. 2 mp alatt elindul és 3 mp alatt menti bezáráskor, igazán nem nagy ügy. 3d izéket nem próbáltam, de elméletileg valamiféle támogatás van.
elhiszem, hogy volt már elhullásod frissítés miatt. persze jó kérdés mikor és melyik release-zel, a 10.04-ről ilyet még nem hallottam. de nyilván egy ismeretlen rendszernél az első, hogy miután összeraktad elmented az egészet. addig kötéltánc van. ha viszont van egy rendes bakupod, akkor azzal a nyugalommal indulsz neki az újvilág felfedezésének, hogy legrosszabb esetben is visszarakod 20 perc alatt usb-ről bootolva. ha kell a backupra működő megoldás, akkor írd meg és átküldöm.
(én most azt csináltam, hogy az ssd-vel megegyező méretű első partíció van a hdd-n is. előfordul néha velem is, hogy gyorsabb a kezem, és egy pillanat alatt tönkre vágom az összes fájl jogosultságait vagy ilyesmi. ilyenkor restart --> usb live rencer --> rsync 3 perc alatt visszatükröz mindent a másik partícióról. megint restart és megy tovább. ahol root jogaid vannak, ott hullik azért a forgács.)
-
soldi3r
veterán
sejtettem, hogy a bootolás nem megoldott, de hát arra ott van a hdd, csak nem szívesen mondanék le az ssd előnyeiről
jelenleg még nem nagyon látom át én sem a slothelyzetet
kissé zavaros, hogy a thinkwiki-n ez alatt mit értenek:
MiniPCI Express slot 2 with one of the following:
None (empty, not upgradable)
None (empty, WWAN upgradable)
Qualcomm Gobi 2000 WWAN with GPSnot upgradable? tehát nem is használható?
-
bads1
aktív tag
válasz
mitulabattyi
üzenetére
140-ért vettem a napokban hasonló konfiggal tip-top állapotban: SL9300 1.6, 4G DDR3, 160G 7200rpm, WWAN GPS stb.. ja és 9c akku, jövő szeptemberig garis.
Hogy mennyire volt jó ár nem tudom, de sima X200-akat árulnak 130-160ig, ezért sztem annyira nem nyúltam mellé. -
Gondwana
addikt
válasz
Novics
üzenetére
X200 Tabletben a WWAN körüli cirkuszaim akkor szűntek meg (előtte nem ment sem az SMS sem a GPS), amikor levadásztam valami össze-vissza Toshiba drivereket. Az egész addig működött szépen, amíg egyszer elfelejtettem kivenni a pipát a System Update WWAN drivere elől. Most, újratelepítve egyből ment a GPS meg a WWAN (m:ts Serbia), de az SMS alapból nem.
Apropó nem érdekel véletlenül valakit egy nagyonjó állapotú X200 Tablet fele
királysággalgaranciával (2013.03.)? A tabletesített X201-em mellett redundánsá vált. Nem hirdettem még itt meg, de még a logisztikát is megoldhatom, ha tényleg van komoly érdeklődő - nem kabátgombért vagy nokiatelefonért. -
noorbertt
őstag
Hali mindenkinek,
Mivel ez egy elég tartalmas topic , ezért lehet h megtalálható a válasz azokra amiket kérdeznék, de szűkítésekkel sem nagyon kaptam mindenre válasz és hát minden átnyálazni nem egyszerű..
Sikerült szert tennem egy T61p laposra melynek típusa: 6458-A86.
T7300(2GHz), 2GB RAM, 100GB 7200rpm HD, 15.4in 1920x1200 LCD, 256MB nVIDIA Quadro FX 570M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn(n-disabled), Bluetooth, Modem, 1Gb Ether, UltraNav, Sec Chip, FPR, 9c Li-IonEbben a BIOS megvan piszkálva , elvileg SATA2 engedélyezve és whitelist eltávolítva, ebből lehet bármi baja a gépnek? Érdemes lenne vissza állítani valahogyan?
A Lenovo TV Toolbox szerint: 7LETC9WW (2.29)Illetve olvastam olyat is h a Nvidia Quadro kártyák hajlamosak besülni, ez mennyire igaz? Az én esetemben ez a kb 4éves gép ha már idáig kibírta akkor már nem lesz baj?
A GPU átlagosan 53-55 °C és a dióda pedig 60-65 °C a AIDA64 Extreme Edition szerint.
Ezek az értékek alap értékeknek mondhatóak, hiszen idáig maximum netezésre használtam és úgy figyeltem. (Bár egy ágyon van a gép, nem tudom h ez mennyiben befolyásolja(?).)Ezeken felül az is érdekelne,h milyen ssd-t tudok betenni oldalra(Nem tudom h mi a hely neve, de ide lehetne wifit vagy gps-t is tenni)?
Mivel a zsanérnak kb 2centi holtjátéka van , ezért érdemes lenne kicserélni? Vagy ezt meglehet javíttatni? (pcszervíznél a zsanér 16000 plusz 6000 a szerelési költség, ez az ár reális?)
Végezetül ehhez a géphez érdemes minél előbb beszerezni bill-t és akkumulátort vagy ezeknek az ára később csökkenni fog?
Remélem nincs túl sok olyan kérdés ami már megtalálható a témában, de ha esetleg van (vagy mind olyan) akkor sorry

Válaszokat várom és köszönöm!
-
MC Pite
veterán
Lehetséges hogy az X120asomban a modemen kívül GPS funkcióval is el van látva a qualcom gobi 2000es cucc?

Hogy miért kellhet SIM?Egy évig elmegy 3000Ft-ért többszáz megabájt, így ha kedvesem netezne amikor a telefonom nem elérhető akkor simán megy. Ez fele annyi évente, mintha az ő telefonján is lenne net előfizu...
-
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
vettem egy T400s-t, de a 3g modemet sehogy sem tudom működésre bírni. A thinkwiki és az eladó állítása szerint is független a modem (FRU 43Y6513), a gps-t sikerült is működésre bírnom, de a mobilnetet nem. Egy Digi kártyát tettem bele, ami a Telenor hálózatát használja. Az első furcsaság, h a Mobile Boradban Connections-nál egy pannon nevű hálózatot talál, ami nem tudom honnan jöhet, mert elvileg Digit vagy esetleg Telenort kellene találjon. Az apn-t is próbáltam már Digi-re is állítani, meg net-re is, ami meg a Telenoré, de vagy eldobja ismeretlen hibával, vagy visszaad vmi nullás hibakódot, amihez a szöveget sajnos nem jegyeztem meg, most meg nem tudom előidézni
Viszont érdekes, h omst a hálózatkezelőben a pannon kapcsolatot connectednek mutatja, viszont a Network Connectiosnál meg a Mobile Broadband Connection-re azt mondja, h not connected ... és persze nem is működik. Próbáltam már többféle drivert, profilt csinálni az Access Connectionban, de sehogy sem jó... nincs esetleg vkinek tapasztalata ezzel? -
-
Gondwana
addikt
Dzsásztfórdörikórd - hátha más is keresi, nekem új volt:
Linux bootnál mindig bekapcsolja a Bluetoothot és úgyfelejti.
System/Preferences/Startup applications alatt adtam neki egy új tételt
rfkill block bluetooth
Ezzel a BT ikon marad, Fn+F5 vagy a többi módon be is kapcsolható, viszont nem fogyaszt.
(man rfkill persze nincs, de nem csak a bluetoothot lehet vele kapcsolgatni, hanem gps, wwan, wifi, uwb...) -
audi100td
nagyúr
Ha esetleg keres valaki 3G modemet / GPS-t...
-
Shia-ko
aktív tag
válasz
buvartacsko
üzenetére
Minőségileg (anyag, összeszerelés) számomra a T-kkel megszokott minőséget hozta. Amin meglepődtem a várakozásomhoz képest, az a 14-esekben megszokott billentyűzet méret (ugye a vastagabb kijelzőkáva miatt fér el) és a kijelző mérete. Sokkal kevésbé kellemesre számítottam, azt hittem eltart pár napig míg megszokom, de elsőre nagyon kellemes.
T60-ról váltottam:
Based on 1952-CTO: T2400(1.83GHz), 2GB RAM, 80GB 7200rpm HD, 14.1in 1024x768 LCD, Intel 950, DVD-RW, Intel 802.11abg wireless, Bluetooth/Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 6c Li-Ion batt, WinXP ProX220-ra:
Windows 7 Pro
Based on 4287-CTO: i7-2680(2,7), 8GB RAM(1333MHz), 320GB 7200rpm HD, 12.5" Premium HD (1366x768) LED Backlit Display, Intel HD graphics 3000, F5521GW Mobile broadband, Intel 82579LM Gigabit LAn, Intel Centrino Advanced-N 6205 wireless, Bluetooth 3.0/Modem, Ultranav, Secure chip, Fingerprint reader, 29++ 9c Li-ion batt, 720p HD webcam, USB 3.0, Win7 ProEbből következik, hogy gyors. Sokkal gyorsabb, mint az előző. A memória felét sikerült eddig egyszerre használnom, proci (lecsendesített ventilátor mellett) 55-57 fokon tartja a procit és 35-ön a HDD-t mezei felhasználás mellett. Játék közben ez kicsit feljebb megy, a legrosszabb eset eddig 75 fok volt, de akkor az ölemben fojtogattam pár órán keresztül.
Nem leszabályozott venti mellett olyan 10 fok mínuszra emlékszem.
Software-ek tekintetében csak ami feltűnt: Access connection éppoly használhatatlan, mint korábban, A GPS elég jó kis dolog benne (a mobilnet modemmel jön), valamint a webcam biztonsági funkciója (ha nem érzékel embert a gép előtt, akkor zárolja a wint).
Kijelző halálosan jó. Elég nagy ugrás van ugye a régihez képes, mind képminőségben, mint fényerőben. Látószög gyakorlatilag korlátlan, bár a gép túloldaláról még nem próbáltam. Papíron gyak. 1,5 kiló, a nagyobb aksi miatt ez gondolom kicsit több.
Nem nagyon tudok a tesztekben írtakon kívül sok okosat írni ezekről. Ha futtassak valami tesztet, hogy legyenek összehasonlító számok, akkor nagyon szívesen vagy konkrét kérdés. Meglepődtem, hogy mennyire emberbaráti a kinézete, miközben megtartotta a thinkpad ismérveket.
Aksiidő: max fényerőn, de levett teljesítménnyel és folyamatos wifi letöltés mellett 6-7 óra.
Tapipadról nincs tapasztalatom, első dolgok között volt letiltani a BIOSban.
Korában nem használtam 7-es wint, de pillanatok alatt indul és áll le. Júniiusban vettem, így SP1el jött. Stabil, minden korábban használt és eddig telepített program pöccre indult és fut. Játékokban hagyománytisztelő vagyok (NwN, Footbal manager 2011, Civ 5, Heroes 5, CS, Colonization). Lemezkezelése frenetikus az XP-hez képest, olyan 3x tűnik gyorsabbnak a számok alapján, ebben persze bejátszhat a winyó is.
ODD ugye nincs, vettem egy külső LaCie-t hozzá. 3-as USBt nem tudtam kipróbálni, a backup winyóm 2-es. -
lapa
veterán
válasz
Gondwana
üzenetére
10.1” WXGA (1280x800) 16:10 IPS panel with Corning® Gorilla® Glass.
jó, hogy ezt még pont lehetett kapni.
szerintem tuti nem x220 lesz a jövőbeli x szerver, hanem vagy ez a pad, vagy valami ezermagos tegra utód.
ezzel kapcsolatban erős ingerenciát kaptam most, hogy két egymásba fordított x200 tetőből meg egy mobilból "parasztgyerek thinkpad air"-jét faragjak.
az egyik tető végülis szinte 1:1 úgy maradna, mint a mostani x-eken. lehetne (akár tapis...) affs panel, ott van benne a webkam, zsanér kampók, antenna, minden.
a másik tető lenne maga a készülékház, benne a bill, alatta telirakni mobilteló-akksikkal. valahova le kéne még rögzíteni az okosteló alaplapját is persze. nyilván a normál palmrest kerülne rá.
lenne rajta mini usb meg hdmi, kombó 3,5" jack, 3g, gps, wlan, android.
azt hiszem valami ilyesmit sürgősen meg kell építenem.
-
BalazsKKa67j
tag
Arra lennék kíváncsi,hogy van-e rá mód,hogy valahogy gps-t fabrikáljak a gépbe,ha nincs wwan előkészítés?Magyarul a tákolás megoldható-e?

-
Gondwana
addikt
válasz
atus72
üzenetére
Igaz, hogy Ericsson, nem Gobi, de Toshiba driverekkel gányolva működött szépen az SMS-küldés és fogadás egészen a legutóbbi System Updateig. Azóta még lusta voltam visszakeresni, hogy mit is raktam fel a múltkor.
Szerk.: Viszont a GPS most szobában kb. 40sec alatt fogott fixet (igaz, kb. 20m tévedéssel) -
Gondwana
addikt
válasz
vicces
üzenetére
GPS vs. Google:
Picit pofaleszakadás volt, hogy a routerem WiFi mac címe alapján 20m-es pontossággal megadta, hogy hol a routerem. (A céges routert kb. 100m-el arrébb tette, mint a valós helye)
Ilyen körülmények között már abban se vagyok biztos, hogy az X200T GPS-e fogta-e be a fixet, vagy előbb a WiFi alapján találta meg, hogy hol kezdjen keresni. -
vicces
addikt
visszatérve a gps témához windows7 alatt:
vezérlőpultban van egy olyan opció hogy tartózkodásihely érzékelők. azon belül kell engedélyezni a gps érzékelőt.
ezután már talál nálam műholdakat, kb 3 másodperc alatt - szobából...tegnap újratelepitettem az egész rendszert.
nem emlékszem, hogy a régi telepitésnél engedélyeztem-e vagy sem a gps vevőt.
költői kérdés, nem kell válaszolni: vajon ez oldotta meg a problémámat vagy a tiszta új telepités?
-
dbius
veterán
SU ma (SE f3507g) WWAN-hoz és GPS-hez új cuccokat talált.
Mondanom sem kell, hogy miután sikeresen telepítette a frissítéseket, nem indult a GPS enabler, le kellett szednem teljesen majd újrarakni még 1* SU-val ugyanezeket a cuccokat, hogy ismét működjön a GPS.
Viszont úgy nézem, hogy a
c:\Program Files (x86)\Lenovo\System Update\Session
könyvtár tartalma szépen hízik, jelenleg 2 GIGA!Ahogy nézem az eddig SU által leszedett csomagok vannak itt alkönyvtárakban. Jó lenne tudni, hogy szükség van-e ezekre, mert túl soknak tűnik az a 2 giga hely...

-
lapa
veterán
akik esetleg szívnak gps-sel lunikszon (én "gpsd stopped sending data"-t kaptam valami firssítéstől), azoknak érdemes lehet az eszköznevet megadni gpsd-nek:
gpsd /dev/ttyACM2
(ericcsson f3507)
érdemes figyelni, mert a gpsd futó gps kapcsolatnál hardveres kapcsolóval kikapcs esetén 100% cpu-t csinál.
@Gondwana: ja értem.
de mi a kérdés a gigabittel? úgyértem a 20MB kábé a várható sebesség, vagy más kéne legyen? én még két ibm x szerver között se tudtam többet csiholni, komoly kártyákkal. mondjuk az nem ma volt.
-
HXY
addikt
Nekem X200s és X200 Tablet-en is tökéletesen ment a GPS Windows Vista és 7 alatt.
Ericsson 3507g volt bennük. -
vicces
addikt
-
-
dbius
veterán
válasz
vicces
üzenetére
Úgy látszik ez a GPS a felhasználók döntő többségénél sajnos problémás

Egyébként furcsa módon ma már nekem sem ment a Toshiba GPS enablerrel, bár elindítja a GPS-t, de holdat nem talál.
Szóval megmakacsolta magát az én GPS-em is, jelenleg csak a Lenovo GPS enablerrel akar menni - szerencsére pozícionál, tehát talál hódot is -, fene se érti ezt, hogy egyszer így, egyszer úgy...

Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bundle topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Mikrotik routerek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Remélem patikára költi ő is meg az orvgazda is.

).

-, ami GPS-t is tartalmaz. Én a Location and Other Sensors-ba be is kapcsoltam, de se a Location Activity-ben se a hozzá adott programmal nem látok semmit. Kiraktam egy időjárás gadget-et, de ott van mellette egy piros x, a GPS Tracking meg csak műholdakat talál..