Új hozzászólás Aktív témák

• lezso6

HÁZIGAZDA

válasz Penty #125034 üzenetére

Az Ő Ú Á Ű billentyűk azért kesekenyebbek, mert ISO-ban így fér ki. Alapból ANSI (USA) kiosztásnál normális minden "karakteres" billentyű, csak a Backspace, | \, egysoros Enter, Shift rövidebb, keskenyebb egy picit. Ez egy jó "spórolás" ANSI kiosztásnál, csak hát ISO-nál nem jön ki a matek, a kétsoros enter már túl keskeny lenne, így összenyomták az Ő Ú Á Ű billentyűket, ez jobb kompromisszum. Szerintem oké, esztétikailag még tűrhető, használatban nem okoz semmi problémát.

Az Fn és Ctrl billentyű hardveresen is megcserélhető, ha esetleg úgy szeretnéd látni, habár szerintem aki nem vakon gépel az magára vessen... ;]

A PrintScreen billentyű egy fasság, én Fn2-ként használnám, de még nem néztem utána hogy lehet átállítani.

Fényerő engem is zavar, hogy mindig megy. Amúgy a ThinkLight megszűnése az igazán szomorú.

A kurzornyilak mindig is kisebbek voltak kicsit (pl a 2007-es T61-ben is), de szerintem ez tök oké, abszolút használható, nekem nulla problémám volt vele. Viszont a Dell újabb laptopjainál sikerült a lehető legostobább megoldás megcsinálni azzal, hogy a bal-jobb nyíl normális, de közötte a fel-le az két félmagas gomb. Az ilyen laptopokat legszívesebben felgyújtanám a tervezőjükkel együtt.

Nekem a P16v-ben meglepően jónak tűnik a billentyűzet. Pl a T480s-hez képest sokkal jobb, pedig én legjobb esetben is hasonlóra számítottam, vagy inkább rosszabbra. T420-szal kéne összehasonlítanom, az az utolsó nem szigetes. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés