Új hozzászólás Aktív témák

• lezso6

HÁZIGAZDA

Valaki találkozott ilyen Firmware frissítési problémával, hogy itt megáll? Tegnap egész éjjelre úgy hagytam, de semmi, azon kívül, hogy pörgeti a CPU-t:

Ez egy vadonatúj dobozból kivett ThinkPad Thunderbolt 4 WorkStation Dock (40B0).

Felraktam a legfrissebb drivereket is a dokkolóhoz, tehát a PCIe LAN és USB 3.0 LAN drivert is. De semmi változás. Lehúztam mindent a dokkolóról, újraindítottam a gépet, áramtalanítottam mindent, stb., de ugyanezt csinálja.

Nincs egyébként semmi gond a dokkolóval, működik. Kivéve a HDR, ami habár megy, de a színek jóval fakóbbak, mint a Thinkpad P16 HDMI kimenetéről. A dokkolón az egyik Displayporton egyébként teljesen pixelharcos, csíkos a HDR kimenet, valószínűleg egyáltalán nem támogatja, de a másik Displayport, ami a HDMI alatt van, azon működik. A HDMI-ről is működik. Csak jelentősen fakóbbak a színek. Vagy lehet ez lenne a normális és az eddigi élénk szín volt a bug? De nem hiszem, mert ha a lejátszó (MPC-HC + MPC renderer) végzi a HDR -> SDR konverziót szoftveresen, akkor mintha élénkebbek lennének a színek, mint HDR módban. Sőt, mint a sima SDR desktop színek is... :F

A fenti miatt próbáltam a firmware frissítést, hátha. Habár a firmware changelog sem tartalmaz semmi HDR javításra utalót, így lehet ez valami szoftveres probléma inkább.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés