Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Albigator

őstag

Sziasztok!

Gyári akkumulátor előtti vásárlás előtt állok és remélem jó topikba "tévedtem". :)

Szóval van egy Lenovo T530 ami majdnem 3 éve van meg, használtan lett vásárolva és elég hamar tönkre ment benne az akksi, amire ugyebár nem is volt garancia. Ezért akksi nélkül üzemel "asztali gépként" immáron kb 2.5 éve. De most szeretnék hozzá akksit vásárolni és inkább a gyári, Lenovo felé hajlok bár tényleg elég drágák sajnos.

A lenovo support oldalán nézelődtem és 2 találat van amiben szerepel a T530 (ami igazából 3 db):

1. ThinkPad Battery 28++ (9 cell slice)
    ez nekem túl nagynak tűnik így el is vetem inkább

2. ThinkPad Battery 70+ (6 cell) and ThinkPad Battery 70++ (9 cell) - Overview
    itt ugyebár 2 van:
    a)70+ 6 cellás 57Wh (0A36302)
    b)70++ 9 cellás 94Wh (0A36303)

Itt is inkább az a) kisebb 6 cellás felé húzok, az ár és a kisebbség, praktikusság a befolyásoló tényező. (+ Gyárilag is ilyen van benne azt hiszem: kép1; kép2)

Rákeresek erre a számra (0A36302) árukeresőn, akkor is 87 találatot dob azaz sok különböző termék van, persze leírásban ott szerepel a T530 de akkor se tudom melyiket lenne érdemes választani ezek közül. Pl.: Lenovo 42T4911 vs 42T4795 vs 45N1005 stb stb...

Viszont ha konkrétan az alapján keresek ami a mostani rossz akksin is szerepel 45N1001 (FRU P/N) vagy 45N1000 (ASM P/N) akkor arra csak 5 találat van de az mind "fake" igazából. Az első ami nagyon hasonló viszont az 45N1105-ös , azaz kicsit eltér.

Na ezekkel kapcsolatban kéne egy kis felvilágosítás mit és hol lenne érdemes nézegetni. Mindenképpen Magyarországról vásárolnék.

Előre is köszi a válaszokat. :R

De akár jöhetnek ellenérvek is, hogy pl: nem érdemes gyárit venni, vagy inkább nagyobb kapacitásút érdemes stb.

UI.: Remélem nem volt túl hosszú a szöveg. ;]

Új hozzászólás Aktív témák