Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U

Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5601) Jabby válasza SamiCsillag (#5600) üzenetére


Jabby
őstag

Én még a Bandaget (Pro) használom a Mi Fit mellett, jön minden.
Te melyik appot használod?

(#5602) Peter89x


Peter89x
csendes tag

Sziasztok!

az utóbbi egy-két hétben komolyabban foglalkoztat a gondolat, hogy az óra/okosóra utáni keresgetésemet lezárom a Bip vásárlásával.
Ami nekem szimpatikus benne, az egyértelműen a hosszú üzemidő, a nem zavaróan nagy méret, pulzusmérés, GPS megléte. Szemeztem a Pace-el is, de nem vagyok biztos benne, hogy feltétlenül szükségem lenne a nagyobb és drágább modellre.
Átnéztem az összefoglalót, az ékezetes karakterek felvarázsolása nem tűnik nagy kihívásnak, illetve az óralapok bővítése sem. Mondjuk ez utóbbi nekem szerintem nem is lenne feltétlenül aktív "perverzió", ha megtalálom azt az egyet amivel elégedett vagyok, nem szándékszom cserélgetni. :N

Lenne viszont néhány kérdésem, amire nem feltétlenül találtam meg a választ sehol, még visszaolvasgatva sem. Ha valaki esetleg valamelyikre tudna válaszolni, azt megköszönném szépen. :-)

- Van-e Békéscsaba környékéről fórumtárs? Szívesen megnézném személyesen is vásárlás előtt a kütyüt.
- Az Edigital kínálatában kapható Bip a nemzetközi verzió lehet? (Szívesebben vásárolnék magyar boltból, mint valamelyik külföldiből.)
- A youtube-n található videók általános eleme az, amikor az óra menüjét végiglapozgatják. Némelyik videóban látható az időzítő/visszaszámláló ikonja a menüben, némelyikben nem. Külön beállítható, hogy mely menüpontok látszódjanak, esetleg a sorrendjük is?
- A menü nyelve a nemzetközi verzióban angol, ha jól értelmezem a dolgokat. A nyelv magyarra változtatása firmware-mókolással jár? (Angolul is tök jó nekem, nem ragaszkodom a magyarhoz, csak a kínaitól ódzkodok. :DD )
- Van-e arra mód, hogy a Bip által mért pulzusadatokat, vagy a kerékpározás rögzített adatait átadjam a Decathlon Coach appnak? Ez utóbbit az elliptikus trénerem miatt használom. Sajnos még arra sem találtam megoldást, hogy a DC által mért adatokat átadjam bármilyen másik alkalmazásnak, bár találtam valami halvány utalgatást a Decathlon oldalán arra, hogy a Strava rendszerével össze van valahogy kötve az övék.

Előre is köszönöm a válaszaitokat,
kellemes hetet,
üdv,
p.

(#5603) bounty123 válasza Peter89x (#5602) üzenetére


bounty123
őstag

Szia, 2 kérdésre tudok választ adni így hirtelen. Igen kikapcsolhatók a Mi Fit appból az egyes elemek az óra menüjéből, pl. időzítő, stopper, időjárás stb. A Decathlonos appba átvitelhez mindenképp szükség lesz vagy moddolt Mi Fit appra ami tud fájlba exportálni adatot, vagy amit én inkább javasolnék az egy ilyesmire képes 3rd party app, mint pl. a Notify & Fitness. Ez utóbbi fizetős, de szerintem egyszeri ezer Ft-ot megérhet, mert elég hasznos. Direktben tud szinkronizálni többféle appal (Strava, Runkeeper, Google Fit) és tud többféle fájl formátumban exportálni is. Az a Decathlonos appon múlik, hogy képes-e importálni a fájlokat, vagy szinkronizálni pl. a Strava-val.

(#5604) Dr.NX válasza Peter89x (#5602) üzenetére


Dr.NX
addikt

Az Extreme Digitalban természetesen nemzetközi verziót árulnak. (Nem is árulhatnák a kínai belpiacos verziót.)

Elfogadom a sütiket.

(#5605) Peter89x válasza bounty123 (#5603) üzenetére


Peter89x
csendes tag

Szia, köszönöm a válaszaid!
Utána néztem, a DC csak exportálni képes (.gpx), de csak azokat az edzéseket, ahol lett rögzítve távolság is - kerékpározás, gyaloglás, futás, stb. Az elliptikus tréneren végzett edzést másodperces bontású excel fájlba tudja csak exportálni, ami amúgy tök érdekes, de szerintem sokra nem megyek vele.
Megpróbálom körbejárni, hogy a Mi- vagy a Google Fit képes-e valahogy rögzíteni az elliptikus adatait (bluetooth-on kapcsolódva), jó lenne ha egy alkalmazást kéne csak használnom, és nem kéne össze-vissza exportálni-importálni.

@ (#5604) Dr.NX: a biztonság kedvéért a legostobább kérdéseket is fel szoktam tenni mindig. :D De köszönöm, megnyugtató tudni hogy az valóban az int. verzió. :-)

(#5606) Zoly75


Zoly75
aktív tag

MI Bandage-t használok az értesítések küldésére, és a hívófél kijelzésre. De néha ezt nem teszi meg, pedig a teló és az óra között megvan a kapcsolat (teló feloldást az órával történik)
Valaki tapasztalt már ilyet?
Be van állítva a telefon, hogy a Bandage védett alkalmazás legyen.
Lehet, hogy már sok a védett alkalmazás?

(#5607) juve600


juve600
nagyúr

üdv

redmi note5 + bip

miui10 stabil rom,3.48-as mifit
híváskor-hívás után lenémítja a telót
mit tudok vele kezdeni ?
másik rom alatt nem csinálja

(#5608) SamiCsillag


SamiCsillag
senior tag

Sziasztok!
Az a problémám, hogy vagy a mifit vagy a notify folyton lehallkítja önkényesen a telefonom. Esetleg nem tudjátok hol tudok ezen állítani? Annyit kerestem már, de sehol nem találom.

(#5609) juve600 válasza SamiCsillag (#5608) üzenetére


juve600
nagyúr

ugyanez a probléma nálam is................... :W

(#5610) SamiCsillag válasza juve600 (#5609) üzenetére


SamiCsillag
senior tag

Letöröltem a notit, mert mondom biztos ez csinálja, hát nem, ugyanúgy lehallkul magától. Akkor a mifit lesz a lúdas. De már ezt is átnéztem százszor... Neked se a gyári van fent?

(#5611) Tiger. válasza SamiCsillag (#5610) üzenetére


Tiger.
nagyúr

Csinálj egy wipe cache partitont.

Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/Asus Rog Strix g531gu/Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 13 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.

(#5612) juve600 válasza SamiCsillag (#5610) üzenetére


juve600
nagyúr

miui lesz a hibás nem a mifit

(#5613) rothfb válasza SamiCsillag (#5610) üzenetére


rothfb
veterán

Nem a MiFit a hibás. Nekem Samsungom van, de nem halkul. Szóval a telefon szoftvere a ludas 99%.

(#5614) juve600 válasza rothfb (#5613) üzenetére


juve600
nagyúr

én is ezt írtam
MIUI hiba

(#5615) fecus


fecus
őstag

(Huawei P9; Mi Fit v3.4.9 (Play); free Mi Bandage 3.2.3; Bip V1.1.2.05)

A hívásokat a Mi Fti küldi, van név is.

A free Mi Bandage adja a naptár, SMS, és e-mail adatokat.

A fenti kombinációban a nem fogadott hívások valahogy átküldhetők és megmaradhatnak az órán?

Ha nem akkor a Mi Bandage megvásárlása után igen?

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#5616) gobey


gobey
tag

Az lenne kérdésem, hogy van e arra megoldás ha pl messengeren jön üzenet és abba emoji van akkor ez meg jelenjen az órán is mármint az emoji is
Sorry ha volt már ez a kérdés
De köszönöm előre a választ.

iPhone 12 Pro

(#5617) trobi28 válasza Zoly75 (#5606) üzenetére


trobi28
addikt

Én is azt tapasztaltam, hogy egy megbízhatatlan app, töröltem is :U
Én megvásároltam, de nem érte meg :(

Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!

(#5618) vadusz262


vadusz262
újonc

Sziasztok!

Napok óta foglalkozom a BIP kérdéssel. Az igazat megvalva a sigma rox kiliórám mellé kellene egy karóra ami nyilván tud gps-t hozzávetőlegesen pulzust alvásmonitort stb, és nem egy bumszli nagy dög, sportos és jól is néz ki. Többen ajánlották a pacet, de úgy láttam az semmivel nem tud az én igényeimhez többet mint a BIP! Eredetileg egy garmin forrerunner 35 volt a kiszemelt, csak az csöppet húzós árban van egy kiegészítő órának az edzéseimhez!

Engem az okosóra funkciói nem túlzottan érdekelnek, ami fontos lenne hogy stravara feltudjam tölteni, illetve hogy olykor a gpx-et más alkalmazásokhoz pl térkép stb-hez kitudjam nyerni belőle! És hogy vezeték nélkül kapcsolódjon, mert ugye a rox az vezetékes és nem akarom kinyírni az aksiját, illetve hogy nyilván egy hosszabb 8-10 órás bringázást is tudjon rögzíteni ha nincs nálam a telefon akkor is!
A kérdés hogy ez menni fog e! Tudom olvastam hogy a notify app elvben tud ilyet, gondoltam letöltöm és kipróbálom, de a letöltés után szembesültem vele, hogy hozzácsatolt óra nélkül bele sem tudok kukkantani az appba! Szóval nem szeretnék lukra futni, mert felesleges 20 rugóm sincs, hogy elszórjam még egy olyan órára ami számomra kedvező cuccokat nem tud megoldani. Nyilván a notify 1000-es prémium díjja rohadtul nem hat meg (gondolom ez éves lehet, ugye, nem havonta kér egy ezrest?)

Szóval egy megnyugtatást vagy meggyőzést szeretnék hogy megvehetem az órát, és működni fog e amit akarok!

A válaszokat előre is köszönöm!

(#5619) Jabby válasza vadusz262 (#5618) üzenetére


Jabby
őstag

Jól írod, Stravaba közvetlen tud exportálni a Notify, de a moddolt Mi Fit is tudja a gpx mentést fájlba.
Akkuja is bírni fogja a 8-10 órás bringázást, nekem a 6 órás edzés során bekapcsolt GPS-el, folyamatos pulzusméréssel (ezek nem kapcsolhatók ki!) 20 százalékot merített a Bip aksiján.

(#5620) Gloob válasza vadusz262 (#5618) üzenetére


Gloob
addikt

Én pedig arra a kérdésre válaszolok, hogy nem éves, és nem havidíj, hanem egyszeri összeg, mint a playon minden esetben.

Samsung Galaxy A52S

(#5621) bounty123 válasza vadusz262 (#5618) üzenetére


bounty123
őstag

Amit írsz, arra tökéletesen megfelel. 8-10 óránál jóval többet, többszörösét is bírja folyamatos gps-el.

(#5622) ultio válasza Jabby (#5619) üzenetére


ultio
senior tag

Most olvastam a Playen az egyik véleményben, hogy nem szinkrozinál mostanában Stravára. Igaz-e?
Én is tervezem a vásárlást, nekem nem olyan fontos a Stravára feltöltés, mert telóval külön rögzítek, de nem lenne rossz, ha közvetlenül is menne.
Meg aztán ha már fizetős az app, akkor működjön.

rasti rusti

(#5623) HKorn


HKorn
addikt

Amúgy mit tud ez a Strava, hogy mindenki ezen pörög? Én csak simán Mi Fit-be szinkronizálok mindent. Bőven jó az is.

Run&Ride

(#5624) szpali válasza HKorn (#5623) üzenetére


szpali
addikt

Weben alaposabban ki tudod elemezni a futás adatokat. Én személy szerint Endomondo-t használok. Korábban a moddolt MiFit-ből mentettem oda a gpx fájlokat, de 2 hete már az Amazfit Stratossal futok, a Bip pedig a mindennapi használatra van

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#5625) Zoly75 válasza trobi28 (#5617) üzenetére


Zoly75
aktív tag

és melyiket használod? Mi vált be? Az működik rendesen?

(#5626) Acef


Acef
addikt

Sziasztok,

most csatlakoztattam volna az órát a Mi Fit-hez (eustock), viszont valószínűleg teljesen le van merülve, mert gombnyomásra nem reagál, teljesen sötét a kijelző.

Töltőre tettem, de 5 perc után még továbbra is sötét a kijelző.
- töltés közben mutatnia kellene valamit a kijelzőn?
- amennyiben valóban teljesen le van merülve, akkor kb hány perc/óra múlva lesz valami változás a kijelzőn?

(#5627) vince válasza Acef (#5626) üzenetére


vince
őstag

Párosítsd telefonhoz, úgy emlékszem, hogy akkor "éled fel".

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#5628) trobi28 válasza Zoly75 (#5625) üzenetére


trobi28
addikt

Pár napja tesztelem az Amazfit Master-t, ez úgy néz ki, hogy beválik :)

Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!

(#5629) J.Cs.


J.Cs.
tag

Sziasztok.

Pár napja van Bip-em, eddig csendes fórumtárs voltam.

Mi bandage eddig jó volt Mi Band 2-vel, de most Bip-et közel sem támogatja annyira, mint a konkurencia. Tehát a Notify & Fitness for Amazfit került fel, meg is vettem.

A kérdésem az lenne, hogy hol tudom azt beállítani, hogy egy appra csak egyszer jelezzen. Például Skypon neki kezdenek egy csoportban a chatnek, s akkor gyakorlatilag az óra átváltozik egy vibrátorrá :D Azt szeretném ha az első értesítésre rezegne, de a többire már ne.

Egy másik kérdés, hogy hol lehet beállítani, hogy feloldott képernyővel ne küldje az értesítéseket az órára?

(#5630) szpali válasza J.Cs. (#5629) üzenetére


szpali
addikt

állítsd be, hogy csak kikapcsolt kijelzővel jelezzen ;)

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#5631) DaDa válasza Acef (#5626) üzenetére


DaDa
senior tag

Érdemes hosszan nyomni a gombját. Emlékeim szerint nálam is ez volt. Min 5 másodpercig nyomd. Ha nem történik semmi és volt töltőn kb. 1 órát akkor lehet, hogy rossz.

[ Szerkesztve ]

"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell

(#5632) ultio válasza HKorn (#5623) üzenetére


ultio
senior tag

Bicajosok között ismert az a mondás, ha nincs a Straván a bicajozásodat, akkor az meg se történt :-).

Nagyon sok jó funkciója van.

rasti rusti

(#5633) Acef válasza Acef (#5626) üzenetére


Acef
addikt

Köszönöm a tippeket, tanácsokat, szerencsére minden rendeben van, csak teljesen le volt merülve az akku

* 0%-ra volt merülve, töltőre tettem, de csak kb 5-6 perc után mutatta a töltés ikont, addig sötét volt a kijelző
* telefonra telepítve a mi fit/play 3,4,9 verzió
* kipróbáltam a keresés/csatlakozást, töltés közben is megtalálta a Mi fit - bluetooth, megerősítettem az órán,
* ok, párosította, frissít, közben töltőn van.
* rendben lement a frissítés (kb 10-15 perc), utána csatlakozni akart a Mi fit, de csatlakozás sikertelen …, az órán is csak a "csatlakozó kép van.
* levettem töltőről az órát, újrapróbálkozás a Mi fit-ben, csatlakozott, majd ismét elkezdett frissíteni (erőforrások frissítése) az órán.
* frissítette , most a GPS frissítése fut
* frissítette a fentit, most az A-GPS frissítése fut.

Most vagy nem volt jó a töltés közbeni frissítés, vagy a GPS frissítése előtt több frissítést is futtat? passz.
A lényeg, hogy kész, rendben működik.

(#5634) J.Cs. válasza szpali (#5630) üzenetére


J.Cs.
tag

Épp ezt kérdem... Hol lehet bekapcsolni ezt az opciót?

(#5635) szpali válasza J.Cs. (#5634) üzenetére


szpali
addikt

Jajj, bocsi :F
Azt nem tudom, mert Bandage felhasználó vagyok és a sok üzenet érkezésére ott (és a MiFit-ben is) ez a megoldás

iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE

(#5636) gyemipapa válasza ultio (#5632) üzenetére


gyemipapa
senior tag

Hááát...nem tudom... én a magam örömére bicajozok, nekem elég, ha én tudom, megtörtént-e, és mennyit mentem... nem vezetek róla statisztikát, se magamnak, se másnak.
De nem vagyunk egyformák...

[ Szerkesztve ]

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#5637) gyuri2008


gyuri2008
veterán

Kérnék segítséget.
Párosítottam az órát iphone se-vel,és az értesítések tele vannak ? jelekkel.
Mit tudok csinálni,hogy rendesen jelenjen meg mint az androidon.

Előre is köszi a segítséget.

(#5638) J.Cs. válasza szpali (#5635) üzenetére


J.Cs.
tag

Megkaptam a nyitott képernyővel értesítés tiltást. Végül is csak át kellett rakjam angolra, máris jobban értem mit akar az app. Magyar fordítás elég silány...

(#5639) Dr.NX válasza gyuri2008 (#5637) üzenetére


Dr.NX
addikt

Tedd fel az órára a magyar fontot.

Elfogadom a sütiket.

(#5640) gyemipapa válasza Dr.NX (#5639) üzenetére


gyemipapa
senior tag

Nekem a V4 az á helyett a-t ír.

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

(#5641) fecus válasza fecus (#5615) üzenetére


fecus
őstag

(Huawei P9; Mi Fit v3.4.9 (Play); free Mi Bandage 3.2.3; Bip V1.1.2.05)

Megtaláltam a Mi Bandage-ba a nem fogadott hívások kezelését, de nem csinál semmit. Mit kell még engedélyezni?

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#5642) HKorn válasza fecus (#5641) üzenetére


HKorn
addikt

Ez a rész nálam sem megy valamiért.

Run&Ride

(#5643) J.Cs. válasza HKorn (#5642) üzenetére


J.Cs.
tag

Mi Bandage-t azért váltottam, mert amikor hívott valaki, akkor nem hagyta a abba rezgést mikor felvettem.
Ugyanakkor Face csere elég nehézkes és nem egyértelmű. Nem user-friendly na...

(#5644) TaylorPro


TaylorPro
addikt

Most üzemeltem be ezt a csodát. varu.hu, EU stock garilevéllel, posta pontra. Szuper cucc nagyon.

Pixel 8 Hazel

(#5645) ultio válasza gyemipapa (#5636) üzenetére


ultio
senior tag

Nagyon jó összehasonlítani pl. a szegmenseket. Versenyzőknek pedig nagyon hasznos is.

De valóban nem vagyunk egyformák.

rasti rusti

(#5646) Dr.NX válasza Dr.NX (#5639) üzenetére


Dr.NX
addikt

Valaki iOS-es írja már le legyen szíves a magyar font telepítés lépéseit gyuri2008-nak, aztán betenném az összefoglalóba is.
Köszi!

Elfogadom a sütiket.

(#5647) Upo válasza juve600 (#5607) üzenetére


Upo
addikt

Note4 mido-n nekem is csinálta a némítást, az őrületbe kergetett, wipe cache-dalvik, minden volt, aztán a 3.4.9 mi fit frissítés oldotta meg. Lehet hogy valami összeakadt a 3.4.8-ban a miui 10-el. Szerintem emiatt volt ez a gyors frissítés sorozat, az új 3.4.7-ben valamit elfúrtak, jött a 3.4.8, az meg némított miui 10-en, jött a 3.4.9.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#5648) darthsmoke válasza Upo (#5647) üzenetére


darthsmoke
Korrektor

Más nem tapasztalta, hogy a 3.4.9-es MiFit zabálja az aksit?
Nálam az volt a legnagyobb fogyasztó, úgyhogy ki kellett lőnöm...
Mivel tudom kiváltani? Például a Notify&Fitness vagy a Tools&Amazfit jó lenne?

I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger. (The Joker)

(#5649) dioka7 válasza trobi28 (#5617) üzenetére


dioka7
senior tag

Nekem semmi bajom a Bandage-al. 2 hónapja van meg az óra. Csak ez a program fut a MiFit mellett, hibátlanul értesít mindenről (IS).

(#5650) gyemipapa


gyemipapa
senior tag

Másoknál is úgy van, hogy ha gmailra több levél jön közel egyszerre, mielőtt megnézném a telefonon, akkor az órán nem lehet egyenként megnézni, csak azt írja, hogy x új üzenete érkezett?

Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.