Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:59

LOGOUT.hu

Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U

Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5701) Fossza válasza szpali (#5624) üzenetére


Fossza
tag

Szia,

Említetted, hogy korábban a BIP eseténGPX exportot használtál az Endomondohoz, de mostmár Startost használsz. A Stratos használatakor a telefonodon fut az Endomondo, vagy a Stratos tud közvetlenül az Endomondora szinkronizálni, vagy ott is GPX exportot használsz? Én is Endomondo + BIP használó vagyok, de gondolkozok, egy Stratoson, hogy telefon nélkül, GPS-szel, zenével futhassak.

(#5702) Dr.NX válasza Jorgos01 (#5700) üzenetére


Dr.NX
addikt

:DDD :R

Elfogadom a sütiket.

(#5703) szebe válasza Upo (#5689) üzenetére


szebe
őstag

Maximálisan egyetértek a Bip-ről leírtakkal, ezeket kéne elolvasnia annak, aki venni akar egy ilyet :R

Azért egy MA! tesztre kíváncsi lennék mostmár az almás óráról, mert csak a S1-ről van teszt, azóta meg a 3. jelenik meg. Persze, sok változás látszólag nincs, aztán a felhasználük szerint ég és föld...

Az a 18 óra meg a leírás szerint számomra már intenzív használatot jelent (de írják is hogy kinek mi), több ismerősöm egybehangzó véleménye szerint (meg mintha a topicjában is írnák), 2-3 napot elmegy az.

Ez nyilván édeskevés egy Pace/Stratoshoz képest, de azt azért tegyük hozzá, hogy egy fokkal "okosabb" is (ahogy a Gear S széria, vagy a Huawei Watch)

Hozzáteszem, a saominak is kellene már fejlődnie, a Verge a leírás alapján ugyanazzal a HW-el jön, mint a Pace/Stratos, és nem lesz az örökké elég..

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#5704) bounty123 válasza Fossza (#5701) üzenetére


bounty123
őstag

A BIP aktivitások amúgy eljuttathatók Endomondora fájl export nélkül is. A Notify&Fitness app tud Runkeeperbe tölteni közvetlenül, a Runkeeper pedig szinkronizálható az Endomondoval a tapiriik-al, én használom és jól működik.

(#5705) juve600 válasza Dr.NX (#5698) üzenetére


juve600
nagyúr

+1

(#5706) Fossza válasza bounty123 (#5704) üzenetére


Fossza
tag

Igen, azt vágom, de jelenleg a BIP esetében erre nincs szükségem, mert úgyis vinnem kell a telefont a zene miatt, tehát tudom az Endomondo appot futtani amit sikerült párosítanom a BIP HR szenzorával. szpali (#5624) kommentjéből viszont azt vettem ki, hogy a BIP helyett a Stratos használata óta nincs szüksége gpx exportra, ezért kíváncsi lennék, hogy a Stratos tevékenység szinkronizálás Endomondoba megoldható-e gpx export vagy Notify használata nélkül, és ha igen, hogyan?

[ Szerkesztve ]

(#5707) bl4ze válasza juve600 (#5705) üzenetére


bl4ze
veterán

+1
jelenleg azt hiszem a 6-on vagyok, láttam már van 8-as is :)

.:. bl4ze .:.

(#5708) Upo válasza s_a (#5692) üzenetére


Upo
addikt

A gps az gps, ezért nem várható el hogy egy bármilyen track mérésnél mindig pontosan mérjen. Műholdakat kell látni hozzá, nem is egyet, és magasan vannak, de azért nagyon sok eset van amikor terep/tereptárgyak/épületek miatt sok hold takarásba kerül. Ezzel a pontosság nagyon lecsökken. Rengeteg egyéb körülmény befolyásolja a gps vételt ezen kívül is, az időjáráson át a vevő készülék fizikai felépítéséig, meg még ki tudja. Egy sport óra tesztből itt egy idézet, minden mondatával egyetértek:

"The problem with any GPS chipset discussion is that it’s silly. As much as folks want a single thing to focus their accuracy praises or complaints on, the reality is that other aspects like antenna placement, watch firmware, chipset firmware, and power allowances play a far greater role in GPS accuracy than chipsets do. You can put the same exact chipset in two different watches and get two totally different results. Again, because other factors are far more important."

Amúgy láttál már olyan termékismertetőt amiben írták valamiről hogy nem pontos a gps-e? Inkább azt teszik rá ha különösen pontos, bár azt se nagyon szokták erőltetni a fentiek miatt mert még valami idióta amerikai bepereli hogy a metróban nincs jel.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#5709) Upo válasza bl4ze (#5707) üzenetére


Upo
addikt

3.4.9-re is van mod, 3.5.0-ra még nem jött.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#5710) Upo válasza HKorn (#5696) üzenetére


Upo
addikt

Ha tőlem kérded, fogalmam sincs, olyanokat még csak képen láttam, és nem is izgatnak.
De ha ennyire kell a gps, akkor sport órát kell venni, azokba is már egyre több okos funkció kerül bele. Polar, Garmin, Suunto, Tomtom, stb.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#5711) Dr.NX válasza Upo (#5709) üzenetére


Dr.NX
addikt

Na, kellett ezt írnod, most jelzett a Telegram.
Tényleg Upo, mik a változások az új verzióban? Érdemes felrakni? ;]

Elfogadom a sütiket.

(#5712) Upo válasza Upo (#5709) üzenetére


Upo
addikt

Na most hogy beírtam, beesett a 3.5.0 mod is. Elég gyorsak mostanában a srácok.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#5713) bl4ze válasza Upo (#5709) üzenetére


bl4ze
veterán

Az szép!
Én még a 3.4.6-nál vagyok.
Nálam az a fontos, hogy az aktuális hőfok kijelzés a legjobb legyen, ne tűnjön el.
GPS-t nem igen használom benne, nem exportálok, a hőfok+hívófél kijelzés miatt "moddolt" ami nálam fut.

.:. bl4ze .:.

(#5714) Upo válasza bl4ze (#5713) üzenetére


Upo
addikt

Na erre én nem tudok mit mondani, majd aki használ modoltat. A gyári 3.4.9 3.5.0-ban nincs gond a hőfokkal, igazából az már jó sok verzió óta stabil.

Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

(#5715) rothfb


rothfb
veterán

Valaki leírhatná, hogy a moddolt 3.5.0-val működik e rendesen a hívófél kijelzés magyar telefon esetében, illetve a hőmérséklet oké e? Meg, hogy van e benne új firmware.

(#5716) Mike76 válasza Upo (#5689) üzenetére


Mike76
tag

Egyetértve a hozzászólásoddal, az én tapasztalataim:
Erdőben, magas épületek között meglehetősen pontatlan a Bip. Telefonhoz, túra GPS-hez képest mindig túlméri a távot (még akkor is, ha a pihenők alatt leállítom). A túlmérés mértéke nem konzekvens, 12 km-körüli távon volt, hogy néhány száz méteren belül volt az eltérés a többi kütyühöz képest, de olyan is előfordult, hogy 2 km pluszt hozott össze. A letöltött tracket megnézve látszik, hogy elég cikkcakkos a rögzített út, álláskor pedig szép "gombolyagot" rajzol. Arra azért teljesen jó, hogy telefon nélkül is rögzítsük merre jártunk (a letöltött tracket pedig nem nehéz utólag kiegyengetni, kár, hogy ezt az óra szoftvere nem tudja). A fogyasztás nálam GPS használat mellett kb. 5-6% óránként. Bár eredetileg arra vettem, hogy a túrákon telefon cipelése nélkül is lássam a megtett távot, a fenti pontatlanságok miatt sokszor már nem kapcsolom be a GPS-t, megelégszem a lépésszámláló által becsült adattal.
A nyílt terep már más tészta, ott meglepően használható. 3-7 km közötti távokat szoktam kocogni, ugyanazon a körön 100m-en belül van az egyes futások közötti eltérés (sőt inkább az 50m-t közelíti). A Notify & Fitness 3rd party apps kiegészítőjével (talán 690 Ft volt) egyszerűen lehet Stravába szinkronizálni a futásokat, így végül egyszerű futóóraként mégiscsak bevált a Bip.
Pulzusmérés: a nyugalmi pulzus ok, hogy aktivitás alatt mit mér, arra még nem jöttem rá (az viszont biztos, hogy a túranadrágom oldalzsebének 170/min körüli a pulzusa...). Kár, hogy futás alatt nem lehet kikapcsolni, mert csak az akksit meríti.

(#5717) AttilaMvh válasza Mike76 (#5716) üzenetére


AttilaMvh
tag

Hegyi túrán ne sétára, hanem biciklizésre állítsd, akkor nem csal annyit, mert nem lépésszámból számítja ki a kilométereket, hanem a GPS alapján. Az sem centi pontosság, de gondolj bele, hogy hegynek fel egy 45 fokos emelkedőn mekkora a lépésed hossza. Ugye mintha nem 70-75 cm lenne, mint laposon :) nekem a telefonon Locus Map-ben rögzített 15 km helyett 20km-t "mért" a Bip a havason. Legközelebb biciklire tettem, és így tesztelve 4 km-en kb 100 m eltérés volt.

[ Szerkesztve ]

(#5718) TaylorPro


TaylorPro
addikt

A moddolt mifit appot megosztaná valaki normális nem regisztrálós tárhelyen? Köszi!

Pixel 8 Hazel

(#5719) Ördög13


Ördög13
újonc

Azt valaki meg tudja nekem mondani, hogy ehhez az órához van intervallum idő mérő? Csak egy szimpla is elég lenne, amivel az edzés és a pihenő időt lehetne beállítani, meg a sorozatot, hogy hányszor ismételje.

(#5720) juve600 válasza TaylorPro (#5718) üzenetére


juve600
nagyúr

összefoglaló :
[link]

(#5721) TaylorPro válasza juve600 (#5720) üzenetére


TaylorPro
addikt

Köszi! Valamiért azt hittem ez más.

Más: Az óratok, üveg, szíj, hogy bírja nálatok az igénybevételt?

[ Szerkesztve ]

Pixel 8 Hazel

(#5722) szebe válasza TaylorPro (#5721) üzenetére


szebe
őstag

December óta van meg, semmilyen védelmet nem használok rá, mindenhol is rajtam van (kivéve fürdés).
A kijelzőn egy karcot látok (azt is akkor, ha fény felé fordítom, és keresem), a műanyag házon azonban könnyebben észrevenni egy két ütésnek a nyomát.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#5723) TaylorPro válasza szebe (#5722) üzenetére


TaylorPro
addikt

Annyi belefér, használati tárgy. Nekem már kibontáskor volt két apró pötty nyomódás a kijelző mellett a műanyag házon. Én például munkába vettem, raktári, irodai meló féleség. Vigyázok rá, de azért fog kapni. Olcsó de hasznos kis kütyü ez. Egy kerámia szíjon gondolkodom még matt feketében. Erről valakinek tapasztalat?

Pixel 8 Hazel

(#5724) gombi175


gombi175
csendes tag

Párszor bringáztam vele és nekem kevesebbet mért, mert helyenként gyenge volt a jel. 11 km helyett 10,2-őt.
De ez még mindig jobb, mint egy sokkal drágább Locosys óránál, ami ha gyenge a jel, bár rögzíti a tracket, de nem méri bele a távolságba. Így 40%-kal kevesebbet mér. Szóval ahhoz képest a BIP jó.

Amúgy tényleg pontatlan, mert ha bringázok, vagy autózom a kijelzett sebességnek köze sincs a valósághoz. Már 50-nel megyek és még mindig csak 25-nél tart, vagy már rég megálltam és még csak 20 körülre csökkent.

De a track elég jól megvan, nézi az alvást, mutatja a pulzust, nem egy hatalmas monstrum, 30 napot elmegy. Ennyi pénzért ez nagyon jó.

(#5725) fecus


fecus
őstag

Van olyan funkciója, hogy észreveszi ha biciklizek és bekapcsolja a GPS-t?

Ha nem akkor milyen beállításokkal lehetne egyszerűen be és kikapcsolni, hogy most biciklizek vagy nem. Pl. az óra gombjával?

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#5726) vince válasza fecus (#5725) üzenetére


vince
őstag

Az órán be tudod állítani, hogy milyen aktivitásmérést indítson hosszú gombnyomásra.

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#5727) fecus válasza vince (#5726) üzenetére


fecus
őstag

Ez egyből beindítja a GPS-t is?

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#5728) bounty123 válasza fecus (#5727) üzenetére


bounty123
őstag

Igen, a hosszú gombnyomásos aktivitás indítással a GPS is elindul. De ez nem automatikus, minden esetben meg kell nyomnod a gombot az órán. Amit tud, az az automatikus szüneteltetés, ha azt érzékeli, hogy megálltál.

[ Szerkesztve ]

(#5729) Matutitu


Matutitu
csendes tag

Sziasztok! Valószínűleg felmerült már kérdésként, de hiába próbáltam visszakeresni, nem találtam.
Samsung Health alkalmazással össze lehet hozni az óra által mért eredményeket valamilyen úton-módon? Köszi!

(#5730) bounty123 válasza Matutitu (#5729) üzenetére


bounty123
őstag

Egy általam ismert megoldás, ami sajnos nem ingyenes: Notify & Fitness appal Google Fit-be (akár automatikusan is), majd a Health Sync appal a Fit-ből a Samsung Health-be (mindkét irányban tud szinkronizálni, automatikusan is). Bízom benne, hogy bővül majd a Notify-ból direktben elérhető appok száma, de a meglévő 3 is valami már.

[ Szerkesztve ]

(#5731) oba


oba
addikt

Frissitettem a telefonom android 9.0-ra (Oneplus 6) és azóta a MiFit nem érzékeli az órát. Az órán fentről lehúzva pedig azt írja, hogy connected... de a MiFitben azt írja hogy kapcsolódás az órához sikertelen.
Ötlet? :)

(#5732) snooze


snooze
veterán

Sziasztok!
Elölapot szeretnék feltenni az órára az Amazfit bip&cor FE alkalmazásbol,de csak egyet tudok,ami alapbol fent van és még egyet,ha még egyet szeretnék,akkor az utolso feltöltöttet törli,és az uj jelenik meg..mit csinálok rosszul?

GO Gunners!!!

(#5733) wayne1 válasza snooze (#5732) üzenetére


wayne1
senior tag

Egyszerre csak egyet tudsz felrakni.

(#5734) snooze válasza wayne1 (#5733) üzenetére


snooze
veterán

Akkor itt nem lehet mondjuk az alapon kívül ötöt feltenni?igy gondoltad az egyet?

[ Szerkesztve ]

GO Gunners!!!

(#5735) oba válasza oba (#5731) üzenetére


oba
addikt

Megoldódott. A bt beállításoknál a párosított eszközöknél le kellett választani az órát. Utána a MiFit már szépen kapcsolódott is, minden a régi.

(#5736) #27070592


#27070592
törölt tag

Sziasztok.

Ma kezdtem használni az órát, eddig minden frankó, szépen felment az aktuális fw, de a pulzusmérő szerintem elég pontatlan.
Kell ezt a funkciót kalibrálni?
Esetleg létezik az órához olyan app ami a gyári appban lévő egy perces pulzusmérésnél gyakrabban mérne pulzust?
Használ valaki ilyet?

(#5737) Aksomatic


Aksomatic
senior tag

Üdv!
Csatlakozom a topikhoz mostmár mint felhasználó is, egyelőre MiFittel használom az órát, de nem minden értesítés érkezik meg, továbbá a hívó számát meg nevét sem jelzi ki. Ezekre mi a megoldás?

(#5738) csla válasza TaylorPro (#5721) üzenetére


csla
csendes tag

Nekem kb. 3 hónapos az órám, a tok hibátlan, az üveg viszont tele van már apró karcokkal, de csak akkor látszik, ha direkt úgy fordítom a fény felé. Különösebben nem is izgat, mert nem szeretem a fóliát, ellenben azért vettem ilyen olcsó órát, hogy ha komolyabb baja lesz, ne fájjon egyszerűen egy másikat venni helyette. :) Na meg aztán ezek úgy fejlődnek manapság, hogy szerintem egy évnél tovább nem hiszem, hogy meglesz, csak jön valami újabb verzió, amit szintén nem kell majd félteni. :)

(#5739) wayne1 válasza snooze (#5734) üzenetére


wayne1
senior tag

Igen így. Nincs akkora memóriája, hogy több is fent lehessen egyidőben.

(#5740) TaylorPro válasza #27070592 (#5736) üzenetére


TaylorPro
addikt

Üdv!

Nálam jól mér. De ez szerintem függ milyen vastag a bőröd, mennyire szőrös a kezed. A hajszálereket figyeli.

Pixel 8 Hazel

(#5741) szebe válasza #27070592 (#5736) üzenetére


szebe
őstag

"de a pulzusmérő szerintem elég pontatlan"

Technológiából adódóan sosem lesz olyan pontos, mint egy mellkaspánt.
Nyugalomban többnyire jól mér, viszont aktivitás közben, amikor már izzadsz, lötyög, akkor már pontatlan, a terhelésváltást meg amúgy is lassan követi le.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#5742) Jorgos01 válasza Aksomatic (#5737) üzenetére


Jorgos01
tag

Tedd fel mellé a MiBandage-t ( összefoglalóban benne, hogy ebben az esetben mit, hol engedélyezz illetve tilts), vagy a Notify & Fitness for Amazfit-et, esetleg még harmadik megoldás moddolt Mi Fit.

Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.

(#5743) Mike76


Mike76
tag

Folytatom retro watchface sorozatomat. Wizard of Wor:

https://amazfitwatchfaces.com/bip/resource/img/5ba627e44abd9_22092018.gif

[ Szerkesztve ]

(#5744) Aksomatic válasza Aksomatic (#5737) üzenetére


Aksomatic
senior tag

Az értesítések megoldódtak mivel S7en a AOD-t valamiért bekapcsolt képernyőnek érzékeli, ezért ha ki van kapcsolva a bekapcsolt képernyőnél az értesítés, akkor nem kapom meg őket egyáltalán. A másikra továbbra is keresem a választ

Jorgos01: ez mindkettőre megoldás?

[ Szerkesztve ]

(#5745) wayne1 válasza Mike76 (#5743) üzenetére


wayne1
senior tag

:R Nagyon jó lett. Annó az egyik kedvenc játékom volt.

(#5746) Jorgos01 válasza Aksomatic (#5744) üzenetére


Jorgos01
tag

Nekem S7 Edgevel van párosítva a BIP és mellé MiBandage és minden tökéletesen működik (bár nekem az AOD nincs engedélyezve, de ez szerintem nem befolyásolja).

Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.

(#5747) Aksomatic válasza Jorgos01 (#5746) üzenetére


Aksomatic
senior tag

A fizetős? Vagy elég az ingyenes is?

(#5748) Mike76 válasza wayne1 (#5745) üzenetére


Mike76
tag

Köszönöm! Jó móka egy ilyet összerakni, közben lehet egy kicsit nosztalgiázni (miközben a szörnyeket rajzoltam át, az járt a fejemben, hogy te jó ég, majd 25 éve, hogy utoljára sprite-okat szerkesztettem). Azért tartok tőle nem lesz túl népszerű, nem hiszem, hogy a ifjabb generációknak még mond valamit ez a cím.

(#5749) #27070592 válasza szebe (#5741) üzenetére


#27070592
törölt tag

Ok, nyilván nem lesz olyan pontos mint egy mellkaspánt, ami akár másodperces mintavétellel is dolgozhat.
Most egyperces mérésre állítva használom, de az a kérdés van-e olyan app ami egy percnél rövidebb mintából dolgozna, vagy az óra nem képes gyakrabban mérni a pulzust.
A MiBandage fizetős verziója tartalmaz ilyen opciót:
"ismétlési időköz tetszőlegesen állítható és a pulzus megjelenítés használható a pulzus figyelésénél"
Csak az a kérdés hogy a "tetszőlegesen" jelent-e egy percnél rövidebb pulzusmérést.

(#5750) rothfb válasza Mike76 (#5743) üzenetére


rothfb
veterán

Atyaég... :DD :C
Ez mekkora játék volt anno... Szent tehén. :Y
Óriási köszönet! :R :R :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.