- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
haley
csendes tag
Sziasztok, "Alapjaraton" eleg meleg a GPU es a CPU, pedig csak a Chorme-ot nyitom meg.
Most volt pasztazva, illetve a ventillatorok kipucolva. 2023-as HP Omen (AMD Ryyzen 5600H, Geforce RTX 3060, 16 GB RAM - WIN10 Pro). Mi lehet az oka? Hogyan tudom optimalizalni? -
adamka16
őstag
válasz
Pyttawrx #56053 üzenetére
Azt írja, hogy kalibráció szükséges. De ma pl olyant csinált, hogy kb egy óra használat után kezdett csak lefelé jönni 100%-ról. Ez se normális. Elvileg igen, de van mikor random kikapcsolást követően több óra töltés után is világít a töltésjelző majd bekapcsolva a gépet mondjuk 90%-nál megáll és valóságban nem tölt semmit. totál meg van kavarodva. Egy bios elem kivétel segítene rajta? már ezen is gondolkozom.
-
adamka16
őstag
Sziasztok!
Adott egy HP elitebook 840 G5 amit anno gyenge és bizonytalan akkuval kaptam. Vettem hozzá először egy utángyártott akkut, ezt vissza is küldtem mert sokkal kevesebb kapacitást adott mint amennyit a kereskedő szerint tudnia kellett volna. Vettem egy cikkszám szerinti gyári HP akkumulátort hozzá, hogy ez majd tuti jó lesz. Utána néztem, hogy 1-2 teljes feltöltés-lemerítés ciklust meg kell csinálni rajta, és akkor kalibrálja magát és pontosan meg tudja majd határozni a töltöttségét, stb. De sajnos nem kalibrálódott be, pedig már jó pár ciklus benne van, Youtube-on is utána néztem, hogyan is kellene máshogy kalibrálni de semmi megoldás nincs. Bios-ban bizonyos típusoknak van kalibráló menüje, ennek nincs. Ami a legbosszantóbb, hogy van amikor kb 40 % töltöttségnél fogja magát és kikapcsol a laptop, majd töltő csatlakoztatás és újboli bekapcsolás után 0%-ot ír, majd folyamatosan töltődik. Találkozott valaki hasonló problémával? Az első gyári akkuját is ezért cseréltem ki, mert annál is még 20-30% töltöttségnél már kikapcsolt a gép, de abban 500-tól is több ciklus volt ahogy emlékszem. Segítsetek! -
V60
aktív tag
válasz
donjohnson #56050 üzenetére
Köszi, az lesz akkor.
-
V60
aktív tag
Sziasztok
A Noti-t tükrözöm okos tv-re de a kép és hang mintha késne pl. egérkurzor, film hangja stb. vezeték nélküli kapcsolatban ilyen vagy ha kábellel kötném össze akkor is??
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Zola -
válasz
teptep #56042 üzenetére
Az hogy veszik sokan nem jelent semmit, főleg nem jelenti azt hogy itt kellene népszerűsíteni. Amúgy egy 4. genes gépet már érdemes is cserélni főleg ha win11 a cél.
Illetve azért azt is tudd, ha eddig nem tudtad volna:A Windows 11 telepítése nem ajánlott olyan eszközön, amely nem felel meg Windows 11 minimális rendszerkövetelményeknek. Ha Windows 11 nem jogosult hardverre van telepítve, az eszköz nem kap támogatást a Microsofttól, és kényelmesen fel kell vennie a kompatibilitási problémák kockázatát.
Azok az eszközök, amelyek nem felelnek meg ezeknek a rendszerkövetelményeknek, kompatibilitási vagy egyéb problémák miatt hibásan működhetnek. Emellett ezek az eszközök nem garantáltan kapnak frissítéseket, beleértve a biztonsági frissítéseket is.
A következő jogi nyilatkozat vonatkozik arra az esetre, ha olyan eszközre kísérel meg telepíteni Windows 11, amely nem felel meg a minimális rendszerkövetelményeknek:
Ez a gép nem felel meg a Windows 11 futtatásához szükséges minimális rendszerkövetelményeknek – ezek a követelmények a megbízhatóbb és jobb minőségű élmény biztosításában segítenek. A Windows 11 telepítése erre a gépre nem javasolt, és kompatibilitási problémákat okozhat. Ha a folytatja a Windows 11 telepítését, számítógépe a továbbiakban nem lesz támogatott, és nem lesz jogosult a frissítések fogadására. A számítógép kompatibilitás hiánya miatt bekövetkező károsodásaira nem vonatkozik a gyártó jótállása. Az Elfogadás gombra kattintva tudomásul veszi, hogy elolvasta és megértette ezt az utasítást.
Forrás: [link]
Ezzel zárnám is ezt a szálat, és meg is kérlek hogy ne terjeszd ezt a fórum.
1. az illegalitás miatt
2. Szakmailag sem a legjobb.Köszi.
-
volandy
senior tag
Köszi, a segítségeket!
Van egy ismerősöm ismerőse akinek elküldöm, hogy mi a bajom a géppel. Azt is, hogy miket csináltam vele. Majd megmondja a végszót. Igazából, úgy vagyok vele, hogy 2016-ban vettem a jelenlegi gépemet 300-körül. Most beruháznék egy másikra, inkább legyen egy drágább gép, de tudjam használni kb ennyi ideig.
Egyébként nézegetve az ajánlatokat és a bemutatókat, nem értem, hogy miért nincs már a laptopokon RJ45-s (UTP) csatlakozóhely. Mert azzal tudomásom szerint stabilabb a kapcsolat. Az én laptopom a HP ProBook 450 G1 egy nagy hibája volt az elejétől fogva, hogy a wi-fi jelet gyengén vette, hiába volt 1méterre a routertol. Lett benne cserélve másik wifi vevő, de azzal sem lett jobb. De jó volt így a lan kábeles megoldás. A másik, hogy az összes pendrivem, winchesterem mind usb a csatlakozó van, de látom, hogy most már az usb c van elterjedve. Arról nem is beszélve, hogy több alkalommal is használok egyszerre 3 db pendrivet. Gondolom egy usb adapter lehet erre a megoldás.Azért nem baj ha nem kell vegyek másik gépet!
-
teptep
senior tag
válasz
Pyttawrx #56041 üzenetére
Itt helyben a win10 és win11 topicokban valamint szerte a világban mindenhol lehet olvasni tapasztalatokat arról, hogy az egyébként kifogástalanul működő gen 4 gépeket nem dobják ki a szelektívbe, hanem gond nélkül telepítenek rá Win 11 rendszert azért, hogy 2025.10 után is használni lehessen a rendszert. (Természetes, hogy a hardver gyártók ijesztgetnek, hogy nem lesz kompatibilis, nem fog működni, bizonytalan lesz, de csak azért, mert nekik az az üzlet ha újat vesz az ember.) Az LTSC egy plusz lehetőség akkor, ha az ember nem tart igényt a főverzió frissítésekre. De ugyan ilyen jól működő alternatíva a Win 10 IoT LTSC 21H2 is, ami pedig 2032-ig támogatot. Licensz ügyben pedig itt helyben a Hardveraprót szokták ajánlani. Tele van 1-2-3 ezer forintos win és office kulcsokkal, köztük néhány helyen Enterprise LTSC is rakható a kosárba. Persze ugyan olyan illegális mind, akár LTSC akár nem, de veszik mint a cukrot a 2000 plusszos eladóktól.
-
válasz
teptep #56039 üzenetére
De azt tudod hogy így mind illegális... nem kell ezt erőltetni, meg ajánlani másnak főleg nem.
Nagyon ügyes vagy (Core2DUO-ra is fel lehet tenni a 11-et, csak minek), csak nem ez a helyes út.Csak Röviden:
A Windows 11 Enterprise a nagyvállalatoknak készült.
A Windows 11 Enterprise megvásárlása, a korábbi verziókkal ellentétben egy kicsit bonyolultabb. Ha erre van szükséged, fel kell keresned a Microsoftot, akik egyedi ajánlatot készítenek a vállalkozásod, vagy céged számára. Forrás: [link]
Nem hinném hogy van ilyen licenszedÉs ne feledjük:
A Windows 11 CPU követelményei:
- 6. generációs vagy annál régebbi Intel processzorok például biztosan nem,
- 7. generációs megoldások pedig legjobb esetben is csak kompromisszumokkal támogatják majd a Win 11-et. Intel esetén tehát a 8. generáció (Coffe Lake, pl.: i7-8700k, 8557U, stb.) Whiskey Lake, pl.: 8665U, 8265U, stb.), AMD-nél pedig a 2. generáció (Zen+, pl.: Ryzen 3 3300U, Ryzen 7 3750H, stb.) az irányadó. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
volandy #56037 üzenetére
Én más utat járnak be ezzel.
Vennék egy OEM ssdt hardveraprorol, atklonoznam a rendszert Macriummal erre az ssdre és kipróbálnám azzal.
Ha akkor is bedadog és megakad, akkor SSD tema kizárva legalább.
Ha és a jelenlegi rendszert mindenképp menteném egy image fájlbaAz ujratelepites még nem akkor művelet, amihez mindenkepp el kéne vinned barhova is.
-
teptep
senior tag
válasz
volandy #56037 üzenetére
Tapasztalatok: Saját, és az általam felügyelt családi/rokoni/baráti gépek mindegyikén átálltam a Win11 LTSC verzióra. Nagy részük hivatalosan nem támogatott. Például gen 7 laptopok, i3-4170 asztali, i7-4790 asztali. Gond nélkül települt az oprendszer és minden driver. Minden funkció kifogástalanul működik. És a támogatási időszak végéig folyamatosan kapják a biztonsági illetve komulatív frissítéseket. Tehát hosszú évekig semmi dolgom nem lesz velük, nem lesz főverzió frissítésük, csak használni kell. A [támogatási időszak] vége:
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 21H2 2032.01.13-ig támogatott
Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 2034.10.10-ig támogatott -
válasz
volandy #56037 üzenetére
Szia.
Ezt felejtsd el 11 LTSC ehhez nem lesz licenszed.
Egy 4. genes gépről beszélgetünk, arra ne tegyél win11-et, nem támogatott már a géped. (Persze fel lehet tenni technikailag).
Maradj a win10-nél annál a verziónál ami van most neked (Windows 10 pro), ameddig lehet ez idén okt, vagy ( [link] ) 2026 októbere is lehet akár ingyen is.
Ha lehet én előbb egy "teszt" SSD-vel nézném meg hogy lesz-e változás. -
volandy
senior tag
Sziasztok!
Még az lenne a kérdésem, hogy ha elviszem egy általam nem ismert szerelőhöz a HP ProBook 450 G1 laptopom, akkor milyen elővigyázatosság szükséges? Vannak elmenett jelszavaim, úgy jelentkezek be sok helyre. A jelszavakat ki lehet törölni egyszerre vagy csak egyenként? E-mailból kilépek. Van más is vagy ezeket sem fontos megcsináljam? Lementek róla mindet pl képet. Nem azért, hogy titkosak csak hogy ne vesszen el. Én kb ennyit tudok! Van más is ami fontos ilyenkor? -
donjohnson
addikt
válasz
cellpeti #56032 üzenetére
azt még elfelejtettem írni, hogy állítsd be hogy a hd sentinel automatikusan induljon a windows-zal, mert ha nem megy a hd sentinel (és az a beállítás), akkor nincs mi ébren tartsa a lemezt.
ha ennek ellenére sem jó, akkor nincs ötletem. thinkpad-eknél ez megoldotta régen.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
donjohnson #56031 üzenetére
Szia! Újraindításnál se mindig látja. 1x igen, 1x nem
Természetesen megcsináltam ezt már akkor, mikor elősször megírtad.
Pyttawrxno name .
Most core2trio-tól vettem egyet. Azt mondja tudja kezelni az 1TB-os HDDket, mert kapott visszajelzéseket. Aztán majd kiderül
-
cellpeti
nagyúr
Más hiba lesz itt. Szerintem beszart az DVDrom helyére betett keret. Mert már indításkor se látja a HDD-t a Windows, se az eszközekezelő, se a Lemezkezelés.
-
válasz
donjohnson #56021 üzenetére
De ehhez nem kell HD Sentinel. Nem jól tudom?
Nézze meg az energiabeállításoknál, hogy mi van beállítva. -
cellpeti
nagyúr
válasz
donjohnson #56021 üzenetére
köszi, megcsinálom
-
donjohnson
addikt
válasz
cellpeti #56020 üzenetére
kikapcsolja a caddy-t / optikai meghajtót energiatakrékossági szempontból.
hdsentinel-t töltsd le és be kell állítani rajta, hogy ébren tartsa a 0-ás vagy 1-es lemezt, de az a legjobb ha *-ot teszel arra a helyre:
do not allow spin down of disks -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van a családban egy HP 250 G5 CND6505T0V laptop
DVD helyére tettem az 1TB HDD-t, a hdd helyére pedig a 256GB-os SSD-t.
Az 1TB-on vannak az adatok, az SSD-n pedig a rendszer. A problémám az, hogy néha felismeri a HDD-t, néha nem.
Szétszedtem, csavar van benne, szóval nem tud csúszkálni. Tehát elvileg folyamatosan rajta van a csatlakozón.Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Androidos tablet topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen autót vegyek?
- Yettel topik
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5480, 14" FHD, I5-6440HQ CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5400, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest