Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bloodrayne2
tag
-
adm
őstag
válasz visanci #21951 üzenetére
én munkára nem tudnék dönteni a pavilion és az envy között...
amiben jobbak, a 2.1-4.1-es hangrendszer, az ilyen-olyan megvilágítások, az "éjjellátó" webkamera stb. azzal egy mérnök nem tud gördülékenyebben/hatékonyabban dolgozni, és akkor ott vannak hátráltató tulajdonságok, mint a tükröződő kijelző vagy a quadro hiánya.a dellek közül ez jöhetne szóba. az ára kb belefér
a tp W70x annyira ritka, hogy év végéig szinte esélytelen, hogy felbukkanjon emberi áron.15"-osben sem sokkal jobb a helyzet, a kicsit elszállt áron féléve hirdetett W510, nagyjából egyetlen szóba jöhető Latitude, illetve két 8540p.
- az egyik magánszemélytől (adásvételi kell) 1600×900-as felbontással, majd 2,5 év garival
- a másik pedig az előbbi eladótól számlával, de valószínűleg csak kisebb felbontású kijelzővel.ha valamiért nem jönne össze precision, én ebben a helyzetben első 8540p-t venném +120gb ssd-t + 1 × 24" vagy 2 × 23" hp vagy dell ips monitort vennék.
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
mitlageri
csendes tag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyre írok, de mivel HP notebookról (dv6) van szó, ezért talán itt jó helyen lesz a problémám:
A gépemben Renesas USB3 vezérlő van, aminek feltelepítettem a megfelelő illesztőprogramját. Van egy Sharkoon két vinyós usb3-as külső házam, amiben tükrözve van kettő 2terrás vinyó. A régi laptopommal egy expresscard-os usb3 kártyán kerersztül használtam, azzal nem volt semmi gond, viszont erre ha rádugom egy usb3-as portra, akkor azt írja ki folyamatosan, hogy formáznom kell a lemezt használat előtt. Usb2-es portra dugva gond nélkül működik.
Mit kellene még csinálnom, hogy normálisan menjen a dolog? -
vaspingvin
csendes tag
Sziasztok!
Egy HP Elitebook 8540p (WD918EA, i5 520) boldog, ámbár egyre türelmetlenebb tulajdonosa vagyok.
A kérdés amivel hozzátok fordulok a notebook garanciára térne ki, az említett gép nemrég járt szervízben (CHS szervíz, Törökbálint) mivel a Memory Diagnostic hardveres hibát jelzett aminek a vége alaplap csere lett.
Újraraktam a windowst (ahogy javasolták) és azzal a lendülettel belenyomtam 2X4Gb 1066MHz-es DDR3 RAM-ot (GEIL Dual-channel kit), eddig 4Gb-al (DDR3 1333MHz) gazdálkodott a notim - tehát már ez sem a gyári állapot (2Gb) volt.Utána lefutattattam párszor a mem diagnosztikot és semmit sem jelzett...idáig...most megint hardveres hibát észlel -> tehát vihetem vissza szervízbe (nem vagyok szívbajos, amíg garis egy business gép addig cipelem is kitartóan).
A kérdésem: pakoljam vissza a 4Gb RAM-ot vagy benne hagyhatom a 8Gb-ot? Eddig sem szóltak emiatt de úgy általában érdekel, hogy bővíthetem-e a memóriát gari vesztés nélkül?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
-
Z86
őstag
Bővítheted, nem veszik el.
-
Bloodrayne2
tag
válasz vaspingvin #21957 üzenetére
Helló!
Én úgy vagyok vele,ha garis a laptopom,inkább beviszem és bele tetetem egy szervizessel,mert ha netalántán valami baja lenne,akkor ne tudják ráfogni arra,hogy én csesztem el,sztem tedd vissza a gyárit és vidd be a gépet és tetesd be velük a ramot és mondjad nekik,hogy tesztelgessék a gépetSikeres és korrekt üzlet=PIROS || Igyekszünk a szakmaiságra, nem használunk kofanyelvet. A saját szakmájában az az igazi profi szakember, akit a környezete is profinak ítél.
-
vaspingvin
csendes tag
válasz Bloodrayne2 #21959 üzenetére
Hát két darab memória behelyezése szerintem nem rejt magában akkora kockázatot (habár antisztatikus kesztyűt bevallom nem húztam fel mikor beraktam őket )
Szóval ha erre próbálnának fogni bármit is közlöm velük, hogy nem én vagyok értük hanem adott esetben fordítva (egyébként a pultos kiscsaj - aki átveszi a notit - pufferjét nem akarom túlterhelni a személyes kívánságaimmal, majd ha van valami fájdalmuk felhívnak telefonon).Én inkább azt fogom majd ellenőrizni, hogy az eredeti rammal kaptam e vissza a lapost, szóval sztem majd ráirattatom a munkalapra h 8Gb RAM-mot vizsgálják meg mer blabla h legyen nyoma az eredeti állapotnak
-
TommyX_
őstag
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy az mitől lehet, hogy pl csütörtökön használom utoljára a laptopot, akku 100%-on van.
Vasárnap amikor bekapcsolom újra, akkor már csak 94 %-on van.
Mind2 esetben a "töltő" csatlakoztatva van.Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream
-
Adhie
csendes tag
válasz TommyX_ #21962 üzenetére
Egyébként érdemes kivenni az akkumulátort amikor töltöröl használod a gépet, mert igaz, hogy meg van csinálva, hogy nem tölt rá folyamatosan, csak akkor, ha lemegy 90% körülre, de még az sem tesz jót az akksinak.
Azt olvastam, hogy az az ideális, ha az akkumulátort hüvös helyen tárolod kb 40%-os töltöttségi szinttel. Valamint nem árt néha használni mert állóhelyben is tönkre mehet. Tapasztalataim szerint az a legjobb neki, ha 100% töltöttségről majdnem lemerül.
De egyébként akár hány laptopom vagy akksi val működő elektronyos cuccom volt olyan 3-4 év alatt igencsak halálközeli állapotba került az akksijuk.
Ha valami marhaságot irtam azért javítsatok ki. -
Graphics
Jómunkásember
Kb így van ahogy írtad. Én is kiveszem az akksit, olyan helyen, ahol tudom, hogy nem lehet áramszünet: cégnél, illetve máshol ahol ez megoldott. Ha pedig vihar van és nagyon létszükséglet az aksi, akkor feltöltve pihen a táskában és csak bepattintom a helyére.
Ha folyamatosan benne van akkor hamarabb megdöglik.
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Etzel
aktív tag
Hi!
Lehetséges, hogy ebben a Pavilion dv6-6101eg notiban nincs beépített bluetooth
-
Etzel
aktív tag
-
Etzel
aktív tag
válasz pumukli23 #21970 üzenetére
Miután letöltöttem a drivert ki kellett csomagolnia és azután egyből elkezdi telepíteni, viszont külön bluetooth kapcsoló nincsen a gépen (nem csak a billentyűzeten néztem), ezért a WiFi-t bekapcsoltam hátha, ahogyan te is írtad azzal együtt kapcsolódik a BT-is.
Bekapcsoltam, de megint ez az üzi fogadott
Nem tudom mi lehet a baja.Aztán megkerestem külön a kitömörített drivert, van 32 ill 64 bites változat, fogtam és a 64 bites változat mappájából feltelepítettem. De véleményem szerint az csak valami Bt software és nem maga a driver
[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
Mitől lehet az, hogy ha NHC-t úgy állítom be, hogy halk legyen a gép, akkor újraindítás után mégsem lesz halk. Ha bizergálom az NHC-t, akkor megint halk lesz...
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Mr. Tuty
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy Pavilion dv6-om, amin a francnak se tudom életre kelteni a TrueVision HD webkamerát. Az eddigi maximum az volt, hogy mikor felraktam a HP által ajánlott YouCamot kb 10 percig ment, majd a szoftver újraindítása után már csak a hibaüzenet, hogy nem tud a webkamhoz csatlakozni... Keresgettem neten, de nem igazán találtam megoldást, esetleg valakinek nincs valami ötlete? (Oprendszer: Win 7 Prof x64)
-
Etzel
aktív tag
-
rmartin94
aktív tag
HP Compaq 6720 s laptopon mióta újraraktam az XP-t (1,5 hónapja), 26-szor kapott kékhalált, szinte mindig (2 esetet kivéve ugyanaz volt a hibakód), BlueScreen View nevű programmal tudtam megnézni. A hibakód ez:0x1000008e, a hibát előidéző driver pedig ez:tcpipBM.sys. Ha valaki meg tudná mondani mitől van, megköszönném. (Remélem nem valami közelgő hardverprobléma.)
Mobiltelefonok szoftveres hibáinak elhárítása: http://hardverapro.hu/apro/mobilok_szoftveres_hibainak_szervizeleset_vallalom
-
Etzel
aktív tag
Szia!
Sajnos ez sem segített, feltettem egy 4.0.0.3 változatot mert az előző 3.5..... mind1 telepítője azt dobta, hogy nem a megfelelő modell-el rendelkezem.
Telepítés után elindult, de nem tudtam csak a WiFit bekapcsolni, semmilyen BT eszközt nem mutatott a gép, ugyan az fogadott mint a HP connection Manager-benValami ilyesminek kellene fogadni mint ez
Helyette én csak ezt látomValami nincs "jól" feltelepítve vagy mi
[ Szerkesztve ]
-
fcriss
tag
Néztem az eszközkezelődet, nincs engedélyezve a kapcsolat.Nálam F12 tiltva [link] (ugyanaz,mint nálad),F12 engedélyezve [link]. Nekem ez a típus van.
-
Bloodrayne2
tag
válasz rmartin94 #21983 üzenetére
Helló!
Gondolom ilyen mobilnetet használsz.A megoldás a követjező töröld le véglegesen a tcpipBM.sys-t és menni fog,de ha nem mered,akkor inkább elsőnek helyezd át egy pendrive-ra,hogy ott legyen és válaszd le és utána nézd meg hogy nem adja-e be a kék halált
Üdv
Sikeres és korrekt üzlet=PIROS || Igyekszünk a szakmaiságra, nem használunk kofanyelvet. A saját szakmájában az az igazi profi szakember, akit a környezete is profinak ítél.
-
apuc
őstag
Szerintetek ez a HP megéri?
-
Sipi16
őstag
Sziasztok!
Van egy Hp ProBook 4510s laptopom ami egy pénteki vörösborozgatás alkalmával megnézhette milyen is a vörösbor én annak a hatásai. (Pár csepp cseppet a touchpad-ra) Ezek után másnap a touchpad nem igazán volt együttmüködö és felmondta a szolgálatot. Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e csak a touchpadot cserélni és ha igen hol lehet egy újjat beszerezni?
A válaszokat elöre is köszönöm!
Üdv.: Sipi16
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
Graphics
Jómunkásember
Kis segítség kellene, valaki nem tud olyan oldalt ahol HP notebook töltő kompatibilitást lehetne nézni?
Adott egy HP G62-es és állítólag nem tölti a gépet, nem is indul el csak töltőről, hanem valami zúgó hangot, igaz látatlanba kapta ezeket az infókat, basic user a tulaj.Vész esetére keresnék neki egy másik töltőt ,de nem tudom melyik típus kapott ilyen töltőcsatlakozót mint az adott gépen
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Immy
őstag
Üdv
HP laptopokban nem vagyok otthon, ezért fordulok segítségért.
Ismerősöm elvesztette a dv6-1310eh típusú laptophoz tartozó töltőjét.Érdeklődök, hogy minden hp laptopnak ugyanolyan töltője van? Esetleg valamilyen sajátosságra kell figyelni ennél a kategóriánál?
Üdv:
ImmyApró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
rmartin94
aktív tag
válasz Bloodrayne2 #21987 üzenetére
Köszi, letöröltem a fájlt, úgy tűnik megoldotta, köszi.
Mobiltelefonok szoftveres hibáinak elhárítása: http://hardverapro.hu/apro/mobilok_szoftveres_hibainak_szervizeleset_vallalom
-
Adhie
csendes tag
Sziasztok!
Ajánlanátok nekem, illetve anyósomnak egy lapost? Kritérium: lehessen rajta netezni, és az office programokat használni, valamint 15 colos méret. Ha nem HP az se baj.
Csak ebben a kategoriában nem annyira vagyok járatos, az alsókategoriás processzorokat se vágom. Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Ritkaság! Hp Elitebook 2170P I5 3427U HD graphics 4000 ...stb
- Lenovo Legion y520 / Nvidia Geforce GTX 1050ti / 7th gen I7 proci / 12 GB RAM
- Acer Aspire 1 , DDR4 , SSD , Makulátlan , 2027-ig Garanciás !
- GYŰJTŐKNEK! Lenovo Thinkpad W701 i7 820QM/8GB RAM/FX2800M
- Lenovo L14 gen 2a Ryzen 5-5650U / 16GB RAM / 256GB SSD / EU Billentyűzet / 6 hónap gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest