- Dany007: Kiakasztó frissítések
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Új hozzászólás Aktív témák
-
csababarca
őstag
silentiumpc signum sg1, vagy sg1 tg-be (gyakorlatilag mindegy) szerelt már valaki gépet?
-
tyielow
aktív tag
válasz
Petyyyyy #66585 üzenetére
A 4-ből kettőre kapásból azt mondom, hogy de.
Balról a 2. az RGB fan csatija, amit bal fleül látsz, az vagy ott jön be, vagy a PCIE csatinál a GPU alatt kandikál oda. A 3. madzag pedig az NZXT-vezérlő kábele, az elég rövid sajnos... azzal viszont nem tudom mit lehetne variálni
Bezzeg ha ATX lapom lenne, nem lenne ez a probléma -
tyielow
aktív tag
Halihó.
Anno azt hiszem ebbe a topikba tettem be a kis büdzsé fehér buildemet (5e Ft-os fehér mATX ház, fehérre átfújt Zotac Mini 1050 Ti).
Azóta több upgrade is volt a vason, de most elérkezett az új gépháznak az ideje is
A pusztán alaplapi + CPU fehér fények kevésnek bizonyultak, így bővítettem a házat NZXT HUE+ -szal. 2 FAN + 2 LED szalag.
Ház: Corsair 275R Carbide Series TGVégeredmény: [link] [GIF]
Egész asztal
+ Fehérben a házA CAM szoftver is nagyon pöpec
-
sixpak
nagyúr
válasz
KAMELOT #66578 üzenetére
Kösz, hajrá.
Ezek a 20 centisek iszonyat jó ventik (mondjuk 16 ezerért legyenek is), nagyon halkak, de ha kell szélvihart csinálnak.
Nálam 30%-on megy csak a két első, a két oldalsó 14-es 20%-on. a hátsó meg 50-en.Ledenként vezérelhető az összes venti, tényleg millió beállításra van lehetőség, egy modulattal ki is lőhető az összes, de vannak előre programozott módok is, fényerő is állítható...a hangvezérlést még nem próbáltam, bár használom Alexát az erősítőhöz, de úgy néztem jó sok dolog van a command list-ben.
Van belőle controller nélküli változat is, az valamennyivel olcsóbb, 5 egység köthető egy vezérlőre, de sorba köthetők a controllerek is, ha több mindent akarsz vezérelni....na mindegy, nem reklámozomom tovább, szerintem jó cucc.
-
sixpak
nagyúr
Aloha.
Régóta terveztem, hogy megveszem a TT, 20 centis riing plus ventiket, de a horrorisztikus ár mindig lelohasztotta a lelkesedésem.
A jézuska hozott egy új vga-t is, aminek a hűtése jóval gagyibb, mint a réginek, ezért mégis vettem kettőt, a kontrolleres verzióból.A két felszabadult 14 centist beraktam oldalra, a hátlap mögött van 3 hdd, meg 2 ssd, azókat hűti elvileg.
Még egy pci hosszabítót rendelek, valami ilyesmit... bár passzolom, hogy fehér legyen-e vagy fekete...
Mondjuk az alaplapi felesleges, mert nem szembe van vele a házon a kivágás, hanem alatta és felette, valamerre mindenképp kanyarba kellene vinnem, az meg nem lenne szép. ... nem is értem. .
-
L1ZRRR
senior tag
válasz
abridabri #66563 üzenetére
Szép, bár merev csövezéssel ütősebb volna.
Ajánlom figyelmetekbe a csávókámat, szvsz egyik legszebben dolgozó modder evör.
-
-
Zsohi
őstag
Örülök, hogy nem csak nekem tetszik.
(#66544) abridabri: Azt megmondani nem tudom, mivel a hűtést is átalakítottam. Annyi biztos a rés elől jóval nagyobb lett.
(#66547) tvamos: Bugatti, Porsche, Defender és már rakom félre a 20-as modellre. Évente 2 napra visszaváltozom 10 évessé.
(#66548) hegegabi80: Nem sikerült elűznöm.
Az asztallap, pedig Ikea Gerton amit saját magam fejeztem be, acél 1" gázvezeték lábakkal.
-
Zsohi
őstag
Fa Evolv X, a kényszerszülötte.
Az eredeti célom egyszerűen a hűtés feljavítása volt amikor belevágtam a ház átalakítása, de hála egy elmért vágásnak sikerült alaposan elb*szarintanom az előlapot és mivel egy új túl drága lett volna, így adta magát a dolog, hogy valamivel nekem kellene előállnom. A fém megmunkáláshoz szinte semmiféle szerszámom nincs, így maradt a fa. Bent a cégénél találtam néhány darab vékony rétegelt lemezt amit csomagolásra használtak fel, így gyakorlatilag hulladékfából készült, minden más meg már volt itthon. Persze nem lett hibátlan és a fa is kb. olyan amennyit fizettem érte, de nekem tetszik.
Jobb minőségű képeket hamarosan rakok majd még fel.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
hegegabi80 #66527 üzenetére
Szia!
CM Silencio S400
-
DonDennis
senior tag
Hát főleg a tervezéssel, mert ami ebben a buildben egyedi, hogy alul és fölül is van radi de még is elfért verticalban a GPU. Ehez kellett persze csináltatni egy egyedi vertical GPU tartót, de így olyan lett amit szerettem volna - na meg mellesleg eddig csak 1-etlen 1 olyan O11-et láttam, ahol alul is volt radi és még is megoldott a user hogy vertical legyen a GPU, de neki csak 240mmeres volt alul.
-
DonDennis
senior tag
-
DonDennis
senior tag
Köszönöm szépen
-
DonDennis
senior tag
Volt egy kis fejlesztés és elkészült a második vízes gépem, most már minden úgy ahogy elképzeltem:
-
DEV_NULL
őstag
válasz
Engineer086 #66384 üzenetére
-
AlexFindley
csendes tag
válasz
Laccoss #66519 üzenetére
Hát igen, de például a Zalman S2 / S3 igazából hasonló árban tök korrekt házikó. Abba már lehet különösebb szenvedés nélkül szép parasztvakító masinát építeni
(Egyébként tapasztalatból mondom, hogy az átlag user, márpedig kész gépet általában az átlag user vesz, tényleg azonos áron inkább megveszi a csili-vili RGB-s clean gépet gyengébb hardverrel, mint az erősebb, de ablaktalan-klasszik gépházas cuccot... nálam volt konkrétan 130-130 ezerért eladó egy Ryzen 5 1600 + RX580 4GB gép egy ablaktalan SilentiumPC házban (belül az is szép volt, csak ugye nem világított meg nem látszott belőle semmi, Noctua ventikkel meg mindennel), és egy Ryzen 3 1200 + RX 480 4GB gép fossámodolva, tényleg szépségesen megépítve ugyanannyiért, távirányítós RGB-s vezérlővel meg mindenféle egyéb hülyeséggel. A csilivili gépezet alku nélkül elment kevesebb mint 24 órával a meghirdetés után, a másik meg rajtam volt egy hónapig és végül alkuval vitték. Az a helyzet, hogy működnek ezek az általad leírt dumák, aki meg érti a dolgát, az úgyis épít magának -
smiti
veterán
válasz
AlexFindley #66518 üzenetére
-
Laccoss
addikt
válasz
AlexFindley #66518 üzenetére
Lehet az már gyengítené a stabilitását a lemeznek. Meg akkor nem lehet eladni drágábban a "jobb szellőzés" és 5* kábelrendezésű házat.
-
AlexFindley
csendes tag
Viszont ez a ház már egészen jól néz ki!
Amúgy a te hátsód még nem is annyira vészes, egy kis kötegeléssel simán lehet elfogadható.
Bár ez is Nova, azért ez eléggé máshogy néz ki mint a rendes - ettől függetlenül nem értem, miért spórolnak azon, hogy egy nyamvadt lyukat kivágjanak a vékony lemezen az olcsóbb változatokban. -
smiti
veterán
Egy gyenge video [link]
-
smiti
veterán
válasz
AlexFindley #66514 üzenetére
-
csababarca
őstag
válasz
AlexFindley #66514 üzenetére
enyémben van elég hely, főleg, hogy dvd meghajtó nincs, tehát oda is el lehet bújtatni a rekeszekbe kábeleket.
a cpu kábel nekem is probléma, most toldó is kellett, hogy egyáltalán felérjen. előtte is felért, de feszült, és nem gondolom, hogy a kábelnek jó, ha ki van feszítve, meg hajlítva. így most kényelmesebb.
ventizésnél úgyis, szét kell kapni egy részét, majd akkor még finomítok.
-
AlexFindley
csendes tag
válasz
csababarca #66510 üzenetére
Ritka az olyan gép, ahol a szép külső mögött nincs egy "érdekes" kábelrendezés ott, ahol nem látszik
Sajnos van sok olyan ház (főleg a budget kategóriában), ahol kínszenvedés normálisan elrendezni a kábeleket, vagy akár teljességgel lehetetlen... például a Bitfenix Nova házban sajnos visszaköszönt hogy nem néztem rendes review-t vétel előtt, nincs semmilyen lyuk ahol hátulról be lehetne hozni a CPU 2x4pin tápját, így az például mindig az arcodban lesz, és egy nem moduláris, vastag kábeles PSU kábeleit sem nagyon tudod elrakni sehova, mert a legközelebbi lyukon ha kidugod nem fog rámenni az oldallap. Erre én allergiás vagyok. Erősen budget fíling, mondjuk egy 10 ezres ház, de ennyiért is láttam már sokkal jobbat. Rég kellett ennyit szenvednem egy normális kábelezésért. Szóval ha valaki akar egy rendezett buildet Nova házba rakni (vagy Comrade, asszem az is ugyanaz más előlappal), akkor gondolja át még egyszer -
AlexFindley
csendes tag
válasz
Jakuskacsa #66507 üzenetére
Nálam sincs messze (már feljebb tettem), de a légáramlás úgy tűnik, tényleg jobb, mert ha csak 1-2 fokkal is, de lejjebb ment a terhelés alatti hőmérséklet a videokártyán (így már 60 alatt), a processzor pedig maradt 60 fok körül szintén.
A 2500 is tud persze már gyenge lenni, de legalább valódi 4 mag, nem csak 2 + HT.
Egészen tűrhető, persze CPU-ra érzékenyebb játékoknál (Kingdom Come: Deliverance, CoD WWII, CS:GO) azért látszik, hogy nem mindig van kihasználva az 580, van 1-2 kis drop, de abszolút élhető, nem zavaró ha alapból magas a framerate, és nem vagy egy eSport bajnok-jelölt. Most használtam egy hétig, mert meghalt a saját gépemben az alaplap. Tök jó. Még az RDR 2 is megy rajta, persze az sem kimaxolva. Videót is tudott vágni egész normálisan, bár azért a Ryzen 7 után az lehangoló volt, de nem is egy kutya. Most eladom, már jó a gépem, de szinte sajnálom is, annyira meglepően korrekt gépecske lett -
Laccoss
addikt
válasz
csababarca #66510 üzenetére
Nem is nagyon kell, ha elégedett vagy a külsővel, csak azt akartam mondani, hogy van egy rakás lehetőség. Pl. előlapot is csinálhatsz, leveszed a meglévőt, ráteszed a készítettet, és máris már két külön kinézet.
Ha olyan a házad, hogy a vga-t lehet úgy is rögzíteni, hogy párhuzamosan legyen az alaplaphoz, az is sokat dob a kinézeten (és talán még a hűtésen is).
Fixen lehet jobb lenne a venti, de ki kell próbálni, hogy a jobb.
-
csababarca
őstag
válasz
Laccoss #66509 üzenetére
ilyen nagy változásokat nem akarok egyelőre.
a jelenlegi házamban szeretném a kábeleket tisztességesen elrendezni. erre egy új tápot látok a legjobb megoldásnak.
idő és körüljárás. ezek hiányoznak most.meg van már minden kellék, tehát azok most pár évig fixen.
minden fekete-szürke árnyalatúezeket azért igyekeztem így válogatni.
most csak ez a projekt, hogy a két ventit visszarakjam (egyet még előre, meg egyet felülre), csak meg kell nézni, mit hova dugjak az alaplapon egyáltalán., vagy hogy a tápról csatlakoztassam e.
de gondolom jobb az alaplapról, hogy teljesítmény függvényében tudjon pörögni. -
Laccoss
addikt
válasz
csababarca #66508 üzenetére
Amúgy nem egy nagy dolog belevágni, csak tervezz előtte.
Pl. egy szimpla karbonfóliázás, vagy sprayfestés sem nagy dolog azért, ha nem vagy megelégedve a gépeddel, bár nem egy új házon kellene próbálgatni. Aluházat is könnyű végni, ha pl. ház elejét leszeded, plexiből csinálsz valamit előre, egy alulemezhálóval, és azt teszed vissza a ház elejére. Nem úgy kell kezdeni, mint pár videóban, hogy fúrja le a szegecseket, és bontja szét a házat, bár lehet azt is.
Ha van pénzed, akkor csinálhatod úgy, hogy összeválogatod az alkatrészeket, pl. fehér ház, fehér alaplap, fehér vga nyák/borda, fehér ramok, színes tápkábelek, stb. Ehhez nem kell pénzen kívül semmi sem (egy kis ízlés azért nem árt
).
-
csababarca
őstag
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
AlexFindley #66500 üzenetére
Én meg pont azon filózom, hogy egyel lejjebb rakom, mert túl közel van a cpu hűtője. Nálunk i3-7100 és egy RX 580. Viszont nagyon gyenge hozzá a cpu. Néhol nagyon kevés a minimum fps. Mivel nekem megmaradt a régi alaplapom, most épp egy 9400/9500 at vadászok a gépébe hozzá, de vagy 3 mp alatt elviszik, vagy horror áron akarják adni. Lenne hozzá egy elfekvő Corsair H80I is.
-
Laccoss
addikt
válasz
csababarca #66505 üzenetére
"Ami nem látszik, az nincs ott"
Alap taktika és olcsó.
-
palfitom
félisten
válasz
csababarca #66503 üzenetére
Jól gondolod, ha kicsi a ház, és nincs sok komponens a gépben, akkor egy moduláris / fél-moduláris táp is "megváltás" tud lenni!
-
csababarca
őstag
válasz
KAMELOT #66502 üzenetére
tudom, nekem mégis mivel kézügyességem nem a legjobb, plusz batár lapát kezeim vannak ezekhez a házakhoz képest, mission impossible-nek tűnik
de majd ha lesz időm, átdolgozom, most egész kulturáltan sikerült megoldani.viszont ha megbontom, akkor az amiatt lesz, mert veszek egy moduláris tápot, ezzel is csökkentve a kábelrengeteget.
-
KAMELOT
titán
válasz
csababarca #66501 üzenetére
Ezen nincs semmi! Van rengeteg ötlet a neten. Olcsón is meg lehet csinálni és szép lesz.
-
csababarca
őstag
ámulok azon, amit itt kihoztok gépekből.
nekem ez nem megy
aki érez magában elszántságot, és van ideje küldjön egy privátot, lenne megbízásmég egyszer gratula mindenkinek a munkájához!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hisense LCD és LED TV-k
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD