- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
GumisPeter
senior tag
válasz
mancer7151 #71535 üzenetére
Köszi, örülok, ha tetszik.
Ezekból a varóógép dolgokból remek cuccokat össze lehet rakni, láttam mostanában fürdőszobai mosdót, iróasztalt, dj pultot. -
GumisPeter
senior tag
Sziasztok,
El is felejtettem feltenni a kis varrógépet.
🙂
Video :
[link]Néhány mondatban bemutatnám ezt a gépet, ami közel 1 évig készült.
Ez a gép gyakorlatilag tiszta Asus és Alphacool épités, a főbb hardvereket tekintve.
Hálás köszönet a hazai Asus és a német Alphacool támogatásáért!
Az alap egy 100 éves Singer varrógép asztal, ami teljes felújitáson illetve átalakitáson esett át.
Az asztallap nagyobb méretű lett, ugyanakkor 200mm magasabb lett a lábazat.
Az asztallap középső részére beépitettem egy régi Asus laptopmonitort, 2 ujjnyi billentyűzettel együtt, ami a rendszerre van kötve elsődleges kijelzőként. Ezt egy kínából rendelt hdmi monitorvezérlő hajtja.
A teljes hardveregység egy aluminiumból épitett keretre került, ez egy CNC lineáris sinrendszeren mozog. amit egy emelőmotor 200mm magasra kiemel az asztal síkjából.
Ez távirányitással vezérelt, egy programozható garázskapu vezérlőnek hála.
Teljes folyadékhűtés, egyedileg tervezett kábelcsatornák, gyakorlatilag az összes kábel el van rejtve.
A folyadékrendszer egyik csövében elhelyeztem egy üvegtáblát, amit AlphaCool gravirozással láttam el, ez nem rontja a folyadék áramlását, ugyanakkor ilyen típusú reklámfelületnek mondhatni az első a világon.🤪
A varrógép pedálos hajtása egy kerékpárdinamón keresztül egy korhű asztali lámpát hajt, amikor tekerik a lámpa világít. Ez természetesen csak egy vicces kiegészités, de elég látványos. :)
Az asztal 2 kihúzható fiókját hangszóróvá alakitottam, McAudio 100mm 2utas autó hangszórókat építettem bele, amit egy külső erősítő 2x50W hajt meg.
A gépen Windows10 rendszer fut, bármilyen játék, demo vagy akár tesztprogram futtatható rajta.
-Asus ROG Rampage VI Extreme
-AMD Ryzen 5 5600X
-Asus Rog Strix RX6700XT 12GB OC
-AITC Kingsman DDR4 4x8GB
Sajnos a német DCMM versenyén abszolúte semmi eredményt nem értem el vele, miközben a rendezők odacibálták a legtöbb vendégüket bájologni, ugyanakkor a német Kanal eins műsorában a legjobb 7 gépet bemutató adás az 5. helyre értékelte a munkámat.😉
Kanal Eins tv adás:
[link]A látogatók imádták, néhány építő is elismerte, hogy elmebeteg vagyok, a zsűri meg valamiért úgy döntött, jobbak a hazai építések.🤪
Mondoconon készültek a fotók és a videó is.
Üdv
GP -
GumisPeter
senior tag
válasz
hszilard666 #68891 üzenetére
Köszönöm szépen, örülök ha tetszik.
A fa nagyon szívás megmunkálás szempontjából, de ha végre kész, ad egy melegséget ennek a rideg tárgynak. -
GumisPeter
senior tag
Sziasztok.
Nem annyira új, kb 1 éves már, de most lett versenybe küldve, tavaly a covid keresztül húzta a számitásaimat.
Baby Project 2020 az anyakönyvezett neve.
[link]
-
GumisPeter
senior tag
válasz
freemanone #68176 üzenetére
Köszönöm szépen!
🙏😉 -
GumisPeter
senior tag
Köszönöm srácok a szavazatokat!
Sajnos néha nem megy a szavazás, ma műhelyben kolléga telefonjáról se a céges wifiről se a telóról nem engedte, érthetetlen miért..... -
GumisPeter
senior tag
Üdv mindenkinek!
Megköszönném ha segítenétek néhány szavazással.
Végre elindult a CMWS20 szavazósdi!😉
A linkre kattintva a gépemhez jutsz el,
GP Modder művésznéven futok , a Baby Project 2020 az én munkám.🤪
Itt tudsz szavazni:
[link]
Munkanapló, ha érdekel honnan indult és hogyan alakult ki a végeredmény.
[link]
Kész képek mappa.
[link]
Video:
[link]Szavazz a Baby Projectre, vagy arra a munkára, ami neked tetszik.👍
Hihetetlen alkotások születtek az idei, immár a 11. Cooler Master World Series versenyre, érdemes végig nézni!
Ha lenne mára egy szavazatod, tedd meg itt!
😉👍🇭🇺
Köszönöm
GP. -
GumisPeter
senior tag
Sziasztok.
Épitgetek én is új kuckót, még kb 20% ahol járok, azt hittem erről is hogy ez könnyebb lesz, kis gyári Cooler Master H100 házikó....
De a vga, ami vizezhető Asusnál egyetlen volt, egy 1660 Ti.....ez meg 301mm hosszú...
A ház 240-est fogad max...
Igy hát kicsit megnyújtottam a házat, lesz benne egzotafa, talán fémcső, külső táp és RGB, mert ugye a mai igények ez irányban is mozognak....
Áprilisra nem hiszem, de a nyári Mondoconra szeretnék vele elkészülni, szokásos Cooler Master standon látható lesz a többivel együtt.
Illetve kérdés még a "Corona virus miatti bármi elmaradhat", ahogyan a tavaszi Mondocon is gyanithatólag nem lesz megtartva...legalábbis ilyesmiről is hallani már...a szervezők tartanák, kérdés lesz-e elég kiállitó, és lesz-e elég bátor látogató?!
Reméljük lesz! -
GumisPeter
senior tag
válasz
Jakuskacsa #66424 üzenetére
Szia
Igen ez egy eredeti Mercedes Benz W126/500 vagy 560 alu V8 blokk.
Egyik különlegessége, hogy a PC vizhűtés a motorblokk eredeti zárt rendszerén keresztül folyik, kb 3,5L folyadékkal, radiátor beiktatása nélkül, mivel a blokk fala elég nagy hóleadó felület.
Kerestem, találtam.
Bontókban, esetleg neten. -
GumisPeter
senior tag
Köszönöm srácok, örülök, ha elnyerte tetszéseteket.
-
GumisPeter
senior tag
Üdv
Néhány év után megújitottam az egyik legkedvesebb gépemet, új proci, tartály, világitás, Új diszitő elemek, folyadék, pumpa.Nagy meló volt kipucolni, mivel az előző folyadék 5 év alatt kissé bepempősödött, néhány hétig csak a blokkot mostam át, nem volt egyszerű.
De most steril, tiszta és a szinvilága sokkal harmónikusabb, mint a régi pirosas volt. -
GumisPeter
senior tag
Üdv mindenkinek az idei DCMM bajnokságról, amit hosszú idő után új helyszínen, Lipcsében a DreamHack rendeznek meg, 02.14-17-ig.
Az idei nevezésem témája egy Mahagóni torony, teljesen nyitott ház, folyadékhűtéses rendszerrel, és a lehető legkevesebb látható kábelezéssel.
Szokás szerint az utolsó utáni pillanatokban lett kész a gép, de itt vagyunk .😉Üdv
P.
[link] -
GumisPeter
senior tag
válasz
GumisPeter #64627 üzenetére
-
GumisPeter
senior tag
-
GumisPeter
senior tag
válasz
fogtunder #64289 üzenetére
Csak gépekkel lehet, hacsak nem 10 éves a project....
Mahagoni amugy nem annyira könnyű megmunkálásilag....Nincs száliránya, azaz van.De mindkét irányban.
Bárhonnan nyulsz hozzá, valahol mindig felszakad kicsit.
A végsó csiszolás ezért kézi lesz, ahogy a pácolás is és a lakkozás is homemade....bár gyúrok arra a politurra, az elég ütős lenne! -
GumisPeter
senior tag
válasz
GoldhandRent #64287 üzenetére
13,000- nem drága.
De a megmunkálás, mire ebból az lesz, amit tervezek, az a sok....
Pl ma kérdeztem utána, ha a végsó formát telibe polituroztatnám,-ahhoz ugye nagyon kell érteni, én meg kicsit sem- az maga egy 60db ezres.Szerintem lakkozni fogom, bár még kiderül, hátha beszámit gumit a mester.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
AXisBOLD #62454 üzenetére
Köszi.
Az idei gépem ismét az Asus támogatásával készült, és ha már egy Aura lapot kaptam, gondoltam kiemelem az rgb-t.
Ezért kezdtem el keresni egy olyan folyadékot, ami sűrűbb állag mint a viz, mivel a 40cm-t a buborék tul gyorsan abszolválta, nem volt elég látványos.
3 hónap és számtalan anyag kutyulása után jutottam el eddig, ez egy 4 anyagból kikevert zselés trutymó...
3 dolognak kellett összeállnia, ne habosodjon, ne opálosodjon a keverésnél, és a pluszba kevert ezüst szemcsék ne ülepedjenek le ,
Szóval volt vele türelemjáték mire ez igy összeállt.
Hab a tortán, hogy ha bizonyos nyomással töltöm át a tartályba, képződik a sok kis buborék, amiket nem visz el a nagy buborék.Ezen látszik a csillámpor benne.
[link]Vga csak 1 van benne, Alphacool Nexxxos gtx hűtő.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
GumisPeter #62401 üzenetére
-
GumisPeter
senior tag
Üdv mindenkinek!
Az új gépem egy rövidke filmen, a rendes anyag most vágódik hozzá....
De addig is ez van... -
GumisPeter
senior tag
Sziasztok!
El is felejtettem, hogy ide is feltehetem az új gépem.
Pótolnám eme hiányosságot.
Toilet Ultimate Force a neve, merthogy az alap egy TUF-os lap.
Ez a wc project régi 5let volt, de a 6 éve erkélyen pihenő porceláncsésze minden évben elmaradt, mérlegelvén a megmunkálhatóság esélytelenségeit...
Igy idén egy egyedi épitésű csésze mellett döntöttem.Project log is van, de nem volt időm befejezni, persze napokban azt is pótolni fogom.
Üdv
-
GumisPeter
senior tag
Köszi.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
kisza25 #55861 üzenetére
Van a talpba a hőcserélők közé beépitve egy kertikapu nyitó elektronika.
Nyit -zár funkció, ezeket kötöttem rá a a powerOn-restart pontokra.
Így távirnyitóval lehet csak útjára indítani a kereket.
Mivel nagyon macerás lett volna a kikapcsolt tápból kicsalni a 12v-ot, ezért egy 12v 2300mA kisméretű akku van beépítve szintén a talpba, amire rászögeltem egy töltőcsatit , vettem egy kis töltőt és ha majd kell, csak rádugom és feltölti pár óra alatt....amugy kb hetekig birja az akku. -
GumisPeter
senior tag
Köszi skacok...igen az összedobtam nem a legjobb kifejezés, annál azért nagyobb meló volt.
-
GumisPeter
senior tag
Üdv
Idén is összedobtam egy gépet, szokás szerint a DCMM-re időzítve, ami ismét az utolsó percekben lett teljesen kész.Remélem elnyeri tetszéseteket.
További képek : [link]
Üdv
GP
-
GumisPeter
senior tag
-
GumisPeter
senior tag
Készen lett, bár még van mit finomítani rajta...
Különlegessége a hűtésben rejlik, nincs radiator, a motorblokk eredeti hűtőterében csordogál a hűtőfolyadék...
Proci 22'C
GPU 32'CA termék súlya 70Kg feltöltött állapotban.
Lan partyra ideális társ.
-
GumisPeter
senior tag
Zajec
Ezek a csavarok szándékosan lettek ilyenek.Amikor kerestem, sehol sem találtam olyat, ami belső nyilású, és sülyesztett fejű.
Próbaképpen belecsavartam ezeket és tetszett.
Nincs elfelejtve az eredeti terv sem, de idő hiányában nem is erőltettem, meg ugye tetszett nekem igy is.A karikákat egy ismerős kolléga szokta polírozni, de sajna most nem sikerült olyan szépre, mint szokott.Gondolom ott is időhiány miatt.
Meg a sok szét-össze szerelgetés miatt én is ejtettem rá néhány karcocskát. -
-
GumisPeter
senior tag
válasz
urbanjozsi #16506 üzenetére
De az tuti drágább, mint egy régivágású szaki!
-
GumisPeter
senior tag
válasz
Voyage #16499 üzenetére
Az acéllemez megmunkálása nem azonos kategória az üveggel.
Üveget máshogy nem tudsz vágni, pláne ilyen módon.
És ez kifejezetten olcsó ebben a témakörben.Az acéllemez vágása nem feltétlen ilyen drága, szerintem hívd fel őket és kérdezz rá.
Van ugye egy tervezési költség, ez nálam nem volt bonyolult.
Ha tudod és megtervezed CAD alatt, akkor máris spóroltál , de ezt is érdeklődd meg, hogy jó nekik.
E mellé társul a vágás költsége, amit elvileg cm alapján számolnak.
De tuti nem lesz 140k....A hajlítás megint más ügy, erre haveri körből kell keresni egy jó, de öreg lakatosmestert, az még tudja, hogyan működik a hajlitógép.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
TomiLi #16458 üzenetére
Nem feltétlen drága a vizvágás.
Én szintén olyan anyagokkal dolgoztam, amit házilag nem lehet szépen, illetve sehogy se megoldani.
62cm-46 cm kör, 10 és 15mm üvegből. hátlap és előlap (Vízsugaras vágás)
48 cm rozsdamentes acélgyürű 8 furattal.(lézervágó)A mostani előlapom 46cm átmérő, amibe kellett még vágni egy nyilást az optikai drivenak.
Ezt elő kellett furatni, mert ugye kezdőpont kell a vizsugarasnak, anélkül robban az üveg.
Üveget vittem, kijelöltük a szakival a furat helyét, üveges 500 ft kifúrta, a vízvágás pedig cca 7000- ft volt.komplett kör plusz a nyílás.
Ezt dremeller nem oldod meg....A megoldás: Woldem kft
-
GumisPeter
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #7837 üzenetére
Ez igy igaz....
-
GumisPeter
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #7779 üzenetére
Tudod, jó munkához idő kell....
Az aláfirkantásod már nem aktuális....
-
GumisPeter
senior tag
-
GumisPeter
senior tag
válasz
TazLeacher #7756 üzenetére
Akkor nem irom le
Én is igy jártam anno... -
GumisPeter
senior tag
válasz
#56573440 #7751 üzenetére
Én elégedett vagyok a nyereményekkel!
Procihűtőnél jobb a füles! Olyat szól hogy besz*rás!!!A Dremmel nem lett volna rossz, bár az üveget nemigen tudom vele megmunkálni...
Nehéz egy ilyen versenyen zsűritagnak lenni, én lehet nem is vállalnám el...
De tény, ha mégis az lettem volna a Piramis vitte volna nálam a pálmát!
És a kis ládikó is kapott volna díjjakat..
És a DVD játékos is, bár abban inkább a technikai végeredmény látszott, külsőre annyira egyben volt, azt hittem valami kész ház.
Aztán a képekből kiderűlt mi meló volt abban is!Szal nem könnyű, de elnézve a németek munkáit, simán ott a helye a vasamnak...
A német amúgy is eléggé autóbuzi...
Ki tudja, hátha összejön valami... -
GumisPeter
senior tag
válasz
kételkedem #7742 üzenetére
Köszönöm, igyekeztem szépet kreálni.
Bár nevezhetjük szakmai ártalomnak is. -
GumisPeter
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #7736 üzenetére
Pedig a rossz dolgokat tövestűl kell kitépni!
És akinek nincs alaplapi tálcája????
Az vegyen egyet???
-
GumisPeter
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #7730 üzenetére
Na akkor ott kell felállni az asztaltól.
Ez a sport pont erről szól, megoldani rendesen, amit a gyártók nem képesek maguktól.... -
GumisPeter
senior tag
-
GumisPeter
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #7727 üzenetére
Az is elhúzható. csak szét kell bontani és 4-5 szálba összefogni...
-
GumisPeter
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #3982 üzenetére
Elvileg ez pont annyi.
A kockák oldalain lévő pontok összege, négyzetre emelve pontosan 1920*1200. -
GumisPeter
senior tag
Üdv
Akkor idebiggyesztem én is...
A többi kép címe:[link]
Remélem elnyeri tetszéseteket.
Üdv
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS 18W USB ADAPTER