Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
RazoR
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Az Airplex úgy van bekötve, hogy felül megy be a víz, alul ki, így a gravitáció is besegít.
A pumpa egy VPP655, de cserélem majd egy Apex-re.A korábbi konfigban 4 belső radi volt, most kettő van plusz az Airplex, ugyanazon a fordulaton többet szállít így a pumpa.
Netezős profil pumpa 2000 rpm 30L/h
Játék profil 3000rpm ~100L/h kb -
bnorci71
addikt
válasz
abridabri
üzenetére
idősebbek emlékezhetnek a keleti blokk legójára na jó fém építőjátékára home made

nekem egy észrevételem van ehhez, pont a kártya másik oldalát kellene tartani szerintem.
Ha diszkrét kellene én ilyesmit keresnék
Én megoldottam egy legó alkatrésszel ami a Millenium Falconból maradt
Lassan befejezettnek nyilvánítom a Dark Side Force-t, ha már a legó darab SW téma
A hűtésre még kel majd egy slim venti mert az eredetivel nem fért elA világításon még gondolkodok, most csak az asztali lámpa világít be felülről a radiátoron keresztül, mellett.
-
-
LLKobe
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Vegyes falazatnál szellőzőket szoktak rakni a szigetelésbe lent és fent, hogy szellőzzön a fal. Ez azért kell, hogy a nedvességet amit a talaj felől kap el tudja párologtatni, különben ázni fog.
De én úgy látom hogy a szigetelés működik, csak ha bent sok hőt termelsz, azt is bent fogja tartani

-
imibogyo
veterán
-
mancer7151
tag
válasz
abridabri
üzenetére
Ahogy Kiss Ádám mondta rég "ak*rvaf*szba, így egybe". Az nem gyenge

Ha lesz rá szerintem 14esekkel televágom a házat csak 3ezer per stück azis. Nálam 1 gyári hűtő van és 5db 800as fix fordulatú 37cfm-es 12es arctic. És bírják
csak ha tényleg nagyon hajtom akkor van baj. De most már rendberakom ha beledöglök is.https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/arctic/f12-silent-acfan00202a-p635960058/
Hogy ezeket miért is vettem meg anno ne kérdezd.
-
KROK640
nagyúr
válasz
abridabri
üzenetére
Igazéból minden kérdésemre válaszoltál.
A házra voltam kíváncsi, a szigeteléssel, meg, hogy ez valami kész ház vagy saját?
Plusz, hogy a gép kb mennyi.
Megnéztem közben a konfigot (Ryzen 7800X3D +Noctua D15S, Asus B650E-E, 32GB Kingston 6000mhz , RTX TUF 4090, BQ Pure Power 12M 1000W,Kingston KC3000 2TB ,Samsung 970Evo Plus 2TB, DIY gépház) biztos nem volt olcsó. -
jokeph
nagyúr
válasz
abridabri
üzenetére
A cigi inkább 40-70e.
És még valamiben jobb a PC mint az autó: nem kell foglalkozni mindenféle papírozással/átirás, műszaki és zöldkártya sincsen. És persze elbontatni sem kell.
Mai világban egy átlag autón egy közepesnek nevezhető beavatkozás is üti a 100.000 ft-ot.
-
imibogyo
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Én már évek óta felfedeztem ezt az elrendezést...
Egy időben sokat teszteltem én is a különböző orientációkat és nagyjából ugyanerre a következtetésre jutottam, mint ő. A "forradalmi" és a "hagyományos" elrendezés hozza általánosságban a legjobb eredményeket hőmérsékletek tekintetében (és természetesen léghűtés esetében)...
-
SoulReaver
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Anno raktam fel IDE Fa házat...
Jobban melegszik benne a gép amúgy. Az asztalba szerelt gép is hasonló hőmérséklet töblettel járna szerintem. Így házastól alámókolni meg olyan furi nekem. Így könnyebben szét tudom kapni takarításnál.Majd a kész asztallal jelentkezem úgy is..

-
szabeska
addikt
válasz
abridabri
üzenetére
Igen, de kicsit puritán a keret rajtuk, nem tetszik (és a kaze flex eléggé bejön)
Várom a p12 max white edisönt, hátha totál fehér lesz felesleges szürke nélkül, bár kétlem. Már a vga venti fújásán is gondolkodtam, de macera és a kínai cseredarab nem valami jó minőségű, ha bármi történne a gyárival. Kísérleteznék én mindennel, de nyilván a pénz is korlátokat állít elém, ötlet pedig lenne bőven, de gondolom ezzel sokan így vannak, ha lenne pénz lóvéra, vagy 30 gépet összeraknék és mind máshogyan nézne ki 
-
válasz
abridabri
üzenetére
G5, 34 inch, 165Hz váltott egy LG 35 inches,100 Hz-est.
Persze frankó a 165Hz, meg egyből írta is az NV control panel, hogy gsync kompatibilis monitor, de nekem az az 1 inch majdnem annyira hiányzik, mintha a lábam közül vennének el annyit.
De majd megszokom.Jokeph: szép találat.

Ott van az csak odébb toltam kicsit. -
LLKobe
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Elegáns, de melós megoldás

Én a hangtalanságot úgy oldottam meg, hogy a gépet áttettem a fal másik oldalára, egy salgó polc tetejére:
A gipszkarton falra fúrtam egy lukat amin átjönnek a kábelek a dolgozószobába:
Így a dolgozószobában nulla a zaj, nem foglal helyet a gép:
Még a kábelmenedzsment meg a polcon a rendrakás hátravan, majd ha lesz időm.
A gép bekapcsológombját nem vezettem ki, az asztalon lévő google hangszórónak kell mondani hogy "Turn on the PC", és az hálózaton egy WOL packettel bekapcsolja a gépet
-
Pakmara
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Bravúros
Kíváncsi vagyok lesz-e folytatás/átdolgozás. Nem tudom, hogy befolyásolja-e, de nem hatékonyabb ha közvetlenül a szűrő előtt/mögött van a venti? Ha légmentesen zár a ház és csak a tervezett útvonalon tud haladni a levegő akkor gondolom nem számít, de jelen esetben nem ez áll fent. -
Pakmara
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
A Légáramlás akkor így néz ki? Lent/oldalt ahol a két PC ház porszűrő van az az IN. Az alsóbol a HEPA-n keresztül megy a GPU felé megszívva 2 db 14-essel, a felsőböl, egy külön rekeszen a CPU felé 4 db 14-essel párban. A gépes rekesz tetején is van out venti a felső kamrához, vagy ott már csak a hátsó 12-es szív?
Annyira fog HEPA, hogy nem akartad teljes keresztetmetszetet azon átengedni? A felső rekesznek a hangszigetelés boost lett szánva mind funkció?
-
DEV_NULL
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
Köszi!

Elől két Arctic P14 PWM van bent, hátul pedig egy P12 PWM.
A fekete-piros harisnyázott táp toldóra még várok és bekerült Darth Maul megtámasztani a vga-t, mert bizony lógna... -
fatpingvin
addikt
válasz
abridabri
üzenetére
nekem nagyon nem az esetem ez a design, de emelem kalapom előtte. egy custom-made ház nálam definíciószerűen jobb mint bármilyen, piacon lévő.
amíg volt asztali gépem és fejlesztgettem, nekem is erősen rezgett a léc egy custom házra. nem fértem el a bővítőkártyákkal, a mining risereket meg ugye nem lehet csak úgy behajítani a gépházba, valamihez rögzíteni kell. -
törölt tag
válasz
abridabri
üzenetére
Hát, ez a Silvercrest saját promóciója. Persze ettől még nem rossz, de sztem nincs baj a műanyaggal sem.
Amúgy meg .... vannak nylon szűrők is Alin. -
Kobe
veterán
válasz
abridabri
üzenetére
Direkt van a foldon mert akkora a gephaz hogy gecc ormotlanul nez ki az asztalon
probaltam rajta, nekem jobban bejott lent ezzel a meretu hazzal
Eredetileg egy fiokos szekrenyt akartam meg melle es arra a gep de nem lehet kapni, csak mas szinut, igy bukta lett a szekrenyVmi ilyesmit: [link]
(+ugye szempont hogy a monitor egyik oldalan a ceges noti, masikon meg a macbook lesz bekotve, igy hely sem nagyon lenne fent)
Annyira nem is baj h nem volt keszleten mert igy is faltol falig er az asztal.
na majd koltozes utan -
fatpingvin
addikt
válasz
abridabri
üzenetére
ebben a konfigurációban én is a földre tenném hacsak nem passziója rendszeresen átdrótozni benne a dolgokat. az már kérdés hogy talán a másik oldalra mert így egy lendületesebb mozdulattal a szék össze fogja törni az üveget. illetve a ventik össze fognak porszívózni minden szemetet a földről...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- OnePlus 12 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A hűtésre még kel majd egy slim venti mert az eredetivel nem fért el