Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- CaNNa3IS: Kis előkarácsonyi muzsika csak nektek
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem olyan vészes dolog ez. Mi 3 éve szigeteltük a házunkat, kellett valami eszköz, amivel szépen lehet vágni az EPS táblákat. Ráadásul gtafitos EPS-t raktunk fel, amit méginkább nehezen visznek a polisztirol vágók.
Mivel egy gyári cucc aranyárban volt, azért csináltam egyet. Egy raklapba fúrtam be 2 db 14-es menetes szárat, aminek az aljára réz saruval vezettem be az áramot. Az állítható vágásmagasság biztosítása érdekében a cekasz szálat egy-egy gyorstekerővel ellátott AWAB bilincshez rögzítettem. Így a magasság állítható lett, de erős marad a rögzítés.
Azért van laminált padló rakva a raklapra, hogy szép síma legyen, jól csússzon rajta az EPS tábla.
Egy 12 V-os trafóval működtettem a rendszert, a trafótól 4 négyzetmm keresztmetszetű hangfalkábellel vittem az áramot a menetes szárakra rögzített réz kábelsarukhoz.
Először a vateráról vett cekasszal próbálkoztam (lehet, hogy kanthal volt a neve, nem tudom) mint vágószállal, de a harmadik vétel se vált be. Hol elégett a szál a harmadik próbálkozásra, hol meg a grafitos EPS annyira elvonta a hőt a vágószáltól, hogy belesült a szál az EPS-be, erősebb nyomásra meg elszakadt

Ezután mentem el a Kolofol Kft-hez a Nagy Lajos Király útra.
Ők profik, ezzel foglalkoznak. Megkérdezték, hogy mit akarok vágni, milyen hosszú a szál, amivel vágni akarok, milyen feszültségről hajtanám meg a szálat, meg stb. Miután kikérdeztek, adtak valamiből 2 métert.
Nem tudom, hogy mi a neve a szálnak, csak annyit tudok, hogy a teljes szigetelést lenyomtam ugyanazzal a 80 cm-es huzaldarabbal, se el nem égett, se el nem szakadt, szóval tökéletes volt.
Azt javaslom, hogy menj el a Kolofol Kft. boltjába, ott megoldják a problémádat

Új hozzászólás Aktív témák
- Egérpad topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen notebookot vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Hullanak a fejek az Apple-nél
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Uj, Bontatlan,36 hónap garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold