- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
addikt
válasz
ElektrikusDE #74295 üzenetére
Igazából csak annyi az akadály, hogy itt a környékemen békésben még a Google se talál nekem olyan céget aki ilyen szakvéleményt kiállítana.
-
PHM
addikt
válasz
#85619712 #74296 üzenetére
Rövidzárnál természetesen lecsökken a kimeneti feszültség,
de az áramot a hővédelem fogja csak lekorlátozni.
Ezek az IC-k elég régi fejlesztések, egyszerű áramkorláttal.
Most megnéztem pár adatlapot, a maiak szemérmesen hallgatnak
a kimeneti áramkorlátozásról.
Egyszerűen nincs kimeneti áram/feszültség diagram az adatlapokon. -
törölt tag
Ja hogy úgy rövidzár védelem, én azt hittem a kimeneten a feszültség lecsökken nullára, és megvédi az ic-t a pusztulástól. Mondjuk én nem szoktam sokat gondolkozni rajta, ha kicsit is gyanús inkább cserélem. Tudnak furcsa dolgokat csinálni ezek a 78xx/79xx sorozatú Ic-k, nem egyszer bevittek a málnásba...
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
gabor9991 #74294 üzenetére
Szia!
És mi az akadálya?
Hogyan veszi figyelembe a biztosító az elektromos készülékek védelmét vagy azok
hiányát a kárrendezés során?
A kárrendezés során nem kizáró ok a túlfeszültség elleni védelem hiánya, azonban a
nagyobb értékű károk megelőzése érdekében a megfelelő villámvédelem kialakítása
elengedhetetlen.
Milyen dokumentumok szükségesek a villámcsapás által okozott indukciós károk
rendezéséhez?
A kárrendezéshez szükséges, de nem elégséges dokumentumok az alábbiak: a készülék(ek)
károsodását igazoló, elektronikai eszközök bevizsgálására jogosult szakember által
kiállított szakvélemény; új készülék beszerzési számlája bizonylatok; javítási árajánlat, vagy
számla. A kárrendezéshez szükséges iratok mellett a káridőpontban az adott helyszínen
rögzített, villámtevékenységgel kapcsolatos időjárási adatok vizsgálatával ellenőrizzük a
biztosítási esemény bekövetkezését.
A kárrendezéshez szükséges szakvéleménynek mit kell tartalmaznia?
Az elektronikai eszközök bevizsgálására jogosult szakember által kiállított
szakvéleménynek az alábbi szükséges információkat kell tartalmaznia:
a kárszámot,
a készülék tulajdonosának nevét, címét
a készülék pontos gyártmányát, típusát,
a gyári számot,
számítógép esetén az eredeti konfigurációt,
a készülék gyártási évét,
mi okozta a meghibásodást,
a meghibásodott alkatrészeket,
a készülék javíthatóságát (javítható, nem javítható vagy javítása nem gazdaságos),
amennyiben javítható, a javítás várható költségét és
bankszámlaszámra történő kifizetés érdekében a károsult bankszámlaszámát.Ez csak egy példa az egyik biztosítótól, ha nekem lenne biztosításom, akkor kérnék szakvéleményt! (magamnak sajnos nem írhatok)
-
gabor9991
addikt
válasz
tordaitibi #74292 üzenetére
Köszönöm, igazából nincs szükség arra, hogy ezt megjavítsam mert a kamerát is kinyírta a villám, szóval kuka át egész.
A nagyobb probléma az az ,hogy a kamera vezetékkel volt a routerhez kapcsolva így az is tönkrement plusz a tévém is mert az is vezetékkel kapcsolódott a hálózatra.
A biztosító meg kedves volt azt mondta a kárszakértő hogy szakvéleményt szerezzek a kárral kapcsolatban én -
darvinya
titán
válasz
tordaitibi #74292 üzenetére
Ekkor jönnek, hogy még is legyen már kiépítve rendesen a villámhárítás/földelés.
-
válasz
gabor9991 #74291 üzenetére
Az egy 1-2nF kapacitású kondenzátor,
összeköti kapacitíve a szekunder és a primer oldalt,
szerepe hogy a szekunder oldal statikusan vagy egyéb módon ne tudjon több kV-on lebegni valahol az univerzumban.
Ha a villám átütötte akkor természetesen megjelenik a szekunderen a fázis vagy egy része, ez nem egészséges. Ha van ilyen kondenzátorod, roncs laptoptöltőből, kapcsolóüzemű tápból kitermelhető akkor cseréld ki de nincs garancia hogy az impulzustrafó nem ütött át belül és nem fog pont rosszkor ismét átütni úgyhogy én hanyagolnám.A közvetett villámcsapás lényege hogy bever a szomszédba és ahol a villámúthoz közel mennek a vezetékek a falba, szabadba, a több 100-1000kA hatására irgalmatlan nagyságú mágneses tér keletkezik a villámcsatorna körül.
Namost ez a mágneses tér a közeli vezetőkben szintén irgalmatlan nagyságú, több 10-100kV feszültséget indukál és ez teszi tönkre a villámcsapás helyétől akár 100 méterekre lévő fogyasztókat is. -
gabor9991
addikt
Egy kamera tápjával kapcsolatos lenne a kérdésem.
[Ez ] maga a táp, szép igényes darab
Szemre [ez] szétégett benne ugyanis volt egy villámcsapás itt a közelben ami után a táphoz tartozó kamera és a kamerával egy hálózaton lévő router/tv tönkrement.
Leszerelés közben hozzáértem [ehhez] a csatlakozóhoz (ami [ide] volt bekötve csak letéptem a vezetéket) és nagy meglepetésemre megrázott az áram szerencsére a fi relé leoldott.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy villámcsapás okozhatta ezt a meghibásodást? Gyanús, hogy a villámlással egy időben ment minden tönkre viszont közvetlenül nem hozzám csapott a villám. -
JoinR
őstag
válasz
vizimento #74284 üzenetére
Attól is függ, mennyi ideig volt túlmerítve. Rákötheted 3.7V-ra kis áramerősséggel, aztán ha felveszi és megtartja, akkor még lehet jó. A kapacitása valszeg töredéke lesz.
Nekem is lenne egy kérdésem:
Arduin Nanóról szeretnék LEDeket vezérelni. Mivel egy PINre 4-5 LED is kerülne, ezért gondolom már külső tápot kéne kapniuk - legalábbis az Arduino nagyobb áramú kimenetét. Melyik a legolcsóbb tranzisztor (MOSFET?), ami megteszi? -
vizimento
senior tag
Túlmerített Li-ion akkuk felélesztésére van valami trükk? Vagy kuka?
-
törölt tag
-
Trebron09
őstag
válasz
tordaitibi #74275 üzenetére
Félre értés ne essék... nem értek hozzá.. sőt.. de nem is én akarnám megjavítani csupán nincs olyan ismerősöm meg nem tudok a környékemen olyan helyet ahol megnéznék, kidobni egyelőre nem akarom mert amúgy semmi baja nem volt eddig.
(#74274) leweegee2: Reggel megnézem.
-
Barret001
addikt
válasz
Zoli-bácsi #74276 üzenetére
Igen! Pár évig nem lesz vele gond,filléres alkatrész.
-
válasz
#85619712 #74274 üzenetére
Írtam a kollégának hogy mit nézzen meg, nehogy harag legyen mert nem úgy szánom de ennyi gyakorlattal ezt távsegítséggel lehetetlen megoldani.
Ha a kékkel bekarikázott elkó átvezet, állandóan nyitja a tranzisztort és nem tud standby-ból kijönni a készülék.
Mint írta, a kikapcsolás pillanatában be akar indulni, mert akkor az elkó átvezetése negatívval zárni igyekszik a bázist.
Csak a folyamat közben elfogy a tápfeszültség. -
Barret001
addikt
válasz
Zoli-bácsi #74272 üzenetére
Egy rossz kondenzátor viszi magával a vele kapcsolatban lévő alkatrészeket a halálba...A kondenzátorok gyakran halnak,csak idő kérdése...Kapcsoló üzemű tápok első számú hiba oka.
-
Trebron09
őstag
válasz
#85619712 #74269 üzenetére
Értem, megjárattam a jack dugókat nem hozott eredményt. Lemértem a hűtőbordás IC-nél a feszültségeket (AC módban kellet?
Vagy a diódák után már DC van? ) képre rajzoltam mi lett az eredmény:
A bordóval jelölt részen ahol bemegy a delej szakadásvizsgálóval jelez... a narancsra rajzolt részen itt az érték 470-480, a másik piros oldalon pedig 6-800 és megy felfele.
A fura ha már ki van húzva teljesen a 230-ból akkor felvillan erőteljesen a led rá 3-4másodpercre.
Elnézést a szakmaiatlanságomért -
Barret001
addikt
válasz
Zoli-bácsi #74266 üzenetére
Az elektronikai hibák jelentős része kondenzátor hibán alapul.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
tordaitibi #74265 üzenetére
És ezzel kell foglalkozni, kell cserélni most(esetleg ki tud-e nyíni más alkatrészeket) vagy majd akkor ha meghalt?
-
válasz
Zoli-bácsi #74264 üzenetére
Legjellemzobb a primer puffer, ez nagyfeszultsegu elko, konnyen azonosithato
Ha ez veszti a kapacitasat akkor uresjarasban megvaltozhat a tap frekvanciaja, szerencsetlen esetben beesik a hallhato savba -
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
tordaitibi #74263 üzenetére
Eddig nem csinált ilyet (kb.5év alatt) valami kezd elhalálozni benne?
-
válasz
Zoli-bácsi #74260 üzenetére
Nem tudom zugason mit ertesz, valoszinu a kapcsolouzemu tap uresjaratban produkal ilyet
-
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
egy automata kávé gépben mi tud nagyon halkan zúgni kikapcsolt állapotban? (Saeco Xsmall)
-
törölt tag
válasz
#90088192 #74257 üzenetére
Nevezhetnénk frappáns megoldásnak is, de nekem csak az olcsójánoskodás jut róla eszembe. Ha megnyúlik/szakad az osztó alsó tagja a 9v direkt rákerül a mögötte lévő fogyasztókra, amit nem biztos, hogy elviselne. Bár nem tartom én sem valószínűnek, hogy olyan nagy áramok folynának. A 9V a bemenetet illesztő műveleti erősítőknek kell, a rajz szerint.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Trebron09 #74255 üzenetére
Az már részletkérdés, hogy 1n5402 vagy 1n5404, áramra ugyanazt tudja mind a kettő, gondolom mikor melyik esett le a kamionról azt tették bele.
Lehet a pozíciószámok nem egyeznek a paneleddel, de ugyanígy van megoldva a tiéd is, a rajzzal már gyerekjáték a hiba keresés. Ha van 9v az ic kimeneten akkor valószínűleg valamelyik ellenállás az osztóban megnyúlt/szakadt, nincs meg az 5v amiről a vezérlés megy. (Aki ezt így tervezte meg azt jól fejbepörgőrúgnám )
-
t72killer
titán
válasz
razorbenke92 #74251 üzenetére
30centis 2eres berendelve. H vkit érdekel, ez még olcsóbb. Így mégiscsak multifunciósabb lesz a cucc
-
törölt tag
válasz
Trebron09 #74250 üzenetére
Lehet meghalt már benne egyszer az ic, és valaki cserélte. Itt lehet kapni kemény 100 Ft-ért egy próbát szerintem megér a csere. Meg a tranzisztort és a nagy kondit is cserélném az egész max 500 forint, de lehet sokat mondtam.
Lehet kiszáradt az a kondi, a brumfesz rament az ic-re és kész a baj. De ezek csak tippek. Ha megmérnéd a feszültséget az ic középső lába és a két másik között az nagy segítség lenne.
-
válasz
t72killer #74247 üzenetére
Az erek számának nincs köze hozzá, mert a zöld-fehér (ahogy írtad is) adat pin. USB szabvány szerint a PC-k 5V 500mA-t adnak az ismeretlen eszközök számára, majd azonosítás után adnak ki nagyobb áramot, ilyenkor kellhet az adat-pin is.
Esetedben a DC-DC konverter nem zavar ilyen vizet, szóval vedd a két ereset.
Mellesleg kép alapján az vastagabbnak _látszik_.
Ha nagyon alacsony ellenállást hajhászol, akkor vegyél inkább szerelhető USB konnektort, és használj valami bitang hangszóró vezetéket. -
Trebron09
őstag
válasz
#85619712 #74248 üzenetére
Azért is írtam, hogy utána jött ki egy ugyanilyen modellszámú termék is. Az enyém teljesen fekete. 17809CV van ráírva. Én is azt figyeltem nem tudok róla.. lehet akitől vettem már cserélte egyszer ott a nyák is más színű de nem tudtam eldönteni hogy a melegedéstől vagy mert forrasztgatták.. lehet heftelt
-
-
törölt tag
válasz
Trebron09 #74246 üzenetére
Elnézve a képeket amit küldtél, köszönőviszonyba sincs a kapcsolási rajzzal ez a panel.
Az a fura nem is találok semmit a tiédről. Így "vakon" azt mondanám nézd meg a négy diódát, mérd ki a kondit, gyanús a tranyó is, de a fő gyanúsítottam az a hűtőbordán lévő ic. Arra mi van írva? 78..05 vagy valami ilyesmi? Az nem volt már cserélve? Mi az a fekete valami ott a panelon mellete? Karikáztam a kérdéses részt. Jól látom, hogy azt már valaki heftelte?
-
t72killer
titán
Jól sejtem, hogy a 2eres USB tápkábelt több árammal lehet etetni, mint a 4erest? Sajna az eladó nem túl bőbeszédű a speckókat illetőleg, nekem nem világos, hogy a 4erűben hogy vannak bekötve a szálak, gondolom két ér az adatpinekre megy el.
4es raspberry etetéséhez kellene, és a lehető legkevesebbet feszültséget szeretném bukni a kábeleken/csatikon. Egy 25W-os 12->5V DC konverter adná alá az ütemet.
Közvetlen C-s csatit azért nem néztem, mert ha bírja a rendszer, még elosztanám a Pi-be menő kábel előtt a kakaót pl párhuzamos telefontöltésre.
-
fero02
nagyúr
válasz
V.Stryker #74239 üzenetére
Gyakran szülséges egységcsomag? Mihez? Tv javításhoz? Erősítő kapcsoláshoz? Táp áramkörhöz? Vezérlő áramkörökhöz? Mekkora teljesítményhez? Milyen bonyolultságú, milyen alaktrész szükségletű áramkörhöz? Milyen tűrésű alkatrészekre van szükség? Mekkora tápfeszültséghez? Szerinted hány fajta csomagot kellene készleten tartani?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van valami hely, ahol lehet venni ilyen gyakran szükséges egységcsomagokat?
Most is kéne egy tranzisztor (2N2222A), de most álljak sorba egy tranzisztorért? Nem láttatok esetleg valahol olyat,hogy a legalapabb dolgokból van egy kis csomag összerakva? (Ellenállások, kondik, tranzisztorok, stb.) -
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Ezek a kis kábelösszekötők hogy is működnek? Van egy ötös összekötőm, amibe 2x2 vezetéket szeretnék összekötni. Tehát 2-2 vezetéket egymással. Simán egymás mellé dugom azokat, amelyeket össze szeretném kötni? Tehát mindig azzal a vezetékkel köti össze, ami mellé kerül? És mi legyen az 5., felesleges lyukkal? A szélén hagyjam ki vagy középen?
Köszi!
-
t72killer
titán
válasz
tordaitibi #74228 üzenetére
, 20W vajon elég egy 3.25-ös winyó beindításához
?
-
-
Trebron09
őstag
Sziasztok!
Van egy Genius SW-5.1 1800-as hangszóró szettem, a problémája hogy bekapcsolás után 2-3mp-re csak felvillan a bekapcsolást jelző led, de utána semmi, nem kapcsol be. (Sőt néha akkor is így csinál ha a főkapcsoló le van nyomva rajta) IC-ket újrapasztáztam MX4-el, kondik nem púposak, trafója valami yuhong rajta lévő adat szerint 14V-ot kellene leadnia, de mérve 16,2 jön ki belőle. Két évig nem használtam, előtte működött, állásában elromlanak ezek? Köszi!
-
t72killer
titán
Kérdés: autóban milyen táppal érdemes egy USB-s winyóracket etetni? 12V/2A kellene neki, csakhát ugye az autós 12V nemigazán stabil, hogy egy az egyben rá lehessen tolni.
-
válasz
tordaitibi #74222 üzenetére
Köszi! :R
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #74211 üzenetére
Bár nem nagyon szoktam alaplapokat piszkálni, nekem 4 forrasztáshoz való eszköz van amit aktívabban használok.
A leggagyibb az pont a nemrég linkelt Lidli cucc. Sok jót nem tudok elmondani róla, de működik és ha kell ontja a hőt (névleges teljesítményét meghazudtolóan). Pl. SMA csatlakozókhoz ezt használom. A hegye kopik, a rugót szét kellett húzni mert nem ért el a hegy végéig, a szivacs egy vicc stb.Van egy hőlégfúvós forrasztóm is ami talán a legjobban a 858D-hez hasonlít, de a Konrádból származik. Egyszer nagyon akciózták annyiba volt mint a kínai cuccok, de volt rá normális gari és nem volt VÁM kockázat, nem tudtam otthagyni. Használható és még szét sem égett bár jócskán használtam SMD cuccok beforrasztására is (prototípus; paszta, felpakolom az apróságokat aztán sorban végigmegyek rajtuk). Néha azért van olyan érzésem, hogy ha a precízebb pákámman csinálnám az se lenne sokkal lassabb.
A precízebb páka amit használok az már top cucc, indukciós (mindig hamarabb fűt fel mint eljutok oda, hogy tényleg kell), az tényleg azt a hőt tartja amit beállítok, csak 1 gondja van: Hiába papíron 100W-os, nagyobb alkatrészeknek elvérzik (lapos csavarhúzó heggyel is). Mindezt egy vagyonért. De tényleg ez kerül elő a leggyakrabban, főleg SMD cuccokhoz.
Amit még használok az a vákumos kiforrasztóállomás. Ez is komolyabb cucc, de van amikor nagyon jól jön. Átmenő furatos nagyobb alkatrészeket (több kivezetéssel) nehéz lenne mással.
Az a körberagsztós szalag az a kapton szalag. Kínából jött, türhető áron, van belőle keskenyebb, szélesebb is.
Aztán van még néhány apróság: Kaparók, rézharisnya (ón felszedésére), ón, paszta folyasztószer (mindegyikből több fajta) stb.
Aztán volt olyan amikor rezsót használtam alulról előmelegítésre (ez olyan mikrohullámú chipekhez jön jól aminek alul jó nagy földelése van amit szintén forrasztani kell.Ez nem lesz meg 20k-ból, szóval ahogy Joda mester mondta tedd vagy ne tedd, de ne próbáld. El kell döntened, hogy kell-e ez neked vagy sem. Persze ha szerencséd van és tényleg csak egy apróságot kell megoldj akkor ahhoz lehet tényleg kevés dolog is elég, de az alaplapok azért sok rétegű panelek sok esetben nagyon vékony vezető réteggel amit durva pákával nagyon könnyű visszafordíthatatlanul tönkretenni.
Egyébként forrólevegős munkaállomásnál volt, hogy ránézésre jónak tűn, de mégis végig kellett az SMD chipnek mind a 4 oldalán normál pákával. Azaz esetenként valami kell amivel nagyobb nagyításban is meg tudod nézni.
Bár lehet soknak tűnik így elsőre, biztos rengeteg dolgot kihagytam. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
MasterDeeJay #74219 üzenetére
Örülök neki!
Csak arra vigyázz hogy nehogy ólommentes forrasztóónt vegyél!
A Lidl állomás melle azt csomagolták!
(egy inverter vezérlő IC bánta nálam, túlmelegítettem)
Pl.
Fludor, ón 1 mm L-Sn60%, Pb40%, fluxus 2,5%, cső 16gr
Meg a flux (ceruza)nagyon fontos.
Cégnél még használtunk forrasztó pasztát is, de lehet nélküle élni.
-
válasz
csabyka666 #74220 üzenetére
Jó lesz.
-
-
Üdv mindenki!
Jól gondolom, hogy ha ennek a vasmagos adapternek a tekercs szekunder részét kivezetem (tehát az utána lévő elemeket kihagyom), akkor 12V váltót fogok kapni? Szükségem lenne egy hangfalhoz 12V AC-re, és egy ilyen adapterem van, amit fel tudnék áldozni...Köszi a segítséget előre is!
-
válasz
ElektrikusDE #74217 üzenetére
Köszi! Ez lesz!
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Én most vettem, szintén YIHUA:
852D+
Nekem bevált!
U:
"lidliben ma 3k a Páka állomással."
Ezt gyorsan felejtsd el!
-
.OM.
aktív tag
Abszolút kezdőknek ajánlom: lidliben ma 3k a Páka állomással.
-
gilfoyle
őstag
Ilyen magnetopot-ot lehet idehaza kapni?
-
darvinya
titán
válasz
Én már egyszerűen ezüst ragasztóval oldom meg.
t72killer
Növény lámpát akarsz?
Én ezektől veszem [link] .
Jók a LED jeik, viszont összerakás nem az igazi, de azt egyszerűen és hamar javítható.
Ha nem, akkor küldenek újat,
3 év gari van alapból. -
PHM
addikt
válasz
Nincs digitális kijelzője, de akkor már inkább ez: [link]
Kell hozzá némi gyakorlat, de van normál páka is.
Ami még kell(het): szivacs a páka tisztításához, alkohol, flux, fecskendő,
hozzá különböző vastagságú tűk,forrasztó paszta, ónszívó szalag és pákahegyek.
Érdemes először gyakorolni valami halott nyákon.
A védendő alkatrészeket alufóliával takard, a rögzítéséhez lehet kapni
öntapadós aluszalagot. -
Szeretnék processzorokat, alaplapokat javítani (letört, sérült SMD), milyen forrasztó állomást ajánlanátok amivel megpróbálhatnám?
https://szerszamx.hu/yihua-smd-forrolevegos-forrasztoallomas-560w-yh852-uj-forraszto-digitalis-forraszto-forraszto-forraszto-allomas-holegfuvo-forrasztopaka-paka-palka-ho-leg-fuvo-legfuvo-forrolevegos-forro-levegos-hot-air-solder-station-uj
ilyet néztem ki, erről van videó neten meg leírás hogyan csinálják
https://www.allaboutcircuits.com/projects/tools-techniques-hot-air-soldering-surface-mount-components/
Azaz nem pont ilyen, de érdekelne mit érdemes vennem. Olyan 10-20eft közötti áron.
Most ne ilyen profi szintre gondoljatok, szóval kínai is megfelel. Illetve forraszanyagot milyet kell ilyenekre használni?
Milyen módon védem azokat az alkatrészeket amelyeket nem szertnék forrasztani. (körbe kellene ragasztanom a területet valamivel?)
Nem röhögni, a régi csehszovák pákkámmal nem próbálnám meg.
Köszönöm a válaszokat! -
t72killer
titán
Létezik vajon olyan, olcsóbb LED, ami a Cree 3000K, 90CRI spektrumát tudja nem túl gáz hatékonyság mellett valamelyik olcsó LED?
-
vendingo
veterán
válasz
tordaitibi #74208 üzenetére
Képbe vagyok alival. Amiket én néztem akkuk (17.5Ah) 300 dollártól indultak. 18650-el is képbe vagyok, mert "hegyekben" áll itthon a hg2.
-
válasz
vendingo #74207 üzenetére
Az Alin hazudik valaki, pl. 48V/25Ah-160usd, 48V/36Ah-64usd.
Akkor amelyik a felénél is kevesebbe kerül, az jóval nagyobb kapacitású...?Erre írtam hogy valaki hazudik mert ez lehetetlen.
A tiéd az val.szeg ott van amit ígér de az 200usd felett van.Biztosan láttál már 18650 cellamérettel 5 és 10.000mAh cellákat. Mivel jelenleg a technológiai plafon az 3500, max. 4000mAh, ez a tipikus vevőhülyítő eset de millióan bedőlnek és büszkén mutogatják a zsebrevágható méretű 10 és 20.000mAh kapacitású powerbankokat. Amik tudnak 1000mAh-t. Jóesetben.
Vagy a pendrivok, 3000 forintért vehetsz 1 terabájtost.
Nagyon körül kell nézni vásárlás előtt, lassan már a hamisítványt is hamisítják és átcímkézik. -
vendingo
veterán
válasz
tordaitibi #74204 üzenetére
Miért hazudnának? A vázba ekkora akku fért bele, a csomagtartóra meg annyit és akkorát rakok amekkorát és amennyit akarok. A vázban lévő akku eltávolítható, de ezt szeretném megtartani, és azt szeretném megtudni, hogy egy ilyen csomagtartós megoldással hogyan lehetne megtámogatni.
Még nem vettem ilyen bringát, de csak akkor játszik, ha ésszerű keretek között megoldható az elképzelésem. Gyárilag 40-60km a hatótáv, de ez majd lassan csökken az elhasználódástól, a gyári akku meg gondolom horror. -
darvinya
titán
válasz
tordaitibi #74204 üzenetére
Sokszor csak közvetítőt fizeted meg, nem valós gyártást.
-
esgabor75
csendes tag
válasz
tordaitibi #74201 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, ma este kipróbáltam és müködik.
-
válasz
vendingo #74203 üzenetére
Amit nem értek, van ugyanolyan sőt jobb paraméterekkel rendelkező pakk féláron.
Akkor valaki hazudik.
Szerintem kicsit lutri így rendelni akkupakkot bár legyen szerencséd.
Ha egyforma a csatlakozó a bicajodon lévővel, feszültségre is stimmel és kapacitásba akkora vagy kicsit nagyobb akkor hajrá, el nem ronthatsz semmit.Ha nem stimmel a csatlakozó, vagy beépített a pakk mint a linken, akkor nehezedik a feladat de nem megoldhatatlan.
-
vendingo
veterán
Sziasztok.
Szerintetek egy ilyen elektromos bringát mennyire lenne macera bővíteni még egy akkuval?
Gyárilag 36v 313Wh akkuval szerelik, de ali hegyekben áll ebike akkuval.
Ilyen jellegű bővítésre gondoltam:
ezzel drasztikusan növelhető lenne a hatótáv.
Ez is 36 voltos, mint a kerékpár gyári akkuja, nem tudom milyen módja lenne a bekötésnek.
Nagyon bonyolult, vagy kivitelezhető? -
t72killer
titán
Alacsony veszteségű USB-c tápkábelt keresek csavaros véggel. A csavaros oldalra egy 12->5V-os DC/DC átalakító menne, az USB-c-re raspberry 4, illetve idővel USBc-n tölthető laptop.
Valaki rendelt már hasonlót, tudna esetleg vastagabb érrel szerelt kábelt ajánlani? -
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest