Új hozzászólás Aktív témák

• ElektrikusDE

senior tag

válasz peter889 #53860 üzenetére

"Az előszobában ugyan van "földelés", de a fázis és a föld; valamint a nulla és a föld pontok között egyaránt 110 voltos feszültséget mérek. (Fázis és nulla között a 230-at.)
    A konyhai, fürdőszobai konnektornál megfelelő értékeket mértem.
    Vajon mi lehet a probléma?"

Szakadás van a földelésben, vagy nincs is kiépítve az előszobában, csak kicserélték a földeletlen aljzatot "földeltre" de nem kötötték be a földelési pontját (csak a fázis-nullát).

A számítógép (is) igényli a földelést mivel nem kettős szigetelésű készülék, annak hiányában sajnos a készülék házon megjelenik a kb. 110 Voltos feszültség.

És a többi erről a szabálytalanul bekötött aljzatról használt nem kettős szigetelésű készülékek fémházán is.

"A konyhai, fürdőszobai konnektornál megfelelő értékeket mértem."

Megkéne próbálni az ottani aljzatot használni ha úgy nem ráz a számítógép akkor úgy kéne használni a villamos hálózat sürgős kijavításáig!

A hosszabbítok használata azért nem ajánlott, mert előfordul hogy a védő vezető (földelés) egyes főleg kínai gyártmányoknál be sincs kötve, illetve könnyen túlterhelődhetnek.

Természetesen vannak jó minőségű hosszabbítok, elosztok, én is használok ilyeneket. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés