Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A nagy BOR topic
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- Új kedvenc játékom és első benyomások
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sivi151: Framework csendesen felvette a magyar billentyűzetet
Új hozzászólás Aktív témák
-
JHC
tag
válasz
ricsip #53398 üzenetére
Úgy értettem, a 3-4 évesnél fiatalabb lemezeken. Valamint a laptop lemezeken szintén nem, mivel fejet parkolnak tetszik vagy sem. Itt nem arról van szó be lehet-e kapcsolni az opciót, hanem hogy ettől történik-e valami. Régi vinyót ha be volt kapcsolva az opció, akkor ha akár adatkábel rá sem volt dugva akkor kb félóra után elindult valami teszt, mert ha fülhöz emeltem a vinyót hallatszott némi fejmozgás. Volt olyan badszektoros vinyó amit ilyen eljárás után le tudtam menteni. Adtam neki delejt, és hagytam menni 12-24 órát csakúgy magában. Biztos valamint csinált, mert a SMART paraméterek utána mást mutattak, de például ez egy PURZ vinyóval már nem működik. A csilli-villi SMART egy 3TB-os PURZ vinyón nem vette észre hogy gond van a lemez felülettel, mert már rég nem olvastam róla onnan a 1,2TB veletti részről, és egy óvatlan olvasással ráfutottam erre a területre. Sentinellel végi olvastam volna a lemezt mondván valami nem kerek, és 1,2TB-ig 100MB/s, majd onnan egy szakadék, és 100-200kB/s. Szerencsére le tudtam menteni 1 hét alatt 0-24. Ez a lemez a mai napig használható a megfelelően becélzott partíció mérettel, de egyébként a kritikus SMART értékek azóta sem mozdultak el a nulláról. Egyébként a TLER egyszerű felhasználónak egy nyűg. Ha badszektoros egy vinyó, nagyon sokat kell várni mire egy hibás szektort átugrik. Egy másik vinyónál 1 hibás szektor átugrása néha több perc is volt. Olvastam neten és próbáltam is, adatmentéskor megpróbáltam kikapcsolni a TLER-t, de hamar beledöglött a vinyó a sok hibás szektorba. A javasolt beállítás az 1 másodperc, hozzátéve hogy gyors adatmentésre, nem RAID rendszeren.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- ÚJ/Keveset futott/Használt HDD-k Szuper áron!
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Samsung 1tb M.2 9100 Pro ÚJ, 5év gari, számla
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest