Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• medvegy

aktív tag

Sziasztok!

Van egy Acer Aspire V7-581G laptopom, gyárilag 256 GB-os MSATA SSD-vel szerelve. Bővíteni akarok, ezért vettem egy 2.5-es WD Blue 1TB SATA SSD-t (újonnan). A laptopban gyárilag ki van alakítva a hely a 2.5-ös vinyónak illetve az alaplapon a csatlakozó is adott. Némi keresgélés után megvettem a megfelelő gyári Acer kábelt is.

Azt hittem egyszerű dolgom lesz, rádugom a vinyót, megformázom és kész. Ennek ellenére napok óta szívok vele, mint a torkos borz. Rádugom az 1TB-os SSD-t és meghülyül a gép, van hogy el se indul, van hogy bebootol csak nagyon lassan. De ha be is tudok lépni a W10-be, akkor is van gond bőven: nem ismeri fel rendesen a Windows, az eszközelőben látszik, MiniTools-ban és a Windows-os merevlemezkezelőben látszik; de nem tudom rendesen NTFS-re megformázni, RAW partícióként jelenik meg. MiniTools-on látszólag végigmegy rendesen a formázás, de akkor is marad RAW. BIOS-ban szétnéztem, látszólag minden ok, nem nagyon van mit állítgatni. Ami még igen érdekes: lehúzom a vinyót az alaplapról, egy SATA-USB3 átalakítóval feldugom a gépre, akkor minden príma, szépen le tudom NTFS-re formázni, megjelenik a vinyó a sajátgépben, stb. Viszont, ha az így megformázott vinyót visszadugom az alaplapra, kezdődik minden elölről (új kötetként ismeri fel, formázni akarja, RAW lesz, stb.)...

Szerintetek mi lehet a gond? Vinyó hiba vagy inkább kábel? Vagy egyik sem? (Mivel USB-n hibátlan, én a vinyó hibát talán kiejteném...) Más szívott már ilyennel? Mi volt a megoldás?

Köszönöm előre is :R

Új hozzászólás Aktív témák