Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• medvegy

aktív tag

Sziasztok!

Van egy Acer Aspire V7-581G laptopom, gyárilag 256 GB-os MSATA SSD-vel szerelve. Bővíteni akarok, ezért vettem egy 2.5-es WD Blue 1TB SATA SSD-t (újonnan). A laptopban gyárilag ki van alakítva a hely a 2.5-ös vinyónak illetve az alaplapon a csatlakozó is adott. Némi keresgélés után megvettem a megfelelő gyári Acer kábelt is.

Azt hittem egyszerű dolgom lesz, rádugom a vinyót, megformázom és kész. Ennek ellenére napok óta szívok vele, mint a torkos borz. Rádugom az 1TB-os SSD-t és meghülyül a gép, van hogy el se indul, van hogy bebootol csak nagyon lassan. De ha be is tudok lépni a W10-be, akkor is van gond bőven: nem ismeri fel rendesen a Windows, az eszközelőben látszik, MiniTools-ban és a Windows-os merevlemezkezelőben látszik; de nem tudom rendesen NTFS-re megformázni, RAW partícióként jelenik meg. MiniTools-on látszólag végigmegy rendesen a formázás, de akkor is marad RAW. BIOS-ban szétnéztem, látszólag minden ok, nem nagyon van mit állítgatni. Ami még igen érdekes: lehúzom a vinyót az alaplapról, egy SATA-USB3 átalakítóval feldugom a gépre, akkor minden príma, szépen le tudom NTFS-re formázni, megjelenik a vinyó a sajátgépben, stb. Viszont, ha az így megformázott vinyót visszadugom az alaplapra, kezdődik minden elölről (új kötetként ismeri fel, formázni akarja, RAW lesz, stb.)...

Szerintetek mi lehet a gond? Vinyó hiba vagy inkább kábel? Vagy egyik sem? (Mivel USB-n hibátlan, én a vinyó hibát talán kiejteném...) Más szívott már ilyennel? Mi volt a megoldás?

Köszönöm előre is :R

• medvegy

aktív tag

válasz medvegy #37221 üzenetére

Mégvalami: a Hard Disk Sentinel mindenre 100%-ot meg kiválót ír...

• medvegy

aktív tag

Sziasztok!

Egy érdekes hibajelenséggel kapcsolatban szeretném segítségeteket kérni.

Van egy 1 TB-os WD passport USB 3-as külső vinyóm, amit munkahelyemen és otthon használok. Otthon egy teljesen átlagos asztali gépem van Win 7 32 bit oprendszerrel, a munkahelyemen egy elég combos Acer laptopom van, ami Win 8.1 64 bit alatt fut. A munkahelyemen USB 3-ról megy a vinyó, otthon jobb híján USB 2-ről. A vinyó nem túl régi, alig fél éves.

A probléma a következő: fogok egy tetszőleges Office fájlt (pl. Word, Excel), valamit módosítok rajta otthon, majd beviszem a vinyót a munkahelyemre. Egész nap megy a vinyó, mert a munkahelyemen arra dolgozok, de az otthon módosított Office fájlhoz nem nyúlok. Haza viszem a vinyót rádugom az otthoni gépemre, és a már említett Office fájlt szeretném megnyitni, hát az nem nyílik meg, az az üzenetet kapom, hogy a fájl sérült, vagy át lett nevezve vagy mi. Ilyenkor az is előszokott fordulni, hogy a vinyót nem engedi a gép ezek után leválasztani, PC restart, után pedig ha bedugom a vinyót valami hibakeresőt akar elindítani, mint amikor leválasztás nélkül húzol ki egy USB-s eszközt. A fent leírt eset sajnos mostmár rendszeres, több fájllal is megtörténik. Eddig csak Office fájlokkal vettem észre, bár mással nagyon nem is próbálkoztam.

Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a hiba forrása? A vinyó a húnyó vagy valami szoftveres gond van?

Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák