Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz batagy #44403 üzenetére

Helló!

"Ezért Asmedia chipes USB3-at nem célszerű használni a másolás során, legalábbis, ha a kernel 3.17-nél régebbi."

Én a korábbi, pl. =< 17.2 Linux Mint verziókban nem tapasztaltam ilyet, pedig a 17.2-esben is csak 3.16-os kernel van. Illetve jó lenne tudni, hogy milyen ASMedia chip, milyen firmware stb.? Tehát szerintem nem feltétlenül lehet ezt általánosítani.

Illetve az lett volna még fontos infó, hogy pl. a Windows lemezkezelő mit mutatott a korrupt partícióra? Ha például "Nem lefoglalt / RAW" partíció van a lemezen, akkor általában a szokásos adatmentő programokat (is) lehet használni: pl. GDB | EaseUS | iCare | Recuva | TestDisk / PhotoRec.
    Lemezképet tud a GDB, illetve a HDD Raw Copy Tool is készíteni. Amúgy, ha RAW partíció van, akkor Windows alatt a "normál" CheckDisk nem használható. Ha megvolt az adatmentés pl. a fenti programokkal, vagy az általad említett módon, akkor Windows alatt célszerű diskpart segítségével törölni a RAW partíciót, majd azután a lemezkezelőben újrapartícionálni.

Jó ötletek és programok vannak felsorolva. Ez főleg akkor jöhet jól, ha valaki nem akar Windows alatt fizetős adatmentő programokat használni. Köszönjük a hasznos infókat! :R

Én használom alkalmaként az Ext2Fsd és Paragon ExtFS szoftvereket. Előbbi korábbi verziója Windows 10 (TH2 10586 build) alatt bugos volt, de az új verziókban már javították a hibát. Nálam mindkettő megfelelően működik. Ami hiányosság, hogy nem kezelnek LVM-et, illetve utóbbi csak olvasni tudja hivatalosan. Ha teljes LVM kezelés kell, akkor az ExtFS for Windows Professional ezt is tudja, viszont fizetős.

Linux alatt formáztam Ext4-re a (külső) merevlemezeket, majd Windows alatt az előbbi programokkal csatoltam fel a partíciókat. Végeztem olvasás / írás teszteket, illetve fájlokat másoltam (írás) rá. A tesztek hiba nélkül lefutottak, valamint mindkét OS alatt gond nélkül megnyithatók voltak a fájlok. Illetve felcsatolhatók voltak probléma nélkül a helyi lemezen lévő Ext4 partíciók (Linux) is.
    Az Ext2Fsd esetén fel kell csatolni először a partíciókat a program beállítófelületén: [link], [link]. De amúgy megjegyzi a beállításokat és az automatikus csatolás is megoldható. A Paragon szoftvere pedig azt hiszem automatikusan felcsatolja az Ext partíciókat [link].

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés