Új hozzászólás Aktív témák

• Rh3an

csendes tag

Volt egy gépem, amiben elromlott a táp. Látszólag magával vitte a HDD-t is (WD Caviar Blue, 500GB), kipróbáltam a kettes gépben azt a HDDt, nem működött.

Amikor be volt rakva a HDD akkor egyszerűen a windows betöltésénél megállt a bootolás, még akkor is, ha nem arról a HDDről akartam bootolni, tehát amikor a rendszernek a hibás háttértárhoz kellett nyúlnia, akkor elszállt.

Kiszedtem, elraktam a fenébe.

Nade a kettes gépben volt egy ugyanolyan Caviar Blue 500GB vinyó, ami elkezdte ugyanezeket a tüneteket produkálni. Eleinte csak minden ötödik-hatodik újraindításra működött a HDD, aztán később semennyire.

Más HDD-kkel működik a gép, amíg a rossz HDDm nincs bent. Két Win7 is van rajta, egyikkel sem működik. Csökkentett üzemmódban sem indul el. A system repair toolt elindítottam, estére ott hagytam, kurva lassan töltött be, aztán elkezdte csekkolni a fájlrendszert. Kb. 3 másodpercenként kidobja, hogy File Segment 26641... 26642... 26643 (stb.) is unreadable, de 1%ig sikerült eljutnia kb. 10 óra alatt, tehát felejtős. :)
    Ha normál módban vagy csökkentetben indítom a windowsokat, akkor a töltőképernyőn malmoznak vagy fél órát, majd az egyik windows ilyen szines zizis képpel kifagy a töltőképernyőn, a másik windows meg sötét képernyőt produkál.

Tegnap sikerült Bebootolnom egy MiniPE Windowst egy régi 2005-ös Hiren Boot diskről, de egyik csomagbeli tool sem segített, viszont képes volam írni-olvasni a fájlokat. Azóta viszont már az sem Bootol be, ha be van téve ez a HDD (ha nincs bent ez a HDD, akkor más HDDkről sikeresen bootolok és minden tökéletesen működik).

Szeretném megmenteni a HDDt, ha lehet, mert a rajta lévő rendszerek és adatok fontosak számomra, és egy részük nincs lementve. Valakinek van valami javaslata?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés