Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz liksoft #17380 üzenetére

Köszi, de tulajdonképpen nem elegendő a WD My Passport Elite-nek csupán egyetlen USB-csatlakoztatás, mint tápforrás (és ugyanezt használná adatátvitelre is)? Eddig így használtuk, egyelőre probléma nélkül, és a két gyári csatlakozó (van egy USB dock és egy sima USB-kábel) sem ágazik kétfelé (táp/adat).
    Vagy ez csupán javaslat az esetleges problémák elkerülésére, mert így nem "terhelem" ugyanazt a csatlakozót a tápellátás biztosításával és az adatforgalommal is?
    Milyen szempontból releváns, hogy egymás feletti vagy egymás melletti portokba dugod?

(#17385): "A temp állományok szokták megtömni a partíció adminisztrációját, így nagy terhet rak a nyilvántartás vonalon a futó OS hátára."
    Ez érdekes gondolat, még nem gondoltam rá, hogy a temp fájlok külön partíciókat igényelnének, és hogy ez akár gyorsulást is eredményezhet (Linuxnál külön szoktam darabolni swap, boot, root, home partíciókra, de a tmp külön partícióra csatolására még nem gondoltam).
    Ez tényleg okozhat olyan mértékű terheléscsökkentést (?), hogy érdemes meglépni?

(#17391): "Időnként a töredezésmentesítés, reg. tisztítása is jó hatással lehet a sebességre."
    Ez már többször is érdekelt, úgy tudom, pl. a Windows 7 beépített töredezettségmentesítője az OS idle állapotában automatikusan végez defrag-műveleteket, és amikor "manuálisan" megnyitom a defrag-programot, akkor nem is jelzi a tödezettségmentesítés szükségességét az elemzés során.
    Akkor ezzel mi a helyzet? Van olyan ajánlott külső program, amivel mégis érdemes időnként elvégezni a töredezettségmentesítést, nem elengedő az automatikus defrag?
    MyDefrag-ról mi a véleményed? Van értelme, használhatónak minősül?

Bocs a sok kérdésért, de szakértőtől jobb hallani a válaszokat, mint átlagjúzerektől, ezért is vagyok olyan kíváncsi, mert érdemi javaslataid vannak. Előre is köszi, ha válaszolsz! :R

Új hozzászólás Aktív témák