Új hozzászólás Aktív témák

• Maksifül

senior tag

Van a gépben egy IDE DVD író, meg egy IDE HDD, előbbi a master, utóbbi a slave.
    Lehúztam a mastert, és kötöttem a helyére egy másik IDE vinyót tesztelésre, amit nem bírt érzékelni úgy, hogy használni is lehessen. HD Sentinel látta, meg a Lemezkezelő is, csak éppen betűjelen nem volt, és nem tudta inicializálni sem a rendszer. /Win7/ Most látom, hogy a feldugott HDD slave-ben volt, így megértem, hogy nem tudta használni. De ez érdekel a legkevésbé.
    Visszadugtam eredeti felállásban a DVD-t masternek, a vinyó meg slave-ben, ahogy volt, mielőtt hozzányúltam.
    Azóta ugyanúgy kezeli a HDD-t, mint azt, amit rákötöttem teszteni /master kábelre véletlenül slave módban/, és hiába csinálok vele akármit, nem tudok a rajta lévő adatokhoz hozzáférni, Áttettem masternek jumperelve, nincs is slave rajta. Kicseréltem az IDE kábelt, az sem segített. Most már kezdek tanácstalan lenni.
    Az eszközkezelő is látja, felismeri, kifogástalannak titulálja, ugyanakkor azt írja, hogy egy byte-nyi foglalt hely sincs rajta, holott csurig van. HD Sentinel meg ezt mutatja:

Formatálni sem lehet, de nem is szeretném.
    Van valakinek javaslata, mitől mehetett el? BIOS-ban is minden változatlan a korábbiakhoz képest.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés