Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gsx-rr
veterán
válasz balazs1956 #21840 üzenetére
Köszönöm!
Alázógyikeked is. Elmegyek megnézem ,remélem van
-
YAS-dude
őstag
válasz balazs1956 #21968 üzenetére
Csak a kesportal.hu fórumot tudom javasolni
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #22135 üzenetére
Szia!
Sokkal jobbat ajánlok neked. Ez ugyanis vezetékes. Az pedig közel sem annyira praktikus, bedugni, vezetéket igazgatni. Második porszívónak, konyhába, előszobába olyan kell ami gyorsan előkapható, át lehet vele szívni. Gyerek mellé áldás!
Ezt vedd meg inkább, sokkal jobban jársz vele. Lithiumos akksi, kivehető morzsaporszívó, elektromos hengerkefe, led fejvilágítás, 3év garancia. Ennyiért best-buy. Hétfőtől lesz készleten.
Ráadásul az általad linkelt sencornak sima hagyományos feje van. A hengerkefés fej sokkal hatékonyabban szedi össze a hajszálakat, morzsát, leesett darabokat.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz balazs1956 #22709 üzenetére
Érdekes. Szimpatikus lenne, de ezt milyen gyakran lehet kapni a lidl-ben és mennyibe kerül?
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Lipton
őstag
válasz balazs1956 #22733 üzenetére
"Ismerőseimnek van beépített indukciós tűzhelyük, de egyiknél sem ment tovább 4,max öt évnél."
Statisztikailag ez semmit nem jelent es ne ezzel igazoljad a dontesedet. Nalunk 7 eve megy, ismerosi korben is sok van es egy sem ment tonkre. Egy uveglap repedt meg mert odavertek a szelenek eleg rendesen de biztosito fizette a cseret.
Szemely szerint nem vagyon hajlando egy ilyen "mobil megoldast" nezni a konyhaban barmennyibe is kerul. Ettol fuggetlenul szereten az aldi/lidl dolgait a jo minoseg es a 3 ev blokkgarancia miatt.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz balazs1956 #22733 üzenetére
Ezek a mobil cuccok telekre kiválóak, esetleg egyedülállóknak egy garzonban ahol a konyha mérete vetekszik egy panel fürdőszobáéval.Egy nagycsaládban hmmm.
[ Szerkesztve ]
-
dh66e
veterán
válasz balazs1956 #22737 üzenetére
Jó de ez manapság minden műszaki termékre igaz szinte,Most cserélt egy kuncsaftom egy 12 éves kerámiát indukciósra.Azon felül hogy csupa karc és kopás volt meg zabálta az áramot teljesen jól működik.Megérett már a csere és nagyon elégedett az indukcióssal.Persze jobb is minden szinten.
Nekünk eddig gáz volt ,de az átalakítás miatt a gáz már nem játszik így lett indukciós a főzőlap.Beépíthető.Persze helyünk is van és esztétikailag is így szép. -
psg5
veterán
válasz balazs1956 #22911 üzenetére
Köszi...
Azta, most néztem 2015.11 havi vásárlású, nincs is két éves, sőt...basszua a kötelező jótállás pont lejárt...
Öndiagnosztika? Megnézem a használatiban...szerk: nincs benne , vagyis nem találok ilyen ellenőrző programot.
Nincs itt szaki aki tudna ilyent? Electrolux EWF1274BWEsetleg máshogy megbizonyosodni a hibáról?
Basszuu minden most megy tönkre vagy más miatt cserélni kell...na de hogy 1 év után...pont a gari után...
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
-
savoo
addikt
válasz balazs1956 #22927 üzenetére
DDs gépet kell venni.
-
la_cc
addikt
-
félisten
válasz balazs1956 #23024 üzenetére
Itt is mindig csak a kapcsoló halt meg. Pedig hidd el, műszaki érzékeny vagyok, vigyázok minden cuccomra, jellemzően minden ilyen dologban tudom mi fán terem e kezelés vagy karbantartás. Ez is mint egy új, de megint a kapcsoló. Már ezért sem 612 lett hanem 618, hogy más a kapcsoló típusa.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz balazs1956 #23038 üzenetére
A légmosónak kisebb a teljesítménye, ehhez képest a légtisztítón süvít a levegő.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
törölt tag
válasz balazs1956 #23269 üzenetére
Szakács vagyok. Szerintem a főzés nem lesz gond.
A beépített 4 helyesnek nem elég a kettőhúsz? A konyha egy áramkörön van. Csak egy hűtő sütő meg akkor ez az indukciós. Kb 2 cm vastag, 3eres duplaszigetelésű kábel lett a konyához vezetve. Viszont a felesleges vésést kerülendő csak egy dupla konektor. Innen kapja majd a hűtő illetve egy strapabíró hosszabbítóval a sütö és a tűzhely a beépített konyhabútor alatt elvezetve. Fi relé van. Csak a megszakítót nem tudom mekkora. Majd holnap megkérdem a mestert. -
félisten
válasz balazs1956 #23269 üzenetére
A Budagyöngye környékén lakom, és szívesen adok kölcsön kipróbálásra egy indukciós lapot. Tartaléknak van, miért heverjen parlagon...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #23349 üzenetére
Én írtam, hogy egyrészt nagyon-nagyon sok port összeszed, de mivel ennek van két elég nagy oldalkeféje a központi motoros hengerkefe mellett, így fel is veri a port. Legalábbis nálunk hamarabb lesznek porosak a bútorok mint előtte. De még ezzel együtt is nagyon szeretjük, mert rengeteg koszt összeszed és nem hetente, csak 3 hetente porszívózunk.
A Netaonál jobb lenne a helyzet, mert ott meg nincs oldalkefe, ill. az újakon egy nagyon picike az élek miatt, tehát az beszívja a főkefe által felvert port. A Neatonél annyit kéne javítani, hogy a kilépő levegő, ami a nagy szívóteljesítmény miatt igen tetemes, ne hátul menjen ki, felkavarva ezzel a még fel nem szívott port, hanem a gép teteján fújj ki, a plafon irányába. Talán egy következő szériában már így lesz.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #23384 üzenetére
Robot biztossá kell tenni a szobát, értsd el kell pakolni neki. Azért, hogy mindenhol takarítson és ne akadjon el zsinórban pl. Nem kell mellette állni, rácsukom a szoba ajtót és dolgozik. Mondjuk én jobban szeretem este dolgoztatni mikor itthon vagyok és rá tudok nézni. De nem kell mellette állni. Ez random takarít, algoritmusok alapján fordul, pattog faltól falig, de szépen átjár mindent. A Neato más kategória, ott laser scanner tapogatja le a szobát, akadályokat. De ha tisztaságot akarsz, neki is el kell pakolni. Szóval igényelnek egy kis előre gondolkodást, pakolást, ha okosabb elrendezést, de semmi extra. Tök jól dolgoznak. Az Aldis is megy sötétben, ultrahangos érzékelője van, valamint finom lökhárítóját, érzi ha fal van és fordulni kell. De olvass utána a random és a szisztematikus robotoknak. A Neato jobb, csak alaphangon 3x annyi az ára..
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz balazs1956 #23784 üzenetére
Kidobós. Csak a hülye kezdi el ürítgetni a kis lyukon, szarrá porolva mindent. És úgysem lesz tiszta.
Nálunk 1 hónap 1 porzsák, mert sok kaja van a földön, és bebüdösödik. -
ribarszki
őstag
Megerősítem, 3 hónap egy porzsák. Nálam a robot porszívó miatt már a 4. hónapot tapossa, lassan duci, de azért még 3hetet elmegy. Mondjuk én semmi kaját, semmi romlandót nem szívok bele. De az 1doboz (4db zsák) per év teljesen reális. Így jön ki a 300ft/hó költség.
Mindenképpen kidobandó, a porszívó élettartama miatt nem is szabad újra felhasználni.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
Arról nem is beszélve, hogy higiénikus és tiszta, ami a ciklonokra nem jellemző. Tisztaságban a vizeshez hasonlítható, de az azért drága és több piszokkal, odafigyeléssel jár a takarítása.
"in medias res"
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #23788 üzenetére
Azért azt vedd figyelembe, hogy ezek a számok kimondottan egy márka 4,5L-es porzsákjairól szólnak. A régi Samsungomba használt utángyártott porzsák 1 hónapot sem bírt.
Porzsák és porzsák között is van különbség, illetve van amelyik 2,5L-es, van amelyik akár 5L-es is. Szóval ez a 3 hónap nem biztos, hogy minden zsákosra igaz, de a Mielere igen.
-
törölt tag
válasz balazs1956 #24478 üzenetére
-
csemberlen
őstag
válasz balazs1956 #24478 üzenetére
a keresztmetszet miatt inkább ezt, vagy hasonlót:
[link]Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
idegen lény
őstag
válasz balazs1956 #29809 üzenetére
Esetleg nem ez a típus az öt éves Samsung? [link] Mert épp ennek vadászom a maximális mélységét, hogy mennyi lehet pontosan. Buborékos? Hogyan vált be a buborékos mosás? Elég hamar csapágyas lett.
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Zeki
nagyúr
Bosch van 5 év garival. A bosch oldalán nézd meg, melyik tipusok.
-
balazs1956
senior tag
A csapágycseréért 45 ezer forintot kérnek, és 10-14 nap átfutással dolgoznak.
Két évvel ezelőtt garanciában cserélték ugyanezeket a csapágyakat.
Továbbra is szeretnék tanácsokat kapni, hogy melyik márkát részesítenétek előnybe?
A segítséget előre is köszönöm szépen. -
Zeki
nagyúr
válasz balazs1956 #29841 üzenetére
5 ev garis bosch.
-
törölt tag
válasz balazs1956 #29841 üzenetére
Annyiért nem szabad megjavíttatni. Felültöltősben nekünk az Electrolux vált be(Zanussi, AEG, szinte ugyanaz), bár erre csak 1 év garit adnak, de ki lehet terjeszteni 5 évig itt vagy mediamarkt....stb. Előtöltősöket nem ismerem, de pl. az AEG 4 éves(1+3) garanciát ad most.[link]
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz balazs1956 #29874 üzenetére
"Végül is ruhákat csapkod a dob egymáshoz, megfelelő hőmérsékleten, aztán tiszta vízzel kiöblíti őket. Ennyi egy mosógép leegyszerűsítve."
Pontosan erről beszélgettünk, hogy ebben az esetben minden gép egyformán tisztára mosna - de ez nem igaz!
Az LG valóban jó választás volt a kategóriájában!
ALI_G: Morzsaporszívónak oké, de szerintem amekkora a szívóteljesítménye a boschnak (saját tapasztalatomból), az ekkora fejhez nem releváns, márpedig nem feltételezem, hogy annyival erősebb lenne.
Mindenképpen próbáld ki boltban a fejjel!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Voice24
őstag
Mi ilyet vettünk több mint egy éve, 4 év gyári garival, eddig hiba nélkül teszi a dolgát.
-
Mr.Csizmás
titán
hol volt +3 év garis?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
idegen lény
őstag
Engem meggyőztél, pedig hétkilósat szerettem volna, de talán ez is elég lesz. Megkérhetlek rá, hogy mérd le a maximális mélységét a becsukott dobajtóval együtt, vagyis hogy mennyit tesz még hozzá a 45 centiméterhez az ajtókeret? Illetve hátul a csöveknek mekkora helyet kell még hagyni?
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
idegen lény
őstag
válasz balazs1956 #29883 üzenetére
Köszönöm szépen! Sajnos elég vastagnak tűnik az ajtókeret azzal a fekete csíkkal, de úgyis nyitva lesz használaton kívül. Elég lesz a hat és fél kilós is, a hétkilós sokkal drágább (140 ezer forint), és akkor még nem is vettem hozzá öt év hosszabbítást.
-
blattida
nagyúr
válasz balazs1956 #29893 üzenetére
Szárazon, természetesen, mivel úgy teszi be az ember őket a mosógépbe.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
pjen
félisten
válasz balazs1956 #29940 üzenetére
Az enyém is keskeny.
-
pjen
félisten
válasz balazs1956 #43269 üzenetére
Szia.Nem ismerem a gépet,de a hepa szűrőt 1-2 évente szokták cserélni,használattól függően.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz balazs1956 #43273 üzenetére
Ha két év alatt egypárszor használod,20 évig is elég a hepa.Ha nem Vagytok allergiások nélküle is lehet élni.
-
peppe79
senior tag
A megoldás az, hogy vérverejték árán felkutatod azt az üzletet, ahol nagy talán van egy pár darab elfekvőben, és felvásárolod. Szerintem ennek a porszívónak nagy eséllyel van klónja is, esetleg annak a típusa alapján is keresgélhetsz. Sajnos a kötelezően előírt 8 éves tartozék és alkatrészellátás már a múlté. Ráadásul Kína egyre több gépet okád ki magából, így az ilyen olcsó, "noname" gépekhez nehéz bármit is találni. Az én 30 éves porszívómhoz a mai napig kapható alkatrész és tartozék is, gyári ill. utángyártott is. Ezért (is) érdemesebb inkább a "nagyobb márkák" termékei közül választani.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz balazs1956 #43277 üzenetére
A por abban az átlátszó tartályban cyclon gyűlik.A hepa a motor után sokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz balazs1956 #43279 üzenetére
Szerintem nézegesd még.Van. Cyclon,aztán valószínű egy motor szűrő,és a kilépő levegn a hepa.
-
Teaway
veterán
„A forgalmazó azt írta, hogy nekik sem szállít a gyár”
A Váci úti központot kérdezted?
Nincs itthon csokid??
-
peppe79
senior tag
válasz balazs1956 #43279 üzenetére
https://www.mindenporzsak.hu/termek/4173/porszivo-hepa-filter---szuro-keszlet-clatronic-bs1293---bomann-bs9012-cb
https://www.emag.hu/clatronic-bs1293-hepa-filter-bs1293filter/pd/D1SK50BBM/
http://www.salgoporzsak.hu/porszivo-hepa-filter-clatronic-bs-1293--bomann-bs-9012-cb-t489665
http://budapestporzsak.hu/spd/GA4173/Porszivo-Hepa-Filter-Szuro-keszlet-CLATRONIC-BS-12
https://www.porszivoalkatresz.hu/termek/4173/porszivo-hepa-filter---szuro-keszlet-clatronic-bs1293---bomann-bs9012-cbEsetleg közülük? Jobb tippem nincs. Bár, ahogy nézem az árakat, az egyszerű felhasználó egy 16 ezres porszívóhoz nem biztos, hogy annyira keresgélné a 4-5 ezer forintos HEPA filtert. Talán emiatt sem lehet kapni.
-
CHIPman
nagyúr
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #43294 üzenetére
Azért ennek is úgy fröccsöntötték házát mintha multiciklon lenne és látszódnának a sípok. Még felül is kapott trendi elvezető csöveket. Közben meg a legótvarabb ciklon rendszer van benne, harmonikás szűrővel. (Ami nem hepa. Távolról sem)
Annyit tudsz csinálni, hogy egy nejlon harisnyának levágod a végét és azt húzod a szűrőre. Így valamennyire véded a szűrőt amíg lehet.
Sajnos ilyen gépeket nem szabad megvenni... -
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #43322 üzenetére
Az első, hogy mire szeretnéd használni az akksis porszívót. Csak a konyhában és előtérben? Vagy kocsit is takarítani? Szőnyegre is kell? Netán a hagyományos vezetékes porszívót akarod kiváltani? Lépcsőt és bútot porszívózni?
Mert ha csak konyhába és kemény padlóra kell akkor Electrolux Ergorapido bátran vehető. (Ez az ETA gép viccnek is rossz. Porszívózik, feltöröl és szárít, valamint vízben is szűr. Anyám borogass.. Mire jó egy akksis gép? Hogy lekpad és azonnal porszívózz vele. Na most gondold el, hogy vizet kezdesz töltögetni és kiönteni és mosogatni és csöpög, és minden vizes lesz. Egy olyan gépnél aminek a lényege, hogy azonnal kéznél van! Idegen lény kolléga teljesen random dobál be nagyobbnál nagyobb ökörségeket... sajnos..)
Ha viszont az egész házra kell gép. (Kocsi, bútor, szőnyeg) akkor csak a Dyson. Igen, annyival jobb. Össze sem hasonlítható, egy lapon sem említhető. Ha nincs rá keret, akkor vezetékes hagyományos porszívót kell venni. Ez van, nincsenek csodák. Tény, hogy a Dyson túlrazott, de nincs alternatívája. Ezt be kell nyelni. Vagy Ergorpido csak kemény felültre, vagy Dyson mindenre motoros és Fluffy fejjel!! vagy vezetékes gép.
-
idegen lény
őstag
válasz balazs1956 #43332 üzenetére
Stimmel, bár a negyvenezer nem akciós ár. De mi a gyanús benne?
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz balazs1956 #43336 üzenetére
Hát igen. Ez sem az igazi. Bár szerintem jobban takarít a százezres Philips PowerPro Aqua-nál, de úgy tűnik, hogy ez is inkább köztes, napi szintű takarításokra való, ahogy a Philips is. Porallergiásoknak lehet jó választás a nagyon alacsony porvisszabocsájtása miatt. Új termék, azért nincs róla sok vélemény, de azért találtam párat: [link]
-
idegen lény
őstag
válasz balazs1956 #43380 üzenetére
Ezt már én is meg akartam kérdezni, csak nem mertem. A kerék és a levegő biztosan nem, tuti, hogy árammal működnek, de számomra rejtély, hogy hogyan jut el odáig. Motorizált keféknek hívják őket, tehát egy kis motornak kell bennük lennie.
Én egy ilyet vettem kb. húszezerért, mert besokalltam az olajban tocsogó ételektől, amiknél kevés egészségtelenebb étkezési szokás van. Nem véletlen, hogy a magyarok a legelhízottabbak Európában, de a világon is a harmadik legelhízottabb nép vagyunk. Igazából csak egy baj van vele, hogy nagyon kevés fér bele. Valóban teljesen más, sokkal szárazabb lesz benne az étel. Nekem bejött, szerintem finomak, de a legtöbb magyar fanyalogna, mert az olajos ízekhez vannak szokva, ebben meg minimális mennyiségű olajjal is lehet sütni.
-
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #43380 üzenetére
Elektromotor.
Olvassátok el légyszíves jobbra fent a porszívókról szól összefoglalót. -
ribarszki
őstag
válasz balazs1956 #43398 üzenetére
Motoros. Csak nem mindegy a teljesítményük. Egyik keféje nagy eséllyel megáll szőnyegen, a Dyson pedig simán kiporolja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik