- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
freelanced #84899 üzenetére
Dehogy nincs értelme. Ami most van az tudhat hivatalosan 250m3/h-t, amitba hosszú cső csökkent, egy 650m3/órásét meg sokkal kevésbé csökkenti.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Porszívót keresek hidegburkolat és hagyományos parketta tisztítására 80:20 arányban, ca. 100nm-re. Legyen akkus, akár fali konzolos, tartályos. Nincs extra kosz, állatszőr, semmi. Tényleg csak arra kellene, hogy leveszem a falról és végigtologatom a házban, kb. partvis helyett. Extra fejek és úgymond kézi használat, csövet levéve nem hátrány. Ehhez hasonló eszközre gondoltam [kép] Hajlandó vagyok fizetni a minőségért, de túllőni se akarok vele, a fenti feladatra nem hiszem, hogy valami full extrás eszköz kellene. Köszönöm!
-
erdey_a
addikt
válasz
freelanced #84879 üzenetére
ilyen hosszú és kanyargós csövezéshez egy lakossági "falraakasztós" elszívó csak karácsonyfadísz. "központi elszívással", csőventilátorral meg lehet húzni, de akkor viszi a "levegőt" is, huzathatás, vákuum, stb. Ez nem ilyen megveszem, bedugom, bekapcsolom dolog.
-
rush1902
csendes tag
Sziasztok!
Hozzám került egy Teka TMW 22 BI típusú beépíthető mikró.
Olyan kérdésem lenne hogy normális -e az hogy amikor kinyitom az ajtaját elindul a ventilátor, de csak a ventilátor. Mikor becsukom leáll.
Ha esetleg valakinek van vagy volt ilyen mikrója megirhatná hogy ez gyárilag ilyen? -
Gombinyó
őstag
Hiába egy mozdulat, ki kell zárni az emberi tényezőt.
Nálunk is leszereltette a kéményseprő a szagelszívót és épületgépész sem fogja jóváhagyni a használatát, amíg emberi tényezőn múlik az ablak nyitása. Erre nagyon ugranak, hiába bizonygatod, hogy márpedig te majd kinyitod az ablakot. -
freelanced
addikt
válasz
BB9000 #84883 üzenetére
Köszönöm. Nos a kazán alapból zárt égésterű tudtommal (nem kell szénmonoxidmérő), ebben az esetben is szükséges? A tűzhely gázzal megy, szóval azért kérdezem, mert gyanitom az is beleszámit a nyilt égésterű berendezések közé. Alapból rosszul záródik a konyha ablak, de észben tartom ezt mindenképp, nagyon köszönöm a választ, ránézek.
Márkák terén esetleg bármi ajánlás, illetve olyan amihez nem kéne nagy átalakitás a falat, felszerelést stb illetően? Illetve gondolom ide olyan kéne ami nem beépithető.
Egyébként ez az ablaknyitó hol vehető meg, vagy milyen szerkezet, mennyire drága? Lassan azon filózok, hogy jobb egy indukciós tűzhely, mint a szerkezet. (Persze ártól függ).
Nagyon köszönöm
-
BB9000
senior tag
válasz
freelanced #84879 üzenetére
OK. Ha a csőbe csak ez az egy eszköz van bekötve, akkor kell egy bitang jó ventivel szerelt elszívó, ami képes arra, hogy megfelelő mennyiségű levegőt kitoljon a csövön. Ezek között találsz ilyet: ÁK link. (szűrés: légelszívó kapacitás min 600 m3)
Ezeknek már legalább 150 mm-es kivezető cső kell(ene)! A képeken úgy tűnik, hogy a mostani cső vékonyabb. Ha nem akarod cserélni a csövet, akkor nem feltétlenül kell. Elmegy a vékonyabbal is, csak nem fog a gyári légszállítási értékek közelébe se érni a végeredmény, de mindenképp jobb lesz, mint a mostani harmatgyenge cucc.Arra nagyon figyelj, hogy ezek az erős elszívók már "hajlamosak" arra, hogy vákuumot képezzenek a konyhában és az összes helyiségben is! Nem haszontalan, egy olyan automatika beépítése, ami az elszívó bekapcsolásával egyidőben kinyit egy szellőzőt(ablakot) a konyhában, kikapcsoláskor pedig automatikusan becsukja azt. Főleg akkor veszélyes ez a vákuum, ha van a lakásban nyílt égésterű gázzal működő berendezés. Ismerősi körben volt baleset emiatt. Szerencsére nem végződött tragédiával, de csak igen kicsin múlt!!! A baleset miatt a KatVéd kiköttette a gázt az egész lakásból és csak azután engedte visszakötni, miután ezt az automatikus ablaknyitó-záró cuccot beépíttették. Jobb megelőzni a bajt, te is szereltesd be előre ezt az ablaknyitogató cuccot !!
-
válasz
BB9000 #84881 üzenetére
Koszi, akkor kivagatom most. Nyilvan nem annyira hatekony a fozolapba szerelt, de eleg sok ablak van a helyisegben, es ablak ele szerettem volna rakni a fozolapot, plusz eleve eleg ritkan hasznalunk paraelszivot.
Tudom, h nem szoktak javasolni, h ablak elott legyen fozolap, de nekunk igy jobban tetszik.
-
BB9000
senior tag
Ne gondold, hogy ez a főzőlapba épített elszívó ugyanolyan hatékony lesz, mint egy felülre szerelt verzió. Kevesebb látszik belőle, az biztos. A reklámanyagban jól működik, de a gyakorlat "kicsit" eltér a reklámban bemutatott álomvilágtól.
Kérdésedre: A kivezető lyukat akkor tudja kivágni, amikor még nincs ott a szekrény. Ha mégis akkor jut oda a főzőlapbeépítő szaki, amikor már megépítésre került az alsószekrény, akkor azzal fogja kezdeni, hogy visszabontja az egészet. Dupla munka. De ezt jobb előre végigbeszélni azzal, aki majd be fogja szerelni neked a cuccot. -
freelanced
addikt
válasz
tDr1v3r #84877 üzenetére
Egyébként nem tudom mennyire igaz, de sok felhasználó irta anno, hogy nekik 10-20 éves Miele gépük van és vigan muzsikál továbbra is, szóval az árnál, ha csak nagyon nincs rá keret, lehet, hogy érdemes elgondolkodni egy kicsit jobb vásárlásán, ami később a változó igények mellett, vagy akár hosszútávon kiszolgál, mert a 2-3 évente új porszivó vásárlás gyorsan a többszöröse tud lenni. Tegyük fel most egy rossz 30-40 körül aztán 4-5 év múlva megint, és már lényegesen túlmentél egy jobb darab árán. Persze ha nem fér bele a keretbe megértem, de nekem az előző szenvedős porszivó után nem hiányzik még egy ilyen. Ám az is tény, hogy lényegesen emelkedett az ár 2022 óta.
-
freelanced
addikt
válasz
tDr1v3r #84877 üzenetére
Üdv,
Csak saját tapasztalatot tudok megosztani, de én ezt javaslom:
https://www.arukereso.hu/porszivo-takaritogep-c3170/miele/classic-c1-flex-sbaf5-p852616143/
Illetve márkából Miele-t, kialakitásból porzsákosat. Lehet, hogy változott azóta a technológia, szóval nem szeretnék feltételezésekbe bocsátkozni, de nekem előtte egy Samsung porzsák nélküli volt, hasonló árkategóriában, minden porszivózás után takaritani kellett mert amúgy nem ment, hangos volt, nem volt jó a szivóereje, csak a macera volt vele. Mióta ez meg van, néha alig akarja elengedni a padlót, mindig friss, tiszta illata van a porzsák és szűrőcseréknek hála, egyszer vettem egy adag porzsákot és szerintem évekre elegendő, szóval fel sem tűnik. Cserébe nem lesz vele sok karbantartás. Jó a minősége, jók a csövek, csatlakozók, halk, nagyon meg vagyok vele elégedve. Nos lehet, hogy van olcsóbb, vagy jobb azóta, de nekem ez bevált, ezért más modellt, tipust le nem szólok, de erre azt tudom mondani, hogy igen, ez jó. Ugyan nem 50k, de megéri ezt a felárat a kevesebb fejtörés érdekében, és szerintem évekig el fog muzsikálni. De a többiek még biztos kiegészitik, én ezt csak felhasználóként irom.
edit:
Tévedtem, nekem C1 Power van, ami 79 most (két éve 39-ért vettem). Nem tudom akkor a flex változat milyen, a márka szerintem jó, de igy arról a konkrét modellről nem tudok nyilatkozni.
BB9000
Köszi, semmi más nincs belekötve, megy ki egyből a lakásból.
-
BB9000
senior tag
válasz
freelanced #84873 üzenetére
Az elszívás megfelelősége egyrészt a készülékben lévő venti légszállítási paramétereitől függ, másrészt az elvezető csőszakasztól és az abban zajló folyamatoktól. (légnyomástól, légellenállástól stb.)
A képen látható függőleges csőszakasz egy kis kurflival becsatlakozik egy vízszintes csőbe.
Abban a csőben mi történik? Annak hol a másik két vége? Milyen egyéb berendezések vannak még ebbe a csőbe kötve? Itt van a kutya elásva! -
tDr1v3r
veterán
Sziasztok!
Porszívót szeretnénk vásárolni, albérlethez nem volt. Barátnőm külön igénye hogy vezeték nélküli legyen, jobban bírná a dereka. Az ár amit gondoltam érte max 50k, ennyiért létezik megfelelő készülék?
A lakás kb 50 m2, kb csak nappaliban és a hálóban használnánk (nagyon kevés felületen szőnyeg), a többi helyiség hisegburkolatos. Ezen helyiségeken gyorsan át lehet menni, max 10 percesnek tudom elképzelni. Állat nincs, sima mezei porcicák vannak csak.
-
Dorian
félisten
válasz
freelanced #84873 üzenetére
Kb tök mindegy, az elszívó egy kő egyszerű technológia, nincsenek csodák. Legyen nagy a légszállítása, mondjuk 600m3-es, azon belül pedig válogathatsz zajszint, energiafogyasztás szerint igénytől függően. Ha túl vékony és hosszú a kivezető cső, akkor a légszállítás csökken, a zajszint nő.
Ja, és nem árt rendszeresen tisztítani a zsírtól, hogy tudjon is levegőt szívni -
freelanced
addikt
Üdv,
Ennek a helyére keresnék páraelszivót, milyen márkákat, modelleket, kialakitást, tipust ajánlanátok?
A második ilyen jellegű, olcsóbb páraelszivóm van, a probléma, hogy alig sziv, kb. semmit nem ér, ráadásul 2-3 év után bekrepál mindig, szóval ezért igy pénzt már nem adnék. Nem tudom, hogy a szivás gyengesége a kialakitásból vagy a tipusból ered, de valami olyat szeretnék (nyilván ami elfér meg felszerelhető), ami működik is, és ténylegesen kiviszi a párát, gőzt, füstöt stb.
Köszönöm előre is, remélem valakinek van tapasztalata valami értelmes darabbal.
-
laci06
senior tag
válasz
hotkar #84871 üzenetére
Eddig még nem vettük volna észre, hogy túlhűtene, vagyis a dolgok nem fagynak. De az is lehet, hogy már annyi jeget összeszedett, hogy azért nem tud túlhűteni, mert abban elfárad, hogy a jeget megtartsa a hűtőtérben, nem? Nem régi, 7 éves, de félek kikapcsolni nehogy utána ne induljon el, mert másik hűtőnk még nincsen (beszerzés alatt).
Igen, én is arra gondolnék, hogy lehet, hogy a hőmérsékletérzékelő az ami elszállt, nem? És emiatt azt hiszi a kompresszor hogy menni kell folyamatosan.
-
laci06
senior tag
Olyan mintha semmi nem is akarna lefolyni. Most megnéztem és lent a hűtő a nyilásnál teljesen száraz, a lyukban pedig nincsen semmi kosz ilyesmi. Az lehet, hogy a kompresszor megőrült, és folyamatosan hűt-hűt-hűt, és ez okozza a problémát?
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
A hűtő jegesedésének mi lehet vajon az oka? Most láttam, hogy a hűtőnk felső 2/3-adában kb 1 centis jég van már a hátulján. Ez valami új keletű dolog lehet sajnos, és nem teljesen vágom, hogy hogyan került oda. A lefolyó nyílása tudtommal rendben van.
-
Sinesol
veterán
válasz
BB9000 #84851 üzenetére
Azt is erdemes megjegyezni, hogy sok gyarto nem vallal garanciat 125 alá való szükitesre. Már 150-ről 125re is erősen kompromisszumos a dolog, csökken a teljesitmeny, nő a zajszint, ujabb szükites 100-ra es kb mindegy is milyen elszivot vesz az ember, se légszállitasban, se zajban nem lesz semmi köze a gyari adatokhoz.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #84769 üzenetére
Megvolt a 24+ órás leolvasztás, de semmi, alul fagyaszt, de ebből nem megy át kb. semmi, max legalsó polcra de felé semmi. Beraktam szoba Xiaomi hőmérőt, 21 fokokat mutat 1 nap után.
Holnap ha minden igaz jön a szerelő
-
kera420
csendes tag
Sziasztok, mosógép vásárlása előtt állunk, van egy kettő amit kinéztem és tetszik, de inkább mások véleményére lennék kíváncsi, ki milyent használ.
Két főre szoktunk mosni, heti 3-4x akár nagyobb adagokat is, ami fontos lenne hogy sok plédet, kanapéhuzatot mosunk, mert van egy kutyánk, nem tudom esetleg kapható-e olyan mosógép ami erre a célra lett kitalálva vagy egy mezei mosógép is jó, amcsi cikkeket olvastam, de amilyen gépeket ott találtam, azokat nem lehet itt kapni.
Igazándiból a keret az mindegy, de boldog lennék, ha max. 200-250ezerből megúsznánk. -
balojazz
aktív tag
Ez nem ilyen egyszerű azért. Pl az 1 órás proginál nagyobb a fűtőszál terhelése, a szivattyú, szelep terhelése ugyanaz, a karok majdnem ugyanannyit pörögnek, csak esetleg gyorsabban stb. Legfeljebb a rövid programnál nem mennek a szárításért felelős ventilátorok a végén.
-
balojazz
aktív tag
válasz
F-ECT$ #84852 üzenetére
Nálunk évi 100-120 ciklust megy kb, 5 főre. 75-90 kWh kb az éves fogyasztás. Ha nem eco módban menne, simán egy 50-essel több. Ha évi 400 mosogatás volna, az ecoban is 150-200 kWh plusz lenne. És 400 ciklus nem ecoban már az 500 kWh-t jelentené. Úgyhogy nálam alap, hogy mosogatás csak ecoban. 2 egymást követő napon csak akkor van mosogatás, ha sátoros ünnep, szülinap vagy grillezés van, tehát vendégsereg. Ugyanazon a napon pedig csak akkor van még egy, ha többfogásost főzünk vendégseregnek (évente-2 évente 1 alkalom).
-
BB9000
senior tag
válasz
AxBattler #84837 üzenetére
Ha 120-as kivezetésed van az elszívón, akkor úgy a legjobb, ha 120-as csővel mész el a 100-as kivezetőcső kezdetéig. Nem kell nagyobb, mert nem segít semmit a légáramlás növelésében. Ami viszont nálad is segíti a légáramlást: egy második venti a cső legvégén. Nem feltétlen szükséges, de nagyon hatékonyan megnöveli a légáramlást.
-
-
jozsi252
veterán
válasz
KD6-3.7 #84840 üzenetére
Az 1 órás programon is 60 fokon hibátlanul tiszta volt minden, így ennél fogok maradni. Illetve az is jó benne hogy 60 fokon mossa el ezen a programon a dolgokat.
Te mit szoktál csinálni amikor lejár a program? Csukva hagyod az ajtaját vagy résnyire kinyitod hogy úgy száradjon meg minden? -
Reynaldo
junior tag
válasz
aliali #84825 üzenetére
Alig van különbség árban, akkor inkább a Turbowash. Van most ez a "Life’s Good hetek az LG Webáruházban"
Így most 202k. A promoció időtartama: 2024. május 14. - 2024. június 6.-ig.10% kedvezmény kiemelt termékekre! 15% kedvezmény két termék együttes vásárlása esetén! Továbbá Ingyenes szállítás is van.
Bármelyiket választanád, még garanciát is kellene valahol venni rá 5 évig. Arra a Bosch-ra a MM-ban saccra lesz vagy 40-45 ezer Ft+ fuvardíj. LG-nél nem tudom, van-e mód hosszabbításra. -
KD6-3.7
őstag
Ilyen műanyagot meg lehet ragasztani? El tudom emelni egymástól.
Szerencsésen leejtettem...
-
jozsi252
veterán
válasz
arcitec #84740 üzenetére
Igen tudom hogy hova kell, a kérdésem arra irányult igazából hogy van aki rak sót a tartályba van aki pedig nem rak, mivel a sok az egyben tabletták is tartalmaznak sót.
pjen
Köszi a tanácsot!Végül ma le is ment az első éles mosás. Egy Gorenje mosogatógépet vettem, sima egyszerű keskeny verziójú 9 terítékeset. Bőven elegendő ez a méret is. Jar Platinum Plus tablettát vettem, nagyon szép lett a végeredmény.
60 fokos 1 órás programot választottam. Azon felül 3.5-4 órás programok vannak illetve van egy gyors mosás program.Szeretnék ezzel kapcsolatosan kérdezni. Ha lemegy mondjuk ez az 1 órás program akkor mit érdemes csinálni? Csukva hagyni az ajtót, vagy pedig résnyire nyitva hagyni? A használati szerint ha nem száradtak meg a dolgok akkor nyitva kell hagyni miután végzett a mosással a gép. Milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatosan?
Gondolom ha 4 órás programot választok akkor minden száraz lesz teljesen miután lement a program.Köszönöm szépen!
-
j.bravo
addikt
-
BB9000
senior tag
válasz
mekker #84833 üzenetére
Használat előtt, vagy után vagy rá kíváncsi?
Gugli szerint így: Link
Az atkatisztítás egyik fontos eszköze a fej, de van még két nagyon fontos része, a nagy szívóerő és a nagyon finom porszűrés. Ezek miatt alkalmaznak céleszközöket, amelyek mindhárom területen egyformán jó teljesítményt nyújtanak. Ezek az atkaporszívók -
BB9000
senior tag
válasz
x64emulator #84832 üzenetére
A légtechnikában az általad leírt távolságok nem számítanak nagynak. A 600 köbméter/óra légszállítás elérése okán alkalmaznak 150-es csövet a kivezetésnél. Nem kell fokozatos átmérőcsökkentés, mivel esetedben nincs a csőrendszerben leágazás. Ha lenne, akkor a leágazás előtt/után az egyenlő légnyomás miatt lenne értelme.
A csövek illesztésénél figyelj oda a tömítések megfelelőségére. Légtömör legyen!
A 100-as átmérő adott, abban a csőszakaszban gyorsabban fog áramlani a levegő, és a szűkítés miatt a teljes csőszakaszban nagyobb lesz a nyomás, mintha végig 150-es csőben menne. Ennek következménye, hogy a légszállítás nem fogja elérni a megadott 600-as értéket. Ha készre szereled és azt veszed észre, hogy nem megfelelő az elszívás, akkor segítheti a dolgot egy második venti a kivezető cső másik végére téve. -
x64emulator
tag
Sziasztok!
Szagelszívó/páraelszívó beszerelése kapcsán szeretném segítségetek/tapasztalatotok kérni. Van egy max 600 m3/h légteljesítményű hagyományos kürtőbe építhető páraelszívó aminek egy 15cm átmérőjű kivezetése van.
Az a baj hogy a korábban kialakított kivezető nyílás a falban csupán egy 10cm átmérőjű cső. Tisztában vagyok vele, hogy ez egy jelentős differencia, viszont a szomszédban is hasonló volt a helyzet és elvileg nekik nincs ezzel problémájuk.
A kérdésem inkább arra irányulna, van-e aki szintén hasonló helyzetben van/volt?
Illetve hogy szerintetek ilyenkor érdemes a kivezetés felé fokozatosan csökkenteni a csőátmérőt vagy amennyiben mindenhol 15-ös, pontosabban annak megfelelő (220*90mm) lapos légcsatornát használok és csak az utolsó kanyarban a kivezetésnél alakítom át 10-esre a csatornát az vajon ugyanolyan jó vagy rosszabb?Viszonylag hosszú utat kell megtennie a levegőnek (egyik falon, miután fel lett vezetve a mennyezetig 170cm, utána meg 160cm és utána még leereszkedik 70cm-t és csak ezután kanyarodik ki a lakásból)
Köszönöm ha bárki tud segíteni ebben.
-
-
Szibilla
aktív tag
válasz
Plazmacucci #84827 üzenetére
Macskacsere esetleg?
Az mifelénk fogyóeszköz és így akár olcsóbban kijöhetnél...
Nálam amúgy Philipsek dolgoznak, emberi allergián sokat segítettek. Kicsit normálisabb app is lehetne hozzájuk, úgy még jobban szeretném.
-
j.bravo
addikt
válasz
Plazmacucci #84827 üzenetére
atkaporszívó esetleg? (illetve komolyabb porszívókhoz van spéci atkafej; ezt itt tudtam meg)
(szerk.: nekem nincs, de különálló atkaporszívó vásárlása épp műsoron van) -
-
ribarszki
őstag
válasz
Plazmacucci #84817 üzenetére
A poratkán sajna nem fog segíteni. Pollent megfoghatja, de a poratka megmarad.
Nekem úm Daikin és Sharp is van. Mindkettő nagyon jó.
Nem maga a poratka alletgizál, hanem az ürüléke, s az elhalt poratka ami matracban, szőnyegben, párnában, ülőgarnitúrában van. -
aliali
csendes tag
Mosógép vásárlás :
Melyiket érdemes vásárolni, vagy esetleg más típus érdemes vásárolni, fehér színű nem jöhet szóba.
BOSCH WGG244ZREU [link]
BOSCH WGG2440REU [link]
A két bosch között mi a különbség?
LG F4WR510SBM [link]
LG F4WR511S2M [link]
Az lg második link TurboWash, nem tudom az jelentős különbségek vagy semmKöszönöm
-
nitro16
senior tag
válasz
nitro16 #84763 üzenetére
Végül megrendeltem ma a BOSCH SMS4EVI00E-t (mosogatógép) az emagtól [link]
Van ilyen kupon akció ha van mellette még 1 termék, így mellé raktam egy 5k-s palacsintasütő serpenyőt + házhozszállítással végül 169k-ban megállt így ami szerintem elég jó. Remélhetőleg a géppel is meg leszünk elégedve.
-
BB9000
senior tag
válasz
BB9000 #84819 üzenetére
Bocs, a 10 éves szűrőcsere intervallum egyes Daikin légtisztítókra vonatkozik, a Dyson-nál nincs ilyen.
Hogy hogyan érdemes elhelyezni a készülékeket, és hogy elég-e egy, vagy kettő, azt a helyi adottságok, lehetőségek és légtisztasági elvárások befolyásolják. Általános szabály, hogy helyiségenként egy készülék legyen, de ha a helyiségek egybenyílnak és folyamatos köztük a légcsere, akkor két helyiséget is ki tud szolgálni egy készülék. -
-
BB9000
senior tag
válasz
Plazmacucci #84817 üzenetére
Légtisztító választáskor egy komplett ökoszisztémát választasz. A költségek kisebbik fele az, hogy megveszed a gépet, rendszeresen kell venni hozzá szűrőket is. Egyes Dyson modelleknél a szűrőcsere 10 évente esedékes, a többinél legalább évente, félévente jelentkező költség.
Az anyagiakon túl fontos szempont még a zaj is. Alacsony zajszintet úgy tud elérni a gép, ha nagy a szűrőfelület és alacsony a venti fordulata és folyamatosan megy.
Nekem a Xiaomi-val van tapasztalatom. Nálam helyiségenként egy készülék működik. Alapjáraton szinte hangtalan. Évente cserélek szűrőt, negyedévente porszívóval megtisztítom. Vannak apróbb hiányosságaik, de összességében meg vagyok elégedve velük.
Kiemelkedően jó minőségű a Dyson , de a magas ára miatt nekem sajnos nincs vele személyes tapasztalatom.
Népszerű és vállalható ár/minőség mutatóval rendelkező légtisztítókat gyárt még a Philips és a Rowenta is. -
Sziasztok! Van valami bevált légtisztító berendezés amit ajánlani tudnátok? Lakásba kéne ahol sok a por és a pollen ami bejön. Van egy macskám aki mindkettőre allergiás és ezzel is szeretném segíteni az életet. Sok féle kezelést kap, de nem igazán hatásosak. Főleg tavasszal és ősszel jön rá, és a vertesztből is kiderült, hogy poratka és pollen allergiája van.
Köszönöm!
-
BBéci
legenda
Köszi, sógorom és apósom a saját műhelyükben, többek között öntöttvas hegesztéssel keresik a kalácsravalót. Láttam náluk markológép kanalát széttörve, majd felújítva. Teherhajó motorjának hengerfejét szintén, és hasonlókat. Repülőgép alkatrész hegesztéséhez is van diplomájuk.
A szakmérnöki végzettség nem jelenti azt, hogy 40 éve napi szinten hegeszt valaki. Utóbbit egy picit többre tartom. -
z123456789
addikt
Srry, nem ide.
-
BBéci
legenda
válasz
arcitec #84808 üzenetére
Azért kerül annyiba, mert 90 cm széles. A 60-as egy százassal olcsóbb. Az is sok, de a rengeteg funkció indokolja valamennyire.
Sosem állítottam, hogy ami nekem van, az a tuti. Ezt te belemagyarázod. Valamint elsősorban azokról tudok véleményt írni, amiket kipróbáltam, használtam.
Az a fenti példa semmit nem mutat, hiteltelenek, ezt itt a topikban sokan megállapították.
A német Stiftung Warentest valóban hiteles teszteket publikál, érdemes olvasgatni! -
arcitec
addikt
Ja igen a Bosch 75 pont több mint 420eft-ért (az év elején) az AEG 71 pont 148eft-ért.
Hogy? Azé nincs igazad, mert horror árú készülékeket tartasz jónak azé abban akadhat nyilván jó is.. És tudjuk a drága Mercedesz is elromlik ... Ár/érték/buxa ...Kinek mi..
De a fenti példa mutatja nem feltétlen csak a drága a jó/jobb. -
arcitec
addikt
Hogy mi kapta a legmagasabb pontszámot? Hol olvastad a Marson?
Ja és nem személyeskedésből, nehogy magadra vegyed.
De amúgy igen de, mert ami neked van az a tuti és ez így nagyon hamis torz, hiteltelen..
Amúgy meg akkor lennél hiteles, hogy ha a tudatos vásárlók tesztjét meg tudnád cáfolni és mégpedig náluk is... (értem én az hogy Mielét lehúzták fura, de pedig mérték és talán csak jól láttak... )
#84806KD6-3.7: Elviszed egy műhelybe és köszörűvel szintezik, ha nincs benne sok eltérés -
hotkar
senior tag
válasz
KD6-3.7 #84802 üzenetére
Ne, ne, ne!
Ezek a rácsok öntöttvasból vannak, semmilyen ütést nem viselnek el (illetve amit kibírnak, attól nem hajlanak meg). Ezt a deformációt csak hő okozhatja.
Ha nagyon zavaró, akkor meg kell nézni, lehet-e kapni cseredarabot.
Illetve azt is meg lehet nézni, hogy a lemezfelület, amire felfekszik, egyenes-e?
-
BBéci
legenda
válasz
arcitec #84789 üzenetére
Ha a tudatosvásárlók tesztnek nevezett nevetséges betűhalmazára gondolsz, akkor az nem érv!
Annak ellenére, hogy az áltlalam használt és dicsért Bosch lap 90 centis változata kapta a legmagasabb pontszámot. Lehet, hogy benne van a 60 centis is, nem adtam pénzt azért, hogy az egészet elolvashassam.
Egyetértek azzal, hogy egy nagy üzletben érdemes nagyon alaposan megvizsgálni az összes szóbajöhető készüléket, egyértelmű minőségbeli különbségeket lehet felfedezni.
Lehet kiválóan működő egy 4-es Bosch, vagy bármelyik Electrolux, de a csúcskategória mindegyik gyártónál, minden szempontból jobb minőséget képvisel, mint a belépő kategóriások, ezt felesleges vitatni.
Te vitatni fogod, mert szokásod mindenkinek, főleg nekem ellentmondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Baby design smart sportbabakocsi
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest