Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peet
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Házimozi/Hifi vásárlás előtt állok (jó lenne a black friday alatt megvenni), és olyan nagy a választék, hogy nem tudom mi lenne nekem a megfelelő.
Elsősorban zenehallgatásra és mondjuk heti 1-2 filmnézésre kellene a cucc, vagyis elég vegyes lenne a felhasználás (rádió,TV,mozi,zene stb.).
A szoba méretei, ahova kerülne: H350 x SZ450 x M240cm
Filmnézésénél szerintem ebbe a szobába egy 5.1 is elég lenne, de nem szeretném ha egy 7.1-es filmet nem tudnék "lekeverve" meghallgatni.
Főleg a zene, de a filmek miatt is szeretném ha lenne mély a rendszerbe, így a 10x10-es polcsugárzókat inkább kerülném ha lehet.
A jövőre nézve nem szeretném magam bezárni egy elavult használt szettel, továbbá kicsit félek, hogy a használt cuccok elég lutrik, rejtett hibákat tartalmazhatnak így elsősorban garanciával rendelkező új cuccok érdekelnének.
A fenti bezárást például arra értem, hogy a HDMI 2-nél például sok korábbi kompatibilitási problémát javítottak, továbbá jó lenne ha 4K képes lenne a cucc, mert később 4K TV-t is vennék hozzá.
Az erősítőre és hangfalakra szánt keret olyan 300 körül lenne.
Eddigi tapaztalatok és név alapján erősítőből Pioneer vagy Denon lenne a befutó, esetlen Onkyo, míg a hangfalakból Dali, Jamo, JBL, bár egyiket sem halottam még sajnos élőbe.
Erről jut eszmbe, hol lehetne ezeket megnézni? Milyen boltot tudtok ajánlani lehetőleg Budapesten, ahol kilehet próbálni a fenti cuccokat, van választék és az eladók is normálisak, értenek hozzá?Nekem eddig leginkább ez tetszene, bár nem halottam még, csak a paraméterek alapján: [link]
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Carasc0
üzenetére
A Marantz SR7010-7012 1000-1100€ kint újonnan. Én nem venném a legújabbat (7013), mert 1 év múlva ugyanennyi lesz. Hangban nem hiszem, hogy különbség lenne (ezt majd mások megmondják), ez csak a szokásos minden évben kell egy új, ami "vevő mágnes". Az SR7010-től tudnak mindent ficsört, ami ma szükséges (UHD BD, atmos/dts-x, 4k 60Hz, HDR, stb.).
Ha nem kintről vásárolsz, akkor is ezekhez az árakhoz tudsz viszonyítani. -
Carasc0
őstag
1. Megér egy Marantz sr7011 300k-t? Vadi új! Nem gond ha már 2 éves modell?
2. Hangzás terén van valami különbség az sr7011 és az sr7013 között? -
tothjani81
senior tag
Öhöm. Na ennyit pont nem szánok rá. Egy alap de minőségi szettre gondoltam maxx 150.000. Ért. Egy 20 nm es szobába használnám őjet. Nem vagyok ennyire élesfülű., zenét youtubról halgatok de azért szeretem ha szépen szól. Ezek az öreg sonyk teljesen kielégítik az igényszintem. Ehhez hasonló alap de nem szutyok típust keresek
-
BBéci
legenda
válasz
tothjani81
üzenetére
Házimozihoz kötelező a szubláda és nem a nagyobb hangnyomás miatt!
Ajánlom azt a Sonus faber Domus szettet, amit a másik házimozis topikban nemrég linkeltek és az avx-en hirdetik. -
tothjani81
senior tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni hangfalvásárláshoz. Sub nem érdekes panelbe lakok nem tudnám kihasználni. Egy régi Ssmf 400 h Sony szettet cserélnék le. Néltó utód kellene. 5.0 elrendezésbe mindenképp oszlop frontokkal zenehalgatás miatt. Mi az ajánlott manapság. Erősítő is érdekelne azt sem ártana lecserélnek az is 15 éves.
-
L.L.
senior tag
Sziasztok. Kef C7 szettemhez, most van lehetőségem tényleg minimális ráfizetéssel, a denon X2200-at lecserélni, X3200-ra. A kérdésem, hogy szerintetek van e értelme?
Más: Nemrég írogattunk a Yamaha többcsatornás módban gyengébb teljesítményéről. A barátom megvette azt a bizonyos Yamaha rx-v681-et, amit ma át is hozott kipróbálásra. Azt kell mondjam, érezhetően nagyobb ereje van az én Denon X2200-as erősítőmnél, többcsatornás módban. Illetve ennél a hangfal szettnél, egy picit részletezőbb hangja is van, mint Denonomnak. Tisztább beszédhangok, csillingelőbb magasak, több részlet. -
Carasc0
őstag
A NR1609 visszalépés lenne a 626-hoz képest?

-
kispistax
tag
Véleményeteket szeretném kérni egy Marantz NR 1506 esetében a frontokhoz melyiket lenne érdemesebb venni? InAkustik Premium 2 x 4 mm vs InAkustik Premium Silver 2 x 2,5 mm árban azonosak (1.990 ft/m).
Vagy még olcsóbbat vegyek? Az erősítő sincs meg, csak előre tervezek és lehet együtt rendelném. Köszi! -
guppy_83
tag
-
Carasc0
őstag
válasz
guppy_83
üzenetére
Hangzás lett volna ott a lényeg, de sztem nincs rá szükségem és ez a fontos hogy az ember az alapján döntösn amire szüksége van. Nekem a 626-os által nyújtott tudás is elég volt. Nekem a 4k és társai hiányoznak a legjobban de ezért gondoltam hogy ha már 686 akkor már Sr5013 és akkor nem költöttem jóval többet és mégis kapok 1 fokkal jobb erősítőt ami számomra minden hasznos funkciót tud. Sztem az 5013-at 280-ért beszerzem...
-
sanyek2
senior tag
Erre valaki?
-
Carasc0
őstag
Sziasztok újra!
Tényleg köszönöm minden érintettnek hogy próbáltatok segíteni az erősítő ügyben! Sajnos anyagiakat és a lehetőségeket nézve muszáj elengednem az RZ830 és Marantz Sr7012 közötti döntésspekulációt. Nekem szerintem megfelelő lenne egy olcsóbb széria is. Véleményem szerint egy max 20nm-en 2.1-es HECO szetten házimozizni nem kellene magas kategóriában gondolkodni. Így új kérdés merült fel:
Onkyo NR686
vagy
Marantz SR5013 -
Carasc0
őstag
Sikerült! Factory reset kellett neki és jó lett.

-
Carasc0
őstag
válasz
junkpod
üzenetére
1. A tesztelendő anyag, DD 5.1/DTS és variánsai.
2. Az erősítő igen felismeri a hangformátumot. (pl. DTS feliratot pirosan jelzi).
3. Full Board-on van jelenleg, de teljesen mind1 melyiken van, nem szólal meg.Beni2360:
Ezt ma kipróbálom, de ha nem működne akkor a kalibráláson sem szólalna meg.
A hangleképzésnél állítottam már be: Direct, Straight Decode. Úgy sem.
-
Carasc0
őstag
Hangzásban mennyivel jobb egy Marantz sr7012 mint egy RZ830? Mert ha itt már nincs nagy difi, akkor könnyeben tudok dönteni.
-
törölt tag
-
kispistax
tag
Hali, tudnátok segíteni, hogy ez gyakorlatban mit takar? A következő erősítőt szeretném megvenni:
Marantz NR 1506 erősítő:
Power Output per channel
6 ohm, 1 kHz, 1%, 1ch Drive 85 W
6 ohm, 1 kHz. 0.7%, 2ch Drive 60 W
8 ohm, 20 Hz - 20 kHz, 0.08%, 2ch Drive 50 W6 ohmos front hangfalaim vannak, azokat szeretném rákötni és használni. A hátsók és a center 8 ohmosak sajnos. Viszont nagyon nincs pénzem másik hangfalakra. Jól értelmeztem, hogy 8 ohmosokkal szólna a legjobban, igaz azok nyújtanák a legkisebb teljesítményt is? Vélemények, illetve tapasztalatok erről az erősítőről? Még egy láma kérdés a hangfal párokhoz fontos egyforma hosszú vezetéket venni? Köszi előre is!
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Carasc0
üzenetére
Egy kissé cseles megoldás:
Gondolom újan veszed. Akkor vedd meg először az Onyko-t, tesztelgesd egy pár napig, majd vidd vissza a 14 napos elállási jogoddal élve. Ezt követően vedd meg a Marantz-ot, és ha az jobban tetszik, akkor tartsd meg, ha meg nem, vidd vissza a 14 napos elállási jogoddal élve. Utána pedig vedd meg az Onkyo-t megint.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Carasc0
őstag
Nem tudok dönteni:
Marantz sr7012
Onkyo RZ830 -
VoidXs
Topikgazda
válasz
Formaster
üzenetére
Lejátszóeszköz alatt azt értem, amit a Windows annak vesz, pl. a HDMI kimenet, vezérlőpult -> hangok alatt.
(#36735) balage25 és (#36737) hm15: Egyszerűen tiltsátok le a bitstreamelést, miután telepítettétek a legújabb verzióját a LAV szűrőknek, és explicit megmondtátok a lejátszónak, hogy azokat kell használni (MPC-nél külső szűrők, hozzáadás, és amikor megjelenik a listán, kijelölés, majd jobb oldalt használat, a beállításokhoz pedig dupla klikk a LAV névre).
-
hm15
senior tag
Egyetlen szakportál tesztje sem igazol egyértelmű eltérést, inkább fej-fej mellett érvelnek. Tőled nem szokatlan részrehajlás,
de idézem néhai kollégád néhány napos véleményét, akinek a szavára úgy vélem közösen adhatunk. -
BBéci
legenda
válasz
üzenetére
Szerintem nem létezik olyan erősítő, ami nagy alapterületet, vagy légköbmétert igényelne. Hangdobozokra lehet ilyet mondani.
LG OLED-ért addig nem adnék pénzt, amíg lehet kapni Panasonicot és Sonyt, mert egyértelműen jobb képminőségűek.
A High Speed HDMI nem elég HDR-re, ahhoz a Premium High Speed kell!
-
Formaster
addikt
Közben kezd leesni a tantusz

(#36736) Morris: Ez volt a gond valóban, csak nem voltam tisztában a szabványokkal, de közben utána olvastam.
Megkérdezhetem melyik az a film? Nekem nem lenne gond az eredeti hangsáv, de a család nem élvezné, így ez marad a magányos órákra. 
(#36737) hm15 ha leszeded az AC3 Filtert akkor elég mélyen lehet finom hangolni
Az asztalon megjelenik a MadVR ikonnal együtt az AC3 filter beállító panelja. Egyszer el kell indítsd a telepítési mappából, illetve külső szűrőként is be kell illeszd. A LAV-ot nem kell kikapcsolni, felül írja. -
hm15
senior tag
-
Formaster
addikt
Lehet hogy nincs is hiba?
A magyar sávok nagy része AC3 kódolású, ami ugye Dolby Digital. Ha az angol sávot indítom ami TrueHD, akkor azzal bővül a rendszer, ha DTS-HD hangsávosat, akkor azzal. Szóval az AC3 esetén csak Dolby Digital mód, MultiCH vagy sztereó van. Ami érdekes, hogy régebben lehetett választani DTS Cinema/Audió módot is, azóta a driverekben nem történt változás, hacsak valamelyik filter nem piszkált bele 
(#36732) VoidXs: Csak azért, mert szeretnék tisztán látni, kitesztelni, hogy melyik hangzás lesz tökéletes. Pass-through, vagy ha PCM küldöm az AC3 filterrel, vagy ha elérhető lenne a DTS mód újra az AVR-ben. Lejátszó eszköz alatt mit értesz? PC-ről megy a film, az AVR támogatja.

-
VoidXs
Topikgazda
-
-
mpo
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
Azt szeretném elkerülni, hogy a működés érdekében a fél életemet egy topikban töltsem és többet foglalkozzak a készülékkel, mint használom. Az a ritka fajta vagyok, aki elolvassa a kézikönyvet. A Linuxot már nem szeretném megtanulni, ha már több mint 25 évig ellenálltam. A HTPC topikot is olvastam, HTPC biztos nem lesz.
A médialejátszó a legkisebb összeg a rendszerben, ha egy drágább a jobb, akkor sajnos az kell.
Beállítom, néha szoftvert frissítek és működik. Ilyet keresek.Remélem nem rám gondoltál az alvó ügynökkel.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Akadt egy kis gondom és megállt a tudományom. Kezdem a háttérismeretekkel:
- Frontok: HECO MUSIC STYLE 500
- Center: HECO ALEVA GT
- Erősítő: Onkyo 626
- MED1000 médialejátszó!
- A falak bekötése biztos hogy jó!
- Az erősítőn 90hz-es vágással állítottam be a centert (fel is ismerte a centert az erősítő)
- Analizálás sikeres (súgott)Probléma: Nem szólal meg a center!

1. Erősítőn Last Valid/Straight Decode a DB/DVD csatornán sem szólalt meg.
2. MED1000-ben meg automatikusra van téve a dolog.Segítséget kérek, mit ronthattam el.

-
törölt tag
válasz
MarKBogi
üzenetére
Lg oled!!!!
A sony "házimozinak nevezett" le fogja butitani a képet ami nem HDR-es .Tévén keresztül lemondhatsz a HD hangokról..az járhatóbb út lenne.
Ha mindkettő kell akkor igy hdmi splitterre lesz szükséged és még 2 hdmi high speed kábelre valamint egy médiajátszóra ahhoz hogy HDR-t le tudj játszani. -
Formaster
addikt
Ott sincs, kipipáltam mindent, DTS képes receiver stb...
Ha a receivert átkapcsolom a STB-ra, akkor elérhető a DTS mód. Valami az illesztő körül nem okés? Egy sima youtube tartalomnál sem elérhető, de bekapcsoláskor még az, de abban a pillanatban, ahogy hang érkezik az AVR-re már nem választható DTS. -
-
Formaster
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
LTSB van fent, de ez is N verzió. A média plugineket pótoltam, arról az oldalról nincs gond, a DTS is ment régebben, nem tudom mit sikerült elállítani.
(#36719) hm15: Kivettem a pipát, de továbbra sem ismeri fel a DTS-t a receiver.

-
Formaster
addikt
Van még egy olyan pipa az Audio Settings fülön, hogy Convert Output to Standard Channel Layouts. Ez kell? Ha ráhúzom az egeret azt írja akkor kell, ha nem használok egyéb downstream mixert, pl WASAPI-t, ami meg ugye megy exclusive módban.

A DRC-t azért pipáltam be, hogy ne kelljen folyton fel-le hangosítanom filmezés közben, mert a beszédhang sokszor halk, aztán lerobban a szomszéd, ha akció jelenet van. Ha van jobb megoldás erre, az érdekelne

(#36720) MasterMark: Az AC3 filtert már kilőttem, akkor raktam fel, mikor egy TrueHD filmet csak sztereóban tudtam nézni, azt hittem beállítási gond, de kiderült a magyar sáv volt 2.0. Az N-es win maradna, hányok az egész store-os wintől, tele van felesleges ficsőrökkel és minden baromságért kreálj microsoft kontot stb.
-
_Smooth
senior tag
-
guppy_83
tag
válasz
danczer
üzenetére
Szia,
Nekem korábban egy HK AVR 360 és egy HKTS 60 5.1 volt itthon szolgálatban - panel lakás...
Tökéletesen szolgált - pont annyira volt elég amennyit egy normális szomszéd elvisel - illetve ki lehetett csavarni de az már szinte élvezhetetlenül torzított...
Hétköznapi, teljesen normális hangú mozizáshoz tökéletes volt - nyilván nem egy dübörgőmultiplexÉn nagyon szerettem,erre a célra csak ajánlani tudom a HK-t!
További szép napot!
-
_Smooth
senior tag
Köszi, akartam is kérdezni, milyen kábelekre lenne érdemes cserélni a mostani Monster XP-t.
Megnézem majd ezt a Van Damme-ot.
A subnak szerintem megmarad ez a mostani monster (meglepne, ha ezt a Supreme 201A-t ne szolgálná ki - valamiért úgy emlékeztem, a BetaSubot vettem, de végül úgy tűnik, mégse - szal most lecserélem az AVR-t, aztán meglátjuk, mi lesz ennek a sorsa).A taps nem annyira vészes, de figyelmesen hallgatózva hallható, hogy kicsit visszhangzik.
Nem csoda, jelenleg majdnem teljesen üres a helyiség. Mármint polcok, szekrények nincsenek és nem is nagyon lesznek. De gondolkoztam már korábban is "képeknek álcázott" paneleken. Szerintem láttam én is azt a videót. Nem kérdéses, hogy mennyire hasznosak, csak hát ezt nem lehet csak úgy random feldobálni, aztán majd jó lesz, így nálam egyelőre elhalt a dolog.Ami meg az erősítőt illeti, úgy fest, jövő hét első felében elugrom a Marantz SR5008-ért.
Nagyon kíváncsi vagyok már
-
forguet
senior tag
Sziasztok!
JBL Studio 280 újonnan párban 130k-ért ajánlott vétel?
a webshop árakhoz képest nagyon jónak tűnik -
Zsötie
tag
Sziasztok!
Mélynyomó vásárlásában szeretném a segítségetek kérni.
Egy kb. 25m2 helységbe kerülne, és szinte csak film nézésre használnánk.
Egy Yamaha erősítőn lenne. Valamint Quadral hangfalak vannak, elől nagyok, hátul kicsik.
Eddig ezt a kettőt javasolták nekem:
- Klipsch Sub-12HG vagy Klipsch Reference R-112SW
- Yamaha NS-SW300PNFontos, hogy itthon számlával meg lehessen venni.
Köszönöm! -
VoidXs
Topikgazda
Pedig leírta, hogy hall. Ez persze vakteszt nélkül nyilván nem kezelhető tényként, de olyanokat szokott művelni egy AVR-es dekóder (helytelen csatornahangerők, Dolby irányelvekkel szembeni újra-EQ-zás, dinamikakompresszió a beállításoktól függetlenül), amik miatt már eleve be kellene tiltani.
-
hm15
senior tag
válasz
Formaster
üzenetére
Szvsz neked nincs szükséged PC oldali dekódolásra, felesleges az ac3 filter is, egyszerűen a beállításaid rosszak, ezért megy ki PCM. MPC-ben directshow audio: belső audio renderer, azon belül exclusive wasapi kimenet, LAV-ban pedig minden bitstream. Ennyi az egész és belenyúlás nélkül kimegy, erősítő nem PCM-et kap majd. Az más kérdés, h lehet PC-vel dekódolni PCM-be, de szerintem neked felesleges.
Hardveres GPU is megy W10-en, legújabb LAV és D3D11 native-ot próbáld. N verziót nem érdemes médialejátszónak használni.
-
törölt tag
Hello!
(Még egyszer megkérdezem, az előző accomba nem tudok belépni)
Házimozi erősítő vásárlás előtt állok.
Többet is találtam, használtan venném, szerintetek melyik vassal járnék a legjobban

Marantz SR6003
Marantz SR5008
Onkyo TX-NR906
Onkyo TX-SR875
Onkyo TX-NR626
Onkyo TX-NR709
Onkyo TX-NR1008Aki ismeri nagyjából ezeket, szeretném ha tudna javaslatot tenni

Köszönöm.
-
Formaster
addikt
válasz
VoidXs
üzenetére
HC-t használtam, de a váltás azért kellett, mert rettentően idegesített, hogy a HC-ben win10 N alatt nem aktiválható a hardveres GPU gyorsítás, a CPU meg befűtött és túl hangosak voltak a ventik.
A LAV is aktív, de az AC3 filter is elindul a filmel együtt. Gondolom ez a LAV-ot kilövi, a kérdés, hogy ez mennyire lesz negatív hatással a hangzásra. Szerintem ez az AC3 filter eléggé egyben van, de itt már kimerült a lexikonom

(#36696) BBéci: értem, gondolom a beérkező jel típusa miatt nem használható a DTS mód, gondolom semmi szükség rá.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
Formaster
üzenetére
Ha filtert használsz, már nem működik a pass-through, és jobb is így, mert a PC-s dekóderek jellemzően sokkal jobbak bármelyik hardveresnél. Nemrég kipróbáltam az MPC-BE-t, beállításokban sehol nincs a HC-hez képest, maradtam inkább annál. Ha a legfrissebb dekóderek kellenek, használj LAV szűrőket.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Vadi új, 2 év garanciás, Sony PlayStation DualSense 5 kontroller
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910, 100% Akksi
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Aprón! Egész jó ár sztem érte! 260k SR6012-ért... és gondolom jobb mint az 5xxx marantz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A magyar sávok nagy része AC3 kódolású, ami ugye Dolby Digital. Ha az angol sávot indítom ami TrueHD, akkor azzal bővül a rendszer, ha DTS-HD hangsávosat, akkor azzal. Szóval az AC3 esetén csak Dolby Digital mód, MultiCH vagy sztereó van. Ami érdekes, hogy régebben lehetett választani DTS Cinema/Audió módot is, azóta a driverekben nem történt változás, hacsak valamelyik filter nem piszkált bele