- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zigi
senior tag
"bármilyen impedanciájú hangdobozt csatlakoztatunk hozzá, erősítőn 8 Ohm az ajánlott beállítás"
Aha persze. 8 Ohmos erősítőhöz 4 Ohmos hangszórót köt és már meg is van miért melegszik az erősítő és kapcsol be a ventilátor. Azért mert van benne védelem, még nem azt jelenti hogy szereti.... -
mpo
veterán
Nem lenne jó, ha félreértenélek.
erősítőn 8 Ohm az ajánlott beállítás.
Ezen a képen a 8 Ohm default (alapértelmezett), te ajánlottat írsz, ami nekem félreérthető.
A Dali Spektor 6 minden eleme 6 Ohmos, így arra állítottam be az erősítőn.
Helyesen cselekedtem?Csak két hete van meg a szett, nem szeretnék benne kárt tenni, még akkor sem, ha a hangzás rosszabb lesz.
-
Tufa_
aktív tag
alacsonyabb impedanciára állítással behúzzuk az erősítőn a kéziféket, csökken a dinamika és a leadott teljesítmény, vagyis rosszabb lesz a hangzás.
Ha csokkentjuk az impedanciat, miert csokken a leadott teljesitmeny? A torzitas novekedesevel tisztaban voltam, ergo rosszabb lesz a hangzas, de ugy tudtam hogy a leadott teljesitmeny no ebben az esetben. SPL-es idoszakombol, mindig arra torekedtunk hogy csokkentsuk az impedanciat hogy noveljuk a leadott teljesitmenyt. Ott persze nem szamit hogy mekkora torzitas mivel a jel mindossze 1-2 mpig megy.
-
BBéci
legenda
"ha valaki AVR-t cserél, nem kellene megnézni, hogy az AVR-ben hogy van beállítva a hangfalak Ohm értéke?"
Bizony meg kell nézni, mert bármilyen impedanciájú hangdobozt csatlakoztatunk hozzá, erősítőn 8 Ohm az ajánlott beállítás. Errős sokszor volt szó, de elismétlem: alacsonyabb impedanciára állítással behúzzuk az erősítőn a kéziféket, csökken a dinamika és a leadott teljesítmény, vagyis rosszabb lesz a hangzás.
-
kene84
aktív tag
Sziasztok,
BF alatt vettem egy ilyet MA300
Jelenleg egy H/K 360-as erősítőm van hozzá. Megfelelő párosítás ez így vagy másik erősítő kellene hozzá?
Köszi -
_Smooth
senior tag
-
mpo
veterán
válasz
zsoika #37784 üzenetére
Tegnap nem szóltam bele, mert nem értek hozzá, de ha valaki AVR-t cserél, nem kellene megnézni, hogy az AVR-ben hogy van beállítva a hangfalak Ohm értéke?
------A mai nappalibútorok nem segítik a centerek elhelyezését a fronttal egy magasságban az tuti.
A tévém 80 cm magas, ha letenném, a most divatos 40 cm-es bútorra (ez alacsony egy tévéhez), akkor a center 120-on lehetne, de a tv-hifi szekrényem 60 cm magas, így a 15 cm magas center 45-re kerül és közelebb lesz.
A tv képernyő közepén mégse lehet a center, pedig az az ideális magasság.Szerencsés vagy a vászonnal, mert ott a magasság és a távolság is megoldható.
-
-
mpo
veterán
Elképzeltem a mozit, amikor a vászon a hosszú falon van.
Sokan néznék rossz szögből, ha a vászon mérete maradna.Egy otthoni kétszemélyes mozinál, ha UHD tv a megjelenítő és 4K a tartalom, akkor a nézési távolság az egészet "összenyomja" (az ITU körre gondolok).
Egy 55"-os tévénél 2 m lesz a nézési távolság és a frontok is kb. ilyen távolságra lesznek, ebben az esetben a rövid vagy hosszú falon is lehet és még a surroundoknak is lesz hely egy 3,5 m széles szobában.
A center optimális elhelyezése a köríven és magasságban is szinte lehetetlen, ezt csak vászonnál lehet kivitelezni.
Jól látom? -
-
zsoika
addikt
"a kioltás és az állóhullámok elkerülése érdekében." ne ülj középre.
A keresztben azért nem jó pl. az én esetemben , mert a fejem a falnál van ...tehát nincs tér mögöttem( feldúsítja a hangot) + a projektornak csak 84" -os vásznat tudtam venni mert 3,5m -ről ennyi a gép tudása.....4,5m-en lenne az ideális de az már a szomszéd nappalija.Nem tudom lzrlaca-nak mekkora keresztben a nappali . lehet elég a projektorhoz...legfeljebb le kell szerelnie a polcokat hogy nyerjen egy kis távolságot. Hang szempontjából mindkettő jó szerintem ,de az első nekem nappalisabb.
-
zsoika
addikt
válasz
Gigi01 #37774 üzenetére
Mennyi tartalék van még az erősítőben? kb. hány %-on hallgatod?
(#37768) lzrlaca: Az első nekem jobban tetszik de ha lesz projektor a későbbiekben akkor meg a második.
Szerencsés vagy hogy így tudod forgatni ....én most szívok a projektorral, mert keresztben vagyok és nem hosszában. -
Gigi01
őstag
Jelenlegi rendszeremnél,ha hangosabban hallgatom,erőteljesebb effekteknél lekapcsol az erősítő,és a fázisjel villog.Kábelek,minden átnézve.Csak ennél az erősítőnél van ez a hiba,ennél hangosabban is szoktam hallgatni más avr-el.Valami tipp?
-
mpo
veterán
1 AVR-
1,5 5.0 szett
1 sub
0,2 kábelek
---------
3,7 vagyis, ha 100e Ft az erősítő (1 egység), akkor a vége 370e Ft.
Ha a Denon+Dali megvehető 370-ért, akkor 1 egység 148-ra jön ki.
Ha külön-külön vennéd, akkor 170+300=470 lenne.
A sub kb. 100 ezer, kábelek 20 ezer és máris 490 ezer Ft a teljes. -
2xar
tag
Vagyis azt mondod hogy az MA 300 vagy a Dali Spektor 6 mellé ne spóroljak az erősítőn.
Amúgy ez a JBL+Onkyo szett sajna nem helyezhető kosárba, "Előrendelhető" a készlete. Azt hiszem, csak amolyan beetető árnak rakhatták ki ennyiért, mert a reális minimum ára 260k helyett valahol 330k körül lehet. Túl szép volt ahhoz hogy igaz legyen 260k-ért.
-
L.L.
senior tag
Mostanában sokan kérdeznek itt a topikban az elhelyezéssel kapcsolatban. Ma én is tologattam a bútorokat, hogy a 45m2-es téglalap alakú nappaliban, hogyan lenne jobb a hangfalak elhelyezése. Szerintetek az alábbi kettő közül, melyik az optimálisabb? Az asztalok lámpák, surround hangfalak elhelyezkedését ne nézzétek. Köszi
[link] -
sanyi_386
csendes tag
válasz
zsoika #37737 üzenetére
zsoika , VoidXs , köszönöm a tanácsot, megfogadom, már elkezdtem utánanézni az mp-knek.
mpo
A minix U9-H-t már korábban is kinéztem magamnak, de miután az androidos tv-kre is megjelent a Kodi tavasszal, nem akartam befektetni egy ilyen kis box-ba a hangprojektor miatt, most viszont már más a helyzet
Anno az Nvidia Shield-et is sokan ajánlották, bár az már egy kicsit drága ...
Extremeaudion-n volt akciós Klipsch mélyláda, de hajnali 3-kor mikor keltem melóba, már elfogyott...
Már keresek vmi alternatívát, pl mi a vélemény a Jamo J12-ről? Ahogy nézem a paramétereit, gyakorlatilag ugyan az mint a Klipsch R-12SW.
Amúgy jó lenne az Atmos sugárzó is, de már így is durván túlléptem az elején megbeszélt anyagi keretet, de ami késik...
koerwike77
Azt hiszem az én skiccemet láthattad
Az egész területet kell figyelembe venni, de mi is a 820f 5.0-át vettük meg, bőven elegendő, bár a hangzás nem olyan a konyhában mint amikor a kanapén ülünk
, de nagyon jó "mozi élményt" nyújt csak elég kevés a mély sub nélkül..
-
2xar
tag
Egy ONKYO TX-SR373 nekem sztem bőven elég lenne az MA 300 mellé is, ha már a JBL-el is azt adnák. Az megvan 100k-ből, vagyis az MA-val együtt 430-ből megvan a szett.
Ez a Denon X1500 nekem sztem felesleges. Csomó olyan funkciót tud, amit én nem használnék ki, lévén csak PC lenne rákötve, semmi más. Ennél az Audio Mekkánál lehet alkudozni? Egy olcsóbb erősítőt (pl. az Onkyo) is lehet vajon tenni mellé, 320-330k-ért? De akkor még mindig nincs mélynyomó. Megér ez vagy akár az MA 300 ennyit a JBL-hez képest?
-
2xar
tag
Sziasztok!
Első rendes házimozi szettem vásárlásán gondolkodom. 20nm szobában kellene valami, amivel leválthatom a jó öreg Z5500-at. Filmnézésre és elektronikus zenére én azt is megfelelőnek találom, de szeretnék hangszeres zenét is hallgatni, arra meg nem nagyon alkalmas. Ugyanakkor nem szeretnék lemondani az erőteljes basszusról sem, úgyhogy mélynyomó mindenképp kellene.
Az új szett is PC-ről lenne hajtva, Xonar D1-el, monitornak pedig egy 55KS7000-et használok, ha ez számít valamit. Jelenleg HDMI-n a TV-re van kiküldve a hang és onnan küldöm át optikain a Z5500-nak.
Tehát innen kéne előrelépni vmi olyan szettre, ami egy Apocalytica számnál is ugyanúgy ki tudna váltani valamilyen "hűha" érzést. Bár mondom, a Z5500 miatt alacsony az ingerküszöböm ilyen szempontból.
JBL 170-et néztem, úgy látom ezzel az ONKYO TX-SR373-al 260k-ért elég jó áron van és ha nem muszály nem is nagyon költenék többet. A következő ami még megfogott (már csak külseje miatt is), az a MA 300-as szett. Bár ehhez még egy erősítő is kellene és úgy azért már elég sokkal drágább mint a JBL.
Melyiket ajánlanátok? A MA-hoz milyen erősítő javasolt? Esetleg (árban) a két rendszer között valamit, ami elkerülte a figyelmem?
Köszönöm előre is!
-
szaki1986
tag
válasz
I'am Dony #37757 üzenetére
Köszi a tippet!
Igazából nincs kizárva részemről a hangfalcsere sem. Most egyelőre csak erősítőt nézegetek, de később lehet lecserélném a JBL-eket. Mi lenne az a szett szerintetek kb. ami passzolna egy ilyen 2-3 ezres Denonhoz? Illetve mennyit kéne minimum rááldozni? Olyan 300-400 körül kapni már vmi vállalhatót?
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Rákérdeznék itt is, haladó topikban nem nagyon kaptam választ.
Szóval, a kérdésem röviden annyi lenne, hogy olyan 200 k körül (+/- pár 10 ezer) van-e best buy erősítő szerintetek.Hosszabban kifejtve: Van nékem egy 5 éve vásárolt H&K AVR 265 + JBL Studio 180+130+120 5.0 + Proson Rumble R-12 sub szettem. Az erősítő azonban szerintem a végét járhatja, 2 hónapja javították (végfoknál elvileg "elmásztak" a feszültségek ezért forrósodott és kapcsolt le), most meg már 1 hónapja megint a szerelőnél van, mert most meg vmi tranzisztor párt kell bele rendelni ami nem is biztos, hogy fog működni vele (ne kérdezzétek, sztem homály a szerelő...). Szóval lehet, hogy végleg kimúlt a gép, de lehet van még vele pár hónapom
.
Szóval ha cserére kerülne a sor, akkor egy ilyen szetthez ti mit ajánlanátok? Kb. csak filmnézés + játékra van használva. Persze zenét is hallgatok rajta, de nem ülök le elé végighallgatni egy koncertet pl., szóval az nem igazán fontos.
Én egy Denon X2500H-val szemezgetek, de nem tudom mennyire lenne jó párosítás a JBL-ekhez. Lehet vmi Onkyo célszerűbb lenne, de most nagyon nem vagyok képben erősítő ügyileg.
Ja, és mindenképp csak újat vennék, használt kilőve.Előre is köszi a segítséget!
-
I'am Dony
őstag
válasz
LeGoka89 #37750 üzenetére
Nem, nem...
A boxból egy HDMI-vel csatlakozz az AVR pl. "media player" v. akármelyik bemenetéhez. Az AVR-ből az ARC HDMI csatin tovább a TV ARC jelölt HDMI-hez és pont. Nem kell még egy HDMI a box és a TV közé. Az AVR-en pass through engedélyezed a kívánt eszközre és kész. -
LeGoka89
újonc
válasz
I'am Dony #37734 üzenetére
Egy CSL narrow box 4k line nevű mini pcm van jelenleg és ezen sajnos kevés csatlakozási lehetőségem van.. egy hdmi,egy vga és egy 3.5mm jack áll kép és hang átvitelre tehát akkor ugy kellene hogy minden működjön hogy egy hdmi kábelt bekötni az erősítőbe, majd egy hdmi-t a pc-től a tvbe amit persze gy vga adapterrel tudok csak megoldani.. és akkor igy meglenne a hang is meg a kép is? Másképpen nem tudom elképzelni az összekötést, mivel a pcn nincs optikai kábel csatlakozo sajnos...
-
mpo
veterán
-
törölt tag
Sziasztok.
Nemrég láttam egy "amerikai konyhás" szoba rajzát rakta ide fel valaki, hogy tanácsot kérjen. Mivel az enyém is hasonló elrendezésű, összesen 9 X 5 méteres, téglalap alakú, a következő elrendezéssel, [link] szeretném megkérdezni, hogy házimozi komponensek választásakor mekkora területet kell figyelembe venni? A hangfalak által behatárolt kb. 25m2, vagy a teljes 45m2-t? A hallgatói távolság a hangfalaktól 3-3,5 méter. Hirtelen felindulásból, vásároltam egy klipsch r-820f szettet, és félek nehogy sok legyen a szobához mérten. -
mpo
veterán
válasz
sanyi_386 #37736 üzenetére
Nálam Minix Neo U9-H (SD Card-on CE+Kodi) + Denon X1500 + Dali Spektor 6 5.0 + Dali Alteco + UHD tv.
Elolvastam az "Útmutató a basszus hangok kezeléséhez" cikket és előbb-utóbb lesz mélyláda.
Minix-ről itt tudsz tájékozódni, mivel csak egy Kodi működik rajta, nem sok hozzáértést igényel:
[link]Az is lehet, hogy ilyenné teszed:
[link] -
BBéci
legenda
válasz
stingy2 #37744 üzenetére
Egyiket sem ajánlott falra szerelni, mert az agyoncsapja a hangzásukat.
A három közül egyértelműen a Focal a legjobb hangú, az Indiana pedig leginkább bulira való, ezt a DJ (Disc Jockey) név is mutatja.
Nem hiszem el, hogy 25 négyzetméteres szobában nem férnek el álló hangdobozok. -
stingy2
senior tag
Sziasztok, helyhiány miatt le kell cserélnem az álló frontokat.Főleg mozizásra használom, meg néha zenére, de akkor nem árt, ha van hangnyomás
).
Erre gondoltam:[link]
Mivel falra tudom csak feltenni, ezért jó az első reflexnyílás. Monitor Audio Bronze 2-t [link]és Focalt [link]néztem, de azokból nem nézem ki, hogy a szilveszteri bulit kiszolgálja kb.25 nm-en.
Van esetleg vkinek tapasztalata ezzel a márkával? Tesztben elég jókat írnak róla:[link] Köszi -
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz
#46129152 #37740 üzenetére
Leírásod alapján egyértelműen a zárt szubládák között kell keresgélned, azoknak többnyire gyorsabb, pontosabb, részletezőbb a hangja, mint a reflexeseké és a méretük is kisebb. Viszont szűk helyre beszorítani a zártakat sem szabad.
Mekkora helyiségban fogod használni és mennyi pénzt szánsz rá? -
törölt tag
Nem a teljesítmény,inkább a minőség miatt milyen Sub ajánlott? Zárt,nyitott, stb. ?Csak a halkabb hallgatáskor is legyen elég mélyhang. Valami olyan kellene,ami állandóan megy, és nem foglal nagy helyet. Gondolom az erősítő Sub kimenetét is lehet állandóra kapcsolni. Egy TEAC AG-15D készülék.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
zsoika #37719 üzenetére
Nem így történt, előszoba szigetelés, teliesites volt a mai feladat, most 'valós' dolgokra költők. A mozi nekem több mint tökéletes, most egy ideje már csak élvezés van, és imadom
Ui, te már voltál nálam, főleg, télen, tudod milyen hideg az előtér. No azt csináltuk meg, fűtés lett beuzemelve és szigetelve lett.
Elég korrekt lett -
sanyi_386
csendes tag
Üdv!
Végre megjött minden és összeraktam. Így amit sikerült összehozni: Denon X1500H + Klipsch R-820F 5.0, kábelnek 4mm2 kácsa audio, mélynyomó még nincs, de már keresem.
Kipróbáltam, szerintem nagyon szépen szól, erő szempontból bőven elegendő a nappali méretéhez. Androidos Sony Tv-nk van, telepítve van a Kodi, ezen játsszuk le a filmeket (film usb-n, tv-be bedug, kodi lejátssza) , HDMI ARC-on keresztül csatlakozik az erősítőhöz. Kérdésem, hogy ez így jó audió oldalról nézve? Vagy érdemes lenne venni egy androidos media box-ot (Minix u9-h + kodi) majd ezt csatlakoztatni az erősítőhöz, majd a tv-be? Lenne változás a hangzás minőségében? Ismerőst megkérdeztem, szerinte felesleges, mert nem venném észre a különbséget... de itt azért sokkal többen vannak akik tényleg értenek is a hangfalakhoz, ezért is érdeklődöm -
plazma tamás
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni: Kisméretű 5.1 házimozi rendszeremen nincs rca sub kimenet viszont van 6 hangszóró kimenet ebből egy a passziv sub. ennek a hangjával nem vagyok megbékélve. Kicseréltem aktiv subra azon van Rca be csatlakozó és 2 front hangsugárzó be-kimenet,ennek egyikére kötöttem az erősitőböl kijövő pasziv sub hangszóró kábelét ,sajnos igy sincs javulás a hangképben nem lett jobb. Tudom a front hangsugárzó kábeleit szokták ezen átfüzni , de én a hangszóró beálitásokban nem tudom kivenni a subbot (hogy az 5 maradékra küldje az alacsony frekvenciát) csak a sub hangerőt lehet állitani . Milyen módon tudnám szerintetek aktivsub-ot rácsatlakoztatni lg 7220bb ra ?
Köszi a tippeket.
-
LeGoka89
újonc
Tvn erősítő van beállitva hangtovábbításként... hdmi kabel pedig ugy van kotve hogy erősitő arc portról tv be arc port és tv hdmi 1 ből pc-be hdmi... tehát másképp kellene bekötni ? A pcn csak ez az egyetlen port van es intel hd -s dologról van szó...
-
Flowtation
őstag
válasz
LeGoka89 #37724 üzenetére
Az új tévénél nézd meg, hogy milyen módra van állítva a hang kiküldés. Engem is megszívatott, mert nem automatikusra volt állítva, aztán néztem mint hal a szatyorban, h mi van. De tényleg a tv-t csak megjelenítőként használd, ahogy írják a szakik.
(#37728) BBéci:
Nekem tudja a DD és DTS-t, igaz optikán és valóban LG, de kellett a fenti beállítás mert akkor tényleg csak PCM-ként érzékelte az avr. -
-
LeGoka89
újonc
Hali mindenkinek! Történt egykis probléma nálam.Vettem egy uj uhd Jvc Tv-t ami arc-n összekötve a yamaha 5.1 erősítővel majd a tvből egy hdmi kabel a pc-be. Eddig igy működött minden gond nelkül marmint az előző tv-vel... volt dolby digital illetve dts hang is... amiota viszont ujratettem a windowst illetve bevan kötve az új tv csak PCM van barmilyen filmet elindithatok, nem reagál.. ugye elötte ugy volt hogy amilyen hangformátum volt a filmen az megjelent az erősítőn.. most pedig fix pcm es persze a hang nem az igazi...valakinek esetleg ötlete? Már nagyon idegesít..
-
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #37721 üzenetére
Mindenképp oszd meg a tapasztalataidat...
-
migabi24
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #37721 üzenetére
Remélem jó cuccokat visz hozzád, és végre megtapasztalod amiről beszélünk😊
-
ctrlaltdel13
őstag
Hozzám jövöhéten jön bemutatni, demózni egy külföldi cég magyarországi importőre hangfalakat. (Mint leendő ügyfélnek)
Javaslata szerint azoknak már megfelelő kábelek kellenek hogy megmutassák igazi tudásukat.
Én mint a Föld egyik nagy szkeptikusa, kíváncsi leszek rá
Azt mondta felvértezi magát, tápkábel,hangfalkábel,elosztó stb, hogy megmutassa mennyi hatása van mindennek még az én rendszerembe is. -
Daywalker
addikt
Üdv!
Van valaki köztetek, aki bf alkalmából vásárolt az octogon audionál? -
törölt tag
Sziasztok. Tegnap tartottunk pár barátommal, egy kis tesztelést nálam. Az erősítők Yamaha rx-v683, és denon X3200W. A hangfalszettek Dali lektor 6, és Focal chorus 615. Ezen a Yamahán csak 1 pontos mérés lehetséges, illetve a Denonnál is megálltunk 3 után, ezek után csak a vágási frekiket állítottuk egyformán, a többi beállítást nem piszkáltuk. Az audyssey a frontokat -4,5 dB, az ypao 0 dB értékre rakta. Mivel inkább a mozi „tudásukra” voltunk kíváncsiak, így csak filmrészleteket hallgattunk. Ami számomra meglepő volt, hogy szinte minden filmnél, és 100%-os egyetértéssel az elvileg kisebb kategóriás Yamaha lett a nyerő, annak ellenére, hogy több helyen is olvastam, hogy a Dali a denonnal érzi jól magát. Ezek után próbáltunk különböző beállítás módosításokat, de a véleményünk nem változott, a Yamaha hallhatóan tisztábban, sokkal több részletet megmutatóan, dinamikusabban szólt. Lehetséges, hogy épp nem az erősítő kategóriájához képest megfelelő hangfalakat választottunk, (bár szerintem igen), de nekem meglepő volt a Yamaha fölénye, a magasabb kategóriás Denonnal szemben. Ezt most csak azért írtam, hogy tényleg érdemes hallgatni arra a tanácsra, hogy vásárlás előtt hallgatódzni - hallgatódzni.
-
BBéci
legenda
válasz
LógaGéza #37710 üzenetére
Azért, mert a hangzást jelentősen befolyásolja a hangdoboz alátámasztása. Számodra sem lehet kérdéses, hogy a padlóra állított, nehéz, stabil, tüskékkel felszerelt állvány nem hasonlítható a falból oldalra kinyúló karhoz.
(#37712) ELACielvtárs
Melegen ajánlom, próbálj ki egy Huskyt! Az is megeshet, hogy utána hatalmas ívben fogod elhajítani az NF-et. -
LógaGéza
veterán
válasz
zsoika #37651 üzenetére
Nem igazán értem, miért rosszabb az, hogy ha fali tartóra rakom (ez vagy ez) a frontokat?
Berendeztem a szobát, de sajnos nagyon jobbra van eltolódva az egész - van egy radiátor a jobb falon, gondolom emiatt érződik így, pedig pont középen van. Valamint ha ledőlünk, esti TVzéshez, ugye akkor a kanapé bal oldalán van a fejünk, így meg főleg nem ideális a pozíció. Viszont ha annyira elmozgatom, akkor kb a bal front a sub felé kerül, ez állvánnyal nem igazán ideális.
Ha sokkal jobban ajánlott az állvány, akkor oké, megoldom. Csak a miértjét nem értem... -
Quetz
őstag
válasz
_Smooth #37706 üzenetére
Nem kap nagyobb hangsúlyt, csak egy normális mélynyomó nem olcsó. Tegyük fel, hogy akarsz csinálni egy minőségi zárt DIY ládát:
- Dayton Audio UM12-22 12" Ultimax : 250 euro
- Dayton Audio SPA500DSP 500W Subwoofer Plate Amplier with DSP: 460 euroMár most 230k forintnál tartasz, és még a láda maga nem készült el. Ha más gyártja le neked, akkor 50-100k még benne lesz. Ha pedig ugyanezt a minőséget felkapott gyártótól keresed, akkor 850-900 euro a kezdő ár, de azért még nem kapsz DSP-t.
-
_Smooth
senior tag
Én elhiszem Neked, bár párszor átfutottam már én is, meg máshol is találkoztam a sztereo-házimozi erősítő aránnyal, illetve az AVR-5.0 aránnyal. De a subra még sehol - most lenyitottam újra az összefoglalót, kétszer végiggörgettem, egyszer próbáltam keresővel is, de ezt nem látom. Vak vagyok.
Mindegy, ettől még számomra rendkívül fura, hogy a mély ennyivel nagyobb hangsúlyt kap pl egy centerrel vagy fronttal szemben.
-
_Smooth
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia