- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Okos Otthon kezdőknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
cheatergs
senior tag
Szemem láttára, ebben a pillanatban döglött meg az Aerocool hátsó gyári ventije (levettem az oldallapot, elkezdett kerregni, aztán leállt->lehúztam). Pedig két napja kötöttem be újból.
Mindegy, épp ide akartam írni, szóval a kérdésem az, hogy milyen ventit ajánlotok helyette, mert halkan ciripelt és nem sok levegőt szállított. Kicsit zavarban vagyok, mivel az átmérője 16 centi, pedig én azt hittem, ide 12-eseket raknak. Vagy rosszul mérek valamit?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
hfrankee #4294 üzenetére
Nos, ahogy számoltam arról az egy ágról akarnál leszívni 6.96Wattot/0.58Ampert. Ami azért nem kevés, de papíron ki kéne bírnia. Én biztos nem használnám, így, mert a VGA és a CPU is eszik rendesen és az a táp sem képes csodákra. Szóval lehet így használni, csak nem ajánlott.
De ugye avval tisztában vagy, hogy nem tudnád vezérelni így, mert 3 ventinek ua. voltot adnál, így csak egyben tudnád őket vezérelni. Ezekből 2db 4 pines és egy 3 pines ami megint csak gubancot okozna.
smiti: Egy valamit tudni, hogy jó borsos az ára és max fordulaton azért már van rendesen hangja. Egy valami ami igazán mellette szól, hogy az első normális folyadékcsapágyas 140mm-ből.
-
smiti
veterán
A 140 mm-es Noctua ventiről lehet már tudni valamit ?
-
Henk
veterán
Hát szerintem mindenképpen érdemes legalább 2 ventit tenni egy házba. Elöl egy be és hátul egy kifújót. Ha halk kell és nem akarsz rá túl sokat költeni akkor a Coolink Swif2 vagy az Englide n. zero hydro szériát nézd meg. Előbbiből 800 és 1200, utóbbiból 1000 és 1200rpm-es van.
hfrankee: ez leginkább attól függ milyen ventiről van szó. A lapoknál is meg szokták határozni, hogy egy csatira mekkora fogyasztó köthető. Én is használtam így egy darabig, de ha megtudod oldani akkor ne köss rá ennyit. Átalakítóval tápról is tudod üzemeltetni őket, ha nincs a lapon több szabad csati.
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintem hátulra rakj be egy 800-as Swif 2-t vagy egy Englide n.zero 1000eset. Ha ezek a ventik elég halknak bizonyulnak, akkor előre is rakjál egyet amelyiket vettél.
A winyót fogja valami hűteni?
hfrankee: Milyen ventiket fogsz rádugni? Tuningolod a VGA-t vagy a procit?
-
hfrankee
senior tag
Hali!
Kérdésem az lenne,hogy lehet e egy alaplapi fan slotról(CPU) 3 ventit működtetni.Tehát nem probléma az Y elosztónak az egyik ágára még egy Y elosztót rakni és arról a harmadik ventit szabályozni?!
Kösz -
csika
tag
Sziasztok!
Egy halk gépet tervezek venni.
A házam maradna a mostani, chieftech bigtower (táp felül).
A procin egy Mugen2 lenne, VGA pedig 5770 Vapor-X.
A tápegység is egy halk Enermax lesz majd.
A kérdés, hogy a ház szellőztetésére milyen ventiket ajánlatok? Kevesebb venti, kevesebb zaj elméletet vallom ... :-) Van olyan aki szerint házventi nélkül is működhet a dolog. Én maximum 1 vagy 2 db 12cm-es ventit tervezek a ház hátuljába.
Mi a véleményetek? És mit javasolnátok? -
Vasinger!
nagyúr
Hát kinézetre nem fogsz csalódni, nagyon erős a fénye, de e mellett többet is fogyaszt, mint egy átlag venti.
Halknak nem mondanám, mert teljes fordulaton turbina hangja lesz már kb.
De mivel PWM-es, ha jól veszem ki a honlapból, ezért a CPU hőmérséklete alapján fogja lineárisan növelni a fordulatot, szóval terhelés alatt fogod igazán hallani.A csapágyazás elég tartósnak néz ki, de igazán véleményt nem nagyon tud senki sem mondani, hiszen elég új termék.
-
Sider
csendes tag
Erről a ventilátorról mi a véleményetek? A ház elején jól mutatna.. Mennyire hangos?!
-
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
Gondolkozom, hogy lehet egy Scythe Kaze Q-t fogok venni, de az csak 5 V-ig tud szabályozni. Arra lennék kíváncsi, hogy 5 V még is mire elég? Minden venti elindul azon a fordulaton?
És ezt hogy is kéne kiszámolni, hogy x volton mekkora lesz a fordulat?
Ha van pl egy 1200-as venti, akkor 5 V-on: 5/12*1200?Kikapcsolni a ventit nem akarom mindennapi használatkor, csak akkor kéne, ha pl tesztelném a ventiket, nem kéne lehúzni őket a tápról...
-
hfrankee
senior tag
Rendben és köszönöm!
Közben találtam gyári ventit,de kicsit drága!
Üdv -
MattX
tag
Valakinek véleménye, vagy sejtése a silverstone ventikkel kapcsolatban? Silverstone SUBCOOL12-t néztem!
-
hfrankee
senior tag
A tápnak,legalább is azt irták!
FSP Bluestorm 400W] -
Henk
veterán
válasz
hfrankee #4268 üzenetére
Nem tudom ilyen ventit tudsz e venni valahol. De bármilyen venti jó hozzá ami ugyanezt a légszállítást tudja, esetleg -10%-ot legalább. 12-es legyen és lehetőleg ne csúszó csapágyas mert az a vízszintes működést nem annyira bírja.
tome.jr: hát nem hiszem, hogy a ventinek lenne baja, ha amúgy lapról működik. A szabályzó ugyanúgy csökkenti neki a fesz-t mint a lap és így tudja csökkenteni a fordulatát. Ha jól van rádugva szerintem működnie kéne, mondjuk nehéz is máshogy rátenni mert a csatin van 2 kis fül ami megadja a helyét. Nekem sincs más ötletem már, esetleg próbáld meg lapról szabályoztatni a ventit, hogy úgy működik e, de ne 4 tűs csatiról.
rapiddani: ha a tápra kötöd akkor full fordulaton fog menni, lapról esetleg szabályozható. Amúgy mindegy.
-
rapiddani
tag
Sziasztok!
Annak van jelentősége, hogy a ház ventit a tápra kötöm, vagy az alaplapra?
Hova szokás kötni?Köszi
-
törölt tag
Vasinger!
Üdv.
kipróbáltam a Coolink Swif2-tip. PWM-es ventit amit ajánlottál, és nagyon meg vagyok elégedve. Köszönöm szépen!
-
hfrankee
senior tag
Hali!
Ugy tűnik a tápom (FSP400-60THN-P) ventillátora kezd kimulni.Vibrál és rezonáltatja az egész gépet,kiszűrtem,hogy ő a ludas.
Az lenne a kérdésem,hogy tud e vki olyan helyet ahol gyárit (Yate Loon d12DSH) asszem ilyen,lehet kapni?
Vagy kicserélhetem bármilyen hasonló paraméterű ház ventillátorra?!
Kösz és üdv -
MattX
tag
Hella! Noiseblockerekről tudsz valamit Henk?
-
Henk
veterán
A Noctua a valóságban talán gyengébb kicsit mint a Coolink. S-flex-ből van elég magas fordulatú is, de az értelemszerűen hangosabb is. AC sem gyengébb náluk csak hangban. Ezért nehéz így választani mert a honlapon lévő adatok a legritkább esetben valósak.
A pwm-es ventit is tudod oda dugni mint a 3 tűs ventiket csak elképzelhető, hogy a lapod nem tudja szabályozni és full fordulaton fog menni.tome.jr: nálam is pwm-es ventiket vezérel a 3 tűs szabályzó és megy gond nélkül. Milyen ventid meg szabályzód van?
-
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Van valami módszer arra, hogy PWM-es ventit 3 tűs csatlakozóval rendelkező ventszabályzóval állítsam be a megfelelő fordulatra? Ha rádugom a 3 tűs átalakítóra akkor nálam maxon pörög és nem lehet szabályozni a fordulatszámot.
-
Henk
veterán
A swif2 valóban az egyik leghalkabb, a pwm-hez adnak is Y elosztót, a másik 2-höz nem tudom, de szerintem nem. Nem tudom mennyi ventit akarsz végül rákötni, de az előlapi panelra potinként 2 mehet nyugodtan elosztókkal. Én ennél többet már egy potira nem kötnék, de így is tudsz 8 ventit vezérelni róla.
Gondolom arra sem akarsz sokat szánni. Ami jó minőség és olcsó az a Scythe Kaze Q, ennek annyi hátránya van, hogy nincs rajt kijelző és 3,5"-os helyre építhető.
Ha nagyon messze van az előlaptól a radi akkor a hagyományos hosszabbítók nem biztos, hogy elérnek, de a CM-nál mintha láttam volna 70cm-et, bár még az is rövid lehet. Ez talán házilag lenne a legcélszerűbb megcsinálni.Mans20: ilyen venti tartó alkalmatossága van a CM-nak és a Lian Li-nek is, bár ezek nem szoktak olcsók lenni, meg nem vagyok biztos, hogy a házadba beépíthető. Nézz körül a Pc Gear-nél ott láttam pár félét. Vagy marad a barkács.
-
zolo96
tag
Hali!
A Swif2 tényleg halk.Köszi a tanácsot Vasinger!
-
Henk
veterán
Scythe S-flex elég halk és létezik belőle 3-4 különböző fordulatú, azzal biztos nem nyúlsz mellé. Mondjuk elég drágák is. Aztán a már említett Noctua is jó lehet vagy Coolink swif2, ezek olcsóbbak valamivel. Még olcsóbban az AC valamelyik 9-es ventije. Nem akarok pontos típust mondani mert nem tudom nálad mi a halk. Nézd meg őket aztán ki tudod választani melyik lenne a legmegfelelő.
-
-
Mans20
addikt
Van valakinek ötlete arra hogy hogyan lehet beoperálni egy 12 es ventit az 5.25 ös helyre?mert legfelül van egy író,és az alatt még van 3 hely,oda kéne berakni.
-
somasz
addikt
Tiszteletem!
Van egy nagy, 9 ventilátort fogadni képes radiátorom a gép jobb oldalán. Gondoltam, hogy teszek rá pár ventit, 9-et még valószínűleg nem, de mondjuk 4et kezdésnek. A kérdésem arra irányulna, hogy hogyan tudnám megoldani a kábelezést Coolink Swif2-es ventiket szeretnék, úgy hallottam, ezek elég némák, lehet, hogy szabályozni se kéne őket, de légyszi mondjatok valami faya kis szabályzót hozzájuk, meg kábelhosszabbítókat!
Lehetőleg maradjunk alacsony költségvetésen!
És érdekelne, hogy a hosszabbítókat hogyan vigyem be a házba? Illetve kettesével/hármasával lehet-e összekötni a ventiket, hogy csak kevés hosszabbító legyen.
Mik a hátulütői ennek az elgondolásnak?
Válaszokat köszönöm! -
Cobra.
őstag
Akkor átfogalmazom a kérdést
Melyik jelenleg a legnagyobb légszállítású 92-es ventillátor, aminek alig van hangja? -
Henk
veterán
Hát nem iazán találtam olyan ventit ami ezt tudná. Esetleg a Noctua NF-B9, de köztudott, hogy a valóságban nem tudják azt amit a gyártó a honlapon feltüntet. Ezzel a Glacialtech-el kapcsolatban is vannak kétségeim. Az s-flex meg a swif2 sem tudja ezt pedig a legjobbak közé tartoznak.
-
agemate
addikt
Van a házámban (jobban mondva az AC S1-emen) egy Arctic Cooling 12 cm-es venti, ami 3 tűs alaplapi csatlakozóra van rádugva.
Hogy tudnám szabályozni a fordulatszámát Win7 alól?
-
Henk
veterán
Én ezt a fajta Coolink-et használom, nekem kicsit halkabbnak tűnik mint az Englide. De azért ajánlottam a fix fordulatút mert a P-t valahogyan szabályoznod kell, különben mindig full fordulaton fog menni, ami ennél 1700rpm, úgy már nem halk. Szabályozhatod bios-ból ha a lapod tudja vagy esetleg előlapi panelról.
-
-
TB
tag
Halk vagy nagy légszállítású legyen, esetleg a színére valami kritérium?
Ha lehet,akkor valami aranyközépút lenne a legjobb!Hangra nem igazán vagyok érzékeny!Szóval nem baj,ha nem ultrahalk,de azért ne is süvítsen.Eddigi gépeimben sosem volt házventi,így nincs semmi viszonyítási alapom. Színe mindegy.
-
Cobra.
őstag
Sziasztok, nekem meg egy viszonylag halk, de nagy lékszállítású 92-es kéne. Most egy Glacialtech van bent, ennél lehetőleg ne legyen hallhatóbb, de több levegőt szállítson. És lehetőleg ne világítson és ne legyen 5e Ft
-
TB
tag
Sziasztok!
2k körül kéne egy házventi előre,hogy hűtse a vinyókat!Ház:Gigabyte Luxo X140!
Mit ajánlotok hozzá? -
Mans20
addikt
Est
a kész gyerek
Valakinek van ultra kaze 1000 res?mennyire lehet hangos?inkább a motorhang érdekel,mert 1000 ren nem lehet olyan nagy szélzaj.
-
Vasinger!
nagyúr
Én egyébként azért nem vennék ilyet, mert nem tekerős. Mire eljutsz a menüben, hogy ezen a ventit, ennyit akarsz állítani stb. az egy év. Ellenben egy tekerős, potissal azonnal tudod állítani azt.
De ha Neked olyan szabályozó kéne, ami teljesen automata, akkor talán ez jó választás lehet.
-
Henk
veterán
Proci hűtőre szerintem érdemesebb pwm-es ventit tenni mert azt a lap tudja szabályozni, így megfelelően halk, de tartalék is marad benne. Noctua nincs ilyen, Scythe-ból van, de nem tudom az mennyire a halk kategória. Coolink swif2 120P vagy AC 12025 pwm, ezek jó árban is vannak. Ha mégis fix fordulatút akarsz akkor az Englide hydro széria is jó lehet. Vagy a már említett Noctua és Scythe S-flex, de ezek jóval drágábbak.
-
Abri
senior tag
hy all
12cm halk ventik kellenének elfogadható levegőszállítással
1-2 kellen a Hyper 212 -mre, illetve a házba.
Az Arctic Cooling-okat néztem, azok milyenek?? -
Vasinger!
nagyúr
Én ennyiért már nem ezt a szabályozót venném. Egy sokkal megbízhatóbb márkát ajánlanék: Scythe.
Hasonló tudású a KAZE SERVER vagy a KAZE MASTER,
eddison: Azt hozzáteszem, mint egyetlen negatívum, kicsit nehezen tekerhető rajta néhány potméter. De egy kis olajozással sztem megoldható.
-
aram01
nagyúr
sziasztok kikérném a véleményeteket erről a venti szabályzóról egy CM 335-be lenne,egy tx3-at két 120-as ventit szabályozna egyenlőre később talán még 1-et a ház oldalán attól függ mennyire lesz meleg nyáron
-
eddison
csendes tag
válasz
Vasinger! #4186 üzenetére
Hali!
Köszi a hozzászólást...de mintha I"isteni sugallat" lett volna, ugyanezt a típust rendeltem meg,ami a hétvégére jön meg...És olcsóbb, mint ez a hu*yom revoltec...
Hétvégén teszt, aztán meg majd mondom a többit....
Addig is butting on windó, odapittyent neki egy ente aztán go ofic (laikus 50-es lamer user haveromnak VNC közben) -
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Tothgera30 #4219 üzenetére
Az kit érdekel?
Neki ledes kell. Ha megszakadsz sem fog ésszerű dolgot venni. Neki a látvány a lényeg, kész.
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Tothgera30 #4217 üzenetére
De a swif az nem ledes. Neki meg az kell. Hiába zöld. Az idézeted nem értem, nem láttam a filmet.
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Tothgera30 #4214 üzenetére
Az nem zöld ledes. Neki meg az kell...
-
-
Vasinger!
nagyúr
Én is sokat néztem azt a ventit, de nincs az a pénz, hogy ennyit kiadjak egy ventilátorért, ha még dalolna se...
Szerintem ha felkeresed OC kollégát, hisz övé az oldal, egy Logoutos tesztre biztosan kölcsön adná, már csak azért is, hogy népszerűsítsd az oldalát, mert a végére oda kell majd tenned.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Tothgera30 #4194 üzenetére
ja tényleg
Henk
Hangjára én is kiváncsi lennék, de ennyi pénzért csinálhatnak valami jó ventit már -
Himym
senior tag
Nem baj nem szeretnék csalódni.
Ahoz túl drága ( nekem )
Esetleg ehez van tapasztalatod ehez adnak 4pin adaptert. Revoltec Lüfter - Dark Green Színe is egészen jól néz ki és az ára ebben a boltban drága de szerencsére van másik ahol olcsobb. Ez hangosnak minősül?
-
Henk
veterán
Hát ha ilyet akarsz akkor áldozni kell rá. Én iXtrema-ból a sima (arany lapátos) verziót vettem még 6,5k-ért, egy nagy sz@r volt, iszonyat hangos volt, hiába reklámozták, hogy 11dBA.
4208: nem ezt a típust próbáltam, csak az is SilenX iXtrema volt. nekem az nagyon nagy csalódás volt, főleg azért az árért. Attól még ez lehet jó. -
Henk
veterán
Ezek szerint létezik ilyen kábel.
Működni fog vele, de oda kell figyelni mert a lapnak is meg van határozva, hogy egy csatin mennyi A-t tud és ezt nem kéne átlépni a ventikkel. De biztos menni fog mert én is próbáltam már egy csatiról 4 ventit hajtani, de azért ez nem követendő példa.
Az érintkezők szerint igen, de ő valószínű a műanyag csatlakozóra gondolt. -
Himym
senior tag
Akkor amit én linkeltem kábel ha abba dugok 4 ventit vagy 3mat és azt rá a pwmre az úgy működni fog akkor?
Ez a kép amit Vasinger adott nem véletlenül 'anya' ? -
Henk
veterán
A 4 pines alaplapi csatira rá tudod dugni a 3 tűs csatit, gond nélkül. Viszont olyat ami ebből 4 fele oszlik még nem láttam. Gondolom 4 ventit akarsz erre az egy csatira kötni, alapvetően nem is javasolnak ilyet. Sima Y elosztót lehet kapni ilyenből. Rádugod a lapra és két fele oszt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Apple MacBook
- Mobil flották
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest