Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti78
őstag
Sziasztok
A véleményeteket kérem. A cm 690 hez kapott ventiket szeretném lecserélni.
Ilyeneket [link]
Ilyenekre [link]
vagy ilyenekre [link]
ZSerintetek megéri-e egyáltalán lecserélni, és ha igen, az 1650 vagy 1350 re ?
Megjegyzem, hogy nem tudom, hogy a CM ventiken milyen fordulatszámon mérték a 19db-t, de ha feltekertem maxra, hát bizony volt hangja.
Tudja valaki, hogy a gyártk a weboldalon milyen értékeket kötelesek feltüntetni? Mármint db-ben. A maxon pörgőt, vagy a szbályozottat vagy mit?
köszi
Ja igen, fontos, hogy ne legyen hangja a ventinek. vagyis cak picike -
Gerisz
addikt
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy ha egy 800Rpm-es ventit (scythe S-flex) rákötök az alaplap 5V-os ventilátor kimenetére akkor mi lesz az eredmény?
Forog a venti vagy nem? Megy-e a gyári sebességen vagy nem?
Vagy ahhoz a 12V-os csati kell?
Köszönöm! -
Peti78
őstag
na akkorgondolkodjunk elvtársak
-
Oibacsi
őstag
na akkor gondolkodj már egy kicsit...ha nem ugyanannyi áramot vesz fel egy ventillátor akkor nem ugyanakkor feszültség fog esni rajta ugyanolyan ellenállást használva...ez egy adott revoltec ventihez készült...ha egy másik ugyanakkora áramot vesz fel, akkor fog azon is 9,5v esni...
-
Henk
veterán
válasz
Oibacsi
üzenetére
Igen a 3 tűs ventiknél,meg szerintem a 4-esnél is.
Azt,hogy érted,hogy egy bizonyos ventinél szabályoz?A fix fordulatú ventiket mindet szabályozza és 12-ről 9,5v-ra.
Peti84: itt asszem le is írtad a választ:Szabályozni sem kell, mert ez a 9 DB ritka barátságos zajszint. Már ha igaz Szemben a Yate 25 Db szintjével pláne.Nyilván te is tudod ha csak 1/3-a a zajszint akkor a légszállításában sem elenyésző a különbség.Főleg,hogy mindkettő elég alacsony fordulatú venti. -
Peti78
őstag
Érdeklődtem nála ez ügyben, de jelenleg kifogyott.
Engem egyébként legonkább ez [link] érdekel, halk, és nem szállít sokkal kevesebb levegőt. Szabályozni sem kell, mert ez a 9 DB ritka barátságos zajszint. Már ha igaz
Szemben a Yate 25 Db szintjével pláne.
Kérdés, hogy ezeket milyen forulaton mérték. A Yate max 1000, a Fractical pedig max 600 -
Peti78
őstag
Nem tudok közelebbit mutatni, de a lényeg a következő. Kiveszed a kártyát és ráhelyezed a bordára a ventit. Látni fogod, hogy a lammellák közé be lehet fűzni a kábelkötegelőt, csakúgy, mint a heatpipe-ra. Először csak fogd rá kézzel, aztán szemléld meg. Hidd el, látni fogod

-
peti4
tag
Üdv.
Van egy passzív 9600Gt-m:[link]
Erre szeretnék valami ventit pluszba. Ötleteket várok
a szereléshez is 
-
Henk
veterán
-
Oibacsi
őstag
nem egészen ez a probléma...hanem mivel az 5v-os ágat kötöd a minuszra így ha zárlatos lesz a venti, végigküldi az 5v-os ágon a 12v-ot, ami az 5v-os fogyasztóknak nem tesz túl jót valamint a másik dolog, hogy töltést nem vezethetsz vissza a tápba (bár ált. bírják a jobbak), így ugyanarra az ágra kötni kell valami 5v-os fogyasztót, ami legalább annyit felvesz...mondjuk ugyanazon az ágon 2 venti 5 ill 7 volton
-
Peti78
őstag
7 Von járat vki ventiket?
-
tts
addikt
nem keverendő a m3/h és a CFM (ami durván 1,7-szer több)
egy jobb 40 m3/h venti jóval 20 dB alatt működik, azaz kimondottan csendes
a szélsőség a Delta 80mm-ese ha jól emlékszem 113 m3/h (igaz a vastag is 32 vagy 38 mm) - ez már eszméletlen, ha rá van kötve egy alaplapra és leállítod egy asztallapra, eltolja saját magát, hangja mint a teljesítménye - drámai
-
Henk
veterán
-
Henk
veterán
Mondanánk ha tudnánk,hogy nálad mi számít nagy légszállításnak.Meg egy kicsit szűkíteni kéne a kört,hogy mekkora méretből kellene,illetve milyen árban.Meg egyéb követelmény van e,főleg a hangra gondolok vagy ledes esetleg és a csapágyazás szempontjából nem mindegy,hogy hova lenne beszerelve.
-
SD456
csendes tag
Hi all!
Valaki tudna nekem mondani olyan ventit aminek nagy a légszállítása ? Főleg 8,12, és 14 cm ventik kellenének.
-
zeorsdfd
senior tag
Valaki írta itt, hogy siklócsapágyast nem jó vízszintesbe tenni, mert rosszul ken. Namost ezt észre is vettem a vkarin forgó Englideomnál úgyhogy már megy is fel a ház oldalára. Kérdezném, hogy akkor mit tegyek a vkari alá?
Valami csöndes, 12 cm-eset tudnátok javasolni, amit lehet vízszintesen használni? -
-
-
Peti78
őstag
Valóban szépen el vannak rendezve a kábelek.Egyébként szép lassan mindegyiknek meg lehet találni a helyét. Én múlt hét szombaton költöztem be az új házba, de már van egy két ötletem, hogy lehet még jobban eltüntetni a kábeleket. Pedig szvsz elsőre sem lett annyira rossz. Igaz, már a tököm is tele volt, hogy órák óta maceráljuk, de még csak be se üzemeltük, szal mondhatnám, hogy összecsaptam (de nem mondom, mert ez nem igaz)

-
-
proof88
addikt
Én sem vennék csak ezért ventit, ez a bajom, mert már régebben gondoltam az S-Flexre, csak jött az Englide...
Na, hagyom szegényt flexet..
A kék ledeshez azért ragaszkodok, mert csak úgy lesz majd szép a ház.
Nem tudok vele mit tenni, sorry, nekem bejön úgy. 
Azt tudom, h hangosabbak, de az nem járja, hogy úgy búgjon, mint az a Raidmax. Hiszen a CM ventijét sem hallom, persze gondolom, lehet az alapból alacsonyabb fordulaton pörög. Viszont LED-es ventikről nem láttam tesztet, ezért nem tudom, melyiket vegyem... vagy gondoltam arra, hogy csak ellenállást vennék, de nem tudom, hogy akkor a LED-ek fényerejével mi lesz... ezért meg nem akarom megvágni a kábelét... Scythe-nek is van LED-es, csak ki tudja, az milyen hang ügyileg, bár ahhoz van szabályzó is és ott írja, hogy a fényerő nem változik... na mindegy, csak szemetelem a topicot.
-
jaja1981
addikt
Tudtok valami nagy, és lehetőleg halk, lassú fordulatú ventit ajánlani?
Nagynak a 30-40cm átmérőjűt értem. -
Henk
veterán
válasz
proof88
üzenetére
Hát én azért nem vennék még egy ventit,hogy összetudjam hasonlítani,főleg ha nincs rá szükség.Csak + egy zajforrás.Előre miért ragaszkodsz annyira a ledes ventihez?Általában hangosabbak mint a simák,nekem mondjuk nagyon nem jönnek be,de ez szubjektív.
Szerintem ha mindenképpen Englide-t akarsz akkor vegyél azt hátra a Scythe-t meg hagyjad.Felesleges összehasonlítani őket ha eldöntötted,hogy hátul Englide lesz,előre meg ledes,így sz S-flex kiesett. -
proof88
addikt
Nekem az a problémám, hogy kipróbálnék egy S-Flexet, viszont mindenképp vennék egy Englide-ot. Utóbbit már csak azért is, mert magyar és persze nagyon jó. Viszont élőben jó lenne összehasonlítani őket, de csak ezért nincs kedvem kettőt venni. Egyet hátra szeretnék rakni a kettő közül. Előre meg sajnos LED-es kéne, abból nincs se Scythe S-Flex, se Englide. Mondjuk lehet még meggondolom, hátha ki tudok találni valami kamu helyet a gépben, ahova berakhatok egy plusz ventit.
És akkor van értelme kettőt (hármat) venni.
Előre már nem tudok rakni, mert 2 12 centis van elöl... de csak az egyik búg, a Raidmax LED-es. Fent van egy CM 4-in-3 device modul, annak van egy 12 centis szintén LED-ese... lehet h a memóriákhoz kéne rakni egy 12 centist vagy a videokártyához.
Meg az is vicces, hogy a hátsó Raidmax, amit Englide-ra akarok cserélni, kb nulla hangja van, mert ellenállással van leszabályozva.
Szóval nálam ez az egész Englide - Scythe S-Flex mizéria azért vicces, mert hátulra raknám valamelyiket, pedig valójában az elöl lévő Raidmax LEDest szeretném lecserélni.
Jó vagyok nagyon. 
-
Henk
veterán
válasz
proof88
üzenetére
Scythe S-flex 800-as volt nekem,Noctua-m is bár annak magasabb volt a fordulata valamivel.AC 12025L-em is volt,Englide az nem.Az AC nekem hangos volt alapon,(1000rpm) a Scythe és a Noctua egyforma fordulatra szabályozva kb azonos hangban,de az S-flex-nek kicsit mélyebb hangja van ami számomra elfogadhatóbb.
Peti78: tényleg van Nyugdíjas raktáros listájában.Még sosem tűnt fel,gondolom azért mert én 14-es még nem kerestem nála.
-
Henk
veterán
Sosem hallottam erről a ventiről,nem tudom,hogy ezzel lesz e itt valakinek is tapasztalata.
proof88: nem az általad linkelt tesztre gondoltam,általában nem hiszem már el az adatlapon lévő értékeket,ott minden olyan jól hangzik.Aztán mikor megveszed akkor jön a csalódás,már párszor belefutottam ilyenbe.Sőt igazából a tesztekben sem bízok már mert nem egyforma az ingerküszöbe az embereknek és amire az esetleges tesztelő azt mondja,hogy halk az lehet nálam már nem fér bele.Jobban szeretem magam kipróbálni a ventiket,de ez meg költséges móka szokott lenni.Pedig egy párat már kipróbáltam míg a gép halkítási projekt folyt.
-
proof88
addikt
válasz
simii16
üzenetére
Várd meg más véleményét is, de szerintem egy olcsó hőcsövessel jobban járnál. Látom Debreceni vagy, ezt láttad már?

-
proof88
addikt
válasz
simii16
üzenetére
És ezek mennyibe kerülnének összesen? Csak mert lehet jobb lenne egy hőcsöves megoldást választani. Szerintem hiába nagy a légkavarás, ezek a bordák nem tudják eléggé elvezetni a meleget, a levegő meg nem fog tudni segíteni rajta. HyperTX2 vagy hasonló hőcsövesre szavaznék.

-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésen (remélem jó helyre írok).
Szeretnék a procim hűtésén egy kicsit tuningolni. A következőkre gondoltam:
- gyári Intel rézmagos hűtő + 8->12cm ventilátor átalakító + Scythe 12cm venti (88CFM)
vagy
- Thermaltake Volcano 7 full réz hűtőborda + 8->12cm venti átalakító + a Scythe 12cm (88CFM) venti
Szerintetek ez javítana a hűtésemen? A réz bordával jobb lenne az eredmény? Nem lenne túl nehéz a rézzel együtt a cucc?
Előre is köszi a segítséget! És bocsánat ha esetleg rossz helyre írtam volna, de nem tudtam eldönteni, hova is kellene ennek mennie.
Üdv! -
scorpyo
csendes tag
Valaki megtudná mondani. hogy milyen értékű poti vam a thermaltake ventik fordulatszabályzóján?
-
Peti78
őstag
Ez milyen csapágyas szerintetek?
[link]
Angolul mi az elnevezése a különböző csapágyazások típusainak? -
proof88
addikt
Amúgy nagyon szép eredmény tényleg, hogy magyar gyártmányú ventijeink ilyen jók, ha megnézitek ezt, lényegében hangban uraljuk a 8 centis osztályt, ehhez nem rossz cfm társul, 12 centiseknél is dBA/CFM arányban verjük a Noctuákat. Ezért veszek hátulra olyan 12 centis gumicuccal, csak hát előre is kéne, de egy LED-es ... ehh... olyan sajnos nincs Englide-ban, de a linkelt tesztben egyik sem LED-es!!!
Itt van néhány LED-es, de nem tudom, milyen a hangjuk... pff! -
proof88
addikt
No én viszont kitaláltam h hátulra Englide lesz, viszont előre meg más kéne, ami kék ledes... ultra halk és 12 centis... Englide-nak egyelőre nincs ledes ventije... Raidmax Ninja-m van és abban sokallom az elülső venti hangját...
-
dethroner
veterán
Üdv mindenkinek.
A segítő tanácsaitokra várok. Van egy Color(shit)
házam, amiben csak a VGA és a CPU hűtő mozgat valamennyi levegőt. De eléggé meleg van odabent, ha meg leveszem a ház oldalát akkor nagyon porosodik és hangosabb is mint szeretném. Szóval eldöntöttem hogy rakok előre és hátra is 1-1 db 12 cm-es ventilátort. Csak azt kéne tudom hogy milyet. Szeretném megtalálni az arany középutat az ár, a légszállítás, és a hangerő között. És milyen csapágyasat javasolnátok, mert ahogy láttam többféle is van. Gondolom a zaj és az ár ennek a hozománya. Szóval, ki milyet javasol? -
Oibacsi
őstag
válasz
HarryPotter
üzenetére
de, azok lehetnek
-
HarryPotter
őstag
ez a siklócsapágy vízszintesen felizgatott....
Nálam a noctuak közül kettő vizszintesen van a VGA-n --- ez sem lehetne így? -
Peti78
őstag
Ez vajon siklócsapágyas?[link]
A csúszócsapágy az egy a siklóval?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ubuntu Linux
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óra topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Plus 128GB sárga használt, karcmentes 97% akku 6 hónap garancia
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4495, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szemben a Yate 25 Db szintjével pláne.
Nem akarom összebarmolni .

Na, hagyom szegényt flexet..
És akkor van értelme kettőt (hármat) venni.
Valamilyen tapasztalatod van vele, esetleg tesztet tudnál linkelni?

Grózi