Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
adm
őstag
valószínűleg a google vinyó használati tapasztalataira gondolsz. 6. oldal.
-
KMT
addikt
válasz
LordDarkness
üzenetére
Nem baj, csak van valahol egy "teszt", ahol rengeteg vinyó elhalálozását vizsgálták, és ki lett mutatva, hogy a legkevesebb vinyó akkor halt meg, ha kb 35 fok körüli volt az átlaghőmérséklete. Az ennél nagyobb, és kisebb hőmérsékleten működő vinyók között is nagyobb volt a halálozási arány.
(#2892) Vasinger!:
Az mondjuk igaz, hogy a samu alámér, de nem tudom mennyivel. -
jahatpersze
aktív tag
IC7-G alaplapom van, Köszi a gyors válaszokat mindenkinek!!
-
canniball
nagyúr
válasz
jahatpersze
üzenetére
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
jahatpersze
üzenetére
Kiegészitő ventiknek.
-
Oibacsi
őstag
válasz
jahatpersze
üzenetére
teljesen mindegy melyikre dugod, mind2-n kijön a 12V.
-
jahatpersze
aktív tag
Nem a SYSFAN-ra kell dugni? Bővebb választ tudna valaki adni?

-
canniball
nagyúr
válasz
jahatpersze
üzenetére
Bármelyik AUXFANra rádughatod. Szabályozni viszont nem fogod tudni.
-
jahatpersze
aktív tag
Sziasztok! Kérdésem ez lenne: vettem egy 8 cm-es ventit a gépház hátára. Hova kell a csatlakozóját bedugni asz alaplapon? Mellékeltem a rajzot. Mi az az AUXFAN1 ésAUXFAN2 csatlakozók? Mi az hogy a rendszer ventillátora? Minden hűtőventi 12V-os?
http://kepfeltoltes.hu/view/090704/569937627n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
LordDarkness
aktív tag
Valaki erre?
KMT: Nekem 27-28 fokos a vinyó akkor vegyem ki a ventit előle? -
Henk
veterán
válasz
Vasinger!
üzenetére
Szerencséd van,hogy a vinyó nem melegszik a szobahőmérséklet fölé.Nekem mindig melegebb mint a levegő,használat közben melegszik nálam valamennyire.
Az viszont szomorú lenne,ha a házhűtő ventiket lehúznám akkor idle nem ketyeregne el a gép.Legfeljebb emelkednének a hőfokok valamennyit.Persze a vga meg a táp nem kapcsolható le,de azért egy ventit kilehet próbálni mellettük. -
Henk
veterán
válasz
Vasinger!
üzenetére
Próbáld ki külön ezt az egy ventit akkor meglátod milyen a hangja.
HDD hőmérséklete fel ment 27 fokra, ez tetszik.27 fokos szobában?Talán a hdd külön vizezve van.
Én most átrendeztem a házam a vinyó 32-ről felment 42 fokra.Na ez tényleg felment,de máshogy meg nem fér most el.Ennyi. -
Vasinger!
nagyúr
Azért nem veszek Cm-et, mert nem kicsit hitvány minőségű ventik, Egyszer majdnem szétesett, csak a matrciája tartja a helyén a motort.
A házhoz adták, csaknem dobom ki...
Ha meg nincs leszabályozva s-flex 1600-as hangját képes elnyomni. Most megfelel egyelőre ez az englide, igaz így a HDD hőmérséklete fel ment 27 fokra, ami nem túl bíztató. (bár lehet, az is beleszól, hogy a szoba hőm. is 27 fok
) Majd meglátjuk mit produkál hidegebb időkben.Azt még hozzáteszem, hogy valóban teljesen hangtalan. (De lehet, hogy a több venti nyomja el a hangját:S)
-
Henk
veterán
válasz
Vasinger!
üzenetére
De értettem amit írtál csak véletlenül fordítva írtam mint ahogy akartam.
De ha ennyire jó a CM akkor miért nem abból veszel még?Szabályozva jó lesz és van benne tartalék is ezek szerint.
Olyan venti nincs ami hangtalan és jól szállít.Az s-et ha szabályoztam annak is nagyon halvány volt a légszállítása,de legalább nem volt hangja. -
Vasinger!
nagyúr
Akinek kell ventilátor nyárra a nagy melegben, ajánlani tudom a videón látható delta ventit
: [link] -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Oibacsi
üzenetére
Na-na. A cm ventit én sem dicsértem, csak teljesítményben, 7 és 12 volton is jobb. Talán 7 volton egálban van az englide-al. Lehet, hogy dicsérték, de ha a tesztekre gondolsz, elhiheted, hogy nem véletlenül, hanem volt valami ösztönző pénz is.... A tesztekbe is csak azért emelték ki, mert olcsó, de az nem azt jelenti feltétlenül, hogy jó is.
Henk: Lehet, hogy a hangra van kihegyezve? --> Szerinted miért Noise Zero nevet kapta???

Félreértettél, nem a CM-nek van akkor hangja 12v-on mint az englide-nak 7V-on, hanem pont fordítva. A CM 7V-on az Englide 12-n. Valóban nem kell tornádót csinálnia, de hogy a CM érezhetően kézre 2x erősebben fúj és csak 200 rpm a kül. az már furcsa...
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
Rendelkezem ventiszabályzó panellel (Zalman) és 5 darab venti van a házamban, Zalman ZM-F1-ek. Kb 4-5 évesek lehetnek, úgy fél teljesítmény körülre tekerve és kissé mintha kezdenének megfáradni. Szeretném lecserélni őket, de mivel öt darab kéne olyan 1-1.5k/db kategóriát céloznám meg. Nagy nehezen kinéztem ezt az Englide 8 cm-es verziót (a HOC-os Gelid teszt is érdekesnek tűnik), de most akkor elbizonytalanodtam, jók ezek? Mivel panelen vannak, semmiféle szabályozás nem kell. Nem tudom, ezek a mostani Zalmanokhoz képest hol helyezkednek el minőségben, érdemes egy próbát tenni velük? -
Henk
veterán
válasz
Vasinger!
üzenetére
Hát lehet,hogy az Englide akkor hangra van kihegyezve nem?Ha 7V-on van akkora hangja mint a CM-nek 12V-on akkor lehet.
Amúgy is más célközönséget céloz meg mert 1000rpm a max fordulata.Ekkora fordulaton pedig egyik venti sem csinál tornádót ez nyílvánvaló.
Azért nekem is furcsa ez a teszt mert egy megbízható ph-s kollégával beszéltem aki az s-flex-et cserélte Englide-re mert azt mondta,hogy szabályozva halkabb mint a Scythe.Gondolom azért valamit mutatnia kell a halktalan működésen kívül is mert passzív cpu hűtője van és azért ott hőfokokban megmutatkozna a különbség ha nagyon hitvány lenne ez a venti. -
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Leakarnám cserélni ventiket a házban és kellene olyan 12cm venti ami nagyon halk működés közben,nem lenne rossz ha világitani is de ahogy olvasgattam azok csak siklósok és ha jól tom nem sokáig birják némán azzal a csapágyazásal. Vagy mégis? Néztem SCYTHE KAZE-WHITE szép csak nemtom menyire megbizható hoszútávon a siklócsapágyas verzió? Esetleg erről vélemény?
-
Vasinger!
nagyúr
Nah megjött az Englide. Az első dolog amivel kezdeném, átvert a PH!-s csávó n.zero classic helyett, n.zero lett....
A ventiről: halk és nem ér semmit. Pörög 1000-et, de levegőt alig ha fúj. Igazából, mintha ott sem lenne. A cm 1200 RPM-s ventije odaverte 12 illetve 7 V-on is. Hangban talán egálban van a cm 7 volton és az englide 12-n. A "tesztet" nem csak kézzel mértem, hanem a hőmérsékletek is azt mutatták, hogy nem a legokésabb itt valami. Véleményem szerint az englide n.zero nem ajánlott. (még ha csak 1500 Ft-ba is került.)
-
fireproof
őstag

-
szeva000
addikt
-
smiti
veterán
Na egy kicsit megvariáltam a rendszert
A Noctua-t beraktam rendszerhűtőnek ( szerintem nem rossz ott sem ) viszont így a VGA-ra 2 db 92 mm-es venti került. Még azon is elgondolkodtam, hogy az S1-re 2db noctua menjen 92 mm-es 
Erre gondoltam

Van valakinek vele személyes tapasztalata ?
-
Vasinger!
nagyúr
Ma veszek egy Englide n.zero 120 classic ventit. Ha meglesz, összemérem az 1200-as CM-el és mondom a véleményt róla telj. és hang tekintetében.
Estére vagy holnapra várható.
-
Oibacsi
őstag
-
fireproof
őstag
Szerintetek a Sharkoon Silent Eagle 2000rpm jó venti?
-
szeva000
addikt
Ma még a ups-el kínlódtam,mivel mégis csinálnom kellett egy stabil 12V-ot a ventiknek a 24 helyett,így elb*sztam a du-ántt
.Úgy néz ki,így 1100-as fordulaton is elég lesz hajtani,azért a tápban ezt nem merem megtenni
.Az bizta,hogy max. fordulaton járatva tuti jobb a légszállítása,mint sok ventinek.
Majd holnap jön a tápteszt is.ma nem volt ídőm rá -
szeva000
addikt
én is kivágtam a ups-hátulján és sokkal jobb a légáramlás,még vissza is vettem kicsit a fordulaton

Jó ez a noctua azért
,halkabb 1100-as fordulaton,mint a koolink a 600-as fordulattal.igaz vettem kipróbálni egy arctic 120mm-est is,az sem rossz
..és az ára is nagyon kedvező -
Peti78
őstag
válasz
Vasinger!
üzenetére
A rácskivágásról szóltam már egyszer kétszer, de szeretem olvasni magam szóval:
Én minden be-és kimenetnél kivágtam a rácsot, kivéve a házam elején. Ezt 2 okból tettem. Az egyik a levegő szabadabb áramlása, másrészt a szélzaj megszüntetése miatt. Mindkét indokom érthető számomra legalábbis. így már a Noctua P 12 tökéletes.
-
Vasinger!
nagyúr
Nekem P szériásom van és hiába nyomja jobban a levegőt, mégsem elég. Ha kiveszem a ventit, több 10 cm-el távolabb is érezni. Ha berakom, akkor jó ha 2 cm-ig eljut a levegő a gépből, ellenben a scythe-tal. Közelre nagyon erős, sok levegőt szállít, de távolra, nagyobb légtér megmozgatására nem az igazi.

Egyébként az aláírásodra: ha találok S-FLEX-et olcsón, akkor eladom valszeg a Noctuát...
-
fireproof
őstag
(#2830)-ra valakinek ötlet?

-
fireproof
őstag
Ti 8 cm-es ventik közül milyet ajánljátok aminek nagy a légszállítása de azért nem szakad be a dobhártyám?

-
Henk
veterán
a cél halktalan szellő ez így azt jelenti,hogy hangosat akarsz.
AC-ből inkább a hagyományos keretes ventit válaszd meg keskenyebb 9mm-el mint amit kinéztél,viszont minden másban ugyanazt tudja.
Az a keskeny Scythe venti ha most jelent meg akkor valószínű,hogy még nem kapható,de kérdezd meg a Scythe topikban Crusher-t ő megtudja mondani mikortól árusítják itthon ezt a fajtát. -
Vasinger!
nagyúr
Olvastam, kialakult korábban egy kis vita itt a Noctuáról. Nekem volt 3 a gépembe, ma már csak 2 van. 1 van az Acc. S1-en, amit az életért nem cserénék le, mert ha egy 4850-et IDLE/LOAD: 27/42-re hűt le húzva, akkor az nem egy rossz venti. A noctua nem jó rendszerhűtőnek, ezt kijelentem! De ha valmilyen ritkábban lamellázott bordára kell rakni, közel a legjobb választás. (bár 1200-as S-FLEX-et még nem volt szerencsém kipróbálni)
Az s-flex nem ér meg 4100 FT-ot, ezt mindenki tudja, Noctuát (főleg NF-P12-őt) pedig ph-n kisebb nagyobb szerencsével találni 2500 -ért is. Annyival meg mindenki tudja, hogy NF-P12 nem rosszabb 40%-kal mint az S-FLEX. Nem is értem, miért így kellett ezt beárazni.

-
Pero
senior tag
igazából vízhűtéshez lenne, a ház aljába, és ott nem árt ha vékony, amúgy sem kell orkánt csinálnia.
amúgy keresgéltem h milyen venti lenne jó, de egyenlőre kicsit tanácstalan vok.
néztem a AC F12 PRO-t csak az lehet túl vastag lenne.
Gondolkoztam Englide n.zeroban is, az még hasonlít is a hyper212 gyári ventijeire.
a cél halktalan szellő a ház aljában, 3db kéne , és potira lesz kötve.
tudtok ajánlani vmit? -
ypod
csendes tag
hello everibody!
Van valakinek tapasztalata az ASUS TA-K12 házról?
-
Pero
senior tag
hali,
érdeklődnék, h van e tapasztalat ezekkel a ventikkel?
ill esetleg látott már vki itthon? -
Peti78
őstag
Én ia agyaltam a Noczua / Sflex problematikán annak idején, és a Noctua mellett döntöttem. Annak allenére, hogy sflexhez nem volt szerencsém, őszintén mondhatom, hogy a döntésemet nem bántam meg. Már csak azért sem, mert az Sflex 1Kval drágább volt, és mivel potzva vannak a ventik, őgyis csak játék közben vannak feltekerve. Én is parázok a hangra, de mostanában kicsit nyugodtabban fórumozok

-
diegho
nagyúr
megvettem az arctic pwm-eket, vinyóm hangosabb náluk.
-
szeva000
addikt
-
smiti
veterán
Na nem bírtam magammal és megvettem a Noctua-t. Bár sok választásom nem volt, mert csak Titan, Cooler Master és valami noname 800 Ft-os 120 mm-es közül lehetett választani. Nekem az AC S1-re került a Noctua és azt a hőmérsékletet produkálja mint előtte a 2 db 12 cm-es Revoltec. Szerintem megérte

-
smiti
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Azt hiszem erre a ventire gondoltam. Milyen a légszállítása? Ha leveszem a fordulatát akkor elégséges még a teljesítménye, illetve elég halk-e? Nekem nem baj ha teljes fordulaton hangos egy kicsit, mert csak játékok alatt használnám full fordulaton, de ott viszont nagyon kellene hűtenie

-
smiti
veterán
Ha Noctua, akkor mégis mit ajánlotok? Mi a véleményetek az Arctic Cooling ventikről?
-
Hochi
tag
Hi ! 120-s vagy 140-s ventit keresek,a lényeg,hogy halk legyen.Esetleg tudtok valami tanácsot adni.Köszi.
Én erre gondoltam Noctua 120mm NF-S12B ULN.
-
Henk
veterán
válasz
szeva000
üzenetére
Attól,hogy te hangoshoz vagy szokva a Nostua még nem néma 12v-on,sőt még az S-flex sem.Viszont ha valakinek a leghalkabb vagy jobb minőségű kell akkor kifizeti a felárat egy S-ért mert neki a leg kell.Ez persze nem azt jelenti,hogy megéri.
Viszont az új Noctua flx sem ér meg 6300ft-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A házhoz adták, csaknem dobom ki...
:

A Noctua-t beraktam rendszerhűtőnek ( szerintem nem rossz ott sem ) viszont így a VGA-ra 2 db 92 mm-es venti került. Még azon is elgondolkodtam, hogy az S1-re 2db noctua menjen 92 mm-es
( hang nem nagyon számít)

Grózi