Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Sareth
senior tag
Arra is van lehetőség hogy a lap szabályozza. Az ASUS P5Q3 tudja ezt

A lekezelést úgy értettem hogy mennyi csati lesz majd rajta - de mikor már elküldtem az üzit jöttem rá hogy hülyeséget kérdeztem

Hát tényleg nem túl egészséges a dolog, de tán csak nem lesz baja

A CPU hűtő még érlelődik. Olvasgatok és némileg verem a fejem a falba hogy kis házat vettem, és egyik hűtő sem megy bele ami tetszene

-
Henk
veterán
A 4-es szabályzó értelemszerűen 4-et tud vezérelni.

Neked nem kell semmilyen elosztó még marad is egy üres potid mert csak 3 venti lesz rákötve. Nekem azért kellettek mert mind a 6-ot rákötöttem a 4 potira. Nem túl egészséges, de ettől szerintem nem lesz semmi baja.
Mondjuk attól függ milyen cpu hűtőt veszel mert lehet szerencsésebb lenne ha azt a lap szabályozná. -
Sareth
senior tag
Az akkor az a 6-os felhozatal igen komoly lehet. Nálam ebből 3 fog funkcionálni (elől, hátúl és a majdani CPU hűtőn). Egy negyedik is megoldható lenne a ház oldalán de szerintem azt nem bojgatom meg

Alap esetben ha a négyes szabályzót veszem az hány ventit tud lekezelni? Szükséges az elosztó az én 3-as ventim esetében?
A 3,5”-ös ben akkor megegyezik a véleményünk

-
Henk
veterán
Talán ezek vannak 20dBA környékén: Noctua, Scythe (2000rpm-es)
Viszont abban nem vagyok biztos, hogy ekkora hőt bírnak, legalábbis üzembiztosan. Oda lehet valami szerver venti kéne vagy vannak fém ventilátorok. Mondjuk ilyennel nem igen találkoztam még, elvétve lehet találni. Ezek viszont nem arról híresek, hogy halk lenne a működésük. -
Laci4
senior tag
Nem revoltec
(zalman)
De amúgy is tárgytalan, mert nincs a szabályzóra kötve... saját potija szabályoza.. VR szabályzású.. legalábbis TT-éknál így híííják
Én arra tudok gondolni, hogy a ledek nincsenek rendesen lesűlyesztve.. pontosabban van egy aminek kicsit kilóg a feje, van ami kicsit beljebb van, van ami kb szintben van... lehet ezek adnak hangott...
Bár most nem sikerült összehoznom.. nagyon halk hang amúgy..szinte nem is hallani, hanem érezni.. mint a régi tv.ék sorfrekijét lehetett anno..asszem...
'Tod, én is már ott tartok, hogy a winyók motorját is hallom, ha le van tekerve a rendszer

-
Henk
veterán
válasz
old gray
üzenetére
Igen ez 3 tűs, ezzel a pwm nem fog menni. Én kereskedelmi forgalomban még csak ilyet láttam. Illetve létezik 4 tűs, amit pl. a Coolink swif2 120P-hez adnak. Ezzel tudsz egyszerre 2 pwm-es ventit kötni a cpu fan-ra és működik is a vezérlés. Én használtam egy darabig így. Viszont ilyet külön még nem láttam sehol.
Laci4: milyen szabályzód van ami produkálja ezt a jelenséget? -
Laci4
senior tag
-
-
Henk
veterán
Szerintem ilyen venti nem létezik. 80-as ventik ekkora légszállítással nem igazán rendelkeznek, ilyen hang mellett meg pláne nem. Egy példa: a Scythe S-flex SFF80D 2800rpm-en megy és 68m3/h-t szállít, mindezt 32dBA mellett. Pedig ez az egyik leghalkabb típus. Ráadásul ennél magasabb fordulaton már sokkla hangosabbak a ventik. A hőmérsékletről nem is beszélve, oda nem tudom milyen venti kéne ami bírná. Hova kéne? Mert ez nem egy átlagos felhasználás.

Sareth: én is így jártam, kénytelen voltam a drágábbat venni mert a többi nem volt. 6 venti van a gépemben, igaz 2 le van kapcsolva csak akkor megy ha kell. De mind rá van kötve a szabályzóra Y elosztókkal.
De ha neked csak 2 van akkor lehet elég a kicsi szabályzó. A 3,5" helyre szerelhető, az csak 2 ventit tud vezérelni. -
-
koxes
tag
hali
80-as ventit keresek, 20dB vagy az alatt , 100m3/h vagy fellti teljesítménnyel, és 80-120fokos üzemi hőmérsékletre létezik ilyen ?
-
Gorneck
legenda
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Semmivel...a kinézetért és a nevéért fizetsz...mondjuk már találkoztam olyan panellel ami elég érdekes hangokat hozott ki a ventiből vagyis annak motorjából...Zalman bármelyik tekergetős megoldását nagyon tudom ajánlani...
-
Core2duo6600
veterán
Mennyivel rosszabb vagy jobb egy manuális szabályzásu ventiszabályzó, ilyen tekergetős.
Ill, amit is is linkeltek, ami elektronikus ?
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Karácsonykor feltupírozom kicsit a hűtési rendszert a házamban.
A gyári 12-es 800rpm-es CM ventik helyett Coolink SWIF2 1201 kerül bele 2db,illetve két SWIF2 120P egy ilyen szörnyre.
Illetve még vmilyen Seasonic beles Corsair táp fogja megkoronázni az egészet.Mit gondoltok?Halk és hatékony lesz az új hűtőrendszer?

Kösz a választ!
-
Henk
veterán
Innentől manuálisan tudod majd vezérelni azzal, hogy tekergeted a potit. A lapra nem lesz dugva semmi, a bios vezérlését is kiváltod a szabályzóval. Csak arra kell figyelni, ha minden ventit innen szabályozol akkor ne felejtsd el feljebb tekerni ha indítassz valami olyan programot vagy játékot amitől melegedni kezd a gép.
-
Sareth
senior tag
Hát ha tényleg csak ennyi hogy „bedugom és kész” akkor remek. Már csak az kérdéses - hogy nekem most a ventik csatija az alaplaphoz vannak csatlakoztatva. Speed Fan 1 és Speed Fan 2. A BIOS-ban tudom is állítgatni őket és valahogy az alaplaphoz adott EPU-6 Engine-el is. Gondolom a szabályzó akkor most ezt kiváltaná mert a ventik végét akkor ehhez kell majd csatlakoztatni. Ha jól gondolom

-
Henk
veterán
Én nem a CM-tól rendeltem, de ahol én vettem ott csak a Server beszerezhető, a Master bizonytalan. Még azt sem tudták megmondani, hogy mikorra várható egyáltalán. A beszerelése semmi szaktudást nem igényel. Bedugod egy 5,25"-ös helyre és oldalról 4 csavarral rögzíted. Ja de elötte rádugod a kábeleket, 4-et a ventikhez meg egyet a tápra. Van hozzá leírás és meg is van számozva mi hova való, pofon egyszerű. Mondjuk én a hőmérséklet szenzorokat nem kötöttem be mert csak + vezetékek lennének és amúgy sem mér hitelesen hiszen max a hűtőbordára tudod tenni.
A Xigma hűtője a gyári Intel bepattintós felfogatással van, nem kell kivenni hozzá a lapot. A paszta attól függ milyen hűtőt veszel, de a komolyavbbakhoz már normális pasztát adnak. Illetve ha nem vagy maximalista akkor az a pár fok amit esetleg egy csúcs paszta hozna elhanyagolható. -
Sareth
senior tag
Néztem a Scythe Kaze Server-t és nagyon profi cucc. Szerintem számomra ez sok is lenne, ezért nekem a Kaze Master is tökéletesen megfelelne - mint neked alapfelálláskor. Nem tudom te hol nézted de én itt találtam. Megkérdezhetem hogy mennyire volt bonyolult beszerelni?
CPU hűtő - Köszönöm az alternatívákat a hűtőkre. Még futok egy kört a helyi boltban a Z600 ügyben de szerintem nem fog beleférni. Az említett oldalon a Scythe Ninja2 csak decemberben lesz beszerezhető szóval végül is ráérek a választással. Amúgy tetszenek a Xigmatek S1283 és a CM hyper 212-rő szóló teszt eredmények.... pffff egyszóval nem lesz könnyű a választás
. Esősorban majd próbálok olyat ami bele is fér a szerény házikómba és amit én is bele tudok majd operálni probléma nélkül. Jól lett volna megúszni a dolgot alaplap kiszerelés nélkül de majd valahogy majdcsak megoldom.Szerinted hűtőpasztát (zsírt) rendeljek külön? Szükséges az ilyenkor?
-
Sareth
senior tag
aram01 - A műanyag kürtő helyére gondolsz?
Amúgy pl. az én CM Elite 335-ös házamból kiszedett gyári ventije tökéletes lenne pl.

-
aram01
nagyúr
szevasztok milyen ventit kéne rápattintani az elit 335-ös oldalára? szerintem valami kis fordulatú elég lenne,félek a nagyobb sebességűtől nagyon berezonálna az oldallap
-
Henk
veterán
Alapvetően nem vagyok híve a nagy cpu hűtőknek. Egy c2d-ra, főleg ha tuning sem lesz szerintem a Xigmatek S1283 a favorit. Egy hátrányát érzek, hogy nem túl halk a ventije, azt lehet érdemes lenne cserélni. Persze itt választhatsz olyat ami szimpatikus. A CM hyper 212+ is jó lehet.Ha passzívan akarod akkor pedig a Z600 vagy Scythe Ninja2 bár ezek elég nagyok nem tudom mennyire férnek el. Aztán ha nem akarsz rá sokat költeni akkor az alacsonyabb kategóriából az AC freezer 7pro.
Én sem használom ki a Server-t, de csak ezt tudtam rendelni a többit Scythe-ot nem. Legalábbis feketében meg 5,25"-ban csak ez volt az adott boltban. -
Sareth
senior tag
Igen a E8400-re kellene és a csendesség miatt akartam passzív hűtőt. Mondjuk végülis nekem nem kell tuningra, csak a gyári nem is tetszik és a proci meg megérdemel ennyi áldozatot. Miket ajánlanál? Lehet passzív és ventis is, figyelembe véve a házam méretét és az igényeimet.
A Scythe Kaze Server tudásilag nekem sok lesz de délután utánna nézek

-
Henk
veterán
Én egy Scythe Kaze Server-t vettem. Ezzel már nem csak manuálisan lehet állogatni a ventiket hanem bizonyos hőfokhoz egy fordulatot rendelsz és akkor ennek függvényéban szabályoz. Mondjuk ez tök jó dolog, de én pont nem erre használom. Először egy Kaze Master-t néztem ki.
A Z600 valóban jó, de az eleve egy passzív hűtő. Jó nagy darab, egyes lapokban a ramokkal lehet probléma, hogy nem fér el. Pláne ha ventit is tervezel rá. Nem tudom nálad mi az első számú szempont a hűtővel szemben. Mert ha a E8400-re lesz akkor lehet egy kissebb is elég lenne. -
Sareth
senior tag
Na felkeltetted az érdeklődésem a szabályzóval. Mondanál egy tipust? Megnézném.
A proci hűtőre még mindig a CM Z600-as a legeséjesebb, bár azzal ilyesztgetnek hogy nem fog beférni a házamba. Én alapból valami egyszerűre gondoltam amihez nem kell szétkapni az egész gépet de ezt nem nagyon fogom megúszni.
Ahogy olvasgattam a teszteket a Z600 elég jól domborít, bár a Scythe-nek is van egy pár ami szerintem az én céljaimhoz elegendő lenne. Szóvál várom a véleményed
-
-
Sareth
senior tag
Szia Henk! és mindenki...
A korábbi nyűglődések és folyamatos segítség kérések után végre eldöntöttem és lerendeltem két Scythe Kamakaze ventit. Eredetileg ahogyan ajánlottad is a Scythe S-Flex-et terveztem a CM Elite 335-ös házamba de aztán csak a kék ledes verzió lett belőle

Picit tartottam a dologtól de megmondom őszintén nem bántam meg a döntést. A doboz egy flottul összerakott kis ventit tartalmazott aminek csak a beszerelésével nem voltam megelégedve de ez csak apróság. A csomagban volt egy 3 tűs tápcsatlakozó és egy (molex-átalakító) is + a rögzítőcsavarok. A hozzá adott poti már csak hab volt a tortán.
Szóval a beszerelést követően kíváncsian vártam milyen hangja (fénye) lesz de meg mondom őszintén 800-1200 rpm-ig nagyon meg vagyok vele elégedve. Teljes fordulaton (1600 rpm) már a két ventinek van hangja de még talán így sem vészes, és végül is erre a fordulatra csak a kíváncsiság hajtott. Ilyen sebességen nem fogom használni mert már így is huzat van a szobában (és nem mellesleg kék fényáradat)
Mi mondhatnék még? Csúszócsapágyas, és gyári adatok szerint valami ilyesminek kell lennie a zajszintjének: 14,00 ~ 31,84 dB(A) (±10%). Ezt majd holnap laboratóriumi körülmények között lemérem.
Mindent összevetve így elsőre nagyon meg vagyok elégedve és aki egy csendes, potis, kék ledes minőségi ventire vágyik annak bátran ajánlom a Scythe Kamakaze-t.
Még egyszer köszönöm a segítséget.
Most már csak egy jó CPU hűtő és egy előlapi szabályzó hiányzik és teljes a kép....

-
Tamas7
tag
Sziasztok lehet hülye kérdés, de hol lehet nagy ventiket beszerezni? Mint pl az AEROCOOL házakban vannak??
-
englide
csendes tag
Érdemes böngészni az oldalunkon, szemfülesek, türelmesek és gyorsak előnyben!

-
zodo
nagyúr
válasz
Vasinger!
üzenetére
Hogy konkrétummal is szolgáljak.
Hdd lesz a gyenge láncszem, ő a "leghangosabb".
-
Vasinger!
nagyúr
Egyébként szerintetek, ha a PWM-es venti ennyire jó, akkor az 1200-as mennyire halk? Van annyira halk, mint a PWM-es 1200-ra szabályozva?

-
Henk
veterán
válasz
Vasinger!
üzenetére
Mindkettő folyadék csapággyal van szerelve, bár én a Coolink-ról még nem találtam az élettartamra vonatkozó információt, még a gyártó honlapján sem. A leghitványabb folyadék csapágyas ventire is adnak 50000 órát, de inkább többet. Ha 24/7-ben megy a gép akkor is ez 6 év. Én ilyeneket nem szoktam figyelembe venni mert addig nincs meg, addigra kiadnak egy jobb, halkabb ventit amire úgyis cserélem a mostanit. Nekem volt S is, az egyik kedvencem a mai napig, most pedig a Coolink et használom mert halkabbnak érzem. Aztán, hogy meddig bírja nem tudom mert erről nincs még infó, de a bolt 5 év garit adott rá.
rapiddani: 8-as ventiből nem sokat ismerek, de ha halk kell akkor az Englide n. zero hydro 80 jó választás. Ezt kipróbáltam és nagyon csendes, olyan 2k körül van az ára. Aztán jó lehet még az S-flex is, de az drágább. -
Vasinger!
nagyúr
Hát, úgy körülbelül 1k-val kerülne többe az S-FLEX, mint a coolink.
Ami az S-FLEX mellett szólna, az a csapágyazás és ebből kifolyólag az élettartam. Több mint 3x annyit bír papíron.
A coolink swif 2-t elírtam, 1201-et akartam írni.
Az a baj, hogy ez az 1201 még nagyon ismeretlen, nincsenek róla tesztek, főleg nem a nagyokkal összemérve.
Mit tegyek/vegyek?
-
-
rapiddani
tag
Üdv!
Hűtés témában lenne kérdésem, az én házam úgy néz ki hogy, a plexis oldalon van egy szabvány (asszem ez a 8centis?) sima venti, ami gyárilag kifele húzta a melege, ez megvan fordítva, befele megy a hideg így nyertem pár fokot. A másik oldalt van pár szellőző rés, ez ok. Belül van egy elég nagy zalman cnps7700 al-cu hűtő, és a kérdésem a következő:Hátul, a táp csati mellett, egymás alatt van 2 hely ventinek, asszem ezek is akkora méretűek mint az oldalsó.
Ide, hogy lenne érdemes ventiket applikálni? Egy befele fújó, 1 ami kihúzza a levegőt?
Vagy 2 befújó, esetleg 2 kifele?
Vagy hagyjam így ahogy van és csak maradjon szellőző nyílás ez is?
A lényeg hogy a lehető legtöbb fokot csökkenjen a benti hő
(tuning miatt)Köszi
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek Coolink swif 2 1202 vagy Scythe S-FLEX 1200 RPM-et érdemesebb venni, ha egy árban vannak?
Főleg a hang és a teljesítmény a lényeg. -
-
-
aero.
veterán
lehet hülyeséget kérdezek, de ezeket a szlikon rögzítőket hogy a fenébe kell kiszedni? a teteje ugye kiszélesedik, de nem tudom annyira benyomni, hogy átférjen a lyukon, a másik oldalt meg tartja a széles talpa

-
Henk
veterán
válasz
Tomi_Sci
üzenetére
Először is mennyit szánnál rá? 9 venti mindenképpen elég drága lesz. Amik jó áron vannak és minőségre sem rossz: Scythe Slip Stream (mondjuk 1600rpm), Scythe Ultra Kaze (2000rpm, de ez 38mm széles), esetleg Zalman ZM-F3 (1800rpm)
Ezek 2k vagy alatta vannak. De bármelyik honlapon körülnézhetsz, a legtöbb tele van ventikkel: Compuweb, PC Gear, Pcx, Ipon, stb.
A ventik összekötéséről pedig, a legolcsóbb ha a vezetékeket kötöd össze, de ez barkácsolás. Lehet kapni Y elosztót, ezzel 2 venti köthető 1 csatira. Jól értem, hogy egy 3-as szabályzóra 9db ventit akarsz kötni? Nem tudom meddig terhelhetők a szabályzók, de ennyit rákötni nem javaslom. -
ImI87
őstag
Volt nekik "nem L-es" verzió is, aminek 3eres kábelja van, csak azt már nem forgalmazzák. [link]
Erről az új fajta fehér lapátosról semmi nem derült ki, a képeken nem látszik semmi a kábelről, és a neten sem találtam képet. A PWM-es ugye adja magát, de ami csak sima
F12, az egyenlőre kérdéses.
Ha valaki vesz, írjon majd róla, mert ígéretesnek tűnik!
AC: olcsó, és egész jó.
-
zoli03
őstag
Ez a potméteres ventilátorszabályozó mennyire jó? Mekkora feszültségtartományban szabályozhat? Van valakinek ilyesmivel tapasztalata? Vagy vegyek inkább olyan elosztót, amin ellenállás van és fixen tud 9 vagy 7,5 vagy akárhány voltot?
-
Tomi_Sci
őstag
Üdv! Tripla radira keresek 12cm ventiket, elég sűrű a lamellázata, úgyhogy nem a 800RPM a cél

Az ár fontos, mivel nagy mennyiségben fog kelleni. (9db minimum)
A hang másodlagos, de azért ne legyen nagy orkán feelingje. Örülnék ha a kinézetük nem ipari lenne, mégiscsak szabadon lesz, de nem fog fájni ha nem tul formatervezettek.
Érdeklene pár magyar megbízható webáruház, ahol jól fel tudom térképezni milyen ventik vannak, mennyiért. (tehat lehetőleg ne egy pdf-ben ömlesztve az arlista
)
Legvégül pedig : mi lenne a leg1*űbb módja összekötni 3 ventit, hogy tudjam őket potiról állítani, és 3 radit rá tudjak dugni majd a szabalyzóra? (gondolom egy dugalj ad eleg kraftot 3 ventinek)
Bocs ha hosszu voltam, es sok olyat kerdeztem ami már volt.
Előre is köszi. -
DewiL
senior tag
Sziasztok!
Keresek jó minőségű és halk 14cm-es rendszerhűtő ventilátort
milyet érdemes ebben a kategóriában venni ?
amit le szeretnék cserélni az egy LianLi 1000rpm-es amit adtak a házhoz -
Henk
veterán
Létezik egy csomó féle, kijelzős vagy anélküli. Kijelzővel tudod figyelni a fordulatot, esetleg hőfokot, komolyabbaknál akár fogyasztást is. Van 2, 3, 4, 6 venti szabályzására szolgáló, 3,5 vagy 5,25 helyre építhető. Meg persze elég tág az árkategória is. Döntsd el milyenre lenne szükséged. Én most Scythe-ot rendeltem mert az jó minőségű és megbízható, de elég drága. Zalman-ból is vannak elég jók, mondjuk azok sem olcsók. Revoltec-et ne vegyél.
-
Sareth
senior tag
Köszönöm szépen a mindenre kiterjedő és kielégítő választ
Ezek után szerintem csak sikerül választani. Eddig gyári venti volt a házban azért lett volna most a csere egy normálisra.
Gondolkodtam az előlapi szabályzóba is de nem nagyon értek a szerelgetéshez ígyhát azt elvetettem, pedig jól nézett volna ki
A táp amúgy nem hangos, nekem a régi gép után amiben egy noname táp volt olyan mintha állna a gép
Még egyszer köszönöm szépen a választ.
-
Henk
veterán
Nekem míg c2d volt ami nem melegedett ennyire addig elég volt a 800-as is. Nálam most a Coolnik a favorit tehát valószínűleg abból vennék 800-ast vagy az S-flex a másik kedvencem. Utóbbi 2x annyiba kerül, viszont fekete. Az 1200-as nekem már hangos, csak akkor választanék ilyet ha nem menne mindig full fordulaton, de ha szükség van rá akkor ez többet tud tolni. A szabályzást úgy értettem, hogy valami előlapi panellel manuálisan megoldod. Én is ilyet akarok most mert ezzel terheletlenül teljesen hangtalanná tudom tenni, ha kell akkor meg feltekerem őket. Én erre is a Coolink-et használom, de a legnagyobbat ami tud 1700-rpm-et is. Az utolsó a legköltségesebb mert külön szabályzót is kell venni hozzá.
Nem tudom most milyen ventiket használsz és mekkora fordulaton. Ha elégedett vagy a mostani hőfokokkal akkor ugyanekkora fordulatú elég. Az elöbbi hsz-ban felsoroltam pár típust az mindegyik a halk kategóriába tartozik. Ha eldöntötted mekkora fordulatúra van szükséged akkor megnézed melyik hogy néz ki, mit tud, mit adnak hozzá, mennyi gari van rá, melyiket tudod könnyebben beszerezni és eldöntöd, hogy neked melyik lenne a legmegfelelőbb.
Ha amellett döntenél, hogy veszel egy szabályzót is nagy valószínűséggel akkor is elég lenne az elöbb felsorolt 1200-es típus valamelyike. Ha nagyon tartalékot akarsz akkor a Coolink-ból a pwm-es vagy S-flex 1600. Ennél nagyobb fordulatút én már nem tartok indokoltnak, hacsak nem extreme tuningos vagy. De ha halkítani akarod a gépet akkor biztos nem. Mondjuk az a Chieftec táp sem a halk kategóriába tartozik ami az adatlapodon van. -
Henk
veterán
Úgy értem itthon nem láttam. Azért talán elvárható, hogy itthon is megjelenjen pár üzlet kínálatában. Gondolom idővel meg is fog történni. Szerintem továbbra is 2 eres lesz. AC-nek a pwm-en meg TC-n kívül talán csak ez az L ventije van. Bár nem biztos mert a fordulat is nőtt, úgy emlékszem 1350rpm-re.
Sareth: ha nem akarod szabályozni és halk kell akkor valami kissebb fordulatszámút érdemes. Coolink SWIF2 1200 vagy Scythe S-flex 800, Englide n. zero hydro 120, Noctua NF-S12-800. Ha kicsivel több teljesítmény kell és a hangból is bevállalsz többet akkor ezekből létezik 1200rpm-es is.
aram01: értem, hát akkor meglátod mit tud a CM. -
ImI87
őstag
-
Henk
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Lehet, de furcsa. Elméletileg csak a feszt kéne variálnia és működne a vezérlés.
Sareth: mik a követelmények? Mennyit szánsz rá, szabályzóval vagy anélkül használnád? Halk legyen inkább vagy a nagy légszállítás, tuning a szempont? Színe számít, hova akarod elhelyezni a házban? -
Henk
veterán
Biztos, hogy ledesből is lenne alternatíva csak én nem ismerem őket. Simából mondjuk biztosan több fajta létezik, így a választék is nagyobb.
Gorneck23: ez érdekes mert a 3. szál csak a fordulat monitorozására szolgál. Miért okoz gondot a szabályzónak a 2 eres venti vezérlése? -
Gorneck
legenda
MFC2 nehezen boldogul a 2eres ventikkel...pont ezért kérdem, mert vannak itthon AC ventijeim és nem tudok velük nagyon mit kezdeni...mivel elégedett vagyok velük így gondoltam, ha az új 3 eres akkor azt veszek.
A házam miatt 1 12es és 3 8as kell bár még ezen gondolkodni fogok. Egyelőre kell egy cpu hűtőt vennem...utána majd jöhetnek a coolinkek.
-
Henk
veterán
-
Henk
veterán
Sajnos nem. Nincs tapasztalatom a ledes ventikkel mert nem jönnek be. Nekem csak 1 fajta ledes volt, Antec, de hangos volt.
aram01: nincs ilyenem. A másikra nem volt pk?
Gorneck23: nem láttam még sehol, hogy kapható lenne. Még info-t sem láttam a csatijával kapcsolatban, csak a pwm-est hangsúlyozzák ki legtöbb helyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gaming notebook topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hobby rádiós topik
- BMW topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Grózi