Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Akkor rakj bele kapcsolót...
Olyan szabályzó nincs, ami annyi áramot elfűt, hogy kevesebb, mint 2V maradjon.
Vagy vegyél egy olyan ventit, ami garantáltam csak 10V-on indul, az talán megáll 5V-on.
Bár szerintem ennak sem tesz jót, ha folyamatosan 5V-t kap álló helyzetben, tehát---> kapcsoló -
eszakas
őstag
Ez természetes mivel az indítási áram magasabb mint a folyamatos üzemhez szükséges áramfelvétel. Ugyan ez van a venti motornál csak kicsiben, ezért nem egyszerű ezt megcsinálni főleg a tápról. Ha közvetlen hálózatra csatlakozna a szabályzó tápellátása akkor biztos egyszerűbb volna mert a 12v-os ágat terheli a 0rpm-ről való indítás a gép üzeme közben és nem biztos hogy használ a rendszernek. Lehet hogy hülyeség de én így gondolom.
Itt van csak poti is amit be tudsz szerelni egy előlapi panelba.
Nekem is Kaze Master Pro van és a Scythe Slip Stream 120mm PWM ventit 150rpm-ig forgatja alatta megáll és 380rpm-en indítja. -
Henk
veterán
Természetesen én sem úgy gondoltam, hogy ez minden ventinél így működik, de nem elképzelhetetlen. Inkább az a baj, hogy a legtöbb szabályzó nem tud elég tág tartományban szabályozni ahhoz, hogy le lehessen vele állítani. A legbiztosabb az lenne 0-12 V között működne, de gyáriban ilyennel még nem találkoztam. Viszont mintha olyan létezne amivel nem csak szabályozni lehet, de kikapcsolni is őket csak nem emlékszem már melyik modell volt. Youtube-on elég sok video van ahol ventiket tesztelnek, hogy mekkora feszen indulnak, illetve állnak le. Esetleg közte lehet az is amit ő használ, így megbizonyosodhatna róla.
-
do3om
addikt
Nekem is itt van előttem a szabályzó, Kaze Master Pro. Van egy venti a ház oldalában talán annak kel a legtöbb fesz az induláshoz (ledes C.M. venti). A szabályzó már 12 óra állásban van és még nem indult el, még egy kicsi és beindul. Leveszem a legkisebbre ami ugy 8 óra körüli mutatóállás lehet, szóval az indulás alatt jelentősen és vígan pörög, a led már nagyon halványan világit de nem áll meg!
Szerk: természetesen kézzel megállítva nem nem indul be ezen, és nem kellet sok erő hogy megálljon, de magától biztos hogy nem álna meg még alacsonyabb feszen sem.
Szóval valószínű nem lehet megmondani hogy másnak hogy fog viselkedni, csak ha kipróbálja. -
Henk
veterán
De leáll, nem kell kézzel megállítanod. Ha az indítási fesz. alá mész megáll vagy legalábbis annak a környékén. Évek óta használom a Scythe Server szabályzómat ami 3,7-12 V között szabályoz és a 2 felső ventit a házban lekapcsolva tartom csak néha indítom el ha kell a + szellőzés.
-
tornas
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
"ezért kellene rendes megszakító kapcsoló"
+1
Meg még fölöslegen fogyaszt ilyenkor is, ha úgy vesszük... Esetleg olyan megfelelő teljesítményű potméter is szóba jöhet, ami letekerve teljesen lekapcsolja a ventit. Hirtelen nem tudom, hogy mi a neve, de a rádiókban előszeretettel használják ami egyben hangerő-szabályozó és ki-bekapcsoló is.
-
do3om
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Én még arra is kíváncsi lennék hogy van e káros hatása ennek?
Mert ugye a motor kapja az áramot csak nem bír elindulni, van ennek valami rossz hatása?
A szabályzóknál is vannak eltérések melyik mekkora határok között képes a feszültséget mozgatni.A probléma az hogy van egy jó szabályzód, ami képes a venti indulása alá vinni a feszültséget. De beindítod a ventit ami elkezd forogni hiába veszd aztán le a feszt akár bőven az indulási alá nem fog megállni! Csak ha kézzel megállítod. Tehát van egy ventid ami 5V-on indul ha már forgásban van nem áll meg 2V-on sem!
Ezt azért nem árt beleszámolni.Minden ventinek más az indulási feszültsége, senki nem fog neked válaszolni, nézd meg magad.
-
Martell
tag
válasz
Howkeddlee
üzenetére
Qva egyszerű, olyan venti kell ami nem indul el 5v körül. Akkor ha 5v-ra letekered megáll.

-
válasz
Howkeddlee
üzenetére
Előkerestem,és megnéztem közelebbről a szabályzót! Az oldalán rajta van egy olyan felirat,hogy input 12v,output: 5v-11v-ig,ebből adódik hogy nem lehet leállítani,szóval jól emlékeztem...

Kipróbáltam,még mindig szépen szabályoz,de nem állítja le a ventit.
A kábelt is megmértem,és 79cm hosszt mértem! -
-
Zola007
veterán
válasz
Howkeddlee
üzenetére
le tudja állítani a ventit vagy csak lassítja?
-
-
Üdv. Chieftec GPS-400AB tápomban elég hangos lett a venti, és cserélném.
-
törölt tag
Hali !
1 kis helpet szeretnék kérni tőletek van ez a házam [link] ebbe szeretnénk 2 db 14 cm-es ledes ventit ! Ki is néztem ami ez lenne [link] ! Mivel az alaplapomon ( Asus h87pro ) 1 darab 4 pines csati maradt , lenne valami probléma belőle ha y átalakítóval kötném be a 2 ventit ? És az alaplapi driver ( fan expert 2 ) gondolom egynek ismerné fel ? Ami nem is lenne prob csak az a lényeg tudjak fordulatot állítani !Előre is Köszi

-
kungzi
veterán
Melyik a legnormalisabb 120mm-es slim venti?
-
do3om
addikt
válasz
Pete55555
üzenetére
Mi fém az egy gyári Thermaltake szabályzó, leszedtem ami kellet, beraktam egy 3,5-ös takarólemezhez, a kapcsolók amik meg ott vannak neon mellöl maradt meg. Így kapcsolható szabályozható volt 2 venti (lehet többet is elbírt volna nem tudom). Most már egy gyári szabályzot használok de azt láthattad az átépített gépben.
-
do3om
addikt
válasz
Pete55555
üzenetére
Nem értem mire gondolsz ami nem érthető bárkinek a link alapján?

Elolvastad ami ott van?
Ha nem : "A házhoz tartozó vezérlőt nem használom, az usb-t már régebben kikötöttem belőle a gép oldalára (praktikusabb mint az elején). Most gondoltam a két venti vezérlésére szolgáló kütyüt is átrakom.
A ledes ventik is beszerelve egy ideje."Sóval mi a kérdés?
-
peter889
őstag
Sziasztok! Ennek a ventinek a paraméterei érdekelnének (légszállítás, fordulatszám, zaj):
Sunon KDE 1209 PTV3 1.2WEgy Acer Aspire T630-as gépből vettem ki.
Tudna vki segíteni?
Köszönöm előre is.
-
Zola007
veterán
válasz
Kaci84
üzenetére
mert nem minden minőségi venti hangtalan 800-on.
Antec NSK 3400 házban van hátul egy 120-as swif 2 1200, ez gyárilag 800 rpm, de azért hallani a mély búgó hangját mikor megy a gép.
most csavarral és szilikon hézagolóval van felrakva, megpróbálom majd szilikon kerettel vagy áthúzós szilikon rögzítővelépp ezért szeretném kikapcsolni teljesen mikor netet vagy officet használok, akkor teljesen felesleges, akkor kell mikor sokat másolok, tömörítek vagy a vga dolgozik rendesen
tápban van 80-as ugyanilyen zöld coolink, illetve egy antec alpine procihűtő, míg nem volt a gépben a 120-as addig semmi hangja nem volt
-
oke
senior tag
Sziasztok!
Tönkrement a COOLERMASTER 331-házamban a hátsó venti, ami Arctic cooling F12 Pro PWM. Sajnos nem bírt sokat, ezért más gyártót keresnék, szintén a csendesség és persze a valóságtól nem nagyon elrugaszkodott ár a fő szempont (az Arctic kb 2000 Ft). Mit tudtok ajánlani?
-
Kaci84
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
Nézz körül merlinhardver.hu oldalon, vsnnak hàtlapi szabàlyzók hàtha teljesen le lehet csavarni. A Zalman 800ig szabàlyoz.
Egy minőségi venti 800on hangtalan, miért nem àllìtod be fixen azt kész.
Nekem Sharkoon silent eagle 1000 van, 800on elég halk és nrm dràga, pcx 2800. Màsról nincs tapasztalatom. -
Zola007
veterán
válasz
Kaci84
üzenetére
oké, köszönöm is
, de az a gond, hogy nekem össz-vissz 1db 3,5 és 2db 5,25 helyen van.
a 3,5-nél van az SSD, az 5,25-nél pedig a fölös tápkábelek és egy vinyó majd nemsokára.
pont emiatt (2 vinyó raidben) kellene a plusz hűtés, mert egyébként nem meleg a gép alapjáratonahogy néztem ezek az előlapi potis dolgok nekem pont nem férnének be, ezért keresnék valami - akár házon kívülre is kivezethető - kis bizbaszt.
másrészt a coolink 12 centise nem morogna 7volton?
és kb mennyit foroghat akkor (swif 2 1200, gyári 800rpm) ?esetleg ezzel van tapasztalat?: Zalman ZM-FM2 Fan-Mate szabályzó

Milyen hosszú ennek a kábele? van ahol azt írják 80cm, de képről inkább 50-nek tűnikha tényleg 80 centis mindkét kábele, akkor pont jó lenne, mert kiraknám a ház tetejére öntapadós koronggal
illetve ugyanilyenbe nem ismertek billenőkapcsolós megondást?
-
zsigus
őstag
válasz
Kaci84
üzenetére
Tudom, hogy a nem PWM-esre is rádughatom, egyébként időközben megtaláltam az Arctic megoldását (vagyis hozzá a kábelt), 4 venti a max. az ő megoldásuknál, egy alaplapi csatlakozón. Erre gondoltam korábban.
De időközben már letettem arról, hogy teljesen PWM vezéreltek legyenek a ventik, mert betettem hátra egy PWM-es nexus ventit, sajnos durva motorhangja van, és valószínűleg a többi PWM-es venti is hangosabb lenne terhelés esetén (mert általában nagyobb fordulatszámúak).
Beraktam előre a két házhoz kapott gyári Cooler Master-t, 5 V-ra leszabályozva, hátra pedig keresek majd valamit később, mert a Nexus hangos.
-
Zola007
veterán
Vettem egy Coolink Swif 2 1200-t a házba hátulra, de sajna elég nagy a szélzaja (sűrű a rács is)
mondjuk csavarral van egyelőre felfogatva, mert a szilikon pöckökhöz nem fért oda a kezem, hogy áthúzzam, de inkább a szélzajra fognám
ellenben csak a használat ~20%-ban lenne szükségem rá, mikor sokat másolok, tömörítek vagy számításigényes dolgokat futtatok.nem PWM, ennek ellenére van-e valami megoldás arra, hogy kikapcsolhassam, ha nincs rá szükségem?
előlapi potméter, stb? -
zolee5016
őstag
Sziasztok Corsair AF 140-es venti vásárlásán gondolkozom....procihűtő mögé,a ház hátuljába menne...
Tapasztalata van valakinek,milyen ez a széria?..
a helyzet ott válik érdekessé,hogy előtte nem lesz a venti,mert zárt a vége procihűtőnek,csak a bordák között van venti. Egy CM V10-es ről van szó.......
Tehát hangra,teljesítményre érdekelne tapasztalat (alacsony fordulaton..700rpm körül) -
Pete55555
addikt
válasz
Rendo84
üzenetére
Nekem 230-as Spectre van, 7V-on. Így gyakorlatilag hangtalan. 12V-on viszont már van szélzaj, de semmi kellemetlen morajlás, motorhang, csak hallod, hogy suhog. A 200-asnak szvsz még ennyi hangja sincs, lévén az nem 900, hanem 700 RPM-el forog, persze a légszállítása csak a fele a 230-asénak

(#12043) Kaci84 Ez a baj nálam is, mostmár a ventik halkak lettek, viszont így meg hangos a HDD

Be kell ruházzak egy SSD-re. -
Kaci84
őstag
Na ez a helyzet. De új info, hogy kihúztam ezt a ventit meg egy másik régit, meg a HDD-t és lám néma csend a gépben

A két normálisabb venti egy Sharkoon és egy Xigmatek ami a házhoz járt. Ezek olyan 750/800-as fordulaton mehetnek.
Persze ez nem teljes megoldás azért, mert jó lenne automatizálni a dolgot, hogy ne kelljen tekergetni, mert rendre elfelejtem. Meg még kell az SSD, hogy ez a HDD elhalkuljon. -
Kaci84
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Igen a CPU-PWM-es csatira dugtam

Level1- target CPU 65C Valós 35C
Mindjárt dobok képet! -
Pancsermeste
őstag
válasz
Kaci84
üzenetére
És amikor BIOS-ban állítottál PWM Level1-et, akkor a CPU csatijára dugtad? Target hőmérsékletet is beállítottál hozzá? Nem lehet, hogy azért tekert Level1-en is 700 fölött, mert melegebb volt a proci mint a target?
Az én Ext4-es lapomban a Level1 és LevelMax? között nagyjából arányosan állítható a venti fordulatszám specifikációja szerinti értékek (pl. Swif2 120P: 800-1700RPM - kb. 900 RPM-re áll be Level1-en, Level5-nél kb. 1300 RPM) - persze csak addig, míg el nem éri a target hőmérsékletet, mert akkor felkapcsol... -
Kaci84
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Ez a ventim.
Még tesztelem, hogyan lenne jó! Nem hangos már így se a gép, a HDD volt a leghangosabb míg 3,5"-os volt.Van egy 4 csatornás venti vezérlőm azzal vezérlem, de az max csak 750-ig viszi le.
Ha a Biosból adok neki értéket (amikor átteszem aPWM-re), akkor, picit lejjebb viszi először 700alá picit amikor meg még lejebb vittem az Aida már össze vissza mérte a fordulatot. De ez amúgy se lenne jó, mert ügye játék elött nem fogok mindig a Biosba lépni álítgatni. Ha meg level 1-en hagyom még magasabb a fordulat.
Két okból nem jó a vezérlő amit vettem:
1. Csak 750-ig viszi le a ventiket
2. Mindig elfelejtem felcsavarni játszáskor, meg kényelmetlen is mert a szekrény tetején van a computer.Ezért kellene szoftver vagy olyan előlapi amivel hőfokhoz lehet vezérelni a fordulatot.

-
Pancsermeste
őstag
válasz
Kaci84
üzenetére
Ez milyen venti is pontosan? Mekkora? PWM-es vagy feszültség vezérelt? A procit hűtöd vele?
Szerintem kb. 800rpm alatt a szélzajt már nem igazán lehet kihallani a gépből, a motorhang pedig alacsonyabb fordulaton még erősödhet is (a hang sprektuma mindenképpen változik, de lehet olyan irányban, amire a füled érzékenyebb) Nekem volt olyan ventim, ami 12 voltról nagyon hangos volt, igaz tekert 3000-el, rákötöttem 5V-ra, úgy persze halkabb lett, de idegesített a mély búgó hangja. Végül bekötöttem 7 V-ra, ahol jobban is tolta a levegőt, mint 5V-on, és halkabb is lett. -
Kaci84
őstag
válasz
Killer01
üzenetére
Egy 300-1500 fordulatú ventit tettem rá nem nagyon akarja 650-nél lejebb :-( Persze sokan írnák, hogy felesleges lejebb meg stb. Én tudom én hallom és nekem még sok. Na meg kinek van pénze 5000Ft-os Noctuákra. Fél órája megy a gép és a CPU 44C úgy, hogy nem megy a venti. Igaz nyitott háznál. Most ha pörögne 400-500-al egy venit az elég lenne neki. Valamit ki kéne találni

-
Killer01
őstag
-
Kaci84
őstag
válasz
Killer01
üzenetére
Most egy FM2 A55, de ha minden igaz jövőhéten lesz már AsRock 970 Extreme 3.
Na msot tudom, hogy a Biosban is van level 1 meg ilyenek. Mwg fixen is le lehet szabályozni, de az nem jó!
Higyjétek el üresjáratban elég neki a 511-as fordulat, mert majdnem passzívan is elviszi. De azért azt még se akarom! Van egy tekerős szabályzóm, de azzal az a gond, hogy 750-ig viszi le max. Meg mindig elfelejtem és volt, hogy játék közben leolodott valamelyik alkatrész, mert arra lettem figyelmes, hogy a proci 70C a VGA meg 98C
Ezért volna jó beállítani valahogy, hogy 50C-ig ne mennyen 500fölé. Nem hiszem, hogy VGA-nál be lehet CPu-nál meg nem
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Milyen ventit érdemes rakni egy MK-26 -ra?
TY 147? Corsair SP120? vagy Prolimatech Ultra Sleek Vortex - 140mm?
Milyenek lehetnek vízszintesen ezek?
Melyik a legjobb? Csak alacsony fordulaton használnám. 6-800 körüli fordulaton 99%-ban. -
Rendo84
senior tag
Köszönöm a segítségeteket!

Bármelyik opció érdekel, lényeg hogy a házam oldalára tudjam rögzíteni.
Mindenképpen szeretném beszabályozni, annyira venném vissza a fordulatot, hogy ne legyen zavaró a hangja. -
krichd1
addikt
válasz
Rendo84
üzenetére
200x200x20-as méretben van Bitfenix Spectre, ha a vastagság számít elsősorban.
-
Killer01
őstag
válasz
Kaci84
üzenetére
Ilyen program szvsz nincs. Milyen Asrock alaplapod van? Nekem extreme3gen3: van 2 pwm-es csati ebből 1 a procié, ehhez tartozik egy 3 tűs ami a pwm-es procira beállítottnak megfelelően szabályoz (ezt lehetne használni, ha 2 venti lenne a proc hűtőn), illetve van még 2 sima 3 tűs amit be lehet állítani 4 vagy 5 lépésben, de ezek nem változnak terhelés hatására.
-
Martell
tag
válasz
Rendo84
üzenetére
Nincs 20as vastagságú. 25ös van csak 140es felett.
http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/bitfenix-spectre-pro-black-230mm/5215
De ennél sokkal jobb a Cooler Master MegaFlow, az viszont csak 200as. Azonban mint a Bitfenixnél itt is több felfogató lyuk van, így nem kizárt, hogy a 23as helyekre is fel lehet tenni.Ezek brutális mennyiségű levegőt mozgatnak meg, viszont ha hagyod max fordulaton járatni őket, akkor hangosak. Szóval a halkságot preferálóknak mindenképpen érdemes szabályozni.
-
newclass
tag
Sziasztok!
A gépem hűtésében kérem tanácsotokat:
- Ház: CM Elite 430
Elég szellős ház, van benne több ventillátorhely.
Elől 140-es furat is van a többi hely 120-as.
Előre, oldalra (ezek juttatnának levegőt be) illetve hátulra (ez szívná ki) gondoltam ventillátort szerelni.A processzorhűtő valószínűleg egy Scythe Ashura lesz.
Az alaplap Asrock Extreme6 (házventillátornak 1 db PWM +2 db 3Pin-es csatlakozó van)Olyan jó ár/érték arányú ventillátorokat szeretnék, amik csendesek, de hatékonyak.
Próbáltam tájékozódni, de ott elakadtam, hogy egy ventillátornak több változata létezik nem tudom hova milyen fordulatszámú lenne jó, ezért inkább kérdezek.Segítségeteket előre is köszönöm!
Még annyi, hogy Aqua-ból rendelném (ott van jó áron most az alaplap és az Ashura), esetleg Merlin-től, így előny ha ott is kapható a típus.
-
Rendo84
senior tag
230x230x20- as ventit keresek a házam oldalára. Tudnátok segíteni, hol találok olyan netes oldalt, ahol rátudok szűrni és keresni méret alapján, hogy milyenek vannak?
-
-
krichd1
addikt
válasz
kungzi
üzenetére
Scythe Slip Stream Slim, de csodákat ne várj tőle, erősen kompromisszumos megoldás.
(#12015) Kaci84:
-Noiseblocker BlackSilent Pro Fan PLPS
-Nanoxia FX EVO PWM 120 mm - 1500Szerintem 500rpm-re nem érdemes visszaszabályozni, inkább akkor kapcsold ki. Nekem alaplapom kikapcsolja a ventiket, amikor csak netezek, vagy üresjáratban megy a gép.
-
Kaci84
őstag
-
ates85
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülyeséget fogok kérdezni

Azt szeretném megkérdezni, hogy hosszútávon biztonságos az alaplap proci ventilátor csatlakozójára rádugni kettő pwn ventilátort egy Y elosztó segítségével? Nem fogja túlterhelni a csatlakozót? Kettő darab Noctua NF-F12 ventilátort szeretnék csatlakoztatni hozzá amik a proci hűtőre kerülnének. A Noctua mellékelt is egy Y elosztót a ventikhez.
-
Kaci84
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami jó ventit ami 12cm pwm-es extra halk kis fordulatra szabályozható (500) és elég jól szállítja a levegőt.
-
kungzi
veterán
120mm pwm slim ventilátor van a piacon? lehetőleg jó minőségű

-
djdaniel
senior tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
lehet kapni, csak nem Magyarországon

-
zsigus
őstag
válasz
Martell
üzenetére
Úgy gondoltam, hogy 1 db 4 pin-es alaplapi csatira max. hány venti mehet rá (gondolom adnak a PWM-es ventikhez Y kábelt, legalábbis az Arctic F12 Pro-n van nekem).
Így elvileg az összes ventinek PWM szabályzásúnak kellene lennie...
Ha jól emlékszem az Arctic valami 3-4 ventit írt max. egy alaplapi csatlakozóra, de nem vagyok benne biztos.
A tippet köszönöm.
-
Martell
tag
válasz
zsigus
üzenetére
Annyi PWMet tudsz rákötni amennyi 3 + 4 pines csatid van. Más kérdés, hogy csak a 4 pinre kötöttet tudod vezértelni. A 3pinbe dugott pwm maxon fog pörögni. Pwm a procinak jó dolog, házhűtőnek felesleges. Ráadásul olcsóbb is egy Fix rpmes.

Coolink Swif vagy Enermax t.B.Silence 2500ig az ájánlott.
-
zsigus
őstag
Üdv urak!
Most szeretném cserélni a házat és a tápot, és gondoltam kellene egy-két új venti is a házba, mert a jelenlegiek már 3-4 évesek, és nem szeretném megvárni mire felhangosodnak.
Két kérdésem lenne:
1, A PWM szabályzós ventiknél maximum mennyit lehet rákötni a lapra? (csak 1 db 4 pin-es csati van rajta, ventiszabályzót pedig nem akarok venni).
2, Milyen PWM-es ventit tudnátok ajánlani max. 2500 Ft/db áron.
Az ismertebb márkák közül (legalábbis amiket én jobban ismerek) abban a boltban ahol a házat/tápot néztem az Arctic F12 PWM, és a Slip Stream 120 PWM fér bele, de hátha tudtok jobbat.
Köszi.
Szerk.: A ház egyébként egy CM Silencio 352 lesz majd, ha minden igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez kész 

Grózi