- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomiee85
senior tag
válasz
satee76 #5697 üzenetére
Ha ilyen erős légszállítás kell szerintem ne keress mást mint a coolink swif2 1201. Elég drága de a legjobb venti jelenleg. (lehet találsz jobbat 4-5e ft-ért de az már meredek egy ventilátorért)
Ha nem kell akkora légszállítás Arctic cooling Arctic F12 (van PWM és sima is) nevű ventije elég jó és olcsó mostanában.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
satee76 #5697 üzenetére
88 cfm az iszonyat sok. 2000 RPM körüli fordulattal bíró ventik pumpálnak annyit, aminek igazán nagy hangja van, ilyen fordulat mellett már a TV-n is hangosíthatsz...
Viszont a sok lapátos Slip Stream-ből elvileg 1600 RPM-s fúj annyit, de ez sem lesz halk. [link]
Ha esetleg vastagabb venti is bemegy a tápba: [link]
Esetleg még ez.
De kétlem, hogy ilyen nagy teljesítményű venti kéne egy 400-as tápba.
-
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
Fekete színű (fekete a ház azért - vagy olyan színt ami nem üt el tőle) gumi rögzítőt keresek 12cm-es ventihez. Milyen tipust tudnátok ajánlani? Amit néztem esetleg Englide V-zero.
Köszi
-
satee76
aktív tag
sziasztok !
88cfm körüli ventit ajánlottak 12 cm-be hogy keressek, mert a tápomban szeretnék csendesebb ventire váltani. Tudnátok valamilyet ajánlani?
400 W csifi tápról van szó.előre is thx és respect
satee76 -
hakos1987
őstag
Hali!
Segítségetek, tippetek kérném az alábbiakkal kapcsolatban:
van egy mini hűtőgépem, amiben a ventilátor ha két bizonyos pozícióban áll meg, nem képes újraindulni. Ez a két pozíció egymással szembe van, be húzta fehér festékkel ezt a vonalat. Ha függőleges a vonal, nem indul újra, ha vízszintes, akkor igen. A tekercsek mehettek tönkre a ventiben? Lehetne valamit kezdeni vele? A gondom az, hogy ez egy olyan fajta ventilátor, aminek a szélén vannak a lapátok (nem tudom ennek van-e valami különleges neve). Olyan, mint pl. az ati 2 slotos vga hűtői... Jó lenne javítani, mert a talpa és a lapátok miatt nem tudom, hogy honnan szerezhetnék be ilyet
Köszi a segítséget előre is! -
Drexler
tag
Sziasztok! Melyik ventit vegyem a kettö közül
oolink SWIF21201
Xigmatek Crystal 120 White LED LUXT-024
Teljeditmémyben talán a xigmatech jobb, a másikra több a gari. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Krisinto #5685 üzenetére
Nem nagyon értem, hogy minek 4 pines y elosztó egy 3 pines ventihez.
F_Zolee: Nem rossz, de még pár alternatíva: Nagyon halk, PWM-es, halk és ha akarod nagy teljesítményt is tud produkálni.
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Valaki tud ajánlani 9cm-es ventit? Procihűtőre barkácsolnám fel...de nem ártana ha nem a leghangosabb lenne.
Ez megtenné? [link]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Krisinto #5682 üzenetére
Helló!
Egy nem PWM-es ventihez, miért adnának?
Csak a 120 P-hez adnak.
KlezOne: Alapból 8 csatornásat nem tudok mondani. Ha nem nagy teljesítményű ventit kötnél rá, akkor egy 4 csatornás is elég lenne és minden ágra kettőt kötnél, de ott így csak 4 x 2 ventit tudnál szabályozni, mert 2 venti azonos feszültséget kapna, mivel egy ágon lenne.
-
KlezOne
tag
Sziasztok!
Valaki nemtud nekem ajánlani egy olyan venti szabályzót ami előlapis és befér egy 5'25-ös helyére, és 8 ventit tud szabályozni.
Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Krisinto
őstag
Hali
Coolink SWIF2 1200-hoz(800rpm-es) adnak PWM-es elosztót? -
zodo
nagyúr
Ez jó hír.
Egyelőre nincs a házamnak oldallapja így nem sokat ér a 1201-es ami ráfúj a vga-ra.
Talán a hétvégén, adok neki egy plexilapot, ha minden jól megy ill. megpróbálom a ház elejére beerőltetni, de ehhez kicsit alakítani kell a helyét.
Amúgy a 3 Testőrnél vettem a Swif2-eket. Igaz, elő kell rendelni, de gyorsak.
11-kor megrendeltem és 18 órára nálam voltak. -
Vasinger!
nagyúr
Mind a 2 gépedhez ilyen ház lesz? Bár nem mintha számítana valamit, a CPU hűtő mindkettőben hasonló kialakítású.
Azért gondoltam felülre gyengébbet, mert a meleg alapból felfele száll, így az csak segítene, de ha 1200-at raksz be az sem baj, legfeljebb veszel egy ellenállást és nyáron ha kell a levegő leszeded.
Esetleg a 120P sem rossz választás, ha van PWM csatid.Alulra meg majd a legjobb döntés, ha majd kipróbálod a gyárival mit csinál.
-
zsela
tag
válasz
Vasinger! #5676 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Igen, valóban 6 hely van.
Az oldalára én sem gondoltam ventit tenni, mert valószínűleg berezonálna és hangos lenne.Azért írtam négy ventit, mert mindegyik helyre csak egyet számoltam (elöl, hátul, fent, lent) és az oldalára, ahogy írtam is nem szánnék.
Az egyik gépben egy CM Hyper TX2 lesz, míg a másikban egy CM N520.
Az előre egy, hátulra egy felállás elég tiszta. Kicsit szétnéztem közben és a Coolink Swif2 1201 tényleg jó választásnak tűnik. Ezzel akkor le is lenne cserélve a gyári hűtő hátul.
A tetejére is tennék akkor egyet, de akkor szerintem az is ugyanebből a fajtából lenne, mert nem túl izmos ez a két proci hűtő. Miért javasoltad ide az alacsonyabb fordulatszámú változatot?
Az aljára esetleg a VGA miatt lenne érdemes tenni, bár nem lesz magasan a gép, szóval oda valószínűleg nem teszek. Legrosszabb esetben még ott a gyári, és oda az letehető.
-
Vasinger!
nagyúr
Helló!
A képen 6 db venti hely van, így nem nagyon tiszta, de íme egy alternatíva:
Én a helyedben még a gyárit is lecserélném, bár előbb várd meg, hogy az milyen hangos.
Szóval én ennek a háznak úgy alakítanám ki a hűtését, hogy elől-hátul 1-1 venti. Itt Azonos fordulatúak legyenek. Mondjuk egy Coolink Swif 2 1201.
Még esetleg a tetejére rakhatsz 1, esetleg 2 ventit, de ez attól függ milyen CPU hűtőd lesz/van. Oda mondjuk egy Coolink Swif 2 1200 mehet.
Oldalára semmiféleképp nem raknák venti és az aljára sem látom értelmét, kivéve ha csak nem lesz magasan a gép, mert akkor tudna szívni valamennyi friss hűvös levegőt onnan.
-
zsela
tag
Sziasztok!
Nem vagyok túlságosan jártas hűtés témában, ezért szeretném kérni a segítségeteket. Valószínűleg mindkét PC-m új házba költözik, a választásom a Thermaltake V3-ra esett. Ebből látszik, hogy nem szánok túl sokat a házra, de az mindenképpen egy jó választásnak tűnik (esetleg ha van egyéb javaslat szívesen veszem). Ebben a házban alapból hátul van egy venti, én tennék még bele három 12 cm-eset az alábbi rajznak megfelelően:Milyen ventit tudnátok ehhez ajánlani? Viszonylag halk legyen és ugye bár minél jobb legyen a légszállítása. Túl nagy összeget nem szeretnék a ventikre sem szánni. Első körben ezekre gondoltam:
- Arctic Cooling Arctic Fan 12
- Arctic Cooling F12 PWMTermészetesen ha van jobb ötletetek, szívesen fogadom. Abban sem vagyok biztos, hogy mindhárom helyre egyforma kellene, ebben is várom a segítségeteket.
Előre is köszönöm!
-
Henk
veterán
válasz
Shirkan #5672 üzenetére
Az alap felállás az ha elöl és hátul van egy venti a házban ez már szokott egy megfelelő légmozgást képezni, aztán ezt szokták tovább bővíteni, hogy felülre esetleg alulra is tenni ventit. De kezdetnek azt próbáld, hogy elöl befúj, hátul meg kifúj egy venti.
Vasinger!: szerintem Coolink.
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek melyik ventit vegyem házhűtőnek előre? Egy halk, de viszonylag normális légszállítású kéne. 12-14 CM-ig 1000 RPM és környéke.
1. Alternatíva: Englide n.zero 120 950 rpm (classic vagy sima) 1600 Ft (ez még nem a Hydro-s)
2. Alternatíva: 2.5k-ért Scythe Zipang hűtőn lévő 14-es venti. Nagyon dicsérik mindenhol, bár külön házhűtőnek nem próbálták.
3.Alternatíva: Esetleg Coolink SWIF2 1201 2k-ért, amit majd leszabályoznák.
Nos?
Esetleg már alternatíva?
-
Shirkan
csendes tag
Kösz Henk a gyors választ, teljesen igazad volt..próbálgattam egy kicsit és a zaj forrása a vékony lemez miatt lesz, ez egy TT V3 1ébként, csak bejöttek ezek a nagy melegek és gondoltam a videokártyának is adok egy kis "frissítőt" hát úgy néz ki hogy marad az oldallapon a rács..és előre teszem be inkább! vagy szerinted felülre több értelme lenne ( most van egy hátul,egy gyári ami szív,egy CM 212+-os procihűtő, egy 4870es hőerőmű aminek elég melege van mostanában)
és adott egy englide hydro 1.2-es
adnál tanácsot hogy melyik részébe tegyem a háznak hogy a legjobb dinamikát érjem el? köszönöm -
Henk
veterán
válasz
Shirkan #5670 üzenetére
Alapvetően ne tegyél az oldallapra ventit mert általában zajos és nem hoz akkor javulást a hőfokokban, esetenként még ront is. Főleg gyengébb minőségű házaknál szokott gondot okozni mert vékony lemezből vannak. Esetleg ilyen gumi rögzítőkkel tudnád csökkenteni a rezgést, de még akkor is benne van a pakliban, hogy szélzaja lenne mert közel van a venti a rácshoz.
-
Shirkan
csendes tag
Szevasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy van-e valami jó megoldás az oldallapra szerelt venti zajcsökkentésére? most vettem egy englide hydro-t és alapvetően hangtalan a kicsike, de az oldallapon van egy kis "zúgása" ami bántja a fülemetsajnos nincs rendelkezésemre a rezgéscsillapító gumi, most szigetelő szalag összegyűrésével próbálkoztam de még mindíg nem vagyok elégedett.várom az ötleteket.
-
zodo
nagyúr
Nem is a pwm miatt csatlakoztattam őket oda, hanem mert csak egy venti aljzat maradt a lapon. Csak a cpu pwm-es ezen kívül és van még egy nb aljzat, de az valami idétlen 2 pin-es.
Elvileg, everest szerint szabályozva vannak innen a ház hűtő, pwm-es aljzatról.
kb. 890 környékén forog(nak) perpillanat.
Kérdés, hogy a 800, hogy bírja majd a későbbiekben.Lényeg, hogy nem csináltam hülyeséget ezzel a csatlakoztatással. Köszi.
-
zodo
nagyúr
Na, hosszas várakozás után végre sikerült hozzájutnom a rendelt Swif2 120P, 800, 1201-es ventikhez. 120P csak tartalékba vettem.
Viszont a lámaságom miatt részben, besz...attam magam a 1201-el, mert nem néztem meg a házam előlapi ventihelyét és cak 8 -9 cm-ek férnek el. Mindegy, betettem az oldallapba.A 120P-hez mellékelt elosztóra csatlakoztattam a 800 és 1201 párost az alaplapi pwm-es házventi aljzathoz.
Jó ez így, nem lesz gond ?
-
s.s.j.goku
tag
Köszi a gyors reagálást.Amugy 4 pinesre van kötve,de mindent megcsinálok amit mondtál és irok minden okés lett -e.
THX mégegyszer -
Vasinger!
nagyúr
válasz
s.s.j.goku #5660 üzenetére
Helló!
Nos, szépen egyenként.
A PWM azt jelenti, hogy a lap a processzorterhelés szerint szabályozza a ventilátorod a te általad beállított értékek szerint.Csak akkor működik, ha az alaplapon 4 pines csatira kötöd, ebből 2 van. (nekem is ilyen lapom és ventim van
). Ezután a BIOS-ban át kell állítanod a SMART FAN-t PWM-re. Ezután rakd fel az Easy Tune-t és ott be tudod állítani hogy hogyan szabályozza.
Az az elosztó azért van, hogy egy 4 tűs helyre 2 ventit is tudsz kötni, amit szintén az alapján fog vezérelni a lap, amit beállítottál.
A CM ház ventiket kössed rá az alaplapra, miután átállítotad a vezérlést PWM-re. Nekem volt hogy vezérelte azokat is valamennyire ezután. Veszíteni nem veszíthetsz evvel.
-
s.s.j.goku
tag
Hali
CM 690-es házam van,benne 3 gyári CM venti (elöl,hátul oldalt)
Most cseréltem le 8800GT karim hűtését AC Accelero S1 rev2-re és vettem hozzá
egy Coolink SWiF 12 cm PWM (http://www.coolink-europe.com/en/categories/23_29.html) ventit,amihez van valami csatlakozó,átalakitó nem tom mi.
Felraktam vga-ra ,bekötöttem system fan helyre,de valamiért 1200-1500 fordulaton pörög)
Mit kellene csinálnom hogy lemenjen 800-ra???Azt hittem a pwm azt jelenti hogy 800-on pörög amikor bemelegszik a kari akkor pedig feljebb kapcsol.
Gigabyte P35C DS3R lapom van.Ott is át kell állitani a system fan-nál hogy PWM szabályozás legyen??Amugy procin Thermaltake Big Typhonn hűtő van 12cm hűtővel,amin van fordulatszám szabályzó.Kézzel tudom állitani a 800-as fordulatot.
Még egy kérdés, a gyári CM 12 cm hűtők valszeg nem pwm-esek,akkor ezek csak kb 1200 pörögnek mindig,vagy esetleg ezt is lejjeb lehetne tornászni??? -
artiny
őstag
Még egy utolsó kérdés
[link] rózsaszínnel bejelöltem,hogy nekem hol helyezkedik el az amit áthúztam. MIvel nincs a kézikönyvben ezért nem tudom meik lehet a 12V rotation és a GND. Bedugtam már a ventit és forog,müködik - szóval akkor eltaláltam a GND és 12V-t? ha 12V és rotationba tettem volna akkor is forogna? -
artiny
őstag
A kepen bejeloltem,hogy hol fogom oszekotni es levagni
[link]
feketet-a feketehez a pirosat a piroshoz kotnem. Lessz egy szabad kabel amit levagnék és uresen maradna,azt szigetelnem es ugy maradna.
EZ IGY JO LESSZ?Csak az egyik ventilátort kotnem ra mivel a masikat nem tudom h a piros kek--- passzol e majd a fekete piroshoz. Annak a ventinek meg van hely a lapon,majd oda dugom be azt.
KOSZONOM MINDENKINEK A SEGITSEGET
-
potkem
aktív tag
Ez így kivitelezhető.
Válasz a kérdésedre: ha teljes RPM-en akarod tolni a ventiket (piros-piros) ( fekete-fekete).
Az egyik szál szabadon marad.
Az első képen látom a ventiket a ( kani csatlakozó) 12 V
A (szuka csatlakozó) már áthidalt 5 V
Tehát nem mindegy melyik csatit használod be.
A kis ventikhez csak piros fekete kábel megy, ez igy azonnal mehet a táphoz. -
Vasinger!
nagyúr
Helló!
Nem, nem ugyanolyan jók. Sokkal rosszabb a Swif 1-es széria. A 2-es szériának nincs motorhangja, halk, csak szélzaj van és a csapágyazása is folyadék, ellenben a régi kék lapátossal, a golyós csapággyal.
#5644 potkem: Meglett!
artiny: A hsz. második részére. (az elsőt nem nagyon értem, vizuális típus vagyok, de amennyi lejött belőle Neked egy ilyen kéne vagy ha nem elég hosszú egy hosszabbító). Szóval ugyanúgy kell bekötni mint a 3 pineset, csak a sárga fordulatszámvisszaejelzőt kihagyod. Egy kis segítség: 1, 2
-
artiny
őstag
Nem tudom hogy mennyire erthetoen irtam le ,hogy mit szeretnek ,de megegyszer elmondom....nelegyen félreértés:
1.elvágnám a kisventilátor kábeljét
2.maradna csak a dugó amit a tápra tudok szúrni és egy lógó kábel vég
3.elvágom a nagyobb ventilátor kábeljét a legvégén és akkkor marad egy venti szabadon lógo kábel véggel.
4.összeforrasztom vagy csavarom a két kábelt: dugós és nagyobb ventijét. és a dugót rászúrom a tápra.meg egy kérdés,hogy ha ket tus ventit a haromtusbe hogyan kell szurni?
-rotation
-12V
-Gndmeikbe kell lenni a 12v gondolom es a rotation vagy gnd? gondlom a gond?
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Coolink ventikből a kék lapátos széria tagjai is ugyanolyan jók, mint pl. a SWiF2 120P ?
Házventit kellene vennem egy 12 és egy 8 cm-t ehhez keresek halk darabokat.
-
potkem
aktív tag
Igen ilyenre is. De ha magad csinálsz dugót ugyan így meg tudod csinálni 1/3 áron.
Viszont célszerű a tápról közvetlenül tolni a ventiket. Attól függ milyen dugója maradt a tápnak szabadon. Ha olyan mint a képen linkeltem, akkor csak a végeket kell lecserélni.Nem bocsi a te képed nem jó. Mivel ahogy látom a te csatid nem 3 pin-es
Ami fontos pirosat mindig a piroshoz.
Sárgát sárgához.
Feketét a feketéhez.
Ha így kötöd akkor a ventik 12V-ot kapnak és teljes RPM-en dolgoznak.Tényleg nagyon fontos!!!!!!!!!
A táp csokijában a kábeleket soha ne cseréld fel!
Inkább csak a venti csokijában cseréld a kábeleket.
A táp kivezetéseit meg tudod mérni egy filléres multiméterrel is.
A tápon soha ne tesztelgess mert egy apró zárlat és dobhatod a kukába ,ha nem old le.
MINDÍG CSAK A SÁRGA PIROS CSERE A VENTI CSOKIJÁBAN !!!! EL NE FELEDD!!!!
1 LEHETŐSÉG ( TÁP PIROSHOZ VENTI SÁRGA) FEKETE FIX
2 LEHETŐSÉG (TÁP SÁRGÁHOZ VENTI PIROS) FEKETE FIXHA JÓL EMLÉKSZEM A PIROS 12V
SÁRGA 5-6 VOLT A TÁPON DE AZÉRT NÉZZ UTÁNA.Legközelebb nem szerkesztgetek utánad, hanem törlök és egy kis időre el is küldelek pihenni.
Használd a (Szerkesztés) gombot, azért van!!!
[ Módosította: #65675776 ]
-
potkem
aktív tag
Lehet hozzá venni Y elosztót. Aztán magad tudod variálni (átrendezed a sarukat a csokiban) hogy hány Voltot kapjon. Csak egy vékony tű kell hozzá.
De egyébként tudsz is venni bármelyik elektronikai boltban gyári csoki (2 féle) a belevaló tüskéket, vezetéket. Aztán olyat csinálsz amilyet akarsz.
Csak óvatosan.
Egy digitális multiméter használata ajánlott.[ Módosította: #65675776 ]
-
potkem
aktív tag
válasz
dangerzone #5638 üzenetére
Látom itt is vannak leleményes emberek.
-
artiny
őstag
összelehetne kötni a ventilátort egy másik ventilátor csatlakozójához?
Az alaplapomon egy helyre nem tettek ventilátor csatlakozótűket,pedig a kézikönyvben bevan rajzolva.
A másik hely ahol van ilyen csatlakozó, oda pedig nem ér el a venti kábelje.
Van 2drb. hdd ventilátor ami a tápegységbe csatlakozik.
Van 2drb. ventilátor amit még egy nemműködő tápegységből vettem ki.
A tápos ventit összekötném hdd-s ventik kábeljével és a tápba szúrnám - ezt meglehet csinálni? levágnám a hdd.s ventiket és összekötni a ventilátor kábellel.
A feszültség stb. azok egyeznének nem égne ki semmi??biztonságos?
hdd s ventin ez van irva: DC 12V 0,06A 0,72W
tápos ventin: DC 12V 0,06Aképek: [link] [link]
A ház ház hátuljára szerném valmeik ventit feltenni. -
superecneB
őstag
Tudja esetleg valaki hogy ennek a coolink cool breeze (tehát a zöld) ventinek milyen légszállítása van? Sehol sem találtam róla infót!
-
potkem
aktív tag
válasz
Krisinto #5633 üzenetére
Pontosan hol?
Mi még(a képeken nem látszik) az előlapból, és a felső lapból is kivágtuk a műanyag díszítő betétet is, hogy semmi ne álljon a levegő útjában.
De amúgy javaslom neked a madzagon lógva című képet. Az a plusz venti iszonyat amit nyújt. Beszívja a friss levegőt, majd ráküldi a proci hűtőre végül a hátsó venti kiszívja.
Ami érdekes hogy a 3 venti egy vízszintes egyenes vonalat képez.A Szerkesztés gombot nem véletlenül találták ki...
[ Módosította: #65675776 ]
-
potkem
aktív tag
Azért nézz meg néhány átalakítást, melyet mi csináltunk.
http://picasaweb.google.hu/petike1978/CM690#Van egyébként topic-ja. Rengeteg mindent tudsz olvasni hűtésről, ventikről stb.
http://prohardver.hu/tema/re_cooler_master_cm_690_jo_haz_jo_aron/hsz_1-50.html[ Módosította: #65675776 ]
-
potkem
aktív tag
Ez a gyári.
Dimension (W / H / D) 120*120*25mm
Voltage 12VDC
Current (Ampere) 0.15A
Input (Watt) 1.8W
Speed (R.P.M.) 1200 R.P.M.±10%
Air Flow (CFM) 44.73CFM
Air pressure (mmH2O) 1.65 mmH2O
Fan Noise Level (dB-A) 19.1 dB-A
Weight 120 g
Available Color black
Bearing Type Sleeve
Fan Life Expectancy 30,000 hours
Connector 3 pin
Screws 4 pcs -
NOD
senior tag
Meg lehet prémium de ez se sok Airflow 92,3 m³/h
Ha jol tudom a cfm és e között 1.7 a váltoszám. Ergo az én vackaim 79*1.7 kb 150-160 -
NOD
senior tag
Hát nem tom gyárik nekem valahogy nem tetszenek. A levegö amit szállit elenyészö.
Ezeket a szar thuderbladeket anno 1000ért vettem lehet hangosak viszont leköröznek mindent légszállitásban, elözö házamban volt 3 ilyen és 5 fokkal volt kisebb a hömérséklet a vinyonál és vga-nal(2*12 1*9es) most meg bent van 2*14es meg egy 12*es és kb áll a levegő.A hang meg másodlagos mert fulessel tolom és játékban vagy terhelés alatt vga ugyis tulüvölti. -
potkem
aktív tag
válasz
Krisinto #5613 üzenetére
Ezek nem hangosak.
Size 120x120x25 mm
Bearing SSO-Bearing
Blade Geometry Nine Blade Design with VCN
Rotational Speed (+/- 10%) 1300 RPM
Rotational Speed with L.N.A. (+/- 10%) 1100 RPM
Rotational Speed with U.L.N.A. (+/- 10%) 900 RPM
Airflow 92,3 m³/h
Airflow with L.N.A. 78,5 m³/h
Airflow with U.L.N.A. 63,4 m³/h
Acoustical Noise 19,8 dB(A)
Acoustical Noise with L.N.A. 16,9 dB(A)
Acoustical Noise with U.L.N.A. 12,6 dB(A)
Static Pressure 1,68 mm H2O
Static Pressure with L.N.A. 1,43 mm H2O
Static Pressure with U.L.N.A. 1,21 mm H2O
Input Power 1,08 W
Input Current 0,09 A
Voltage Range 12 V
MTBF > 150.000 h20-22dB fölött mondják hangosnak
-
potkem
aktív tag
Az enyémben 8db CM venti van. 4db ot venti szabályzóval szabályzok, a többi 5Volton zümmög. Annyira hihetetlenül hűs a ház, hogy az már hihetetlen. Javaslom neked a 12cm helyett a 14cm-est. De nem feltétlen szükséges mivel annyi venti brutális huzatot csinál 12cm -en is.
Viszont egy komoly proci hűtőt szerezz be, akkor lesz az igazi. -
potkem
aktív tag
Most jutott eszembe. Ha igazán minőséget akarsz akkor ajánlom neked a Noctua ventiket.
Ez már prémium kategória. Legjobb légszállítás,stb.Pluszba kapsz hozzá 5V-os kondit mivel ezek a legprofibb cuccok . És akkor 50%-on dolgozik.
Ebben a házban nem kell 12 V-on tolni a ventiket. -
NOD
senior tag
Sziasztok.
Ventilátorokat szeretnék venni egy cm690 II házba.
Legfontosabb hogy azért a levegöszállitása jo legyen.
Hang másodlagos (470 gtxet túlüvölteni ugyse tudja)
Most amit plusszba a gyári ventik mellé betettem az 2 db thermaltake thunderblade ezek 2000rpm pörögnek 75 cfm de baromi hangosak. A 470gtx ventije 65 százaléktol hallatszik csak mellettük.
Szoval ezek helyett kéne valami. 8-12-14cmes ventik jöhetnek szoba. (vagy a 8as csak pénzkidobás mer ugyse ér semmit?)Ja és mégegy kérdés. A venilátoron van egy molex csati és egy 3 pines csati.
A 3 pines csati az csak alaplapi ellenörzésre jo szoval felesleges rákötni a lapra mert változtatni tudja? -
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Próbálkozott már valaki azzal, hogy egymás fölé tett 2 azonos ventit, akkor javult-e a légáramlás?
Vagy ugyanolyan maradt, mintha csak 1 venti lett volna?(Külön forrásról kapják az áramot, és nem egymásra csavarozást értek konkrétan, hanem mondjuk lenne közöttük 10 cm távolság. )
-
superecneB
őstag
Ez a LIAN LI LI121225BL-4:
Speed: 1500 RPM
Airflow: 56 CFM
Noise: 24.7 dBA
Power: 3.24 W5V-on vajon mennyit pöröghet?
-
-
Henk
veterán
Itt hülyeséget írtam, úgy látszik már késő volt.
Szóval a 3. szál a venti fordulatának ellenőrzésére szolgál nem a hőmérsékletére. Azért nincs is az elosztó mindkét ágában meg ez a szál mert ha két különböző fordulatú venti van rákötve akkor nem tudná melyik fordulatot jelenítse meg.z00li: nem gond ha 2 különböző ventit kötsz az elosztóra. Azt nem tudom elég lett volna e a fix fordulatú, attól függ mekkora légszállítást igényel a géped. Bár én sem nagyon szoktam 1200 fölé tekerni a 120p-ket.
-
proof88
addikt
üdv,
tudom hogy kicsit off, de kis segítség kéne, PH!-n találok valahol infót nem PC-be való ventikről? Tehát a nagy nyári meleg miatt vennék szoba ventiket, és nem hasra ütésre venném őket, hanem tapasztalatok alapján... nem árt, ha minél nagyobb a légyszállítás és kisebb a zajszint.Pl. Scythe mé nem gyárt szoba ventiket?
-
whatnot
őstag
Van egy Zalman ZM-F3 típusú hátsó házventim, ill. elől a gyári venti a házhoz (Xigmatek Asgard). Úgy hallom, hogy a hátsó állandóan full fordulatszámon pörög, holott ez alapműködés esetén nem indokolt. Elvileg szabályozható fordulatszámú, ezért kérdezem, hogy van-e valamilyen program, amivel a házhűtőket szabályozhatom.
Tudom, hogy vannak a 3,5"os, ill. az 5,25"os helyre beépíthető kézzel szabályozható cuccok, de ha nem muszáj, nem költenék plusz pénzt erre. -
Henk
veterán
válasz
bobababa #5600 üzenetére
Rá tudod kötni a sys fan-ra a másik ventit de az a csati nagyon lomhán szabályoz mert a ház hőmérséklet alapján szabályoz. Azért van az elosztó egyik ágán csak 3 szál mert abban nincs hőmérséklet ellenőzés hiszen ha mindkét ágon lenne akkor összezavarodna, azt dugd a 4 szálas csatira amelyiknek a hőmérsékletét monitorozni akarod.
A TMPIN2 nem tudom mi, szerintem félre mér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS