Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Henker2
addikt
Halli!
Ha 2db ilyen ventit tennék az Alpenföhn Brockenre szerintetek javulna a hűtési teljesítménye? Vagy tudtok ajánlani valami jó 12-es halk és jó légszállítású ventit még?
Ha ezt 2 ventit összekötöm egymással és csak az egyiket dugom az alaplapra, akkor mindkettőt egyszerre fogja vezérelni az alaplapom? ASRock Z68 Extreme4 -em van
-
törölt tag
Szerintetek ez? 14cm, 800RPM, 14,5dB, 50CFM.
-
törölt tag
válasz
Eli_Stone
üzenetére
Valójában fullra felpörgetve a 120p már jókora zajjal jár viszont akkor már 75CFM levegőt szállít ami nagyon sok és mivel PWM-es csak extrém körülmények mellett menne annyin. Szerintem az procire megfelelő. Házba meg a 1201-es Coolink venti elég jó 55CFM 18,2 dB mellett. Sztem tök korrent és az áruk is kellemes.
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
üzenetére
Házba nagy légszállításra: NOCTUA NF-S12B FLX v. Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-4 v. CORSAIR Air Series AF120 Quiet Edition High Airflow v. CORSAIR Air Series AF120 Performance Edition High Airflow 120mm
procihűtőre: NOCTUA NF-P12 v. Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-4
Vagy PWM-es NOCTUA NF-P12 PWM v. Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-PPl ezek, de lehetne még sorolni a Scythe, Be Quiet, stb.. ventiket is. A Coolink sem tűnik rossznak, de youtubon keress rá pl a 120p-re és figyeld meg fullra felpörgetve elég hangos.
-
olivera88
veterán
Van a Sickleflownak egy extra verziója aminek állítólag 160.000 (!) óra az élettartama. [link]
-
törölt tag
válasz
krichd1
üzenetére
Esetleg tudnátok mondani egy jó ventit aminek elfogadható a légszállítása kicsi a hangja? Lehetőleg ipon-ról tudnátok linkelni? Ezt nézegettem nem néz ki rossznak: 18,2dB és 55CFM
+ Proci hűtőre is ha tudtok valami jót jó hangal, jó cfm-el és elég nagy erővel ami rendesen átmegy a bordás közt. Én a szabályozható komolyabb Coolinket néztem: Szerintetek?
Az elsőt gondolnám simán házba, a másodikat pedig egy COOLERMASTER Hyper 612S-re méghozzá mind két oldalára azaz 2 db-ot. Mit gondoltok?
-
krichd1
addikt
válasz
anytime
üzenetére
Bitfenix Spectre Pro, ha jól tudom a 230mm-es is a 200mm szabvány furatba szerelhető.
(#10086) dav<3: Párszor már le lett írva a topikban, hogy gyári értékeket nem szabad elhinni, fenntartásokkal kell kezelni. Ettől függetlenül a Sickleflow egy nagyon jó ár/érték arányú venti, az AC ventik helyett inkább ezt ajánlom. A többi CM ventit felejtsd el.
(#10088) anytime: Excalibur leveri
Zajban sokkal erősebb, igen. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DigitXT
félisten
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Jól értelmezted.

Rövidzár a 2 pines bemeneten = teljes fordulatszámtartomány kihasználható egy komolyabb 5,25-ös szabályzóval, tápfesz függvényében (3-12V között). Figyelni kell viszont arra, hogy a szabályzó le tudjon menni 3V-ra (a legcsendesebb szintre, ha az a célod), mivel elég sok ilyen cucc csak 5-12V között szabályoz.
Ha fix 12V-ról hajtod a ventiket, akkor meg ott a gyári poti a halkításhoz (darabonként tudod őket tekergetni: egy picit macerásabb). A kettőt kombinálni is lehet, de csak speciális esetben érdemes, pl. ha az 5,25-ös szabályzód csak min. 5V-ra képes: ekkor a potival be lehet lőni, hogy 5V-on legyen a legkisebb a fordulat. Mellékhatása viszont, hogy ilyenkor 12V-on sem lesz meg a max. fordulat, szóval bele lehet zavarodni, hogy melyik poti hol áll, és miért annyit pörög épp a venti, amennyit.

-
törölt tag
válasz
anytime
üzenetére
Most láttam meg ezt a ventit és nem nagyon hiszek a szememnek... Szóval 2000-es fordulat 70CFM légáramlat és mindössze 19dB??!!?!?!?!? Igaz ez?!?!?!?!?!? Mert ha ez igaz ez az egyik legjobb venti sztem ilyen alacsony hangal ekkora légáramlatot kelteni nem is értem. Szerintem elszámoltak valamit a gyártó oldalán.
-
anytime
őstag
Sziasztok!
200-as méretben milyen ventilátorokat tudnátok kínálni, ha a dBA / légszállítás lenne a kiválasztási szempont?
Köszi,
anytime -
törölt tag
Most láttam meg ezt a ventit és nem nagyon hiszek a szememnek... Szóval 2000-es fordulat 70CFM légáramlat és mindössze 19dB??!!?!?!?!? Igaz ez?!?!?!?!?!? Mert ha ez igaz ez az egyik legjobb venti sztem ilyen alacsony hangal ekkora légáramlatot kelteni nem is értem. Szerintem elszámoltak valamit a gyártó oldalán.
-
Malanrion
tag
sziasztok!
van valami olyan weboldal, ahol magának a venti gyártók vannak minősítve, pl adda, stb..
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Tehát.
Elolvastam párszor, de lehet így sem értem teljesen, de leírom, hogy én, hogy értettem, hogy volna jó.Tehát:
Maga a ventibe lehet beledugni ezt a 2 pines (mini) csatlakozót.
Ha rövidre zárom, akkor érdemes 3 pines hosszabbítót vennem nem is egyet és egy 5,25 ös ventiszabályzót.
És így használhatom 300-1300rpm közt és úgy tekerem ahogy akarom?Viszont ha molexesen kötöm, és a poti 2 pint kötöm a ventire, akkor csak a potin tudom tekergetni.
Jól sikerült értelmeznem? -
DigitXT
félisten
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Akkor tisztázzuk a dolgot. Ez nem egy alap szabályzó:
ez egy olyan szabályozható ellenállás aminek 2-pines
(mini) csatija van, így csak ehhez a ventihez jó. A ventit
sima venticsatiról hajthatod, molexhez adnak átalakítót.Az ellenállás a venti külön 2 pines bemenetére köthető:
ha nem akarod használni, akkor rövidre zárhatod ezt a
bemenetet a képen bal oldalon látható piros kábellel.
Ekkor a teljes fordulatszám-tartomány rendelkezésedre
áll a venti tápfeszétől függően... 3V-ról már indulnak kb.
300 rpm fordulaton, gyakorlatilag teljesen némán.
Ha nem kötsz semmit(!) a külön bemenetre (szakadás,
azaz végtelen ellenállás), 12V-ról is csak ezt az éppen
elinduló üzemmódot tudják a ventik - nincs lehetőség a
felpörgetésükre, tehát ennek sok értelme nincs.
Magyarán, ha fix 12V-ról (molexről) akarod megtáplálni
a ventiket semmi akadálya, csak ekkor a potival tudod
állítani a fordulatukat, egyenként. Le lehet őket venni a
PCI-os hátlapról: pl. a MO-RA 3 rácsaira is felrakhatók.Nekem egy ideig mentek úgy is, de nemigen másztam
be az asztal alá tekergetni őket, végül inkább váltottam
egy komoly venti-szabályzóra. (Már régóta arról hajtom
őket 3V-ról leginkább... Ill. vízhő függvényében többről.)
Így van értelme, hogy nagy tartalék van bennük. 12V-ig.Persze addig nem pörgetem őket, mert úgy hangosak a
légszállítás miatt: motorhang szinte nulla, szuper ventik.Szerk: a távolságproblémát amúgy túlmisztifikálod.

Tetszőleges távolságra kihosszabbítható egy ventikábel.Márpedig a csövek is el fognak menni a gépből a radiba,
így mehetne (a csövek mentén) a ventiknek a tápfesz is.
Barkácsolható házilag is, de lehet venni gyárit is - habár
azokból tipikusan több kell, mert 60 cm nem a világ...
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
Eli_Stone
üzenetére
Ahha, tehát ilyen Y ágat 3 to 4 pin és többi társát el lehet felejteni nem is kell. Elég lesz molexet kivezetnem a házból valahogyan. Tehát egyenként tudni fogom simán molexel irányítani.. Ilyen helyre beszerelőset nem akarok egyáltalán, mert mint írtam, távolabb lesz a háztól minthogy ezt megvalósítsam.
Amúgy meg a radi MORA3 LT
Köszönöm a válaszod.
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Ez egy teljes alap szabályzó amivel a feszültséget tudod állítani. De általában ezeken egy sima molex és/vagy egy 3pin-es csati van ahonnan kapja a feszültséget majd a kimenetére meg ugye szintén molex és/vagy 3pin-es csatira tudod rádugni a ventilátort.
De ez szerintem csak ezt az egy ventilátort tudja csak szabályozni, ha többet akarsz szabályozni akkor jobban jársz, ha veszel egy 5,25" helyre beszerelhető szabályzót és a számodra megfelelő ventilátorokat.Amúgy milyen radiátorra tudsz 18cm-es ventilátort tenni? mert lehet én vagyok elmaradva de én eddig csak 12cm-es és 14cm-es radiátorokat láttam.
-
törölt tag
Adott egy Sharkoon Tauron ház. A htáuljába ugye gyárilag van a cpu cooler felett egy 17 centi ami kiszívja a levegőt meg hátul egy 12es ami mégint csak kiszívja a levegőt. Na most nekem dual fanos a cpu coolerem és a ház bal felső sarkába tisztsa zúfoltan vannak a venti ez nem baj? tehát egymás orrába szájába vannak az egyik szívja a másik fújja pl a 17es nem szívja ki a levegőt a cpu coolertől? mert az ami a ház hátuljába van az oké mert ami a 2 cpu cooler venti áttolt a hűtő bordák közül azt kiszippantja te ami felül van? az nem szívja el a levegőt a cpu coolertől?
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok.
[link]
Ennek, hogy kell elképzelni a működtetését?
Addig értem, hogy ami molexen van azt 4 pin abba megy a venti, és a molexet tápra kötöm. Na de a szabályzót mire kötöm?Köszönöm.
-
krichd1
addikt
válasz
r6man123
üzenetére
Első kérdésedet nem igazán értem, ilyen molex->3pin átalakítóra gondolsz ?
Rendszerhűtő csatlakozók, 3pines ventit tudsz szabályozni alaplapon keresztül. Lehet talán biosban is állítani, de alaplaphoz való programmal vagy Speedfannal is megoldható.
-
krichd1
addikt
válasz
anytime
üzenetére
Ha már Noctua, akkor F12, az S12 nem túl jól sikerült darab, legalábbis a mai kínálatban. Venti ügyben olvass vissza pár oldalt, majdnem minden nap le van írva kb. ugyanazok az ajánlott ventik. Előlapi szabályzóval lehet természetesen 3pines ventiket szabályozni. Sőt manapság elég sok alaplappal is.
(#10062) anytime: Teszteken elég jól szerepelt, még nem volt ilyenem.
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Bár gondolom a kérdésemre igen lesz a válasz, de ugye egy "nagy" 4pines venti csatlakozót adapterrel 3pinessé varázsolok, akkor a Midgard2-es házamhoz kapott ventilátor szabályzóval tudok majd a fordulattal játszani?Gondolom a migrénesek már az előző kérdésemnél fogták a fejüket, úgyhogy bocs a következőért:
Látok sysfan1, sysfan2 lehetőségeket a biosban. Ezek csatlakozói gondolom valahol az alaplapon vannak, illetve ezeket minek a hűtésére szokták használni? -
törölt tag
Hi Sharkoon T9 házba befér egy COOLERMASTER Hyper 612S?
-
anytime
őstag
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Az alábbiakkal kapcsolatban szeretném a véleményeteket kikérni.
Beüzemeltem a CM Storm Trooper házamat, amiben gyárilag 4 ventilátor található, amihez ugye hozzájön meg a CPU hűtő és a táp ventilátora is. Ez együtt egy kicsit sok ...
Mielőtt megkapnám teljesen jogosan, hogy aki jó hűtést akar, az ne akarjon csendes gépet ..., részben, igazatok van.Azért azt hiszem lehetne kompromisszumot kötni ez ügyben is. Felvázolnám a jelenlegi helyzetet, amivel hangsúlyozni szeretném elégedett vagyok!!!, de keresem a jobbat

A ház új, a tápot tegnap vettem át (XFXPro550W), a hangját nem lehet hallani, remélem így is marad. A CPU hűtő igen hangos (Alpine11), de az hamarosan csere lesz, érkezni fog a HR-02, amit első körben úgymond, csak fél passzívan szeretném használni.
A gép jelenleg irodai munkára van (ez később sem fog változni), nyár végétől szeretnék vele nagyüzemben játszani. Ekkora jön össze a pénzem, hogy lapot - procit cseréljek és vegyek egy VGA-t. Addig, gyakorlatilag házhűtésre igazán nincs szükségem. Jelenleg, a word - excel és társai nem izzasztják meg a CPU hűtőmet
Az esti próba után ki is kötöttem a házventilátorokat, elég a CPU hűtő zaja.A tervem az, hogy első körben a jelenlegi 2x120 mm-es (elöl) CM ventiket: [link] lecserélném 2x120 mm-es Noctuára [link].
Azt szeretném megtudni Tőletek
, hogy a beépített, előlepi ventilátorszabályzóm (feszültségszabályzós) tudja majd ezeket a ventilátorokat kezelni? Gondolom igen, ha ezekből is 3 pin-est vásárolnék. Ahogy néztem a gyári adatait, a Noctua ~ 3x csendesebb és a légszállítása is alig marad el a mostani gyári ventiktől, szóval ebbe az irodai konfigba biztosan elég lesz.A Noctuákkal együtt beraknám a HR-02-t a ventije nélkül és ha elviszi a CPU-t komolyabb melegedés nélkül, akkor már nyert ügyem lenne. Ha nem elég, a 2x120-as, akkor még mindig rákapcsolhatom a további két gyárit (persze azokat is csak csere után) vagy rálökhetem a CPU hűtő ventilátorát is.
Szóval elég nagy kísérletezgetésbe kezdtem ill. kezdenék (igaz, nem túl pénztárca barát vonal), de mindenkinek megvan a maga dilije ...

Várom szíves véleményeteket az ügyben, hogy a kinézett Noctua megfelelő megoldást jelenthet, netán lenne halkabb ventilátor is, közel azonos légszállítással, ill. az ügyben is szóljatok hozzá, hogy a vezérlés működni fog-e szerintetek.
Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy ház hűtés mindenképpen fog kelleni, mivel nyár végével beindul a játék is, de jó lenne addigra egy olyan ventilátor rendszert kiépíteni, ami napközben "szinte" teljesen "hangtalan", miközben dolgoznom kell éste pedig a játéké lehet a főszerep.
Nagyon köszönöm, hogy elolvastátok, még ha egy kicsit bő lére is eresztettem!
Üdv:
A -
Eli_Stone
aktív tag
válasz
gyuri86
üzenetére
Igen össze, mert mint azt hiszem írtam, azok nem két pin-esek hanem három pin-esek csak mivel a ház venti vezérlője nem tud mit kezdeni a ventilátor fordulatszám jelével így a 3. pint lehagyták. (Én gyártottam magamnak egy 3-pin molex átalakítót szétvágva egy fordulatszám kábelt és rádugtam az alaplapom power fan csatlakozójára és így látom mennyin pörögnek a ventilátoraim amik a szabályzóra vannak kötve.)
-
nemtabo
aktív tag
válasz
üzenetére
Sapphire honlapján néztem. Nekem is volt hasonló gondolatom, hogy a első felső venti levegőjét vhogy a hasonlóan hosszú vga felé fújatom egy bentre szerelt felfelé fújó ventivel, de végül a felső scythe ventimet ami a proci előtt van megfordítottam, hogy befelé fujjon.
-
krichd1
addikt
-
nemtabo
aktív tag
válasz
üzenetére
Szerintem nem. A vga-d 260mm, ha nem vetted ki a hdd keretet, akkor ott számolmányom alapján marad egy kb 4 cm-es rés, na ott nem fog átfújni, egyénként tapasztalatom szerint nem feltolná, hanem gyengítik egymást.
Fentre talán több levegő juthat, ha lehetőséged van a felső 2 hdd keretet kivenni, és onnan tud áramlani a levegő a vga felé is.Kicsit jobb lett volna, ha fentre 2db. 12v14-es lyukat csinálnak a hűtő elé és mögé.
-
LicskaiJ
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem olyan 9centis ventit ajánlani, ami szabályozható, és keskenyebb?
Normál mélységű (~2,5cm) nem fér be sajna a Brockentől amióta új lapom van
-
krichd1
addikt
válasz
szinimini
üzenetére
Diagramból
, na mind1 ezt a részt inkább hagyjuk.
500rpm-re leszabályozva egy 12cm-es ventit, nem sok levegőt mozgat. Szerintem egy 800-900rpm kell hogy hűtsön is érdemlegesen. A GT egy nagyon jó ventilátor, sokkal jobb nem igazán van nála ebben a méretben, alternatívának szoktam ajánlani a Corsair SP120-at, ilyet használok most én is. -
szinimini
senior tag
válasz
krichd1
üzenetére
A diagramból a nagy részét :/
De igazából már a 140es venti nem is kell,mert igazából a radira kerestem a leghalkabbat,de maradok a 120as radiknál oda meg GT ventiket fogok tenni. Csak nem tudom,hogy mekkora rpm-es legyen ,mert a ha pl 1150eset leszabályzom 500ig akkor van benne egy kis nyolcas ami engem zavar azért. Aztán szerintem ha nagyobb rpm-eset szabályzok le akkor az talán még jobban inogna.
Ezért is lesz szerintem 800as ami azért elég halk. Nem akarok hallani semmit
Tudsz a GT-nél jobb ventiket? -
törölt tag
Helló!
Ez nem teljesen ide tartozik előre is bocsi nem ház vétellel kapcsolatos de hasonló.
Tehát adott egy Sharkoon Tauron gépház. A fan config a következő: Elől a házban az aljához közel van függőlegesen 2db 12cm-es venti. A ház hátuljában a cpu cooler-el egy szintben még egy 12cm-s venti a ház tetejében pont a cpu cooler fölött van egy 17cm venti. A kérdésem az lenne hogy van e értelme még egy 12cm-s ventit betenni a ház aljába a tápegység (alsó tápos) és a hdd tartók közé hogy az előről beszívott levegőt feltolja + még friss levegőt hozzon be. A vidi karim egy Sapphire HD 7870 ami nem olyan kicsit ez még lehet fontos lenne. Tehát a kérdés meg éri e betenni vagy jobb úgy a légáramlat ahogy van? Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv.: Dave -
gyuri86
tag
Itt a hivatalos leírás:
http://www.corsair.com/blog/how-to-identify-your-graphite-series-600t-fan-controller-cables/
ha jól értem akkor tényleg össze kell dugni a 2 pines fan controllereket a 3 pines fan csatikkal!?
Ennyi az egész? a molexre pedig rádugni egyet a tápról.
Gondolom az mindegy hogy melyik female pinre melyik male pin-t dugom!? Mivel egyszerre szabályozza őket. Jól gondolom. -
gyuri86
tag
válasz
Eli_Stone
üzenetére
Nincs könyve, így nincs miből kinézni. neten a manual is csak a hdd tárolókat mutatja be.
Nincs két molex, nem tudom honnan veszed, írtam hogy egy van.
Itt a kép a csatikról.
A videón amit linekeltél nem igazán értem miért dugja össze a 2 pines vezetéket a 3 pinessel, már ha azt csinálja, elég homályos a kép.
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz
gyuri86
üzenetére
Hmm.., ha hasonló a szabályzó működése egyéb gyártókéval pl. az AeroCool-al akkor a két molex közül az egyik a tápegységedre megy a másikra meg lehet kötögetni a ventiket szépen egymás után, mert manapság a szabályzók korszakában a ventiket olyan molex csatival szerelik ami egyszerre anya és apa is. Gondolom valahogy úgy néz ki a kábelezése, hogy van egy sima molex és van egy amin a molexen kívül van még 3-pines csati amiben csak 2 kábel mert ugye a fordulatszámot a 600T szabályzója nem olvassa ki. Értelem szerűen a ventiket arra kell dugni amin van a 3pines csati is a tápot meg arra mi sima molex. De azért próbáld meg azt kinézni a könyvéből mert ha fordítva kötöd össze mint pl az AeroCoolnál simán meg lehet csinálni (mert mindkét csatija molex anya) akkor hazavágod a tápodat.
Áhh itt egy videó a bekötésről: http://www.youtube.com/watch?v=3EA0vE3MRJw
-
gyuri86
tag
Sziasztok.
Adott egy Corsair 600T ház, és 3 beépített ventije van alapból. ezekhez van ugye a 3 pin-es csatlakozó.
Viszont a gép tetejéből ahol a fordulatszám szabályzó, usb csatik vannak; onnan jön 4 darab 2 pines kábel és egy molex is. Ezek is ventihez tartoznak, de a kérdés az, hogy melyiket kell használni? mert ennyi csatlakozás az alaplapon tuti nem lesz. A molex gondolom a venti szabályzóhoz megy. Tehát az mindenképp be kell kötni? Néztem volna manual-t de sz.r sincs benne erről. -
krichd1
addikt
válasz
szinimini
üzenetére
Azt a táblázatodat még mindig nem értem. Honnan másoltad ki az adatokat ? Mert ha az xbitlabs tesztekben lévő első táblázatból, akkor azok a gyár által megadott adatok összefoglalva részletesen.
A méréseket a grafikonok mutatják, illetve a teszt utolsó előtti oldalán a szalag diagrammok. -
törölt tag
Csáó!
Nem tudja valaki hogy a Sharkoon T28-as házában amit alapból adnak 3 Sharkoon ventit azoknak mennyi a fordulatszámuk, zajuk és légszállításuk?
Előre is köszönök minden segítséget! Legjobban a légszállításuk érdekelne!
Üdv.: dAVEE
-
istvansz2
csendes tag
válasz
szinimini
üzenetére
Nemrég kezdtem el én is nézegetni a 12 és 14 cm-es ventiket.
Az eddigi olvasottak alapján ez a táblázat nem tűnik jónak.
Pl. NB-BacksilentPRO PK-3 a táblázatban majdnem kétszer akkora teljesítményű mint a Scythe Slip Stream 140. Visszont ebben a tesztben pont fordított a sorrend. -
krichd1
addikt
válasz
olivera88
üzenetére
Az AC F12-t inkább ne, főleg ne a TC-t, nagyon rossz a hőmérséklet alapú szabályzása. Akár ki is gyulladhat a géped, akkor sem pörög fel max. fordulatra. Inkább gyűjts egy picit pl: egy Thermalright TY-147-re.
-
szinimini
senior tag
-
olivera88
veterán
válasz
szinimini
üzenetére
Hang nem számít annyira. Pár napja költöztem az új házba. Arra lennének kiváncsi h egy erősebb ház hűtővel jobb hűtést tudnák elérni vagy szükség lesz egy új CPU hűtőre. Egy felhúzott E 3400 om van, ami 3250Mhz en megy. Most még okés a hőmérséklet, alapjáraton 39- 38 fok magok hőmérséklete, az elébb AIDA terheléstesztjén átlag 48 fokra emelkedett a hőmérséklet, nyáron ez majd szépen 50 felett lesz. Tavaly is átlag 60 fok közelébe volt a hőmérséklet a régi házba.
-
olivera88
veterán
válasz
szinimini
üzenetére
Közben találtam erősebbet is.Arctic Cooling F12 TC 74 CFM a légszállítása. Hova érdemesebb szerelni , hátultra v felülre? Van még ettől erősebb?
-
szinimini
senior tag
Számomra a legjobb a választás:
120mm-es osztályban
Scythe Gentle Typhonn AP-15/14/13/12/11140mm-es osztályban
Corsair AF140 Quiet Editionolivera88 Ha árban az van belőve akkor okés vagy swif2 talán csak nem sok embernek tetszik a színe

gabor128 Ha a ház hátuljában van a venti akkor az szívó hatást kell,hogy csináljon szóval a port belülről kell,hogy elszívja tehát mind1,hogy hova rakod. Inkább az elejére is kéne egy szűrő,hogy ne szívja be a port. Amúgy a ház és venti közé raknám én a helyedben. Ja és minden hova ahol por juthat be.

Milyen szűrőd van? -
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Egy elvi kérdést szeretnék tisztázni és ebben a segítségeteket kérni!
Ha egy PC-be, a ház hátuljára rá akarok tenni 1 ventit, meg egy szűrőt, hogy retek ne menjen a házba, akkor a szűrőt a venti elé kell bepaszírozni, vagy a venti mögé egy műanyag kerettel felfogatni?
Ugye első esetben a szűrőn keresztül szívja be a levebőt a házba. A második esetben a szűrőn keresztül fújja be a házba a levegőt.Melyik a hatékonyabb, melyik javallott???
-
olivera88
veterán
Cooler Master Elite 430 házba szeretnék egy jó erős 12 cm es ventilátort. Mit ajánlotok? Egy Arctic F12 Pro-t néztem ki.
-
Hocsika
tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Nyisd meg a képet új lapon
Így: KÉP -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
szinimini
üzenetére
remek, pont ilyet keresek

de lehetne nagyobb?

Xigmatek Midgard II házba keresek felülre egy ventit... nem mintha nem lenne elég a gyári 2, de mégis, biztos jelentene 2-3 fok különbséget...
Van egy venti szabályzóm is (vagyis 2, mert adtak a házhoz is) Scynthe Kaze Q, arra kötném, de azért inkább PWMes legyen, hátha a következő lapom fogja tudni vezérelni

Valószínűleg minimumra szabályoznám... de biztos nem maxon menne, nem kell a nagy zaj

-
szinimini
senior tag
140mm-es ventikről csináltam még tegnap, majd este még bővül:

És megkeresem a 120as ventikről is.
-
nemtabo
aktív tag
válasz
szinimini
üzenetére
Úgy látom, hogy nem akarod megérteni amiről beszéltem, és kezdek félni attól, hogy ez nem az én hibám.
Autót akarsz venni a leggyorsabbat, max 1500ccm-est. Ha kipróbálsz egy 1200-ast, akkor amellett más nem nézel 1400ccm-est?
Nem összehasonlítod az 1200-est az 1400-essel, hanem keresed a leggyorsabbat.Már az első közben kiderült a 12cm-es Bitfenixnél, hogy van jobb a gyárinál.
Nem teszteltem, és nem is szándékozom, mert nem találtam légszállításban nagyobb értékűt.
A processzor hőmérséklet méréséhez nem kell műszer, legalábbis nekem nem. A zajt nem OMH plombával ellátott preciziós műszerrel mérem, hanem androiddal és mindössze azért teszem, hogy egymáshoz tudjam viszonyítani a zajukat, amit füllel nem igazán lehet. -
szinimini
senior tag
Mivel kb egy árban mozogtok akkor én ezeket a ventiket tudnám ajánlani Sycthe GT, Noiseblocker, Bequit, Noctua ventiket,amik nagyon jók.
pl az itt olvasható tesztből tudtok válogatni,hogy melyik venti tetszik nektek és a tudásuk megfelelő számotokra. Mondjuk itt radin tesztelik,de ez nem számít szerintem.Házamban pl GT ventiket vettem 1150-es kiadásban és nem bántam meg.

Ha találtok pontos típust akkor próbálok segíteni szívesen.
140es ventit pedig én is most keresek
és ezt a tesztet kezdtem el olvasgatni.Eddig nálam ez a befutó 140es,de azért még van bőven mit olvasgatni és keresgetni,hogy megtaláljam a tökéletest,amit persze jelezni fogok akkor.
Még egy teszt

-
szinimini
senior tag
válasz
nVIPER
üzenetére
Ha nincs igazán keret rá akkor ne azokat vedd amiket felsorolál azok 4-5k/db áron mennek.
Az olcsóbbak a swif2 ventik és a F12 ventik ezek már 2k körül mozognak.
Vagy mennyi a keret?nemtabo Nekem csak az nem tetszett,hogy a 14es venti teljesítményét hasonlítottad egy 12-eshez egyedül ez nem tetszett számomra. Nem okoztál azzal semmi csalódást,hogy nem vagy profi,de az előző mondatomat akkor fent tartom. Gyári szetnél tuti van jobb,de ez azért függ a minőségtől is.
Ha esetleg lesz további teszt akkor nagyon szívesen elolvasom. Én is csinálnám csak semmi mérő cuccom nincs hozzá :/ .bozig Milyen árkategóriában gondolkodsz? PWM vagy sima
Toth.a2 Első körben a CM690II.-es házban lévő ventiket tudnám mondani (de azért majd megnézem mik vannak) csak ezek kék leddel mentek és 12esek. És itt is csak a jó öreg árkérdést tudnám feltenni.

-
Envo_
aktív tag
Vagy esetleg erre valaki?
-
bozig
tag
Erre esetleg valaki?
-
nVIPER
senior tag
Sziasztok!
Nagy légszállítású, de ( Szabályzót kötnék elé, így ha nem akarom hajtani a gépet, egyszerűen csak levenném a sebességét a ventiknek...) halk ventit szeretnék, 120 és 140-es változatban. Mit ajánlanátok? Nincs igazán keret, bármi belefér csak jó legyen!
Akasa Viper, Typhoon, stb, mit válasszak?
Köszi!
-
GeriCool
aktív tag
Keresnék 12 cm-es ventit ami fehéren világít. Coolink 1200-as cserélném, ami hangilag bevált. Igaz ez fix 800 rpm-es de ez nem baj. Elöl lehet, hogy lecserélném csak a design miatt. Erre valami ajánlat?
-
nemtabo
aktív tag
válasz
szinimini
üzenetére
Előbb olvass légy szives! Ha nem tudod miről van szó, akkor segítek szivesen!
Ha megnézed ezt (#9990) nemtabo, akkor látod, hogy nem ventiket tesztelek, és versenyeztetek, hanem a bordámra keresek minnél jobb ventit.
"(#9992) and1ao válasza nemtabo (#9990) üzenetére
A spectre leszabályzás nélkül borzasztó hangos lesz ha meg leszabályzod van alternatíva ellene, de kíváncsian várom mit alkot nálad majd számolj be róla "Nagyon-nagyon sok tesztet olvastam már el, lehet azt is amit belinkettél, és azokból válogattam ki a 12-es Bit-et és mivel lényegesen több levegőt szállít a 14-es ezért próbáltam azt is. Csalódás okozok, hogy nem ventitesztelő kiiparos vagyok, aki összehasonlítja egy tesztben a 8 és 23cm-es ventiket?
Tehát nem "csendes, de nem jól hűtő" ventit keresek, hanem bármilyen feltehető és jobban hűtőt. Azt, hogy mennyit jelent 1 fok nem lényeges, de ha megnézed az átleghőmérsékletet ami a gyári 60,1 foka mellett 57,8 fok-ra csökkent az már több mint 2 fok átlagban.
Elárulom, hogy a korábban megnézett Corsair, Noiseblocker eLOOP és 12-es BitFenix Pro PWM venti csak kipróbálásra kaptam meg, azt sem tudtam, hogy a gyári ventisnél lehet-e jobb hűtési eredmény, és nem a borda lehetőségeinek a végét jelenti. -
r00r1
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni: van egy Lenovo thinkcentre edge 71 házam. Hátulra tettem egy régi ventit, amit s szerverszobából bugáztam, de annak a hangja olyan, mint a sugárhajtómű (valamilyen program szerint 3600-on pörög a venti).
De sajnos nem tudom a ventilátor méretét. Ez lenne az: [link]
Ha veszek új ventit, milyet vegyek ebben a méretben?Köszi előre is!!
-
szinimini
senior tag
válasz
nemtabo
üzenetére
1-1 dB-el-el halkabb
jelentéktelenÉs a hőmérséklet különség is ennyi ami szintén nagyon kevés.
Ja és persze a legnagyobb gond,hogy 14-es ventit hasonlítasz egy 12eshez.
Itt van egy jó kis teszt a 12 ventikről.
Ez kb olyan mintha egy 1000ccm es kocsi versenyezne egy 1200ccm-esel és persze,hogy nincs esélye.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, mi a gond az S-szériával?
Zajban sokkal erősebb, igen. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Grózi