Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #98690560

    törölt tag

    Sziasztok! Remélem hogy jó helyen vagyok:
    Eddig 10 alkalommal sütöttem kovászos kenyeret, szóval nagyon az elején járok. Az utolsó 5 alkalommal a Dragomán György féle recept alapján mentem (700g liszt, 500g víz, 3 ek kovász összekever este, másnap hajtogat, formáz, süt)
    Eddig nem volt gond, van hova fejlődni, de egész jók lettek.
    Viszont tegnap este ugyanigy begyúrtam (BL80 Tüskeszentpéteri kenyérliszt, friss aktív kovász, langyos víz), ma reggel kezdtem volna hajtogatni, de annyira ragadt hogy semmit sem tudtam vele kezdeni. Ragadt a tál oldalához, az ujjaimat nem tudtam szétnyitni tőle. Ahogy próbáltam a sziromhajtást, a tészta szálasan szakadt, tört, sajnos jobban nem tudom leírni az állagát de ilyennek eddig soha nem láttam. Próbáltam kicsit lisztezni de kis darabokra szakadt tőle, egyszerűen nem tudtam semmit csinálni vele, a tálból is úgy kellett kivakarni. Rettentően erős volt a szerkezete, szálas, durván tapadt mindenhez. Mi okozhatta? Sehol nem találok leirást ilyen hibáról. Valaki tud segíteni? Eddig simán működött a recept, ugyanezeket az alapanyagokat használtam

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés