- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az edénynek nem szabadna ilyet okozni. Én akár csak simán a tepsin , akár szilikon formában, akár jénaiban sütöm nincs különbség az elkészült kenyér nedvességtartalomban.
Ez egyébként kovászos kenyér, vagy élesztővel készül? Mert utóbbinak holt felesleges a gőz a sütőben szerintem. -
Zirowe
nagyúr
Múlt héten megjött a saputo helyett rendelt, elvileg jobb paraméterekkel rendelkező fiesoli agyagkő, most hétvégén végre ki tudtam próbálni.
A sütő egy alap g3 ferrari, a kő cserén kívül más mod nem volt.
A tészta 60% víz tartalmú, 48 és 72 órát kelt hűtőben, utána 30 percet pihent szobahőmérsékleten, kb 4 percig sültek/db, két nap alatt 2x4db készült vele, a nyújtást még gyakorolnom kell.Nem csalódtam, semmi égés, semmi füst, semmi zavaró körülménnyel nem találkoztam, ízre is ízletesebb lett szerintem.
Pár kép:
-
bbuffy
senior tag
Én klasszik eljárással megyek. A kelesztés kb 3.5 fél óra szokásos hajtogatásokkal. ami nálam a plusz, hogy ha idő engedi 48 órát bent van a hűtőben. de van hogy 72 t. Sztem sokkal fontosabb az erős kovász, és hogy ne keljen túl a tészta. Vagy alul. A többi rutin. Amúgy én vaslapon sütök, edényben soha. Ott akkor szoktam max ha túlkel és tudom hogy lapos kenyér lenne.
Egy kanál bors? nem sok?
-
bl4ze
veterán
Hajrá, tanulni, gyakorolni stb.
Tisztítást úgy kell ahogyan írtam :
mindig csak a max 3mas fokozaton ! kosztól függően 4 vagy 5 x 10 perc.
10 percenként megnézni, letisztítani spaklival, lefújni vagy szilikon ecsettel letisztítani a felületet... 40 v 50 perc után tiszta lesz, kivéve a szélét: széle sosem. Oda nem ér el a fűtőszál ergo nincs ami "lekapja".Sütés alapján nekem kissé "nyers" a pizza tészta, főleg a szélein.
Fontos, de már ezt is leírtam :
- maximum 220 grammos bucik legyenek
- ne nyújts nagyra, 24-26 centis pizzákat célozz meg - ez szépen , egyenletesen megsül
- kövesd a sütési leírást azaz-2,5 fokozaton 15 percig lecsukott tetővel melegíted
-Kész pizzát lapátra/stb teszed, felnyitod a tetőt és feltekered max 3-mas fokozatra - be a pizza
-2 perc múlva a pizzán 180 fokot fordítasz
-30-60 másodpercenként folyamatosan 45 fokokat fordítasz amig nem sül meg a feltét, és a pizza széle szépen
KÖVETKEZŐ pizza sütése : gép vissza 2,5-es fokozatra, FELNYITOTT tetővel hagyod a gépet - elkészíted a következő pizzát vagy 2-3 percet hagyod "pihenn" - és kezded előről a fenti lépéseket.
Ezeket betartva kiváló pizza süthető a G3-mal ! -
bl4ze
veterán
Köszi. Fura nekem ez a tészta feltét nélkül 2 perc, majd kiveszed és feltéttel 5-5,5 perc.
Ez rettentő furán hangzik.
Én a 24-48 órás tésztát használom 65% víz aránnyal.Szzs kartárs azt mondta, hogy Ő a 3-mas fokozaton mindig legalább 30 percet hagyja melegedni, hőstabillá válni a G3-mat.
-
bl4ze
veterán
Én is ezzel küzdök, sajnos. Még nagyon új vagyok a témában, de pontosan ez volt nekem is legutóbb amikor több pizza készült :
- gép legalább 30 percig melegszik a legnagyobb fokozaton (3)
- első pizza jó, szépen megsül 4-6 perc alatt kb.
- második pizza már megéghet
- harmadik/negyedik már jól megég ha nem figyeledVégig a legnagyobb, 3-mas fokozaton hagyod, tartod ?
Én ki fogom próbálni, hogy az első pizza után leveszem 2,5 körül.Szzs használ még itt ilyen G3 Ferrari gépet, Ő neki is lehetnek tapasztalatai....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest