Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Fr3eWar
üzenetére
Végül a garazsmester.hu akasztott valahonnan Asymmetric 6-okat.
Utalványra jogosult vagyok, el is fogadták a regisztrációt, így cakkpakk 380-ba megáll szállítással. A 255-ösök nem túl frissek 2424 dot, a 275-ösök 2625 dot. Szóval kicsit iparkodnom kell az elfogyasztásukkal
-
Rick4
félisten
válasz
belaazallat
üzenetére
Oké, látom már...Bazz, mennyivel olcsóbb az a méret, mint az én 225/50-esem...
-
e.vid
senior tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Így van, 225/45 r17
-
tm5
tag
Sziasztok,
1.3-as (kb.) 2005 körüli Ignisre milyen középkategóriás, 4 évszakos gumit tudnátok ajánlani? kb. 5-10 ezer az éves futásteljesítmény és jórészt városban van csak használva.
Tudtommal 165/70 R14-es könnyűfém felni van hozzá. (Nem saját, de családban van, azért vagyok kicsit bizonytalan néhány dologban.)
2. autónak van használva, ezért nem szeretnék olyan gumit rá ami többe kerül mint az egész autó.
Árukeresős vélemények alapján ilyeneket nézek, hogy
- Barum Quartaris 5
- Hankook Kinergy 4S2 H750
Láttam a cikket az új Vredesteinről is, de nem tudom, hogy az mikorra lesz letesztelve, meg ér ide.
Köszi előre is. -
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Egy autót vennék meg, amihez a tulaj adná a téli gumikat is. Nexen Winguard sport 2, 235/40 r18. Valószínűleg 2 szezont futottak, de összesen nincs 20e az autóban, agyon biztos nem lettek koptatva. Holnap megyek csak megnézni, de jó lenne ha tudnátok valami tippet adni hogy mennyit érhetnek most 45 körül futnak

Köszi!
-
Rick4
félisten
válasz
attiss66
üzenetére
Hogy lenne ugyanolyan.

Természesen nem ugyanolyan, az alu teknőbem az M14X1.5 tök más, mint a lemezteknőben az M12X1-25, ráadásul az se mindegy, gumi tömítés, réz tömítés, vagy gumiperemes alu tömítés, esetléeg egy sima o gyűrű kerül a csavarfej alá.
amúgy van nyomatékkulcsom, de fél éve elő se vettem, két autómban cseréltem a dízel befecskendezőket az elmúlt egy évben, ott a lefogató csavarnál használtam, a többinél már elő se vettem. Olajleeresztő csavarnál sem.
De ez a legjobb olajleeresztő csavar, nem lehet elrontani, és nyomatékkulcs se kell hozzá...
-
attiss66
senior tag
Minden olajteknőn ugyanolyan nyomatékkal kell meghúzni a csavart, tehát ugyanolyan a csavar minden olajteknőn? Most leszámítva a buszt, a teherautót, a nagy gépeket.
Tehát 30Nm-el meghúzni az olajteknőn a csavart? Akkor azért én olyan nyomatékkulcsot akarok venni, ami tudja ezt az értéket.
Egy SUV-on gondolom ugyanolyan csavar van, mint egy személygépkocsin. -
czanga
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
Vredestein Qautrac Pro 2 bemutató: [link]
Azért a CC3 Sport-al megnézném mit kezd.
-
426os
őstag
válasz
attiss66
üzenetére
Két nyomatékkulcsom van: 5-25Nm és 40-210. Az előbbit szoktam használni az olajleeresztőhöz, aztán picit még utánahúzok kézzel. Ha jól emlékszem nálam 30Nm annak a csavarnak a meghúzási nyomatéka. Más nem volt még, ami pont a kettő közé esne, ezért nem láttam szükségét, hogy vegyek egy harmadikat is. Talán Vanpo a márkája, egy hajszálnyival jobb a minősége, mint az Aldisnak.
-
426os
őstag
válasz
attiss66
üzenetére
Teljesen jók, vedd nyugodtan. Egy dologra kell figyelni: használat után tekerd le a minimum nyomaték alá és úgy tárold. Ha nagyobb nyomatékra állítva tárolod, akkor elfárad benne a rugó. Ez minden analóg nyomatékkulcsra érvényes.
Olajleeresztő csavarhoz szvsz nem lesz jó, mert az alsó nyomatékhatáruk általában magasabb, mint ami ezekhez a csavarokhoz kell... -
attiss66
senior tag
Mennyire megbízható egy ilyen Lidl/Aldi-s nyomatékkulcs?
Tehát mennyi használatot bír ki biztonságosan? Állítólag a sok használattól adja meg magát, amikor nem kattan időben.
Nekünk két kocsihoz kell, egy Mitsubishi ASX és egy Suzuki Ignis kerekekhez, téliről nyárira és nyáriról télire cseréhez, na és a Mitsunál 7000 Km-enként olajleeresztőcsavar húzásához és 10 000km a Suzukinál(az bírja
)az olajleeresztő csavar meghúzásához. Másra nincs használva.
De akár az olajleeresztőhöz lehet venni még egyet, ami csak a két olajleeresztéséhez kell, azzal nem lehet viccelődni. A kerekeknél nem lehet olyan nagyot hibázni.
Ha van profi nyomatékkulcs az olajleeresztéshez, ha tudsz olyat linkelni, ami abszolút megbízható, nem sajnálom rá a manit. -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Hyundai Ioniq AE elektromos (88kW) autóra keresnék nyári gumi. 205/55 R16-os méretben. Olyan 45e/kerék árig keresnék.
Milyet ajánlanátok, inkább keresnék a felső kategóriából. Nem lenne hátrány ha halk lenne, de ez gondolom úgyis csak az autó derül ki.
Jelenleg egy Nokian Wetproof gumi a nyár de 21-es gyártású és elég repedezett, meg van rajta 3mm így cserélném. -
czanga
őstag
SWIFT-re rendeltem utánvéttel és szereléssel, 13" méretben. Asszony eléggé Vatanen tud lenni, szóval örülünk ha tapad. 17200 /db gumi.hu-nál.
Ez volt még meg a:
- Kumho EcoWing ES31
- Barum Brillantis 2Az összes sokkal drágább volt (a Barum már 20k), de előzőleg azt írtad, hogy sok difi nincs, így erre esett a választás.
-
czanga
őstag
-
attiss66
senior tag
Én is mindig magamnak cserélem a kerekeket, de most a gumikat meg kellett cserélni az alufelnikről az acélfelnikre. Ha télen cserélni a kerekeket télire, az már itthoni munka lesz, nem gumisnál.
Nyomatékkulcs nélkül húztam mindig a csavarokat, eddig még egyszer se hagytam el kereket menet közben. Remélem ezután se fogok. 
F..Zolee: oké -
ncc1701
veterán
Srácok, 2019-es swiftre keresek 4 évszakos gumit. Felhasználás kb 10% pálya, 60% M0, maradék város. Évi 20ekm pörög bele, úgyhogy sztem 3 év alatt le is járnám, a mérete 175/65r15.
Céges a kocsi, kb ár mindegy is, jó legyen. Bejött jövő hétre egy nyíregyházi út, ha nem muszáj, nem a gatya utolsó szezonos téliken mennék le. -
Gabesz87
veterán
Ezen 3 gumi közt vacillálok én is, és épp látom az Automax honlapján, hogy Contira és GoodYear-re van 5000Ft/db kedvezmény, regisztrálni kell a vásárlás után.
Eddig Conti gumijaim voltak, de úgy érzem, gyorsan kopik, szóval most kipróbálnám az Asymmetric 6-ot. Kérdés, hogy ezen 2 közül melyik érdemes venni (235/45 R18):
98 (750 kg/kerék), Y (300 km/óra), XL
98 (750 kg/kerék), Y (300 km/óra), R0 XL --> ez utóbbi picivel drágább, de C helyett A-t ír üzemanyag fogyasztásra. ÉRdemes ezt venni akkor? ChatGPT szerint ez Audi specifikus gumi. -
A Michelin ki fog bírni 4 szezont nálam, addig gumis nem lát engem.
Szerintem is .eci sok, de már 3 éve is valami "nettó" 15-20 rugót fizettem Budapesten egy szett 18-as szerelésért, bőven holtidőben, februárban.
Vidéken Zalaegerszegen mozgok, ott egy tényleg pöpec műhelyben 30 e. ha náluk veszem, 34 e. ha viszem a gumit.Illetve ha megkapom a promóciós visszatérítést, akkor < 100 e. Ft-ból megcsináltam az upgrade-et:
- 1 szezonos patika könnyített gyári felniről (11,1 kg) -> 8 kg-os új kovácsolt gyári felnire
- 1 szezont futott Bridgestone-ról -> új Michelin PS5-re.
Magyarán nem fáj annyira az 36 400 forintos szerelés (a 100-as már tartalmazza). 🤗 -
Rick4
félisten
válasz
focvis
üzenetére
A 4 db új 19-es szerelése: 36 400 Ft
Itt lent a Balaton délnyugati csücskében fele alatt van, Szegeden szintén. Az full irreális ár.Decemberben 4db 17-es téli felrakására:
19-es nyári felnik le és be a raktárbe, felniről régi téli gumi le, az be a kocsiba, új téli gumi fel, centrír téli felni fel a kocsira) és egy új teherautó 16-os felnijeore az új 4 évszakos gumijainak fekrakására (felniről nyári le, téli fel, centrír, felni fel) fizettem áfás számlával cakk pakk 35K-t. -
JHONNY 79
aktív tag
1.5 TSI-re menne..... 155.000 Ft lenne a 4 db. Alternatíva ebben a méretben?
-
JHONNY 79
aktív tag
Sziasztok, Conti eco 6-ról mi a véleményetek? 235/55 R18 méretben találtam jó áron 25-ös gyártású új gumit. Kodiaqra kellene, szerintetek vehető?
-
426os
őstag
válasz
attiss66
üzenetére
Ha érzésre húzod, akkor vagy utána kell húznod vagy nem, vagy leesik a kereked menet közben, vagy nem. Ezt nem tudja senki megmondani neked innen
Ha gyári értékre, nyomatékra húzod felrakáskor, akkor 50-100km után elég 1x ráeelenőrizni. Ha eleve nyomatékra lett húzva felrakáskor a csavar, akkor nekem még sosem kellett utánhúzni, mindig lekattant a kulcs és utána szezon végéig nem kellett hozzányúlni. Ellenben ha gumis rakta fel a kereket, akkor vagy kellett utána húznom 1-2 csavaron vagy eltörtem egy kerékkulcsot levételkor, annyira túlhúzta. Emiatt ha tehetem, magamnak cserélem a kerekeket... -
válasz
F_Zolee
üzenetére
Kíváncsian várjuk a "robbantott" gumis fotót.
Nekem is volt ez a kombó (7,5" + 205/55), nem vészes. 
#72010 focvis : Felnik gumival együtt eladva.

Mindenki így járt a legjobban, a gumisokat leszámítva. A 4 db új 19-es szerelése: 36 400 Ft lesz. 😱🤪 (Bizodalmam szerint Hunter géppel, ha már ennyire k. drága.) -
attiss66
senior tag
Mint írtam nemrégiben, az alufelni le lett véve a kocsiról, aztán gumicsere után vissza lett téve alufelnis csavarokkal(a téli gumival acélfelnis csavarokkal tette fel a kereskedő). A gumis azt mondta, hogy amikor hazaérek(az konkrétan akkor 40km volt) húzzak utána a csavarokon. Utána is húztam.
Na a kérdés az, hogy megint nézzem meg pl 100km-enként, hogy utána tudok e húzni?(példának felhozva a négyszögtengelyvéges monoblokkomra tett hajtómű, hajtókar ellenőrzésekor 40-50km-enként mindig utána tudok húzni (persze mindig egyre kevesebbet, amig meg nem állapodik).
Alufelniknél mi itten az ábra? -
Rick4
félisten
válasz
focvis
üzenetére
Nem volt, 17 és 18 volt csak. De átmérőben ugyanaz, most 225 van fent a 205 helyett, szóval van variálás rendesen.
joker88: Én egyet vennék, ha 2-3 éven belüli, és nem 5mm-re kopott a többi, azaz ha az új a kopotthoz képest 2mm-en belül van, semmit se fogsz észrevenni. Ha meg párban veszed, akkor lesz egy pótkereked.
focvis: Háát, közben tlaáltan nagyon olcsón jó Bridsgestone szettet...
-
Jenne
őstag
Szia!
Ehhez a 10 éves gumi eladáshoz...
Ma délelőtt haza felé jövet bekanyarodtam az egyik helyi gumis felé, nem volt éppen nála senki. Mondom nosza megnézetem a hamarosan lecserélendő gumikat.Ő egyébként az egyik legjobb hírében álló gumis a városban. Gondoltam, már csak a magam megnyugtatására iis jó tudnom - vagy éppen ellenkezőleg, mert egy hónap múlva, április végén lesz a tervezett új 4évszakos gumi cserém-, megkértem, hogy nézzen rá a 10 éve az autón lévő még az első generácios (nem az MCC+ és nem az MCC2) Michelin CrossClimate gumikra, milyen állapotban vannak. Meglepődtem, mert azt mondta kifogástalan állapotban vannak, 3.9-4.0 mm profilmélységet mért, és nyomásra nem tűnnek merevnek az oldalfalak sem. Nincs repedés sem meg semmi más, tehát ha csak szemrevételezéssel nézzük, akkor hibátlanok a gumik., a 10 év az 10 már. Előtte nem mondtam meg, hogy bizony már 10 évesek a gumik, de vizsgálat közben aztán már látta a DOT számokat és meg is lepődött a gumik ilyen jó állapotán ennyi idősen. Persze sokat számít talán ebben, hogy garázsban tartott az autó, nem áll kint az utcán egész évben.
Hozzá teszem, hogy ezekkel a gumikkal és ezzel a profil mélységgel, most januárban, amikor az utcánkban a leesett havat (amit persze nem takarítanak el sosem, mert a biotechnológia azaz majd a nap melege megoldja...
)szépen keményre járták az autók, és a közel 10 centis hóban is, amíg nem volt lejárva, én gond nélkül tudtam közlekedni. Emeleti szomszédom az 5 éves Hankook télivel, ami gumikban kb. ha ezer km van (Skoda Fabia) az utcán ha alulról jött felfelé a társasház felé, kicsit küzdött felfelé jövet az autóval. Lejtős az utcánk. -
Alusky
senior tag
Átvettem a Laufenn 4S gumikat. Élőben sokkal szebben néznek ki, hasonlítgatom a Hankook télimmel és ugyanakkorák az árkok, a mennyiségük, a barázdák a blokkokon is ugyanannyi, ujjammal nyomkodva ugyanolyan puha. Akkor ez mitől 4S? Nekem ha ezt valaki odaadná télinek simán rámondanám, hogy téli.
Nem is figyeltem, hogy az oldalára rá van-e írva, hogy all season.Mindegy, holnap megy gumishoz aztán felcsavarozom a kocsijára. Meglepően nem tűnik gagyinak.
-
Rick4
félisten
válasz
tboldi
üzenetére
Ez lenne, nem tudom, miért került be rossz link: [link]
Én nem nagyon szerelgetek itthon, de amit csinálok, azt egyszerűbb egy ilyennel, mint kézzel, egy aksival pont elfét nálam a többi olyan cucc mellett, amit évente 5 percre használok.
Qru, felni marad, lenne egy használt potenza szett 55-ért, ami elég jó vételnek tűnik, fele áron lenne mint a sailun, de a 225/40R19 egy viszonylag ritka méret.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kalozhun100
üzenetére
Csupa EV gumi van ebben a méretben, ha vmi rendesen tapadó kell akkor Vredestein Ultrac+ vagy Semperit Speed Life 3. Ha EV gumi is jó akkor Kumho PS71 EV.
-
tboldi
nagyúr
Rossz a link, de nem érdekes, láttam én is a boltban.
Nekem van 2 Parkside Performance is, az egyik egy pöttöm 12 V-os, a másik pedig a legnagyobb 20 V-os. Sok mindenre használom őket, most a hétvégén pl. féltengelyt és stabrúdszilentet szereltem velük.

Még létezik egy kisebb 20 V-os is, méretben pont a fenti 2 közé esik. Amikor kapható volt, akkor feleslegesnek tartottam a meglévők mellé, de már meggondoltam magam, és várom, hogy újra legyen.
-
kalozhun100
őstag
Sziasztok 2016os mazda cx5re keresek nyári gumit. 20000km körül megyek éves szinten. 225/55 r19 van rajta most. Mit tudtok ajánlani?
-
F_Zolee
nagyúr
Lecseréltem a quatracot nyári gumira. Kumho HS52, első körön megszűnt a villamos búgás alacsony sebességnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- alza vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Asustor NAS
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Formula-1
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- További aktív témák...
- 27% - Acer EK241Y IPS Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 1ms / Adaptive Sync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sony DualSense Edge kontroller 3 hó garancia, számlával!
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 256GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem is figyeltem, hogy az oldalára rá van-e írva, hogy all season.