Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Jenne

őstag

válasz Qru #71997 üzenetére

Szia!

Ehhez a 10 éves gumi eladáshoz...
    Ma délelőtt haza felé jövet bekanyarodtam az egyik helyi gumis felé, nem volt éppen nála senki. Mondom nosza megnézetem a hamarosan lecserélendő gumikat.Ő egyébként az egyik legjobb hírében álló gumis a városban. Gondoltam, már csak a magam megnyugtatására iis jó tudnom - vagy éppen ellenkezőleg, mert egy hónap múlva, április végén lesz a tervezett új 4évszakos gumi cserém-, megkértem, hogy nézzen rá a 10 éve az autón lévő még az első generácios (nem az MCC+ és nem az MCC2) Michelin CrossClimate gumikra, milyen állapotban vannak. Meglepődtem, mert azt mondta kifogástalan állapotban vannak, 3.9-4.0 mm profilmélységet mért, és nyomásra nem tűnnek merevnek az oldalfalak sem. Nincs repedés sem meg semmi más, tehát ha csak szemrevételezéssel nézzük, akkor hibátlanok a gumik., a 10 év az 10 már. Előtte nem mondtam meg, hogy bizony már 10 évesek a gumik, de vizsgálat közben aztán már látta a DOT számokat és meg is lepődött a gumik ilyen jó állapotán ennyi idősen. Persze sokat számít talán ebben, hogy garázsban tartott az autó, nem áll kint az utcán egész évben.
    Hozzá teszem, hogy ezekkel a gumikkal és ezzel a profil mélységgel, most januárban, amikor az utcánkban a leesett havat (amit persze nem takarítanak el sosem, mert a biotechnológia azaz majd a nap melege megoldja... :) )szépen keményre járták az autók, és a közel 10 centis hóban is, amíg nem volt lejárva, én gond nélkül tudtam közlekedni. Emeleti szomszédom az 5 éves Hankook télivel, ami gumikban kb. ha ezer km van (Skoda Fabia) az utcán ha alulról jött felfelé a társasház felé, kicsit küzdött felfelé jövet az autóval. Lejtős az utcánk.

Új hozzászólás Aktív témák