- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nálam is fullon megy minden az új Metro-nál,de az SSAA kivan kapcsolva. De amúgy mi kellhet hozzá,hogy 4x SSAA-t is be lehessen kapcsolni? gtx690 sli vagy titan sli?
-
cyberkind
félisten
Nálam a Metro az SSAA-na kívül minden full-on vsync-el, 42-60 fps-el megy, a sima 314-es driverrel !
Gtx 580-al ! -
Dreamie
őstag
-
ETOM
addikt
BF3nál nincs valami alternatív megoldás élsimításra ami kevésbé erőforrás igényes? inspectorba érdemes próbálkozni?
Más játékoknál beszoktam állítani ezt a "4x Sparse Grid Supersampling", de nem tudom mennyire jó ez. -
Brutus880
tag
Szerintetek ez milyen lesz? Bámulatos grafikája lesz igaz még Alpha verzió.
[link] -
TTomax
félisten
Metro LL...minden kimaxolva 35-50 fps... jellemzően 40 körül , 4xSSAAról 2xSAAra 80+fps lesz hirtelen... de a látványon nem érezni... nagyon zabál az SSAA mindennél jobban...
Szerk: SLI megy hibátlanul mindkét kártya 98-99% terhelésen... maxhoz kell is az sli... meg merem kockáztatni hogy minden maxon simán megy egy 660/660TI slivel ha csak 2XSSAA-t választasz.. a 4Xhez elvehető sebesség eléréséhez Titan sli kell látszólag...
Hirtelen az elejéről....
-
kasa85
őstag
Amennyiben minden csutkára van tolva 2x SSAA,és fizika rá kapcsolva mennyit megy a játék
Nekem bőven elég a 30FPS Kontrollerrel nyomom amivel nem érzem annyira a 30FPS limitet,mivel lassabb mint az egér és idő igényesebb a célzás. -
Tirexi
addikt
válasz
tikshow #14983 üzenetére
Na kitartóan vissza raktam én is a játékot és átváltottam a BIOS-t vissza alap-ra.
Megpróbáltam és érdekes módon most már nálam is jó.
Vissza raktam LN2-re és most meg ott is jó.
Ezt nem vágom.. Mi volt a probléma?
Most már itt is 60 FPS van. Anomália megint mint mindig.. ezt utálom a PC-ben... -
ÁdiBá
veterán
Alig várom hogy végig nyomja a METRO2033 új részét.
Megvásároltam STEAM-en. Remélem addigra kijön valami csoda driver mert ahogy megy a warez verzió, valami kegyetlen szar! -
Tirexi
addikt
válasz
gainwardgs #14976 üzenetére
Már nem lesz gond mert letöröltem.
Nekem is a 320.14 van fent és még sem megy a game rendesen és időm se kedvem nincsen most arra, hogy kibogarásszam mi a hiba. A tököm kezd már tele lenni a PC-vel... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tirexi #14973 üzenetére
A 70%-os GPU kihasználás az nem feltétlenül jelenti azt, hogy a program működése rossz. Meg kell érteni, hogy ezt a játékot nem a mai normák szerint tervezték, hanem egyfajta alternatív irány szerint, ami kicsit hasonlít a 2007-es év előtti filozófiához. Ez viszont így nem skálázódik olyan jól, mint egy modern motor, vagy úgy, ahogy a Metro 2033. Viszont sokkal kevesebbet számol, ergo a Kepler architektúra igényeinek kellemesebb.
Ne a benchmarkkal próbálkozz, hanem játékon belül.A benchmark dizájnja teljesen hibás.
-
Tirexi
addikt
Ez oké, hogy ilyen a bench na de a játék is ilyen. Az sem hajlandó 70%-nál több GPU-t fogyasztani és ugyan úgy 25FPS-em van.
Hát akkor ennyi volt a híres tesszelláció. Kapcsolom is ki a faxba. Értelmetlen VGA kínzó semmirevaló badarság. A bumpmapping-al majdnem ugyan ezt a hatást el lehet érni és 200FPS-el megy a game. (Doom 3)
Sőt.. Crysis 1-ben is milyen szépen be lehetett ezt az effektet állítani és még is meg volt a 60 FPS.
Nvidia rulz. Gyanítom, hogy itt két Titan is meghalna. Orosz fejlesztés... Nem tudom azok mivel tolták.. Valszeg TESLA farm volt a fejlesztés alatt.Hát ez röhej.. kikapcsoltam a tesszellációt ugyan úgy 40% a GPU és 25FPS.
Töröltem a játékot. Megyek vissza Skyrim-ezni... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tirexi #14969 üzenetére
A játékba épített benchmark nem sokat ér sajnos. Nagyon elborult a fejlesztőknek az agya a jelenettel. Egyébként az alacsony kihasználtság részben a tesszellációnak és a motor effektjeinek köszönhető. Utóbbinak azért, mert rendkívül egyszerű shaderek futnak, és a grafika inkább a dizájn miatt szép. Viszont rengeteg effekt precompute, vagyis bele fan égetve a hatás a textúrába, hogy a GPU-nak ne kelljen számolni. Így viszont mai hardverek számítási kapacitása általánosan kihasználatlan, vagyis rossz lesz a skálázódás. A tesszelláció erre rátesz úgy, hogy kicsik a háromszögek, és a raszterizálás hatékonyságát 30-40% alá tolják. Ezért látod azt, hogy nem változik sokat a futtatás sebessége, mert erős limitet képez a GPU raszterizáló motorja. A benchmark része a programnak így nem ér semmit.
-
Sonja
nagyúr
-
belinho
senior tag
válasz
ImpersonatoR #14961 üzenetére
Hát ezt meg honnan veszed?
Már az aprón is lehet kapni csak a kupont, mert nem egy ember kapott a kártyájához!
Nem minden üzlet vesz részt az akcióban, de pl a vizes boltban kapsz hozzá Metro LL-t, meg AC3-at, meg 33K értékű kupont is GTX660-tól felfelé! -
HeZzZ
senior tag
hagy kérdezzem meg, megéri egy 10 est rádobni a jelenlegi VGA-mra hogy helyette egy Asus 7970 DC2 TOP karim legyen? Frostbite vonalon játszok legtöbbet, ott pedig az amd sem teljesít rosszul mostmár.
-
Most nezem, hogy meg Románia is benne van az akcioban hogy uj gtx melle metro last night ot adnak csak Magyarorszag nincs. Pedig nekem a dobozon is rajta van megsem adtak. Pedig jo lett volna az 1 is bejott nagyon.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #14958 üzenetére
Nem, az SSAA az egy régi AA megoldás, nincs feltétlenül köze a DX11-hez, de van olyan algoritmus, ami például igényli.
A mai játékokban az a probléma, hogy az SSAA működik, míg az MSAA nem. Ez eldönti a kérdést. Olyan MSAA-t lehet beépíteni mint, ami a BF3-ban van. De az AMD már többször kimutatta, hogy ez annyira erőforrás-igényes, hogy szinte semmiben nem lassabb az SSAA, és jóval jobb a képminősége. Az NV is valszeg hasonlóan vélekedik, abból, hogy inkább SSAA van az új Metróban. Alternatív megoldás az AMD-nek a compute shaderrel gyorsított MSAA-ja, de ezzel sem lehet sokat nyerni sebességben, meg félmegoldás is, mert kihagy részeket a képről.
Van egységes szabvány. Ez az MSAA, de ez nem működik jól a deferred render motorokban. De erre is van megoldás. Ott a DiRT Showdown és a GRID2 forward+ leképzője. Azzal teljesen kompatibilis az MSAA. -
TTomax
félisten
Ez az SSAA a dx11-el jött???Mert mindennél többet zabál,mindegy ki implementálja,meg kb az is mindegy min fut... 4XSSAA jobban zabál mint a 8XMSAA valaha...és hát a képminőség... a 4XMSAA bőven elég volt... amúgy én utálom az fxaa/txaa meg hasonló utólagos élsimítást,mert egy nagy átverés...Nem kéne már egy normális egységes szabványt erre kidolgozni?Ezzel kéne foglalkozni nem a DOFal meg az effekt hegyekkel...100X többet érne ...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Tirexi #14952 üzenetére
A PhysX és az SSAA-t leszámítva baromi korrektnek néz ki a játék. Az SSAA-t azt vágjuk, hogy lezabálja az fps-t, főleg az a megoldást, amit ebbe a játékba építettek, míg a PhysX az nyilván megrendelésre készült, így kétségtelen, hogy erős hardvert kell építeni alá. Amit sajnálok, hogy számos effekt kikerült az új Metróból, ami a régiben például benne volt, de annyi baj legyen. Legalább fut.
-
Tirexi
addikt
válasz
gainwardgs #14954 üzenetére
Nekem is volt driver reinstall LN2-nél. Ez ilyen. Nem kell kapcsolgatni. Vagy egyiket vagy a másikat használod.
(#14956) Abu85:
Igaz legyen benne még több effekt, hogy még véletlenül se menjen egy VGA-val sem. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A tesszellációs eredmények elég meglepők. A Titán esik 10%-ot, és 10-15%-ot esik a HD 7790-7970 is. A GTX 670/680 már 15-20%-ot is esik, míg a kisebb GeForce-okon a max tesszelláció 30-50%-ot is levesz, miközben a HD 7750 és 7770 is csak 20%-ot veszít. Lassan két éve nem értem a hardverbe épített skálázható tesszellátor lényegét, de úgy néz ki, hogy a fejlesztők sem nagyon találják, hogy hol lehetne ezt előnybe hozni. Esetleg azt tudom elképzelni, hogy az NV azt hitte, hogy mindenki Unigine Heaven féle tesszellációt rak majd a játékba szép hosszú csúszkákkal.
-
Tirexi
addikt
válasz
gainwardgs #14933 üzenetére
Hogy hogy nincsen driver?
Ezt nem értem. Nem ismeri fel a VGA-t vagy mi?(#14951) gainwardgs:
Ja 2 kártya a játéknak + még egy a dedikált a PhysX-nek. Na úgy már azt mondom mehet a game.(#14953) Abu85:
Ha már te sem vágod a dolgokat akkor mi már meg se szólalunk. Pénz lehúzás nem más. -
Zorel
senior tag
-
omikron23
senior tag
Megnéztem az oldalon a képeket, néhány effekt nagyot dob a látványon, de az élsimításnál nem láttam nagy különbséget. Nem lesz ez akkora érvágás...
-
ETOM
addikt
Ha még nem volt új driver.
-
BeLucZ
addikt
válasz
TTomax #14929 üzenetére
szerintem még soha nem volt ilyen kis különbség a felső kategória 2 tagja közt mint most a 670/680 esetében, viszont utóbbinál brutálisan megkérik a presztízs árát; 100 e vs 130 e átlagosan, ennél a 470/480 illetve az 570/580nál is karakteres difi volt , illetve fájdalmasabb butitások is amik a vramot is érintették
-
Tirexi
addikt
válasz
gainwardgs #14928 üzenetére
Ilyenkor az van, hogy vissza váltasz 1-es fokozatba szal a kártya eleje felé tolod a kapcsolót aztán vissza raksz rá egy sima BIOS-t mondjuk ezt: 80.04.09.00.F7 (non-LN2)
De ez a kettő is az:
80.04.28.00.39 (non-LN2)
80.04.47.00.18 (non-LN2) -
TTomax
félisten
válasz
BlessedElroy #14925 üzenetére
Két hete pont ezt írtam..annyira egymás nyakán van a 670/680... [link]
-
Tirexi
addikt
válasz
gainwardgs #14926 üzenetére
Vagy szépen rátetted az LN2 BIOS-t a sima BIOS-ra.
-
gainwardgs
veterán
Felraktam én is a 3A biost és most nincs külön ln2 vagy nem ln2 ha átkapcsolom a kapcsolót mindig az ln2-t tölti be??
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
Howkeddlee #14924 üzenetére
-
válasz
BlessedElroy #14921 üzenetére
Ez szerintem nagyon kártyafüggő,mert nekem 78mhz volt a magnál a max,aminél még nem hibázott. Másoknál ez akár 100mhz vagy még annál is több volt. Mondjuk nálam +87mv-nál magasabb feszt nem kapott,nem mertem felrakni maxra én sem.
-
Tirexi
addikt
válasz
BlessedElroy #14921 üzenetére
Hát én alapon +10Mhz-et tudtam rátolni de fesz emelés után megy lazán a +100Mhz is.
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
Howkeddlee #14920 üzenetére
Ha emelek feszt a kártyán, akkor az órajelet mennyivel lehet feljebb tolni kb? Vagy ez hogy működik? Nem mertem belefogni.
-
Tegnap este felraktam a gtx680 lightningra az F8.as biost,mert nagyon piszkált a dolog,hogy egy lightningból "csak" ennyit bírtam kihozni. Memória órajel terén sajnos nem bírta annyira fesz emelése nélkül,így visszaraktam a 3A.t. Most mintha kicsit jobban bírta volna mint tegnap,de hogy miért,ez rejtély.
Amennyire tudtam kifacsartam amit lehetett belőle,mindenféle képhibák,kockásodás és képvillódzások nélkül. 1280/6740 lett a vége. 3Dmark11-ben 11428 volt a csúcs,valleyben pedig ezt az eredményt kaptam : -
Brekkk
senior tag
válasz
BlessedElroy #14917 üzenetére
Mennyi a Power edition alapórajele?
Az enyém GPU:915 Mhz és Memória:6008 Mhz-en ment.
A tied mennyin ment a teszt idején?
-
Brekkk
senior tag
válasz
BlessedElroy #14903 üzenetére
Egy MSI 670 OC téglahűtésés verzió.
Visszavéve Nvidia ref órajelekre. A Proci is alapon megy.
Neked milyen verzió van?
A tied is alapon ment igaz? A Proci is? -
válasz
Howkeddlee #14913 üzenetére
-
blaca83
őstag
válasz
Howkeddlee #14913 üzenetére
Ez már régóta kapható, de ez még nem a "málta" 7990-es!
-
válasz
WaterWawe #14908 üzenetére
Náluk már kapható,vagyis legalábbis belistázták: Club 3D 7990
Ennyiért van kb.a gtx690 és a titan is. Kíváncsi lennék ha a 3 kártyát összevetnék egy közös tesztben,melyik hova kerülne a sorrendben. -
bigdigit
addikt
válasz
BlessedElroy #14903 üzenetére
úgy látom roppant gyenge az én 860-as procim a 670-hez hiába megy 3800-on.
kemény 950 score ezekkel a beállításokkal. -
WaterWawe
őstag
Mért olyan nagy dolog ez a 7990? 7970 CF ugyanaz, csak jobb.
-
válasz
Howkeddlee #14905 üzenetére
Akkor jól emlékeztem mert amikor felraktam ezzel stabil volt a kártya ami a legújabb gyári bios al nem volt az (az ugye csak 1.175V ot adott neki) tehát akkor "majdnem tuti", hogy szimplán kevés volt neki a fesz és azért hibáztak a kártyáim.
Akkor ez bizony 300.000 fölött lesz
-
válasz
ImpersonatoR #14904 üzenetére
Ditech már beárazta..
-
válasz
ImpersonatoR #14904 üzenetére
1,212v-ot ad nálam... (kombustor is és a GPU-Z is ezt írta)
Amúgy a 7990-et én szívesen kipróbálnám!
-
Na már ezt is kapni [link] de 7990 meg mindig nincs (nem mintha akarnék venni csak érdekelne a magyar ára)
Bár ahogy nézem totál referencia ez is csak a biosba nyúlhattak bele 902 MHz (base) 954 MHz (boost)Egyébként ezt 80.04.09.00.3A (unlocked LN2) aki használja meg tudja mondani hogy mennyi feszt ad alapból (nálam nem 1.175 volt csak azért vagyok kíváncsi)
-
Brekkk
senior tag
válasz
BlessedElroy #14900 üzenetére
Etreme HD-re gondoltál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest