- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maotun
őstag
válasz
ForRedGlory #12196 üzenetére
ez nem a GTX 670/680 topik???
-
Dreamie
őstag
válasz
ForRedGlory #12196 üzenetére
Jah... nekem ilyen van az jó lesz .
Azt hittem a tied is ilyen, akkor az tényleg nem jó.
-
-Solt-
veterán
válasz
gainwardgs #12194 üzenetére
Köszi... még megkotlom, hogy mi legyen.
-
kovsol
titán
válasz
ForRedGlory #12189 üzenetére
Terhelés nélkül visszaveszi a pci-e sebességét amúgy. Valószínűleg játékok alatt x16 az.
-
Dreamie
őstag
válasz
a 3. slot fölé nem fér el? a kicsi feketében?
-
gainwardgs
veterán
válasz
-Solt- #12193 üzenetére
1200-őt mennek a refek nagyjából
haddent: semmi irónia, elég volt nekem a catalystból 1 életre, egypár hajszálam kihullott, nekem nem hiányzik.
Meg kb a 680-ról is ugy bexélnek mintha 7970-et 560-al hasonlítanák, brutális különbségek vannak....mind1 szapulják magukat továbbra is NV vsATi topikban az átlag 10 fps-en, a lényeg az hogy én marha elégedett vagyok ezzel a karival, meg továbbra is ahol a 680 nem hoz játszható sebességet ott a 7970 se fog csodát művelni.
-
haddent
addikt
-
SzlobiG
félisten
válasz
Azt, hogy a 2. generációs PCI-E szabványon fut ami lassabb mint a 3.0.
De neked X79-be X16-on kéne mennie ott viszont mind1, hogy 2.0 vagy 3.0.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Dreamie #12180 üzenetére
Akkor lehet az lesz a gond, mert az másodikban és a negyedikben van. Sajnos van egy PCI-os Asux Xnoar hangkártyám, és csak így fér el. Ha megnézed az alaplapot, ha az elsőben és a harmadikban van a VGA, kitakarja mindkét a PCI slotot. lol... és nem nagyon akarom az alaplapi hangkeltőt használni.
(#12179) SzlobiG: Miért ez a 8 2.0 mit jelent? Mert ezt írja. Amúgy terhelve, mert, ha nincs terhelve, akkor 8 1.1.
-
haddent
addikt
válasz
gainwardgs #12183 üzenetére
Ez így szvsz. nem állja meg a helyét, hiszen a 7970 is pont úgy, sőt inkább jobban húzható... Ennek nincs vége, el kell fogadni, valamivel jobb a 7970. Felesleges olyan abszurd eseteket nézni, ahol a 7970 anti-tuning a 680 meg egy kisangyal aki 1.5GHz -en futkos.
-
krx21
nagyúr
válasz
Lézerparaszt #12182 üzenetére
Sztem: azért van / mert két kártyánál mindkettő x8 -on fog menni...
Túlzott teljesítmény különbség nincsen egyébként a gyakorlatban...Jól beindult ez a slot mizéria...
-
Lézerparaszt
őstag
Alaplapokat nézegetek, és mivel nekem is lesz egy 2. videókártya, gondoltam kérdezősködök, hadd tanuljak.
Ezt látom az alaplap leírásnál:
2 x PCIe 2.0 x16 (x16/x8)
2 x PCIe 2.0 x16 (x8 mode)
3 x PCIe 2.0 x1Az első sor (x16/x8) nem egyértelmű nekem. Az azt jelenti hogy abban a 2 slotban az egyik videókártya x16-on, a második meg x8 -on megy? Vagy azért van / mert két kártyánál mindkettő x8 -on fog menni?
Egy másik kérdés: mondjuk most nekem az x8-as slotban van a kártya (ami számomra érthetetlen mivel a procihoz közelebbi slotban van) és a Crysis 3 mondjuk megy 60 fpssel, átraknám az x16 slotba akkor mennyi fps növekedést nyernék vele? Azért mondtam ezt a példát, mert így legalább felfogom valamennyire -
Dreamie
őstag
válasz
ForRedGlory #12176 üzenetére
1. és 3. slotba kell tenned a kártyát, akkor lesz 2*16, ha jól láttam. Legalábbis a leendő formula lapomnál így van.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Terhelve?
Amúgy nem jó helyen van a 2. kártya szerintem.
" 4 x PCI Express 3.0 x16 slots (PCIE1/PCIE2/PCIE4/PCIE5: x16/8/16/0 mode or x16/8/8/8 mode)"
A 2. slot pont 8-as ha abba van a vga akkor azért megy annyin. Mondjuk nem gond, ha 2.0.
(#12178) krx21 X79-es chipkészletnek tudnia kell alapból.
-
krx21
nagyúr
válasz
Kevés alaplap van amelyik 2db önálló 16x PCIe slot van...
-
kovsol
titán
Nézz bele a slotba és látni fogod, hogy nincsenek benne végig a fém csatlakozások, csak a hossza egyezik meg a x16 -al. fizikailag is hiányzik belőle az x16 hoz szükséges bekötés.
ezen a képen is látszik, be is jelöltem piros csíkkal. Jól látszik hány darab pci-e sávot kap, felső 16 második 8 harmadik 4.
Pci-e 3.0 x8-x8 felállás első és második slotban tökéletes a mostani kártyáknak. Az már pci-e 2.0 x16-x16 szint. -
SzlobiG
félisten
válasz
ForRedGlory #12174 üzenetére
GPU-Z
-
-Solt-
veterán
válasz
keIdor #12165 üzenetére
Köszönöm, valószínűleg az lesz, mert Iponban az a legolcsóbb 680-s...
Tuninggal mi a tapasztalat? Mennyi plusz teljesítményt lehet kihozni belőlük általában? Csak azért kérdem, mert a 7970GHz azért kicsit erősebb, és jó lenne legalább ugyanazt a teljesítményt kihozni belőle...
-
krx21
nagyúr
válasz
SzlobiG #12167 üzenetére
Ez a legtöbb alaplapban így van sajnos...Még a 690-en is hiába 1 kari, belül felezi...
De nekem a 3.slot is valószínű 8x-osan menne mert csak az 1x-es slotokkal osztozik:
"A PCIe 2.0 x16 kártyahely osztozik a sávszélességen a PCIe 2.0 x1_1, PCIe 2.0 x1_2 és PCIe 2.0 x1_2 kártyahelyekkel."
Csak az a baj, hogy nekem is van még egy hangkártyám... -
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Úgy néz ki behalt a Gigabyte 7970-m, és lehet, hogy inkább egy 680-t választok helyette. Az lenne a kérdésem, hogy mik a tapasztalatok a Gigabyte 680-ról tuning és megbízhatóság szempontjából?
A 7970GHz-m semmi tuningot nem bírt...
-
krx21
nagyúr
válasz
H.Ezredes #12153 üzenetére
Nem szeretem a swap file-t és szoktam néha tömörítetlen nagy képekkel dolgozni...
Meg jól hangzik...kovsol: Hát most vizsgálódok én is... Itt elvileg 3db16x-os hely van csak vannak *-os részek, hogy mikor osztozik a sávszélességen... szerinted?
-
krx21
nagyúr
A következő kérdésem lenne: Lehet valakinek egyértelmű, de még nem foglalkoztam vele...
Az alaplapom asus sabertooth z77
Vajon lehet benne úgy SLI-t tenni, hogy a két szélsőbe teszem? Tehát az 1-es és a 3-mas PCIe slot-ba tenném a kártyákat a jobb hűtés miatt... -
WaterWawe
őstag
válasz
ForRedGlory #12133 üzenetére
Proci 4.5GHz GPU: 1254MHz MEM: 3400MHz.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
ricshard444 #12128 üzenetére
az a mém
-
-
siriq
őstag
Ha valakinek van kedve hozza: [link]
-
H.Ezredes
őstag
válasz
ricshard444 #12123 üzenetére
690-et is lehet húzni. Azért ez így nem igaz REF 680 órajel fölé 1100 környékére föl tudod húzni őket. krx21 neked milyen órajeleken megy a 690-ed ?
-
Brutus880
tag
Esetleg ha valaki licitálni akar erre de én nem teszem meg mert jó a 690
: [link]
-
Ha minden úgy megy ahogy jelenleg áll a dolog, akkor benézek a bandába egy 690-el és végre megírhatnám a tesztem és első kézből tudnám mi is a helyzet. Drukk, hogy összejöjjön. Kicsit aggaszt a 690 általános anti-tuningsága, de nem is hosszútávra tervezek vele.
-
krx21
nagyúr
válasz
norb55 #12118 üzenetére
Tudjuk, hogy nem 780... ,de attól függetlenül közel az elvárhatót hozza a kezdetleges driverekkel...
Persze a túlárazással kapcsolatban egyetértek... 230.000Ft körül lenne a versenyképes ára nem 300e...
Egyébként lehet tudni milyen lesz a 780 ? Mert sajnos vannak pletykát melyek még mindig 104-es gpu-ról beszélnek és nem a 114-esről... De azért gondolom azon is már a 384bit rajta lesz... -
BeLucZ
addikt
válasz
norb55 #12118 üzenetére
ha komplex számításokban jócskán verné a tahitit, álomkártya lenne a szememben
mondjuk a kis keplerekhez képest jobb benne, én örülök neki ha minél többen vesznek ilyet, mert kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, sokkal jobb a személyes élményéket olvasni egy fórumon, mint a guru3d tesztet nézegetni róla
-
norb55
őstag
Én Nem hülyézek le senkit, és nem nézek le senkit az utcán lehet az rokkant, vagy bármilyen , Én csak felvilágosítottam azokat akik Titant, vesznek, hogy hatalmassat fognak bukni. De felőlem vehet az illető 3db-ot is meg még 2-öt a párnája alá is .
Nekem azzal nem lesz se több se kevesebb, én csak leírtam hogy én mértnem veszek titant. Szakértői szemmel
.
krx21: Milyen következő generáció? A Titan nem következő generációs kártya, csak beesett így a GTX 780 előtt , mert túl sok volt a hulladék a tesslánál . Semmi erőrelépést nem mutat, Metroba a Titan is fekszik szépen,ami azt mutatja hogy a komplex számításokba az sincs otthon, akkor mi ér benne 300.000-et?
-
odorgg
addikt
Van már külön Titán topik, illene ott kitárgyalni, hogy kinek miért jön be, illetve miért nem!
-
haddent
addikt
válasz
subaruwrc #12092 üzenetére
Nem, ez nem igaz. Tisztában vagyok vele / elismerem, hogy a legjobb vga jelenleg, egyszerűen én többet vártam volna egy "buta" Teslától. De ha többet nem is, akkor kevesebbért. Nem látom indokoltnak az árat, de ez egyéni vélemény, ha szerinted ez a teljesítmény megéri ezt az árat egy 7970 -hez képest pl., akkor más véleményen vagyunk, semmi gond.
7970 -et is fikáztam (mint ahogy azt teszem a 670-680-al is, pedig olyanom van..), igen így van, saját tapasztalatból. Akkor is fikáztam, amikor azt hajtottam. Ez sajnos tény. És itt nem a Never Settle által hozott teljesítményre gondoltam, hanem az addig jellemző mikro laggra. Azt nem hinném, hogy direkt volt, ha igen, akkor ez megintcsak egy olyan üzletpolitika, amit én nem alkalmaznék, de megintcsak egyéni véleményem.
A VRM -ről csak annyit, hogy kezdésnek a fesz.szabályzó chippet lecserélhetnék valami normálisra, és nem egy saját kis PCB -n ültethetnének valami szoftveresen nem állítható hülyeséget be. Ez megint egyéni vélemény, én ezt elvárnám egy presztízs értékű 300 ezres kártyától, lehet, hogy más nem, biztos én vagyok irreálisan maximalista.
Örülök, hogy nincs harag/vita, nem is értem miért lenne?
Te leteszteltél egy kártyát, jöttél az eredményekkel, és én/mi azokat nem kedveltük. Ezzel nem a munkádat minősítettem, egyszerűen nem tetszésemet fejeztem ki a kártya iránt, NEM a te munkád iránt, amit így köszönök is.
-
krx21
nagyúr
válasz
Tirexi #12113 üzenetére
Ez a fajta gondolatmenet mindig igaz lesz, számítástechnikába... A csúcs mindig túlárazott...
Ettől függetlenül a Titan szerintem majdnem az elvárható következő generáció teljesítményét hozza...
Driverekkel még lesz benne legalább 15-20% power... A 780 pedig sajnos lehet marad még mindig 104...
Azért a 3960x sem éppen racionális döntés eredménye... -
Tirexi
addikt
válasz
norb55 #12111 üzenetére
Figyi ha nagyon akarnám én is rendelhetném a Titan-t kettőt is egyszerre. A 680-akat el sem kéne adnom.
De mivel a tesztek azt mutatják, hogy ez a VGA **NEM** ér 300k-t ezért nem veszek belőle egyet sem.
Mostanában nem jön olyan játék a Metro: Last Light-en kívül ami megfektetné a két 680-at szal nincsen értelme váltani 780-ig semmire.
Ha egyenes arányosan nőne a teljesítményével az ára akkor az már más tészta lenne.
680 SLI-t 200k-ból ki lehet hozni ha jó vagy és tudod hol kell venni, de még azt sem kell mert a 670-eket is fel lehet húzni 680 fölé is akár... Mind1 számoljunk 200-al.
Lazán a Titan felett vagyok és megmaradt 100k-m egyébre mondjuk egy jobb alaplapra vagy CPU-ra, vagy esetleg félrerakom a későbbi fejlesztésekre.
Azért mert 6GB VRAM van rajta... minek annyi? Nagy felbontáson a Titan is megpusztul már egy-két játékban szal közel nem használnád ki főleg, hogy a nagy átlag még mindig 1080p-ben vagy alatta tolja.Tehát aki akarja az nyugodtan vegye csak meg mi majd összerakjuk a 780 SLI-t 300-ért aztán lehet majdnem rádupláz a Titan-ra...
NV reklám fogás, hogy a te gépedbe is kerülhessen egy a híres TESLA VGA-ból.Kíváncsi leszek ki lesz az első aki majd használt Titan-t árul itt PH-n és, hogy mennyiért.
Amivel még nem értek egyet az a GPU Boost 2. Télen jobban megy majd a game mint nyáron. Ez egy vicc szerintem.
-
válasz
norb55 #12111 üzenetére
De a Titanon lehet a legnagyobbat bukni azt garantálom
Captain Obvious to the rescue, köszönjük.
én igazából azt nem értem, hogy a 12082 kiről/miről szólt? sok ember írt már ide, hogy Titánt vesz, és majd jó drágán eladja?
nekem úgy tűnt, hogy a leendő Titán tulajdonosok burkolt lehülyézése volt benne, ezért is csípte a szememet.
Nem fogok nevetni, ez csak egy jelzés volt, nem kell mindent szó szerint értelmezni
miért, ez mire utalt, ha nem kárörömre?
-
norb55
őstag
Mert a jövőbe is látni kell nem csak a jelenbe éllni, és a leggtöbben így vannak.
Miért fogok nevetni? Nem fogok nevetni, ez csak egy jelzés volt, nem kell mindent szó szerint értelmezni .
De a Titanon lehet a legnagyobbat bukni azt garantálom .Tirexi: köszönöm, hogy nem csak én látom így .
-
törölt tag
válasz
kockaharcos #12096 üzenetére
Ha lesz MSI Titan Lightning veszek egyet megigérem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest